23-04-2026, 13:49:05

Autor Tema: Alfa Romeo Giulietta  (Posjeta: 628063 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • 156, Giulietta, Stelvio, Junior
    • Kraljevica
Odg: Alfa Romeo Giulietta
« Odgovori #2730 u: 16-06-2012, 15:01:39 »
:ok: u potpunosti se slazem...a ima već i lijepih aftermarket upgradova  :da:....full otvoren Ragazzon, 360mm Tarox, Novitec chiptuning  :)
Jedna Qv i ovih par stvarcica  :love:  :love3:
:da: :da:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #2731 u: 16-06-2012, 15:17:47 »
:da: :da:

Oliver trebao si narucit 1.75tbi a ne opet jtdm...ja sam probao tih 170ks i nije me impresioniralo baš  posle moje chipirane Nerice   :vamp:  :)  :hehe:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2732 u: 16-06-2012, 15:56:31 »
Oliver trebao si narucit 1.75tbi a ne opet jtdm...ja sam probao tih 170ks i nije me impresioniralo baš  posle moje chipirane Nerice   :vamp:  :)  :hehe:

Dvoumio sam se dosta dugo, ali kako ce taj auto naslijediti moju sadasnju 147 kao auto za svakodnevne potrebe ipak je ekonomicniji dizel pa mi je to prevagnulo.  :ok:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2733 u: 16-06-2012, 15:59:50 »

I tih 170 se da chipirati.  :da: :da: :da:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2734 u: 16-06-2012, 16:16:07 »
Nekidan iza mene par km vozila se jedna bijela.... što je više gledam, sve mi je bolja. Uz koji cm spuštanja i par dorađenih detalja, izgleda vrlo moćno na cesti.
SportPack2, SportPack3, QV i ove nove Sportva verzije izgledaju OK (dižu ih 18", pragovi, velike čeljusti...).
Ove standardne verzije su onako (visoke da može mačak spavat na kotaču, standardne 16/17" felge su ružne...)

biće to klasik pravi....i meni su svakim danom sve bolje  :party
Nisam baš siguran :)
Nadam se da će redizajnom dotjerati taj prednji kraj, kada stane kraj 159 taj prednji kraj je puuuno viši, svjetla ne samo da su vidoko nego su još ispupčena...

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #2735 u: 16-06-2012, 16:32:53 »
Dvoumio sam se dosta dugo, ali kako ce taj auto naslijediti moju sadasnju 147 kao auto za svakodnevne potrebe ipak je ekonomicniji dizel pa mi je to prevagnulo.  :ok:

a to je onda  :ok:

al si mogao si ostavit 7icu za svaki dan, a QV u garazu za gust

nemoj mislit da ti solim pamet, nego samo razmisljam na glas  :)  :mah:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #2736 u: 16-06-2012, 16:34:19 »
I tih 170 se da chipirati.  :da: :da: :da:

a da se chipirati i 235 pa ide na 260-270 sa dobrim spuhom  :hap:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2737 u: 16-06-2012, 16:47:58 »
a to je onda  :ok:

al si mogao si ostavit 7icu za svaki dan, a QV u garazu za gust

nemoj mislit da ti solim pamet, nego samo razmisljam na glas  :)  :mah:

Giulietta ide u garazu za gust dok alfa ne izbaci SUV , onda 147 ide u prodaju a mjenja je Giulietta a SUV u garazu.Eto dugorocni plan a tu su jos i 156 te stara 33ica za gust  :ok:

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #2738 u: 16-06-2012, 16:50:51 »
Giulietta ide u garazu za gust dok alfa ne izbaci SUV , onda 147 ide u prodaju a mjenja je Giulietta a SUV u garazu.Eto dugorocni plan a tu su jos i 156 te stara 33ica za gust  :ok:

u ovo nije bas u mom planu  :)  :hehe:

Offline oliver

• Član Alfa kluba 15
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Kraljevica
« Odgovori #2739 u: 16-06-2012, 16:59:55 »
u ovo nije bas u mom planu  :)  :hehe:

:ok:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #2740 u: 25-07-2012, 21:22:44 »

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #2741 u: 25-07-2012, 21:58:32 »
iz ovog ugla slikanja predooobra
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2742 u: 28-07-2012, 09:00:18 »
Ljudi, može par pitanja.....

trenutak kupovine se bliži, pa se bliži i odluka uzeti Giuliettu ili ne. Necu vam reć koje su još druge opcije osim nje da ne dobijem ban (ajde, mogu priznat da gledam Deltu), al me zanima par stvari;

- postoji li na giulietti mogućnost isključivanja start/stop sustava. To sve zvuči ok, al računao sam da bi mi se do posla auto palilo i gasilo cca 15-20 puta, dakle 30-40 paljenja dnevno. Da mi sam Bog napravi akumulator i alnaser ne bi mu vjerovao da će to dugo izdržat.  Navodno je ušteda 3-4 dcl na 100 km, zanemarivo.

- obzirom na financije, jedina opcija je D.N.A sa 120 KS, i jedino šta mi fali su automatska klima (radi interijera koji svemirski izgleda sa digitalnim brojkama naspram A/C prekidača, i preko toga bi prešao) te naslon za ruke. Kako u giulietti nema previše pretinaca za odložit stvari, to mi je ogroman minus pa me zanima jel znate kakve su mogućnosti naknade ugradnje, može li se to preko AC-a napravit, ako ne kako bi stvari stajale sa jamstvom da odem kod nekog drugog.....

A da vidite koliko pretinaca ima u novom Ceed-u....  :violent-smiley-043:

hrga

• Gost
« Odgovori #2743 u: 28-07-2012, 10:29:19 »
- postoji li na giulietti mogućnost isključivanja start/stop sustava. To sve zvuči ok, al računao sam da bi mi se do posla auto palilo i gasilo cca 15-20 puta, dakle 30-40 paljenja dnevno. Da mi sam Bog napravi akumulator i alnaser ne bi mu vjerovao da će to dugo izdržat.  Navodno je ušteda 3-4 dcl na 100 km, zanemarivo.

Da, srednji gumb od onih pet u sredini. (ovo glupo zvuči, ali ne znam kak drukčije objasnit)
Osobno, ja gasim radi toga kaj se i klima gasi pa je stajanje na semaforu dok piči sunce koma ... taman se auto rashladi, pa se opet zagrije, pa kreneš pa počne hladit, pa dođe sljedeći semafor ..... užas.

Veća ti je ušteda da ne prebacuješ u "D" način rada.  :craz

- obzirom na financije, jedina opcija je D.N.A sa 120 KS, i jedino šta mi fali su automatska klima (radi interijera koji svemirski izgleda sa digitalnim brojkama naspram A/C prekidača, i preko toga bi prešao) te naslon za ruke. Kako u giulietti nema previše pretinaca za odložit stvari, to mi je ogroman minus pa me zanima jel znate kakve su mogućnosti naknade ugradnje, može li se to preko AC-a napravit, ako ne kako bi stvari stajale sa jamstvom da odem kod nekog drugog.....

Ne znam za ugradnju klime, ali pretinaca ima. Meni je veći problem kaj su nespretni. U Bravu je bio veliki hlađeni pretinac u sredini, između sjedala i to mi najviše fali u Giulietti.

E sad, ne znam kaj sve gledaš, ali mi smo gledali hrpu auta, pogotovo kad sam Bravo uzimao, manje kad sam uzimao Giuliettu. Ima stvarno dobrih auta, ali Alfa je jedna, nije isto kad se sparkiraš s Giuliettom ili nečim drugim.  :craz
To je možda i najveći razlog zakaj sam uzeo nju, a ne Mazdu 6.

Ak te bilo kaj zanima, samo pitaj.

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2744 u: 28-07-2012, 14:09:44 »

Ne znam za ugradnju klime, ali pretinaca ima. Meni je veći problem kaj su nespretni. U Bravu je bio veliki hlađeni pretinac u sredini, između sjedala i to mi najviše fali u Giulietti.

E sad, ne znam kaj sve gledaš, ali mi smo gledali hrpu auta, pogotovo kad sam Bravo uzimao, manje kad sam uzimao Giuliettu. Ima stvarno dobrih auta, ali Alfa je jedna, nije isto kad se sparkiraš s Giuliettom ili nečim drugim.  :craz
To je možda i najveći razlog zakaj sam uzeo nju, a ne Mazdu 6.

Ak te bilo kaj zanima, samo pitaj.

nisam mislio ugrađivati klimu, ručna mi je dovoljna (makar je automatska stoput  ljepša za vidit) nego naslon za ruku koji dolazi samo u distinctive verziji (ili progresion u nadoplati).
Dakle, na DNA verziju bih ugradio taj naslon. Pretince ja baš nisam vidio, možda nisam dobbro gledao - vidio sam samo one uske u vratima i standardni kod suvozača. Zato bi mi naslon sa pretince taman dobro došao za novčanik, torbicu i sl.

Gledam;
Mazda 3 sedan
Novi ceed (7 godina jamstva je ipak 7 godina)
Focus
Lancia Delta (koliko znam samo 2 godine jamstva, užas, ali auto je prostran da je to čudo jedno.... i opremljeniji je od giuliette, a plus je i izgled koji nekome možda je ružan, ali nije konfekcija kao većina).

Manje više je to izbor.
« Zadnja izmjena: 28-07-2012, 14:10:55 od qwer »

hrga

• Gost
« Odgovori #2745 u: 28-07-2012, 16:07:31 »
Ja sam se več naviknuo na broj pretinaca, većinom držim stvari otraga.  :craz
Krivo sam te shvatio za klimu, ipak je bilo rano ujutro kad sam pisal.

Mislim da buš teško ugradil naslon kad je dio sjedala kaj je meni isto malo glupo, Bravo je to imao bolje - imal si veliki hlađeni pretinac i na njemu naslon.

Od ovoga kaj gledaš vjerojatno ti je Delta najbolja.  :craz
Stvarno ima prostora, ja sam ju isto gledal kad sam ovo čudo uzimal, ali mi je veliki minus bil kaj je unutrašnjost isti Bravo, a njega sam mjenjal ..... otraga stvarno ima hrpa mjesta.

Mazda je isto super auto, pogotov sedan, ako ti treba prostor za prtljaga. Ja sam gledal Mazdu 6 kad sam uzimal Giuliettu i malo je falilo da ju kupim, ovi u Mazdi su se previše trudili da ne prodaju auto između ostalog, da su dali bolje uvjete uzeo bi ju (makar sad ne bi mjenjao Giuliettu za ništa).

Novog Ceeda sam tek neki dan vidio, a Focus je klasika bez obzira na dizajn (koji mi nije nešto sjeo)

Osobno .... ovisi kaj te pali kod auta, meni je Giulietta daleko najljepši auto u klasi i stvarno je gušt za vozit. Pogotovo kad prebaciš na "D". Nije mi žao kaj sam nju uzeo makar je bilo praktičnijih izbora.
Ako buš kupoval ćisto logički, sumnjam da buš uzel Giuliettu, ali ako kupuješ srcem, nema druge opcije.
Tak je meni bilo. Odbacil sam neke opcije koje bi bile prkatičnije radi familije i prostora i uzel Giuliettu.
« Zadnja izmjena: 28-07-2012, 16:08:30 od hrga »

Offline sale67

• Starosjedioc
  • Alfa 156 2.4 20v SW
    • Osijek
« Odgovori #2746 u: 31-07-2012, 07:54:23 »
Sorry što se petljam u razgovor,ali ovaj novi Focus mi je dizajnerska katastrofa,kao i Giuletta od napred i Delta od nazad. Da je spojiti Alfu i Lanciju to bi bilo OK.
A nekome se baš sviđa to što meni baš i nije po ukusu tako da nam je o dizajnu uludo trošiti riječi. Sva tri auta su sigurno jako dobra.
Probao sam Deltu 1.9jtd twinturbo i autu samo fale krila za brišući let.Ne znam zašto taj motor ne ugrađuju u još neki auto .Međuubrzanja su mu strašna,jedino ako nije prekomplicirana za održavanje. :evil:

hrga

• Gost
« Odgovori #2747 u: 31-07-2012, 09:43:38 »
Giulietta od naprijed zahtjeva malo prilagodbe.  :craz
Ustvari je iz nekih kuteva super, a iz nekih baš i ne.  Dizajn u komadu je (meni) bolji od ostatka klase.

Kaj se tiče Focusa, slažem se, nije mi baš sjeo dizajn, ne znam, nekak je svega previše, kad usporedim sa strane i otraga sa Giuliettom koja ima čiste i jasne linije jednostavno mi ne može biti dobar.

Za Deltu se slažem. Gledo sam ju, kaj se tiče prostora unutra bi bila bolja opcija, ali Alfa je Alfa.
Mislim da ne ugrađuju taj biturbo jer je ovaj 2.0 JTDM sasvim dovoljan, 170 KS, a vjerojatno manje kompliciran.

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #2748 u: 31-07-2012, 13:34:33 »
Kad bi bio u prilici uzimati novi auto morao bi na eci peci pec odlučiti između delte i giuliette.
Bio sam samo sjedio u delti i prostora unutra ima i ima i ima, to me fasciniralo. Dizajnom mi je predivna i sve bi me vuklo da nju uzmem ali ne znam šta bi mi srce i duša rekli da napustim Alfu.
La belleza non basta

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2749 u: 31-07-2012, 16:33:56 »
Kad bi bio u prilici uzimati novi auto morao bi na eci peci pec odlučiti između delte i giuliette.
Bio sam samo sjedio u delti i prostora unutra ima i ima i ima, to me fasciniralo. Dizajnom mi je predivna i sve bi me vuklo da nju uzmem ali ne znam šta bi mi srce i duša rekli da napustim Alfu.
  Tako sam i ja bio na milimetre da kupim Deltu, auto mi je prekrasan  :love3:  al mi je žena rekla "ne"   :hehe:  "pa da te opet 5 godina moram slušat - a možda sam ipak trebao kupit Alfu"  :hehe:  :)  :hehe:  :)  :hehe:

Offline Marijo

• Sa stažom
  • 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #2750 u: 31-07-2012, 23:26:05 »
Ma 159 je cista umjetnost. Pa ta linija je vec vani 7 godina I ne treba joj nikakvo "zatezanje" ( ajde mozda mala djeta ;-))
La belleza non basta

tomo 159

• Gost
« Odgovori #2751 u: 01-08-2012, 07:31:23 »
Ma 159 je cista umjetnost. Pa ta linija je vec vani 7 godina I ne treba joj nikakvo "zatezanje" ( ajde mozda mala djeta ;-))
  Slažem se  :ok:  Meni taj auto ima definitivno najljepši dizajn u klasi i najljepšu unutrašnjost  :love3:   ja ga vozim već 14 mjeseci, ima nekih 57000 km i za sada mi je auto savršen  :clap:     Ali i Giulietta je pojava na cesti, nema ih puno u Zg ...
« Zadnja izmjena: 01-08-2012, 07:32:34 od tomo 159 »

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2752 u: 12-08-2012, 15:43:12 »
Eto izgleda da je razum donekle prevladao.....90% da se uzima delta.

Stvarno sranje šta su giulietti zasrali stražnju klupu.....stvarno je uska. Da bar imaju neki pretinac ispod sjedala ili nešto.....
Nije za usporedbu sa deltom jer su skroz drugačije linije (koliko u toj delti ima mista straga JEBOTE). Valjda će svi krenit sa ovim pomičnim klupama jer je to jedna od praktičnijih stvari.

Mazda ima jako mlitav motor od 105 koji troši podosta, kia je otpala ne znam ni sam zašto...jedino ako me focus nečim oduševi u probnoj vožnji ovaj tjedan.

znam da ste ovdje alfisti, al lancisti  :craz nemaju svoj forum....ako neko zna da delta ima neke probleme nek javi, motor 1.4 120ks.

pozzz i hvala.

ako me pukne i ipak kupim giuliettu, javim.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2753 u: 12-08-2012, 15:48:05 »
http://www.lancia-klub.com
možda ima još koji....

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2754 u: 20-08-2012, 18:38:01 »
Znam da gnjavim...ali možda ipak dođe giulietta...nego DNA verzija nema jebeni usb port, jel itko spajao preko AUX-a od radija, znaci cinch-usb kabelom, ne ono sranje preko upaljača.

hrga

• Gost
« Odgovori #2755 u: 20-08-2012, 20:11:28 »
Znam da gnjavim...ali možda ipak dođe giulietta...nego DNA verzija nema jebeni usb port, jel itko spajao preko AUX-a od radija, znaci cinch-usb kabelom, ne ono sranje preko upaljača.

Nema? Čudno ... znaš di se nalazi? Jer nije baš na najuobičajenijem mjestu. U pretincu je ispred suvozača .....

Offline qwer

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2756 u: 20-08-2012, 20:25:45 »
Znan za to...bia san danas do AC, gledan malo taj pretinac i pitan za USB, i lik mi kaže da DNA zo nema al da se može preko aux-a provest cinch pa kabelom spojit usb.

hrga

• Gost
« Odgovori #2757 u: 20-08-2012, 20:56:07 »
Di oni štede, stvarno bezveze .... pa barem USB nije skupa stvar .....
Kaj se čudim ak se kod mene suvozačko ne podešava po visini .... a u Bravu pol jeftinijem je to bilo normalno.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #2758 u: 22-08-2012, 00:42:32 »
Di oni štede, stvarno bezveze .... pa barem USB nije skupa stvar .....

skini pdf dodadne opreme i obrati pozornost na dio pod kodom 6NK

http://www.tomic.hr/hr/en/newvehicles/cjenici/BMW_serije_3/3_limuzina_prices.html?test=1

nisu normalni  :rolll:

hrga

• Gost
« Odgovori #2759 u: 22-08-2012, 07:17:07 »
I kaj sad? To kaj u BMWu košta puno više znači da je to ok?
Stavit USB priključak i spojit s radiom im stvarno ne bi podiglo cijenu, svodi se na jedan kabel koji kupiš za par kuna.

Ne pričam ovdi da trebaju dati cijeli Blue&Me ili kak god se zove to čudo.