Jesi mjerio temp. ulja prije i nakon jurnjave

Gdje ti je bila kazaljka cajgera vode?
Cinjenica jest da bi za jurnjavu odlicno sjeo jedan alu rebrasti karter vecih dimenzija i adekvatan hladnjak ulja, ali za serijala auto po meni nepotrebno jer s konstrukcijskog gledista ima bolje rjeseno hladjenje nego bilo koji R4, pogotovo undersquare tipa, a usto bi imao paradoksalnu situaciju, kao kod starih nordova, nikak zagrijat ulje na normala temp

A motor kao motor, nije nikako poddimenzioniran, s obzirom da su 1.3 i 1.5 Cup modeli izvlacili oko 90-100 ks/lit i vrtili se u rasponu vtec-ova, serijski motori sa posve serijskim inernalima, serijskim glavama (jedino klipovi, bregaste i opruge ventila su bile drukcije radi veze cr<->duration). Jedino sta je externo bilo drukcije jesu: karter, hladnjak ulja, ispusna i usisna grana s karburatorima drugim i nije bilo slucajeva nit pod razno da se rasipa masina nakon 2-3gira (10km), a npr 16v jeste motor sa oko 75ks/lit, znaci oko 25-30% slabiji.
Niti jedan alfin 8v motor sa tako minimalnim preinakama nije bio niti upola blizu takvih performanski a da se ne rasipa, tako da iskreno, ne vjerujem u price da je motor za gnjurac

Moguce jeste na ljetnim temp od 40°ak C ali po zimi na Sljemenu

Lezaj se ne okrene tek tako, i to novi

Ako su se ove radilice i klipnjace vrtile u Cupu na 7-8t okr sa 30%vise snage, ne vidim konstrukcijski problem

S obzirom da je to 16v, sa xy km, trebalo bi to sve dobro prvo premjeriti pa vidjeti gdje bi mogao biti zaheb, a i pravilo jeste da kad se nesto na novo slozeno kod tlacenja tako brzo rasipa, da je negdje neko odstupanje i obicno se tako brzo i manifestira

Slao sam pred par godina dva cilindra na obradu u inozemstvo, i namjerno poslao samo jedan klip da se naprave po njemu, i kad su stigli nazad, mjerio komparatorima, i...

jedan cilindar je odstupao par stota, i automatski tolerancije nisu vise bile "adekvatnog raspona", plus sta sam uzeo "jeftinije" klipove koji se kod gazenja vise sire

Taj "uzi" sam metnuo na poziciju motora za koju se zna da ima bolje hladjenje, jer sta ces sad...tako da ne vjerujem u pretpostavke, treba sve mjeriti pa vidjeti gdje bi mogao biti problem kako bi se naslo adekvatno rjesenje