26-04-2026, 08:57:44

Autor Tema: EGR Ventil - svi modeli  (Posjeta: 122010 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: EGR Ventil - svi modeli
« Odgovori #180 u: 25-08-2013, 10:48:02 »
Seb,kako mogu EGR softverski ugasiti koji mi program treba,jer vidim da i ja moram i ako je kod mene mehanicki poslije blindiranja javlja gresku a kako ne znam,nije mi jasno kako kuzi da saqm ga zablindirao kada je on i dalje slobodan da se otvara i zatvara samo sto ne propusta plinove vise  :speechless-smiley-016:
neki program za chipntuning...ECU kuzi preko rada MAFa da je EGR zablindiran
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline alfa166tuner

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #181 u: 25-08-2013, 13:05:55 »
Izvini nisam te razumija kako da to napravim,mislim kada odradim export to cvs onda mi ga otvara u Excel al ne mogu tablicu da napravim nikako :)

pa taj csv što ga otvara u excelu attachiraj

Offline alfa166tuner

• Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #182 u: 25-08-2013, 13:10:35 »
Seb,kako mogu EGR softverski ugasiti koji mi program treba,jer vidim da i ja moram i ako je kod mene mehanicki poslije blindiranja javlja gresku a kako ne znam,nije mi jasno kako kuzi da saqm ga zablindirao kada je on i dalje slobodan da se otvara i zatvara samo sto ne propusta plinove vise  :speechless-smiley-016:

ako ti na starijoj verziji jtd (edc15) svjetli greška vjerojatno je baš rikno egr, jel edc15 nemože skužit da je blindiran, znači ako neželiš grešku treba ga baš ubit u SW, ako imaš s čim izčitat mapu možeš mi poslat pa ti vratim mapu sa zatvorenim egrom

Offline Mihailo89

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #183 u: 26-08-2013, 11:21:30 »
ako ti na starijoj verziji jtd (edc15) svjetli greška vjerojatno je baš rikno egr, jel edc15 nemože skužit da je blindiran, znači ako neželiš grešku treba ga baš ubit u SW, ako imaš s čim izčitat mapu možeš mi poslat pa ti vratim mapu sa zatvorenim egrom
E pa to i ja sada mislim da mi je stvarno riknuo EGR, e jbg ne znam sa cime bi mogao mapu iscitati mislim nemam program nikakav niti kasnije da je ubacim,a sto se tice greske ne svijetli mi lampica tako da mi to nije ni bitno jedino ako ne utice na performanse samog motora.
Hvala ti u svakom slucaju na pomoci i trudu pa kasnije kacim CSV file da vidis po njemu jel sve OK.

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #184 u: 28-08-2013, 13:03:53 »

kolega ako ti ipak nije problem mozes li mi reci sa kojim programom i kako bi mogao iscitati mapu i kasnije kada mi ti posaljes tvoju da je ubacim,slabo se kuzim u dijagnostike tek sam poceo malo oko toga raditi, imam vag kkl kabal i imam obd elem325 Bluetooth uredjaj pa ako sa time moze i neki program na komp bio bih ti zahvalan,jer sada mi dosta bolje ide auto sigurno je problem u usisnoj grani pa samo bi jos htio tu gresku pobrisati da mio se vise ne javlja.I ako lampica ne svijeli ne znam mozda ima uticaja na performanse motora pa samo zato

Offline alfa166tuner

• Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #185 u: 28-08-2013, 14:24:52 »
kolega ako ti ipak nije problem mozes li mi reci sa kojim programom i kako bi mogao iscitati mapu i kasnije kada mi ti posaljes tvoju da je ubacim,slabo se kuzim u dijagnostike tek sam poceo malo oko toga raditi, imam vag kkl kabal i imam obd elem325 Bluetooth uredjaj pa ako sa time moze i neki program na komp bio bih ti zahvalan,jer sada mi dosta bolje ide auto sigurno je problem u usisnoj grani pa samo bi jos htio tu gresku pobrisati da mio se vise ne javlja.I ako lampica ne svijeli ne znam mozda ima uticaja na performanse motora pa samo zato

onda bolje nemoj to ni radit sjebat ćeš si komp i onda si u tek u problemu

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #186 u: 28-08-2013, 18:17:48 »
onda bolje nemoj to ni radit sjebat ćeš si komp i onda si u tek u problemu
I mislio sam da nije bas jednostavno,jer znam dok sam gledao kod ovog jednog mestra kako radi chip tuning morao je cak da komp vadi i spaja tako da je sigurno previse komplikovano,tako da ostaje ovako kazem ti meni ne smeta greska jer ne pali lampicu samo eto dal steti sta motoru

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #187 u: 09-09-2013, 13:33:49 »
jos me samo jedna stvar zanima prije nego se bacim u poduhvat skidanja usisne grane jer san ustanovio da samo moze jos u njoj biti problem da je bas zaprljana tj zacepljena jer sada mi u niskim auto ide dosta dobro nakon zatvranja EGR ventila i pregledao sam cijev od turbine do intercoolera i ona je malo pustala e sada u blokadu malo teze ide tako da sam sada jos sigurniji da je usisna puna smeca,e jos sam probao da iskljucim MAF al auto mi potpuno isto ide nikakve razlike nema u voznji sa njim ili bez njega e to mi je malo cudno sada.Naravno izbacilo je gresku nakon iskopcavanaj za senzor temperature zraka i kolicinu zraka tako nesto sto je normalno.Eto molim vas pomazite ako se jos moze nesto uraditi prije skidanja grane za koju samo znate koliko posla treba al ubijedjen sam da je do nje jer auto je preslo skoro 300tisuca tako da.... ::)

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #188 u: 11-09-2013, 10:51:44 »
jos me samo jedna stvar zanima prije nego se bacim u poduhvat skidanja usisne grane jer san ustanovio da samo moze jos u njoj biti problem da je bas zaprljana tj zacepljena jer sada mi u niskim auto ide dosta dobro nakon zatvranja EGR ventila i pregledao sam cijev od turbine do intercoolera i ona je malo pustala e sada u blokadu malo teze ide tako da sam sada jos sigurniji da je usisna puna smeca,e jos sam probao da iskljucim MAF al auto mi potpuno isto ide nikakve razlike nema u voznji sa njim ili bez njega e to mi je malo cudno sada.Naravno izbacilo je gresku nakon iskopcavanaj za senzor temperature zraka i kolicinu zraka tako nesto sto je normalno.Eto molim vas pomazite ako se jos moze nesto uraditi prije skidanja grane za koju samo znate koliko posla treba al ubijedjen sam da je do nje jer auto je preslo skoro 300tisuca tako da.... ::)
isključivanjem MAF nije baš sigurna dijagnoza za njega jer on daje neku prosjelnu vriejdnost pa kad ga ištekaš auto malo bolje potegne na niskim okr ali je slabiji na višim baš kako ti se događa...taj motor ima mx snagu na 3850 okr ak se ne varam što znači nema ga smisla vrtit preko 4000 okr jer mu ona rapidno pada posebice nakon 4500 okr...prije bilo kakvog zahvata moj savjet je da se proba sa novim MAFom
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #189 u: 11-09-2013, 11:12:30 »
isključivanjem MAF nije baš sigurna dijagnoza za njega jer on daje neku prosjelnu vriejdnost pa kad ga ištekaš auto malo bolje potegne na niskim okr ali je slabiji na višim baš kako ti se događa...taj motor ima mx snagu na 3850 okr ak se ne varam što znači nema ga smisla vrtit preko 4000 okr jer mu ona rapidno pada posebice nakon 4500 okr...prije bilo kakvog zahvata moj savjet je da se proba sa novim MAFom

A nista budem onda probao sa drugim MAF senzorom prije upustanja u posao skidanja usisne grane jer i sam znas koliko je to posla  :wal:, mada sto je najgore koliko se ja razumijem u ovaj dijagram sto sam sniamo u voznji cini mi se da MAF dobro mjeri kolicinu zraka ne znam ispravi me ako grijesim,jer ne znam gdje bi mogao naci ispravan MAF senzor al da sam ziher da je dobar

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #190 u: 11-09-2013, 11:36:20 »
A nista budem onda probao sa drugim MAF senzorom prije upustanja u posao skidanja usisne grane jer i sam znas koliko je to posla  :wal:, mada sto je najgore koliko se ja razumijem u ovaj dijagram sto sam sniamo u voznji cini mi se da MAF dobro mjeri kolicinu zraka ne znam ispravi me ako grijesim,jer ne znam gdje bi mogao naci ispravan MAF senzor al da sam ziher da je dobar
vidiš da ti pokazuje max 868 a trebaš imat 1200...razlika od 400 je dosta za max snagu

Offline Mata16

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9 Mjet
    • Bjelovar
« Odgovori #191 u: 11-09-2013, 11:44:53 »
Ja na svojoj kad otkopcim MAF auto mi ide dosta slabije, moguce da maf zeza!
JTD

Offline alfa166tuner

• Starosjedioc
  • ECU freak
    • Zagreb
« Odgovori #192 u: 11-09-2013, 13:01:14 »
868 je ajmo reć ok za jtd105, možda bi trebalo bit 900 da je auto u super stanju, al čim nešto pokazuje suvislo znači da maf radi, 1200 on čita iz egr mape neznači da ikad dođe do te vrijednosti
« Zadnja izmjena: 11-09-2013, 13:02:41 od alfa166tuner »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #193 u: 12-09-2013, 07:46:21 »
868 je ajmo reć ok za jtd105, možda bi trebalo bit 900 da je auto u super stanju, al čim nešto pokazuje suvislo znači da maf radi, 1200 on čita iz egr mape neznači da ikad dođe do te vrijednosti
kad staviš novi MAF pokazuje...ne baš 1200 ali 11xx zna pokazat

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #194 u: 14-09-2013, 12:50:37 »
kad staviš novi MAF pokazuje...ne baš 1200 ali 11xx zna pokazat
Seb probao sam sa novim MAF senzorom receno mi je samo da nije original i auto je jos gore islo,onda sam probao sa original alfinim al polovnim navodno samo je bio na auto 100tisuca i on ocitava maksimalnu 910 e sada dal je to bitno i koliko je opterecenje auta jer sam tada upalio i klimu i bila je bas velika strana tako da je i trebala veca snaga a sto se tice same voznje auto je isto islo samo je malo manje dimilio cini mi se a mozda i nije :mad: tako da sam sada jos vise ubijedjen da je prljava usisna,jer zacepljena usisna samim time i mali protok je mali sta nije tako  :?:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #195 u: 25-09-2013, 11:30:49 »
Seb probao sam sa novim MAF senzorom receno mi je samo da nije original i auto je jos gore islo,onda sam probao sa original alfinim al polovnim navodno samo je bio na auto 100tisuca i on ocitava maksimalnu 910 e sada dal je to bitno i koliko je opterecenje auta jer sam tada upalio i klimu i bila je bas velika strana tako da je i trebala veca snaga a sto se tice same voznje auto je isto islo samo je malo manje dimilio cini mi se a mozda i nije :mad: tako da sam sada jos vise ubijedjen da je prljava usisna,jer zacepljena usisna samim time i mali protok je mali sta nije tako  :?:
a trebo bi ić relativno ok na toj vrijednosti
neznam možda i je ali čisto sumnjam da je tolko zaštopana

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #196 u: 27-09-2013, 12:07:17 »
a trebo bi ić relativno ok na toj vrijednosti
neznam možda i je ali čisto sumnjam da je tolko zaštopana
E ne znam Seb nisam pametan vise,ovih nekoliko dana sam dosta vozio auto i to na otvorenoj cesti i cini mi se da mi sada dosta bolje ide manje i dimi i sve al nije to to kao nekada kada sam je uzeo,juce sam opet snimao dijagram i stalno je bilo oko 890 protok zraka da bi u jednom momento ocitao neku vrijednost od 2125 zamisli sto je nemoguce jel.Ne znam ja samo mislim da nije ipak zastopana jer je EGR bio otvoren dosta dugo,ne znam jos mogu li injektori da prave problem neki ne znam kako da ih provjerim jer nekad kada upalim auto malo mi er gas podrhtava al to je samo par sekundi i onda se sve smiri,ma sve polako pocinje da otkazuje meni se cini.E i dalje je greska za EGR prisutna ja je obrisem al poslije 5 min on je zabiljezi al ne pali lampicu tako da predpostavljam da je onaj elektronski dio EGR ventila stvarno otisao jer kako bi drugacije skuzio da sam ga ja zablindirao :?:
Seb jos nesto kada se skine remenje jel problem neki pumpu goriva ukloniti i onda ukloniti usisno jesi li kada to radio?Dogovorio sam se sa jednim mestrom da mi on samo skine remenje a ostalo cu ja sam umijem toliko valjda  :sport:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #197 u: 27-09-2013, 12:14:54 »
E ne znam Seb nisam pametan vise,ovih nekoliko dana sam dosta vozio auto i to na otvorenoj cesti i cini mi se da mi sada dosta bolje ide manje i dimi i sve al nije to to kao nekada kada sam je uzeo,juce sam opet snimao dijagram i stalno je bilo oko 890 protok zraka da bi u jednom momento ocitao neku vrijednost od 2125 zamisli sto je nemoguce jel.Ne znam ja samo mislim da nije ipak zastopana jer je EGR bio otvoren dosta dugo,ne znam jos mogu li injektori da prave problem neki ne znam kako da ih provjerim jer nekad kada upalim auto malo mi er gas podrhtava al to je samo par sekundi i onda se sve smiri,ma sve polako pocinje da otkazuje meni se cini.E i dalje je greska za EGR prisutna ja je obrisem al poslije 5 min on je zabiljezi al ne pali lampicu tako da predpostavljam da je onaj elektronski dio EGR ventila stvarno otisao jer kako bi drugacije skuzio da sam ga ja zablindirao :?:
Seb jos nesto kada se skine remenje jel problem neki pumpu goriva ukloniti i onda ukloniti usisno jesi li kada to radio?Dogovorio sam se sa jednim mestrom da mi on samo skine remenje a ostalo cu ja sam umijem toliko valjda  :sport:
kolko km ima auto...možda je turbo malo izgubio kapacitet

ecu vidi preko rada MAFa dali je EGR blindan ili ne i dali ostane otvoren kada nebi trebo bit

EGR zablokiraj protok

Offline Mihailo89

• Sa stažom
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    • Herceg-Novi
« Odgovori #198 u: 27-09-2013, 12:24:15 »
kolko km ima auto...možda je turbo malo izgubio kapacitet

ecu vidi preko rada MAFa dali je EGR blindan ili ne i dali ostane otvoren kada nebi trebo bit

EGR zablokiraj protok
280000km je preslo auto a sto se tice turba mislim da je dobar jer nema lufta skoro ni malo a i mislim da po onom dijagramu nabija dosta dobar tlak,da jos napomenem od interkulera do usisa je cijev od inoxa a od turba to interkulera je gumena cijev e dal ona negdje pusta ne znam gledao sam i ne mogu naci al je masna malo jbg.
E EGR sam zablindirao tako sto sam stavio metalnu brvu ono bez rupe nadam se da me razumijes a i dalje je vakum povezan i sve nisam to nista skidao ne znam jesam li i to trebao.MA ja samo mislim da je usisna jer imam kuci audija A4 koji je iste skoro simptome imao svi su mislili da je MAF kad ono usisna nista nije moglo da prodje kroz nju bas nista zato sada mislim da je i kod mene to sada problem.
Vidis boost pressure je 2099 maksimalni bio jel to dovoljno?
« Zadnja izmjena: 27-09-2013, 12:27:17 od Mihailo89 »

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #199 u: 13-06-2014, 22:40:25 »
- dali je moguće da 147 jtd 2003.g. 115 ks baca grešku na satu zbog blindirano EGR ventila i slabo vuče a na dijagnostici još pokazuje problem u tlakovima i upravljanju turbinom
098 871 798

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #200 u: 14-06-2014, 09:14:40 »
- dali je moguće da 147 jtd 2003.g. 115 ks baca grešku na satu zbog blindirano EGR ventila i slabo vuče
iz mojih saznanja, nije
a na dijagnostici još pokazuje problem u tlakovima i upravljanju turbinom
nešto ne štima sa radom VGT-a zbog nečeg

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #201 u: 14-06-2014, 14:52:26 »
ma pravi peh, prodao decku auto i sve bilo OK i onda me drugi dan zove da auto slabo vuce da ne radi turbina pitam ga dali se neka lampica upalila a on tvrdi da njje i dogovorimo da odemo u Bosch servis (jer je to najaci u mom kraju za kakve stvari) i utvrde te greske ostavio je auto tamo i obecao sam da cu to ja platiti mada jer ne zelim los glas o sebi ali nije mi basvjasno zbog cega se to dogadja ,   

jel moguce da je zato sto je auto stajao jedno 3 tjedna na otvorenom bilo je kise i svega, dao je kaparu a ja auto nisam vozio dok nije dosao s novcuma a prije no sto je parkiran motor je pran s minivasem i nekim jakim sredstvom za odmascivanje pa da nije negdje nesto nacurilo
098 871 798

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #202 u: 25-11-2014, 20:43:04 »
Kod softwerski blokiranog EGR-a kod 16v jtd-a koja mora biti vrijednost na dijagnostici? Dali je normalno da EGR bude 1% ili mora biti na 0%?

Offline Alfa166DA

• Starosjedioc
    • Daruvar
« Odgovori #203 u: 25-11-2014, 22:33:57 »
E da napisem sta je bilo s ovom Alficom,,, bio je otisao onaj ventil za vakum i auto otisao u safe mod, stavili mu drugi, majstori me oderali 550 kn a nakon tjedan dana decko zove kad ono opet isto i ispostavilo se da su mu stavili neki polovni i privezali ga zicom kod filtera zraka i sto je najsmjesnije opet taj polovni krepao uf uf, tada su opet stavili polovni i sada vozi
098 871 798

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #204 u: 26-11-2014, 08:08:58 »
Kod softwerski blokiranog EGR-a kod 16v jtd-a koja mora biti vrijednost na dijagnostici? Dali je normalno da EGR bude 1% ili mora biti na 0%?
i jedno i drugo je ok ali naravno najbolje je 0

dugiKA

• Gost
« Odgovori #205 u: 07-01-2015, 20:32:21 »
pitanje:
javlja mi grešku motora (onaj crveni znak kod kazaljki),spojimo na dijagnostiku i kaze greška  EGR ventila.
poništimo grešku ali nakon nekih pola sata vožnje opet se upali greška.
mislim tako sam kupio auto i covijek mi je rekao da je to normalno i da je  EGR ventil blokiran.
inace auto ok vuće,neki put se zna malo muciti sa paljenjem (ali svi mi kazu da je to normalno paljenje za ar,nije kao kod golfa,audija,itd).
e sada dali se da kako ta lampica iskljuciti da ne "bode u oci"?
auto je AR 147 1.9 jtdm 2008g 120ks

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #206 u: 07-01-2015, 20:38:11 »
Na novijim Jtd-ima se mora softverski isto ugasit jer baca gresku,na starijem jtd-u isto stoji greska uvijek ali ne svijetli lampica na instr.tabli  :ok:
Varijator sekta

dugiKA

• Gost
« Odgovori #207 u: 07-01-2015, 20:45:01 »
odlicno.hvala.
daj mi reci nema nikakve štete na motoru svezi toga?

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #208 u: 07-01-2015, 20:46:08 »
odlicno.hvala.
daj mi reci nema nikakve štete na motoru svezi toga?
U svakom slucaju je bolje za motor da je blindiran  :da:
Varijator sekta

dugiKA

• Gost
« Odgovori #209 u: 07-01-2015, 20:53:05 »
hvala decki  :ok: :ok: :ok: :Rock: