23-04-2026, 13:49:02

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 628063 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline GTA 147

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2790 u: 26-08-2012, 19:26:08 »
Diesel, 170ks, običan mjenjač..

:icon_1:
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #2791 u: 27-08-2012, 10:38:22 »
Toliko para ,a nazad "kurbla"za stakla.Premium moj k.... ,samo cijenom kod nas. Vani su nove navodno jeftinije,ali nisam provjeravao.Šteta tog motora u tom buljavom,prednjem, kraju.   :off

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #2792 u: 27-08-2012, 10:48:30 »
pa to i je premium fora...sve se mora doplatiti...kod kie dobiješ sve gratis! :hehe:
MiTo

Offline alfos

• Sa stažom
  • Red Stelvio Q4 210 ks
    • Osijek
« Odgovori #2793 u: 27-08-2012, 11:33:10 »
može se ta buljavost donekle riješiti...recimo uzmeš ju u crnoj boji sa Sport pack opremom gdje dobijes zatamnjeno kućište prednjih svjetala...to već onda ok izgleda...sasvim drugi auto...vidiš samo leću i diode

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #2794 u: 27-08-2012, 11:35:47 »
diode

:rolll:

pase uz gejfon

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2795 u: 27-08-2012, 13:39:12 »

Mogo sam ić u servis to prijavit i dobit novu, ali sam rađe uzeo UHU super glue, namazao i zaljepio da se više apsolutno nikakav "luft" ne osjeća. 
Sumnjam da tako nešto priznaju pod garanciju, garancija se većinom odnosi samo na motor i elektroniku ...
« Zadnja izmjena: 27-08-2012, 13:40:40 od tomo 159 »

hrga

• Gost
« Odgovori #2796 u: 27-08-2012, 13:52:15 »

Mogo sam ić u servis to prijavit i dobit novu, ali sam rađe uzeo UHU super glue, namazao i zaljepio da se više apsolutno nikakav "luft" ne osjeća. 
Sumnjam da tako nešto priznaju pod garanciju, garancija se većinom odnosi samo na motor i elektroniku ...

Priznaju, pital sam ..... čak su htjeli naručiti kad sam ih pital, ali kaj će mi opet stavit istu stvar i da opet osjećam kak se miče dok mijenjam brzine, ovo sad mi je super, apsolutno se niš ne osjeti.
Jako su šugavo napravljene te kugle na mjenjaču, ima tri nekakva jadna plastična komadića sa kojima se vrh drži i naravno da se onda osjeti taj luft ako stisneš i mjenjaš malo življe.

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2797 u: 27-08-2012, 14:07:27 »
 :ok:  To su "čari" Alfa Romea  :hehe:   Na mojoj 159-ici počelo škipat suvozačko sjedalo na neravninama  :)  Moram provjerit di Luigi nije dobro zavrnuo maticu  :funny:

33QO

• Gost
« Odgovori #2798 u: 27-08-2012, 14:32:26 »
:ok:  To su "čari" Alfa Romea  :hehe:   Na mojoj 159-ici počelo škipat suvozačko sjedalo na neravninama  :)  Moram provjerit di Luigi nije dobro zavrnuo maticu  :funny:

Provjeri naslon za glavu. Mene je izluđivao godinu dana.

Offline Tare071

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
« Odgovori #2799 u: 27-08-2012, 14:50:46 »

Ti si optimista pa misliš da je Luigi uopšte stavio maticu  :funny:
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #2800 u: 27-08-2012, 15:35:05 »
Ti si optimista pa misliš da je Luigi uopšte stavio maticu  :funny:

:funny:
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2801 u: 31-08-2012, 18:54:37 »
Eto izgleda da je razum donekle prevladao.....90% da se uzima delta.

Stvarno sranje šta su giulietti zasrali stražnju klupu.....stvarno je uska. Da bar imaju neki pretinac ispod sjedala ili nešto.....
Nije za usporedbu sa deltom jer su skroz drugačije linije (koliko u toj delti ima mista straga JEBOTE). Valjda će svi krenit sa ovim pomičnim klupama jer je to jedna od praktičnijih stvari.

Mazda ima jako mlitav motor od 105 koji troši podosta, kia je otpala ne znam ni sam zašto...jedino ako me focus nečim oduševi u probnoj vožnji ovaj tjedan.

znam da ste ovdje alfisti, al lancisti  :craz nemaju svoj forum....ako neko zna da delta ima neke probleme nek javi, motor 1.4 120ks.

pozzz i hvala.

ako me pukne i ipak kupim giuliettu, javim.

I da, kako sam zapravo duboko u sebi znao,...puklo me je... :da: :da:

Znam da ne vrijedi tih para, odnosno precijenjena je po meni 2-3 tisuće eura, a, budimo realni ne puno više od toga.

E sad, to su, bar meni, neke 3-4 plaće, nitko radi toga neće baš propast niti se obogatit....prelomilo šta je netko par stranica unazad govorio da mu žena stalno govori da ga neće opet služat kako godinama žali za alfom...nemam ženu, al slušao bih sam sebe.

Enivej...stiže uskoro...je da je DNA verzija, 120 KS, al me čisto boli kurac.

hrga

• Gost
« Odgovori #2802 u: 31-08-2012, 19:20:38 »

Znam da ne vrijedi tih para, odnosno precijenjena je po meni 2-3 tisuće eura, a, budimo realni ne puno više od toga.

E sad, to su, bar meni, neke 3-4 plaće, nitko radi toga neće baš propast niti se obogatit....prelomilo šta je netko par stranica unazad govorio da mu žena stalno govori da ga neće opet služat kako godinama žali za alfom...nemam ženu, al slušao bih sam sebe.

Čestitke.
Ja se i nakon godinu dana ulovim kak gledam po parkiralištu i uživam kolko bolje izgleda od ostalih auta. Stvarno je pojava i svaki put imam blesavi osmjeh dok sjedam u nju ......

Još nam samo javi koja boja.  :ok:

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2803 u: 31-08-2012, 19:22:16 »
Bijela  :love: :love3:

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2804 u: 31-08-2012, 20:35:55 »

To sam bio ja  :craz  Znači prelomilo te zbog mene  :hehe:

Čestitke  :ok:

hrga

• Gost
« Odgovori #2805 u: 31-08-2012, 22:13:43 »
Bijela  :love: :love3:

Ja se držim crvene, ali bijela mi je sve ljepša svaki put kad vidim neku.  :ok:

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #2806 u: 01-09-2012, 18:41:50 »
evo npr. ja bih mogao pregrmit taj prednji look iako ni meni nije sjeo od prvog dana, ali napravio bi kompromis jer me privlače novi motori, tehnologija, dna i sl...ali kad sam nedavno sjeo u jednu džulku jednostavno nisam se mogo oteti dojmu da jedan auto koji puca na premium segment ima tako naizgled jeftin interijer, one plastike na armaturi su mi očajne, oni 'pilotski' prekidači samo što ne puknu, imitacija aluminija itd, itd...onda sam sjeo u novu deltu i ista stvar, jednostavno se ne osjeća nikakva razlika u odnosu na recimo novi Bravo...

tako da sam prilično siguran da ću giuliettu preskočiti osim ako ne naprave neki bolji redizajn, a iskreno ni od nove giulie ne očekujem previše.

usporedbe radi, 147, stari model i fl mi ima sto puta bolji i kvalitetniji interijer.

Potpis na ovo.. Plastičurinu onog gornjeg djela armature bi još mogao nekao i pregrmit,preć preko toga,ali kad pročitam da se kugla od mjenjača na autu te klase koj puca na premium odljepila/odlomila mislim  :smile001: Sramota za Alfu. Onaj naslon za ruke koristi jedino da držiš kondome unutra i paket maramica i to je to,svaki put kad sjednem u salonu u Giuliettu i kad su uzmem vremena da si podesim sic i volan na mojih 190cm,vrh lakta me bode u naslon za ruke,a da bi on imao korist ruku moram neprirodno zavuć iza...

Oni lakirani plastićni gumbići su stvarno jeftilen,ali ništa mi nije toliko jezivo na toj Giulietti kao stranice vrata,od one reciklirane plastike od vreća za smeće,a trebali bi glumit kvazi kožu ... Neznam,koliko mi se sviđa taj auto izvana toliko mi ti detalji iznutra ubiju kompletan dojam,jer tako nešto očekujem na Hyundaiu i Kia-i , a ne na novoj Alfi koja objektivno gledano ima klasu lošiji interijer nego 147-ca.... Nadam se da će redizaj to obuhvatiti inače :n075: .... Šteta

Offline Azzurro

• Pripravnik
  • **
    • Labin
« Odgovori #2807 u: 02-09-2012, 06:11:45 »
Kad sam prvi puta vidio  Giuliettu malo mi je zasmetao interier nekako mi ne budi onaj osmjeh  :drive:. Ne volim obojenu plastiku kad glumi metal i stvarno su mogli su tu malo manje štedjeti no nije Alfa tu jedinstvena i druge firme koriste jeftinu ili naoko jeftinu plastiku i to ne samo u kompakt klasi. Opčenito mi smeta trend u auto industriji što više plastika ne može biti samo plastika nego mora glumiti nešto skuplje pa svremenom samo zguli boja . O exterijeru Giuliette ne bih trošio riječi "sjedi 5" jednostavno za mene se trenutno ne proizvodi ljepši kopakt. Možemo plakati za 147 i vremenima kad su auti bili ispred niži no kad je o sigurnosti riječ ako je pješak samo malo zaštičeniji i ako pri naletu samo malo manje strada onda je to to.

Sad da li je Giulietta malo preskupa za ono što nudi možda i je (kao što je qwer rekao nekih 2-3 tisuće eura). No mislim da je to jednostavno fer cijena za Alfinu karizmu.

hrga

• Gost
« Odgovori #2808 u: 02-09-2012, 06:51:21 »
Osobno mislim da je ovakvi postovi o interijeri totalno sranje. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali u dvije godine, prvo kad sam kupovao Bravo, a onda kad sam kupovao Giuliettu sam sjeo u JAKO puno novih auta i jedna od boljih stvari na Giulietti mi je interijer.

Jel ima nekih stvari koje su mogli bolje? Ima.
Jel mi se sjebala kuglica na mjenjaču? Je.
Jel onaj naslon sa pretincem malo nespretan? Je.

Ali sjedni u novi Megane, Focus, i30 i reci mi da je toliko puno bolje. Po čemu? Megane mi je otpao je uma koma interijer, izgleda super jeftino sa malim gumbićima i hrpom plastike koja je zbog toga izražena. Focus? Bah, niš posebno, klasični njemački, bezveze i dosadno. i30(stari)? Ne može mi niko reći da ima bolji interijer od Giuliette ako je ikad sjeo u taj auto. Auris? Kvalitetni materijeli, ali Toyotovska dosada, isto ko izvana.

Prvi dojam u Giulietti unutra mi je bio malo čudan, falila mi je ona središnja ploča kakvu imaju Bravo i Delta, mislim da su na njima super pogodili, ali nakon nekog vremena mi je i to postalo doasadno i konfekcija.
Kao i izvana, Giulietta i unutra ima nešto svoje, nema ni jednog kompakta koji može reći da mu je interijer toliko drugačiji i poseban. Treba malo vremena da se navikneš, ko i sa svim kaj je drugačije i posebno, ali kad ti uđe pod kožu to ne bi mijenjao.

Meni je kad uđem u bilo koji drugi auto te klasi interijer totalno bezveze, bez ikakve mašta, sve na istu foru ..... od radija koji su fura na retro, preko onih prekidača ispod do upravljanja klimom sve je barem malo originalno i drugačije. Možda je plastika, ali ta plastika barem ne liči na copy-paste sa nekog drugog modela u toj klasi.

Kao što sam reko, imam nekih zamjerki u interijeru, moglo je neke stvari bolje / drugačije, ali u bilo kojem drugom aute te klasi bi imao PUNO više zamjerki. Prva je čista dosada jer manje više svi liče jedni na druge.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2809 u: 02-09-2012, 11:33:54 »
Osobno mislim da je ovakvi postovi o interijeri totalno sranje. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali u dvije godine, prvo kad sam kupovao Bravo, a onda kad sam kupovao Giuliettu sam sjeo u JAKO puno novih auta i jedna od boljih stvari na Giulietti mi je interijer.

Jel ima nekih stvari koje su mogli bolje? Ima.
Jel mi se sjebala kuglica na mjenjaču? Je.
Jel onaj naslon sa pretincem malo nespretan? Je.

Ali sjedni u novi Megane, Focus, i30 i reci mi da je toliko puno bolje. Po čemu? Megane mi je otpao je uma koma interijer, izgleda super jeftino sa malim gumbićima i hrpom plastike koja je zbog toga izražena. Focus? Bah, niš posebno, klasični njemački, bezveze i dosadno. i30(stari)? Ne može mi niko reći da ima bolji interijer od Giuliette ako je ikad sjeo u taj auto. Auris? Kvalitetni materijeli, ali Toyotovska dosada, isto ko izvana.

Prvi dojam u Giulietti unutra mi je bio malo čudan, falila mi je ona središnja ploča kakvu imaju Bravo i Delta, mislim da su na njima super pogodili, ali nakon nekog vremena mi je i to postalo doasadno i konfekcija.
Kao i izvana, Giulietta i unutra ima nešto svoje, nema ni jednog kompakta koji može reći da mu je interijer toliko drugačiji i poseban. Treba malo vremena da se navikneš, ko i sa svim kaj je drugačije i posebno, ali kad ti uđe pod kožu to ne bi mijenjao.

Meni je kad uđem u bilo koji drugi auto te klasi interijer totalno bezveze, bez ikakve mašta, sve na istu foru ..... od radija koji su fura na retro, preko onih prekidača ispod do upravljanja klimom sve je barem malo originalno i drugačije. Možda je plastika, ali ta plastika barem ne liči na copy-paste sa nekog drugog modela u toj klasi.

Kao što sam reko, imam nekih zamjerki u interijeru, moglo je neke stvari bolje / drugačije, ali u bilo kojem drugom aute te klasi bi imao PUNO više zamjerki. Prva je čista dosada jer manje više svi liče jedni na druge.

Mislim da malo brkaš kruške i jabuke......prvo megane, i30 i ford (njemački?) focus nisu premium segment, isto kao ni golf 6.....tako da poređenje navedenih sa giuliettom ne stoji ni pod razno. Ako baš hoćeš da porediš poredi novi audi a3, poredi bmw1 i poredi merc klasu A.....i giulietta u poređenju sa svima navedenim upravo naginje prema tom jednom i30.
Ja naravno nemam iskustva sa giuliettom kao ti koji je posjeduješ ali sam giuliettu zamalo kupio.....i u tom periodu dok sam mozago da li da iskeširam 22.000 eura sam u autu sjedio XY puta, i prepipao svaki inch auta. Dizajnerski iz vana izgleda po meni fantastično, nemam čak prigovor ni na njušku ali unutra je moja ocjena od 1-10,  4 na staklenim nogama.....znači u poređenju sa alfom 147 to je sve dva koraka nazad, da se razumijemo, giulietta sa super opremom koja se mahom vrti po reklamama i sa onim štepanim šavovima i umetcima na tabli, ona izgleda fantastično ali mi ipak pričamo o najvećem nivou opreme...........
Mislim da ne dužim, mogao sam ti ja ovaj čitav post pobiti sa dvije rečenice "kurbla prozori pozada" "plastic fantastic obloge vrata"...........ako se mene pita, to nije obilježje jednog premiuma. Umjesto što sjedaš u razne KIE i Hyundayije, sjedni malo u BMW keca - bojim se da ćeš se neugodno iznenaditi.
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 11:35:26 od Tare071 »

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #2810 u: 02-09-2012, 11:36:06 »
Mislim da ne dužim, mogao sam ti ja ovaj čitav post pobiti sa dvije rečenice "kurbla prozori pozada" "plastic fantastic obloge vrata"...........ako se mene pita, to nije obilježje jednog premiuma. Umjesto što sjedaš u razne KIE i Hyundayije, sjedni malo u BMW keca - bojim se da ćeš se neugodno iznenaditi.

upravo o tome i ja pričam.
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #2811 u: 02-09-2012, 12:03:25 »
Meni najvise od svega cudi ubacivanje alfe i premium segmenta u istu recenicu.
Jel meni nesto znaci da li auto koje kupujem spada u premium ili ne? Apsolutno nista, ta se prica samo potencira po kafanama i forumima.
Alfa nije ''premium'' segment vec desetinama godina, i po meni nece biti jos desetinama godina, premium je audi,merc i BMW i to je to.
Mozda jeste skupa kao nova,  neko postavlja te cijene jer misli da su opravdane. Poneko se jos lozi na alfino sportsko naslijedje pa je ju kupi zbog toga, nekome je lijepa iznutra, nekome izvana, meni je super i da imam pare ne bih razmisljao  :party
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #2812 u: 02-09-2012, 12:16:18 »
Kad smo već kod krušaka i jabuka, 147 je bila kompaktna klasa. Giulietta je nasljednik 147, i sada je kao skočila u premium segment. OK, možda je je i bio plan da se ugrozi premium klasa, ali to je dosta veliki zalogaj.
Gulietta je za mene prekrasan kompakt, a za značajniji trag u premiumu treba još iskustva i staža.
Što se tiče i BMW oni su i dosta skuplji od Alfe.
Cijena Giuliette se kreće u rasponu od 161 000 kuna za 1.4 TB 120 Progresion do 197 000 za 2.0 JTDm Distinctive. 
Najjeftiniji Audi A3 je 1.6 TDI za 192 000 kuna. Giuletta 1.6 JTDM Progresion je 175 000 kuna.
BMW 1 ako hoćeš novu verziju košta 210 000 kuna, mislim da još prodaju staru liniju koja je jeftinija, ali je stara.
A i osobno se ne mogu zamisliti u Audiju (koji gosp. Tare iznimno cijeni, i to je ok) i BMW-u. 
Kada vidim Giuliettu na cesti  :love3: :love: i pomislim si to je to.
Ovim putem čestitke svima koji su kupili novu Giuliettu. Iskreno se razveselim kada vidim da je još jedna nova Alfa na cesti.

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #2813 u: 02-09-2012, 12:19:00 »
Meni najvise od svega cudi ubacivanje alfe i premium segmenta u istu recenicu.
Jel meni nesto znaci da li auto koje kupujem spada u premium ili ne? Apsolutno nista, ta se prica samo potencira po kafanama i forumima.
Alfa nije ''premium'' segment vec desetinama godina, i po meni nece biti jos desetinama godina, premium je audi,merc i BMW i to je to.
Mozda jeste skupa kao nova,  neko postavlja te cijene jer misli da su opravdane. Poneko se jos lozi na alfino sportsko naslijedje pa je ju kupi zbog toga, nekome je lijepa iznutra, nekome izvana, meni je super i da imam pare ne bih razmisljao  :party

Evo kolega izgleda da sam te kopirao, ali nisam. Dugo sam pisao post jel sam izvlačio cijene svetog trojstva iz cijenika, pa tvoj post nisam ni vidio.

Offline Tare071

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo
« Odgovori #2814 u: 02-09-2012, 12:27:19 »
opet kruške i jabuke....kompaktna klasa i premium segment nemaju nikakve veze jedno s drugim......
I hyundayu i30 je "hatchback" odnosno kompaktna klasa ali nije premium segment, isto važi i za golfa koji je prije 30 godina tu klasu i učinio "golf klasom" ali nije premium, audi a3 je premium i ta (kafanska ili ne) značka se daje na kvalitetu, na opremu i ako baš hoćeš na cijenu.  Znači alfa 147 je od starta bila premium jer se u toj klasi i konkurenciji probijala......hyndayi i30 ili kia ceed nije nikad bila premium iako su dimenzijama kompakti kao i golf6/audi a3 ili giulietta.
A po meni giulietta je preskupa za ono što nudi....možete se vi gađat emocijama koliko hoćete, ali da dadnem 22 kEura i da dobijem kurblu za zadnje prozore, mislim halo, pa svaki vlasnik tog hyndayija bi me za*ebavao do suza.....
To je moje mišljenje....ko se ne slaže - bože moj
« Zadnja izmjena: 02-09-2012, 12:35:14 od Tare071 »

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #2815 u: 02-09-2012, 12:46:28 »
 :ok: Naravno da svatko ima svoje mišljenje i svoju računicu. Svi bi vozili istu marku da to nije tako. A da Julka košta, košta.

Samo mi se šalimo strgalo se ovo, Luigi nije zašarafio ono , a drugi dižu svoje aute u nebesa. Mala osobna digresija.

Da ne idem u off topic, mene je moja Alfa spasila. Koliko sam samo jeftinih (JTD) i pouzdanih km napravio sa njom dok mi je bilo najpotrebnije.

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #2816 u: 02-09-2012, 12:47:07 »
opet kruške i jabuke....kompaktna klasa i premium segment nemaju nikakve veze jedno s drugim......
I hyundayu i30 je "hatchback" odnosno kompaktna klasa ali nije premium segment, isto važi i za golfa koji je prije 30 godina tu klasu i učinio "golf klasom" ali nije premium, audi a3 je premium i ta (kafanska ili ne) značka se daje na kvalitetu, na opremu i ako baš hoćeš na cijenu.  Znači alfa 147 je od starta bila premium jer se u toj klasi i konkurenciji probijala......hyndayi i30 ili kia ceed nije nikad bila premium iako su dimenzijama kompakti kao i golf6/audi a3 ili giulietta.
A po meni giulietta je preskupa za ono što nudi....možete se vi gađat emocijama koliko hoćete, ali da dadnem 22 kEura i da dobijem kurblu za zadnje prozore, mislim halo, pa svaki vlasnik tog hyndayija bi me za*ebavao do suza.....
To je moje mišljenje....ko se ne slaže - bože moj

potpuno se slazem sa prvim, svako raspolaze svojim novcem i zeli da dobije sto vise zauzvrat,nekome je kurbla bitna, nekome ne, ali ne slazem se sa drugim jer me zaboli ''nesto'' sta ce misliti o meni vlasnik hjundaija :hehe:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #2817 u: 02-09-2012, 12:50:23 »
Evo kolega izgleda da sam te kopirao, ali nisam. Dugo sam pisao post jel sam izvlačio cijene svetog trojstva iz cijenika, pa tvoj post nisam ni vidio.
:ok:

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2818 u: 02-09-2012, 13:05:15 »

:?:  A maloprije si napisao da su Mercedes A, BMW 1 i Audi A3 premium auti ... Ako se ne varam, sva 3 su kompakti  :?:

Meni osobno je Giulietta prekrasan auto, bio sam na probnoj vožnji sa benzincem 1.4 120 KS i vozio malo dizelaša 2.0 sa 170 KS  :drive:   I nisam im našao ni jednu zamjerku  :craz  Je**š zadnja vrata koja nemaju struju, jaka stvar ... ne znam kako bi preživio bez toga  :hehe:  Ja u svojoj 159-ici imam sva stakla na struju, i općenito full opremu (Bose, tempomat, parking senzori, digitalna dvozonska klima ...)  al bi preživio i bez svih tih čuda ...

A i da imam ne znam koju lovu, zanima me samo Alfa Romeo, je taj auto  :love: i točka ... Bila Giulietta premium ili ne, to je odličan auto.

hrga

• Gost
« Odgovori #2819 u: 02-09-2012, 13:09:03 »
Ako ćemo kruške i jabuke, onda može  :craz

Meni je dizajn bitniji od materijala. Meni je bitnije da dobro izgleda i da mi je gušt sjedit unutra jer ima neku svoju dušu nego jel ovo aluminij ili plastika.

Premiun, ne-premium, opet nebitno, Audi ne bi uzeo jer mi je unutra dosadan, a većinu vremena ipak provedem u auto, a ne na parkiralištu da ga gledam.  :)
Kad smo već kod toga, A3 mi je čista banana i kaj se tiče vanjskog dizajna.

BMW 1 je relativno OK izvana, unutra se vjerojatno bolji materijali, ali mi ne izgleda tako dobro.
Citat:
.....i u tom periodu dok sam mozago da li da iskeširam 22.000 eura sam u autu sjedio XY puta, i prepipao svaki inch auta.

A možda je i u tome problem, previše si gledao i tražio minuse umjesto da si se opustio.  :craz
Da budem iskren, meni je trebalo vremena da se naviknem unutra na ploči i raspored, prvi put kad sam sjeo imao sam dojam da je Bravo / Delta unutra puno bolja, klasičnija ploča, zaokrenuta, hlađeni pretinac (u Bravu) ispod lakta, ustvari Bravo / Delta imaju izvrsntan interijer.

Kod Giuliette treba malo vremena, da se navikneš na prekidače klime (sad su mi u drugim autima totalno bezveze, obični), na prekidače, na to kako je cijeli interijer osmišljen ..... onog trena kad se opustiš i počneš uživat u autu, e onda se stvari počnu mijenjati.

Meni i danas prođe kroz glavu da skoro pa nemam di stavit mobitel u Giulietti i da je Bravo taj dio imao bolje riješen .... ali kad pogledam sve oko sebe, ne bi se vraćao u Bravo ni pod razno, jednostavno mi je Giulietta ljepša.

Ne pokušavam nikoga uvjeriti u nešto, pričam kak je bilo ..... ista stvar je i sa prednjim svjetlima, trebalo je malo vremena da se naviknem, ima te neke detalje koje si misliš da su mogli bolje, ali nakon nekog vremena ti sjednu i vidiš da je sve taman kako treba. Možda je to stvar navike, ali ne mogu si pomoći .....