18-10-2019, 23:22:25

Autor Tema: OBD - Općenito  (Posjeta: 8766 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IgorS

  • Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Postova: 88
  • Karma: 7
  • Spol: Muški
  • AR 159 JTDm 110 kw
    • Banja Luka, Bosna i Hercegovina
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #20 u: 29-01-2010, 22:38:46 »
Paaaaa... i imam prozore na struju, sam se ne zatvaraju automatski :-)
Ok salu "nastranu".

Uz to zatvaranje stakala drzanjem tipke za zakljucavanje imam mozda jos potencijalnih stvarcica.
Sto kazete na funkcionalnost koju sam imao na Peugeotu 206 (da, ok, vozio sam 206icu prije :-) ) a mogla bi se zvat nesto tipa... "follow-me-headlights". Ne znam kak se zove al kaze ovako: ugasis auto i svjetla, blicnes jednom dugim svjetlima a auto ostavlja upaljena kratka svjetla od tog trenutka 30 sekundi dok ga ti fino ne zakljucas i udjes u kucu. Simpa ne?
Uz to, mozda i funkcija automatskog paljenja svjetala NAKON sto se upali auto?

Kazem, zdrava logika mi nalaze da bi se sve to moglo "konfigurirati", samo je pitanje kako...
Na mojoj 147 ta fora da se kad blicnes jednom nakon gasenja auta upale kratka svijetla na 30 sec RADI. Mislio sam da to svaka ima...
 

superfly tnt

  • Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #21 u: 30-01-2010, 11:53:45 »
ajme majko kud ovaj svijet ide. jos malo i spavat cemo u autima.
 

Offline Tare071

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1970
  • Karma: 124
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #22 u: 25-03-2010, 08:57:19 »
Ugasiš auto, ne vadiš ključ i blicneš jednom dobiješ oborena svijetla na 20 sekundi, blicneš dva puta 40, tri 60.....blicneš 55 puta i dobiješ ispražnjen akumulator :-)
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"
 

Offline Mirsad

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2600
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • 156 2.0TS+LPG
    • Sarajevo
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #23 u: 25-03-2010, 12:55:10 »
Ugasiš auto, ne vadiš ključ i blicneš jednom dobiješ oborena svijetla na 20 sekundi, blicneš dva puta 40, tri 60.....blicneš 55 puta i dobiješ ispražnjen akumulator :-)

 :hehe: :hehe: :hehe: 55 puta  :funny: :funny:
 

Offline modri

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 719
  • Karma: 32
  • Spol: Muški
  • 159 SW 1.9 16v,147 1.9 16v, 1000 TCR replica
    • Pula/Medulin
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #24 u: 25-03-2010, 22:09:44 »
mislim da se produžuje po 30 sekundi, barem je tako kod mene na 147

puno tih funkcija se može podesiti preko dodatnih modula....samo što je kompliciranije isprogramirti sve to na novijim autima zbog elektronskih blokada, kompliciranijih centrala itd......
preko aftermarket alarma se može upravljati sa puno funkcija tako da je sigurno moguće isprogramirati gotovo sve što ti padne na pamet
 

Offline Tare071

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1970
  • Karma: 124
  • Spol: Muški
  • ima kolekciju auta :-)
    • Sarajevo
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #25 u: 26-03-2010, 12:32:22 »
Moguće da je po 30sec  umjesto 20, ja sam to odokativno procijenio ali to kod mene radi. A BTW probao sam fol i sa držanjem dugmeta za zaključavanje/otključavanje duže i radi i onaj fol sa prozorima. Znači držiš cca 3 sekunde dugme da se auto zaključa i prozori se sami zatvaraju i obratno kad otključavaš se spuštaju.....fina caka
 :pusi
"Rightous infliction of retribution manifested by an appropriate agent"
 

Offline dumpors

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 3668
  • Karma: 123
  • Spol: Muški
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #26 u: 02-06-2010, 18:08:09 »
Nisam ni znao do danas :smijeh, odlicna stvar, +
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...
 

Offline frosty984

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 115
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • 156 2.5 V6 Busso
    • Bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #27 u: 21-01-2015, 17:33:16 »
Pozdrav ekipa, ne znam gdje bi svrstao temu pa sam tu stavio. Ovako, kupio sam taj mali plavi OBD i sad kod stare na Yarisu rad bez ikakvih problema, medutim kad ustekam u ovog prokletog talijana (147 1.9 mjet 8v 2007. god) dolazi do neobjasnjivih pojava  :000:
Uglavnom, alfaOBD se spoji sa adapterom ali se ne moze povezati sa centralom (ostali programi se takoder ne mogu povezati sa ecu). Znaci dam kontakt i kad se treba povezat sa ecu instrument tabla se pocne blesirati, pocne se palit i gasit random, svijetla od kontrole klime se pale i gase, auto u vecini nece upalit (vergla dugo), ako upali obrtaljka se ne mice, tj upali se na momente ali je zamrznut, pokazivac goriva se dize i spusta, kad auto upali ostanu svijetlit sve kontrolke. Ugasim auto istekam adapter i sve radi super. Od filipa isti takav adapter je radio bez problema u mom autu.
Ocito je nest sa strujom pa sam stavio punjac na akumulator ako je slab pa ga mozda zeza koji miliamper. Vaša mišljenja?  :mah:
 

Offline alfa166tuner

  • Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 914
  • Karma: 32
  • Spol: Muški
  • ECU freak
    • Zagreb
    • Auto Evolution d.o.o.
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #28 u: 21-01-2015, 18:09:15 »
Raskopaj adapter i vidi sta su kinezi sfusali. Inace su ti sve gore i gore kvalitete, ja sam vec dva-tri bacio u smece, sad sam uzo provjerenu stvar malo skuplji al sve radi od prve (30eura)

Online hussar0203

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2170
  • Karma: 22
  • Spol: Muški
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #29 u: 21-01-2015, 18:57:54 »
Ja sam uzeo novi LG G3 i sad mi vise alfaobd ne radi. Sve se uredno spoji i onda baci gresku da ne moze ocitati tocne podatke ili tako nesto. Sa Torqueom sve uredno radi. Na starom S4 sve savrseno radilo.
Da li je imao tko takvih problema? Androidi su ista verzija, par puta reinstalirao alfaobd.... Ne znam sta vise da radim?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

 

Offline frosty984

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 115
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • 156 2.5 V6 Busso
    • Bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #30 u: 21-01-2015, 19:09:13 »
Raskopaj adapter i vidi sta su kinezi sfusali. Inace su ti sve gore i gore kvalitete, ja sam vec dva-tri bacio u smece, sad sam uzo provjerenu stvar malo skuplji al sve radi od prve (30eura)

Da, ali zasto onda na drugom autu sve radi?

 

Online hussar0203

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 2170
  • Karma: 22
  • Spol: Muški
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #31 u: 21-01-2015, 19:11:49 »

Da, ali zasto onda na drugom autu sve radi?

Budemo se zamijenitli za adaptere da vidimo jel tvoj radi kod mene
 

Offline danijel-bj

  • Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 138
  • Karma: 6
  • Spol: Muški
  • Fiat Stilo 1.9JTD bivši alfist
    • bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #32 u: 21-01-2015, 19:20:35 »
Pozdrav ekipa, ne znam gdje bi svrstao temu pa sam tu stavio. Ovako, kupio sam taj mali plavi OBD i sad kod stare na Yarisu rad bez ikakvih problema, medutim kad ustekam u ovog prokletog talijana (147 1.9 mjet 8v 2007. god) dolazi do neobjasnjivih pojava  :000:
Uglavnom, alfaOBD se spoji sa adapterom ali se ne moze povezati sa centralom (ostali programi se takoder ne mogu povezati sa ecu). Znaci dam kontakt i kad se treba povezat sa ecu instrument tabla se pocne blesirati, pocne se palit i gasit random, svijetla od kontrole klime se pale i gase, auto u vecini nece upalit (vergla dugo), ako upali obrtaljka se ne mice, tj upali se na momente ali je zamrznut, pokazivac goriva se dize i spusta, kad auto upali ostanu svijetlit sve kontrolke. Ugasim auto istekam adapter i sve radi super. Od filipa isti takav adapter je radio bez problema u mom autu.
Ocito je nest sa strujom pa sam stavio punjac na akumulator ako je slab pa ga mozda zeza koji miliamper. Vaša mišljenja?  :mah:
malo googlaj treba skinuti jedan odpornik ja skidao na elm327 sa kablom a imam i bluetooth i isto se tabla blesira tako bilo i na kablu pa sam otkinuo taj odpornik :)
 

Offline frosty984

  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 115
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • 156 2.5 V6 Busso
    • Bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #33 u: 21-01-2015, 19:51:00 »
malo googlaj treba skinuti jedan odpornik ja skidao na elm327 sa kablom a imam i bluetooth i isto se tabla blesira tako bilo i na kablu pa sam otkinuo taj odpornik :)
Ako moze malo bolji info :)
Budem probao nac kasnije, hvala puno :)

Budemo se zamijenitli za adaptere da vidimo jel tvoj radi kod mene

Moze, nema problema. Samo reci kad :)
 

Offline Role 156

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 9392
  • Karma: 200
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #34 u: 21-01-2015, 20:05:41 »
Da fusaju kinezi na veliko  :roll: sve gore i gore rade ti ELM327. alfatuner odakle si narucio svoj i mozes li se na druge kompove spajat bez (žuto,crveno,zeleno) kablova
Varijator sekta
 

Offline danijel-bj

  • Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 138
  • Karma: 6
  • Spol: Muški
  • Fiat Stilo 1.9JTD bivši alfist
    • bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #35 u: 21-01-2015, 20:18:04 »
Ako moze malo bolji info :)
Budem probao nac kasnije, hvala puno :)

Moze, nema problema. Samo reci kad :)
daj nabaci sliku da vidim šta imaš
 

Offline danijel-bj

  • Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 138
  • Karma: 6
  • Spol: Muški
  • Fiat Stilo 1.9JTD bivši alfist
    • bjelovar
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #36 u: 21-01-2015, 20:20:45 »
Da fusaju kinezi na veliko  :roll: sve gore i gore rade ti ELM327. alfatuner odakle si narucio svoj i mozes li se na druge kompove spajat bez (žuto,crveno,zeleno) kablova
treba zalemiti pinove 1-3-7-9 i onda ces imat pristup svemu
 

Offline alfa166tuner

  • Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 914
  • Karma: 32
  • Spol: Muški
  • ECU freak
    • Zagreb
    • Auto Evolution d.o.o.
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #37 u: 21-01-2015, 20:26:22 »
Da fusaju kinezi na veliko  :roll: sve gore i gore rade ti ELM327. alfatuner odakle si narucio svoj i mozes li se na druge kompove spajat bez (žuto,crveno,zeleno) kablova

http://www.ebay.co.uk/itm/281402898293

radi savršeno, mislim rade mi i oni kinezi neki za $5 savršeno (nakon modifikacija) al to je lutrija

e a šta je najgore imam doma orginal examiner (ca 10keura) al rađe radim sa MES-om :)
« Zadnja izmjena: 21-01-2015, 20:31:03 od alfa166tuner »
 

Offline alfa166tuner

  • Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 914
  • Karma: 32
  • Spol: Muški
  • ECU freak
    • Zagreb
    • Auto Evolution d.o.o.
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #38 u: 21-01-2015, 20:28:57 »

Da, ali zasto onda na drugom autu sve radi?

a radi jel ne koriste svi auti iste protokole, pinove itd.
ovi novi elmovi neki imaju zbrikan H i L CAN linije, treba ih odvojit
u biti tu ti sve piše
http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?=5&t=1493


Offline Role 156

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 9392
  • Karma: 200
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: OBD - Općenito
« Odgovori #39 u: 21-01-2015, 20:35:38 »
treba zalemiti pinove 1-3-7-9 i onda ces imat pristup svemu
Malo je problem na malom plavom to napravit a veci su fus jos gori,to su sve sad kopije Čipova.Jesi ti zalemio i mozes ici na sve kompove?jer po specifikacijama tih kablova stoji drugacije

http://www.ebay.co.uk/itm/281402898293

radi savršeno, mislim rade mi i oni kinezi neki za $5 savršeno (nakon modifikacija) al to je lutrija

e a šta je najgore imam doma orginal examiner (ca 10keura) al rađe radim sa MES-om :)

:ok: vidim ima set ovih kablova samo nema bluetooth ELM  :fp: posto imam full verziju AlfaObd

Varijator sekta