...hebeš mi sve, ako ja više išta kužim kod ovih Eibach opruga (pro-kit ili sportline)... :huh:
...
prema ovom official Eibach katalogu (provjerih također i u Bilstein-ovom), opruge za 156 se razlikuju u dvije skupine, ovisno samo o motoru (dakle nije bitno dali je obična ili sw) ...
...jedna skupina je za motore:
1.9 jtd, 2.4jtd, 2.5 ili 3.2V6 -> pro-kit -3cm (kataloška oznaka E1021-140) ili sportline -4.5-5cm (kataloška oznaka E20-10-002-02-22)
...a druga za motore:
1.6ts, 1.8ts, 2.0ts -> pro-kit -3cm (kataloška oznaka E1020-140) ili sportline -4.5-5cm (kataloška oznaka E20-10-002-01-22)
...ono što mene sada hebe je to, što sam uz Bilstein B8 imao pro-kit -3cm opruge i "ruku na srce", auto je lijepo sjeo, ajmo reći skoro taman i vizualno i prema upravljivosti, no ukazala se prilika da zamjenim za sportline opruge, i dobijem original B12 sportline kit što bi dodatno spustilo auto za cca 1-2 cm i mislim da bi to bio 100% idealan setup sa "fiksnim" amortizerima...eto, danas sam napravio taj change i auto ne samo da nije sjeo
ni milimetra dole, nego čak imam osjećaj da se zadnji kraj mrvicu povisio (ok, uzet ću u obzir što sam pod zadnje opruge stavio one gumene podloške, koje sam prilikom zadnjeg skidanja zaboravio staviti, no svejedno debljina te podloške je 0,5cm)...

...tko tu koga hebe???...

:

:

:

: