Evo, ja sam bio nedavno u kupovini upravo 1.9 JTDm, pa ću udijelit malo svoje "mudrosti".
1) Kilometraža je podcijenjivanje tvoje inteligencije za auto iz 2006., pa tako isto puno stvari možeš okačit mačku o rep. Ne igra veliku ulogu, al definitivno nešto smrdi za jednog dizela. Oprema je onak, ok, ali cijena je za takvo neš visoka (iako nisu neki novci). 159-ku s alarmom izbjegavaj, znaju bit vesele. Još jedan detalj, pripreme auto za prodaju i ne doliju tekućinu za pranje stakla. Moja iskrena pretpostavka, ima još pokoju grešku koja se izbacuje dole lijevo pa su ostavili ovo za sliku.
2) Druga je u Sisku, gradu općenito na glasu za obmanjivanje klijentele (opet, ne mora bit, pa uzmi izjavu s rezervom). Što se tiče samog opisa, ak ima uredne papire, zašto ne provjerit.. Kilometri naravno smrde, al je auto mlađi, pa haj.. osobno, interijer ovakav mi je ružan (ne sviđa mi se boja takva u 159-ki), ne bih razmatro. Opet ikonica za greške, al ok, možda je samo bilo hladno, a možda ćeš vidit kaj još ne valja kad dođeš osobno. Ugl. malo smrdi, normalno za šoder na kojem se nalazi. Cijena ok za mlađi auto.
3) Ne volim kad je izgovor da se auto prodaje jer je netko na putu previše pa se ne bu koristio, al haj, to je možda razlog malim kilometrima za auto tog godišta. Servisiran kod Bertola, možda ti on može nešto više reć, ne znam. Ugl. ak je auto privat, a čini se da je, i ima povijest, za sad od svih najbolji koji si odabrao, i vrijedi ti otić pogledat. Cijena bi se mogla malo prilagodit, znam da ova devetka stoji neko vrijeme već na oglasniku.
4) Pretpostavljam da ti se sviđa zbog opreme. Neka te koža i branici u boji auta (ne znam još za 159-ku kojoj nisu) ne navuku na kupovinu. Ova je rizik, jer su servisi u Njemačkoj obavljani, a to ne buš mogo baš provjerit, pa se kockaš. Meni osobno najljepša boja od svih navedenih, ali ova kuka je grozota, pa se zapitam tko je bio vlasnik

šalu na stranu, kuka bi možda govorila stariji vlasnik, pa samim time održavaniji auto. Ovo je moja neka glupa logika, ali uglavnom, imaš svako pravo da ti je ful sumnjiva. Nema nikakve greške na tabli

Da sumiramo, 1 2 i 4 su po meni veće kocke, a 3 najmanja. Ne govorim to činjenično, neg po špirijusu, jer mi je ostala ta neka doza opreza od moje kupovine. Ja sam se kocko s autom iz uvoza btw, pa nisam baš najpodobniji.
Još jedna stvar, ne znam koliko će ti koristit savjet, jer je to osobna stvar. Ja sam tražio iz 2006., jer sam čitao o falševima u proizvodnji kod 2007./08. i malo me odagnalo od kupovine. Da nisam tražio '06., pikiro bih čim noviju, dakle '09. nagore. Meni su stvari poput podizanja sva 4 stakla s daljinskim igrala ulogu, i takve sitnice, pa sam uzeo stariji auto (a i cijena naravno, nećemo se lagat). Eto, toliko od mene.