Evo da napisem rezime citave operacije. Nazalost slike nemam jer bila neka frka (meho ide na GO, pa
zmazane ruke...

).
Znaci kupio sam Strongflex crveni kit selena za prednji kraj. ("fiat5" je kupon za jos 10% popusta ako
ce netko uzimati). U kitu dodu svi seleni za gornje i donje vilice plus gumice balans stange te mast za
podmazati. Ono sto je bitno je da donje vilice trebaju biti u orginalu jer jedna strana ima aluminijski
prihvat (zesce sranje, o tome kasnije) koji je siri nego drugi koji je zeljezni. Kasnije sam vidio da recimo
Powerflex ima obje varijante dok Strongflex samo za "aluminijsku".
Ja sam sebi nabavio dvije rabljene vilice tako da se mogu voziti s autom dok obavljam sve a i kasnije je spasilo
stvar. Naime kao sto sam rekao prije, org. vilica ima na strani kabine vozila aluminijski prihvat selena koji se
serafi u most sa dva celicna serafa. Naravno da je na jednoj strani jedan seraf zapekao ili bolje receno zasvasan i
to je znacilo izvucen navoj i seraf za baciti. Koji k su talijani stavljali taj dio aluminijski vjerojatno ni njima nije
jasno jer druga stana je isla ko od sale.
Vilice sam na kraju dao reparirati u Mlinovima, Spona, 095/587-1864). Reparacije kugle je 150kn plus za 50 kn
mi je skinuo sva 3 stara selena sa vilice, sve skupa 400kn za obje vilice. Posao je odraden vrlo korektno, steta
nemam slike, covjek je obrusio i ofarbao vilice tak da su izgledale ko nove. Koliko ce kugle trajati budemo vidli.
Ono sto nisam uspio kod njega odraditi je upresavanje Strongflex selena, naime ima jaku presu s kojom bas
nemre na fino raditi tako da sam to morao jos odraditi ali to nije problem jer ide lako. Moze se sa automehanicarskom
presom upresati bez muke.
Ugradnja vilica je prosla relativno bezbolno s tim da treba pikse selena upresati skroz do kraja, tako da razmak
bude dobari da se moze vilica zaserafiti na most bez natezanja.
Jucer odvozio do Barbana i natrag (cca 500km), sve pet. Konacno nema vise lupkanja i cviljena, nadam se na
duze staze