Ma i ja sam takvog razmisljanja samo me zbunjuje to da je auto mladji i jaci je motor.
Iskreno ne treba mi jurilica nego pouzdan auto. Vidim na forumu da ljudi nisu odusevljeni sa ovim motorom jer je spor i navodno da dosta trosi. Znam da stoji dosta u Maritei ali par ljudi koji su uzeli auto tamo su zadovoljni, i ova frendova Alfa je kupljena tamo i nije imao ni jedan problem sa njom, napravio 40000 km. Jel netko gledao ovaj auto u Maritei i ima mozda kakav info?
Inace sta se mjenjaca tice da nisan nasao na par mjesta da je problem sa ovim 200 ks motorom i istim automatskim mjenjacem problem uzeo bi ga jer vise volim automatik nego manual.
ma pusti te price sto pricaju da je spor i trom ovaj 8v ..
ja sam svog podigao na oko 150ks i nekih 310-320Nm , pa su se neke osobe iznenadile sto se tice ubrzanja i meduubrzanja ..
inace 8v motori su manje podlozni kvarovima nego 16v i u startu su brzi bas zbog drugacijeg rada ventila..
auto sam kupio sa nekih 100k km i sad imam oko 157k km a od kvarova sam ima
1. pukla ispusna ( od prijasnjeg vlasnika) , polovna 150e
2. auto mi isao u safemode - orginalna selna je znala popustit kada se zagrije prostor oko motora, selna 10kn
3. savijanje ispusne grane ( losa legura ) trosak oko 100kn ravnje ( skidanje i stavljanje sam radim )
4. set kvacila - kupljen al ga jos nisam mjenjao - 3000kn
5. sad mi se blesira plovak od goriva ( mislim da je prljav, al budem vidio )
sto se tice max brzine meni je izmjereno 205km/h po gps-u na satu je bilo 220km/h
eto sta se mogu sjetit ovak nabrzinu ..