11-06-2026, 21:25:41

Autor Tema: Alfe u oglasima  (Posjeta: 3356786 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline TurboStar

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Brest
Odg: Alfe u oglasima
« Odgovori #22650 u: 18-12-2015, 12:18:19 »
Iz oglasa ispada da se koristi samo godinu dana pa mi zato čudno.

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22651 u: 18-12-2015, 16:00:26 »
ovo izgleda zanimljivo jedino mi volan djeluje nanovo tapeciran a onda mi sve pocne smrditi s obzirom na kilometrazu. vlasnik tvrdi kupljen u autocomercu i zena kupila novu giulietu.

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.6-ts-120-oglas-16994384

Offline v7

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #22652 u: 18-12-2015, 16:04:35 »
ovo izgleda zanimljivo jedino mi volan djeluje nanovo tapeciran a onda mi sve pocne smrditi s obzirom na kilometrazu. vlasnik tvrdi kupljen u autocomercu i zena kupila novu giulietu.

pa dobro, to kaj je volan tapeciran ne mora značit da neš ne štima s autom.
druga stvar da ga prodaje auto kuća, ok, onda bih i ja bio itekako skeptičan, al ovak po oglasu mi djeluje ok..

vidim da ručica mjenjača nije kožna...možda je volan bio plastičan pa si je čovjek pretapeciro. nazovi, pitaj  :da:
a i kaže da je održavan u AC stalno, znači ima povijest servisa, kilometraže i svega.
« Zadnja izmjena: 18-12-2015, 16:06:45 od v7 »

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #22653 u: 18-12-2015, 16:07:08 »
Nemoj ne nać uvrijeđenim, ali mislim da malo previše picajzliš po njuškalu, a premalo si na trenu. Nije lako s Lošinja, to vjerujem, jer gubiš čitav dan i veliki je trošak, ali to je tako kako je. Na internetu nećeš daleko dogurat u traženju auta, slike su jedno, a stvarnost sasvim drugo.

Konkretno što se auta tiče, to što je volan možda presvučen je najmanje bitno. Ako je motor OK, podvozje, nije lupano i nema hrđe, onda ju se po meni isplati uzet u obzir. Nije neka oprema, ali je 2009 godište, izgleda mi jako uredno izvana (zazori, nijanse boje po panelima itd).

KM je točno nekih 10k godišnje, što za benzinca kompakta je i realna kilometraža. Ako ima dokaz da je mjenjano remenje, onda defakto nemaš većeg uloga u auto sljedećih par godina, jer će i kvačilo i ovjes dogurat bar 120-150t km bez neke potrebe za ičim.

Offline v7

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #22654 u: 18-12-2015, 16:10:08 »
Konkretno što se auta tiče, to što je volan možda presvučen je najmanje bitno. Ako je motor OK, podvozje, nije lupano i nema hrđe, onda ju se po meni isplati uzet u obzir. Nije neka oprema, ali je 2009 godište, izgleda mi jako uredno izvana (zazori, nijanse boje po panelima itd).

KM je točno nekih 10k godišnje, što za benzinca kompakta je i realna kilometraža. Ako ima dokaz da je mjenjano remenje, onda defakto nemaš većeg uloga u auto sljedećih par godina, jer će i kvačilo i ovjes dogurat bar 120-150t km bez neke potrebe za ičim.

:good post
« Zadnja izmjena: 18-12-2015, 16:11:44 od v7 »

Offline Alf - V6

• Trade Count: (+25)
  • Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #22655 u: 18-12-2015, 17:25:40 »
Volan tapeciran na 60ak tkm!!?
Inace ne gledam previse sta je sa volanom tj jeli ili nije bio presvlacen ali ovo nisam jos vidio....
Moj ima skoro 180 000 a volan je u odlicnom stanju...tvornickom!!!
Rabljeni dijelovi za Alfa Romeo vozila - 099/2087-755

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #22656 u: 18-12-2015, 17:39:57 »
Ja sve moje 3 alfe kad san kupova, slike na njuskalu su bile katastrofalne i oglasi sturi i nikakvi, a svi auti su bili bombon uzivo..
Takodjer, masu ljudi ode gleda gluposti i lo tomu osudjuju auta, koga briga sta su stakla razlicitog godista? To ne mora znacit nista.. Otidji pogledat, prigledaj, provozaj.. A i cim vidis nastup prodavaca, bit ce ti manje vise sve jasno o autu...
Behind the red line

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #22657 u: 18-12-2015, 17:51:04 »
Ako se auto vozi stalno po gradu, stalno se salta, konstantno volan radi pune okrete, vozi ga zena s prstenjem ili drvodjelac sa hrapavim rukama, dobro izdrzi 100k
A ako auto vozi gospodin direktor na putovanja st-zg, s namazanim i mekim rucicama i auto 90% voznje u 6oj brzini, i nakon 500k ce izgledat bolje nego ovaj prvi slucaj.
Postoje ljudi koji vole kupovat auto (idioti) i ljudi koje vole kupit auto.
« Zadnja izmjena: 18-12-2015, 17:52:25 od cava »
Behind the red line

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22658 u: 18-12-2015, 17:53:21 »
Nemoj ne nać uvrijeđenim, ali mislim da malo previše picajzliš po njuškalu, a premalo si na trenu. Nije lako s Lošinja, to vjerujem, jer gubiš čitav dan i veliki je trošak, ali to je tako kako je. Na internetu nećeš daleko dogurat u traženju auta, slike su jedno, a stvarnost sasvim drugo.

nisam se naso uvrijedenim niti picajzlim ali niti se mogu uzeti slobodno kad ocu kao dio vas niti mi se ide negdje ako nemam jos kakvu info o autu. na kraju krajeva radije cu nekog zamolit da mi baci oko na auto ako mu je usput i dat mu nes para nego se vozat za nesto neprovjereno svaki vikend i da me doceka sranje. kad imam pravu informaciju  onda cu potegnut. nije mi turska sila. uostalom ima tu dovoljno ljudi koji je vec pogledalo dio tih oglasa ili svako malo pogleda koji auto pa sam vec saznao u zadnjih dana koliko se istina razlikuje od onog sto vlasnici oglasavaju. uostalom i ti bi mi mogao nesto rec mozda o jednoj crnoj 147ici iz crikvenice kupljenoj u zg prije 2 i pol godine od prvog vlasnika, bar tako vlasnik tvrdi. ima i racune za veliki i mali servis i zamasnjak i kvacilo. evo stavim link pa javi ako znas auto. radi se o ovom http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-oglas-17348102

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #22659 u: 18-12-2015, 17:56:00 »
Pa vidis da je covik napisa "vrijedi pogledati"  :hap:
Sta cekas?
Behind the red line

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22660 u: 18-12-2015, 18:01:25 »
pa i idem sutra. smije valjda covjek pitat posto su oboje iz crikvenice koja nije neko veliko mjesto, posebno zimi :).

LateBraking

• Gost
« Odgovori #22661 u: 18-12-2015, 18:09:09 »
Ne treba se zalijetat' kod kupnje auta, ali počeo si naginjati prema internet sveznalicama, profesorima, doktorima koji uz pomoć kristalne kugle i supermoći već po fotkama sve znaju o stanju i kvaliteti auta  :smijeh
Drugo: tražio si (gotovo molio) "ljudi ponudite", poslah ti poruku/ponudu još jučer navečer ... lijepo bi bilo bar odgovoriti, "može, odlično" ili "ne hvala, nisam zainteresiran" (možda nisi vidio?).
« Zadnja izmjena: 18-12-2015, 18:10:18 od LateBraking »

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22662 u: 18-12-2015, 18:45:21 »
Ne treba se zalijetat' kod kupnje auta, ali počeo si naginjati prema internet sveznalicama, profesorima, doktorima koji uz pomoć kristalne kugle i supermoći već po fotkama sve znaju o stanju i kvaliteti auta  :smijeh
Drugo: tražio si (gotovo molio) "ljudi ponudite", poslah ti poruku/ponudu još jučer navečer ... lijepo bi bilo bar odgovoriti, "može, odlično" ili "ne hvala, nisam zainteresiran" (možda nisi vidio?).

Sorry sto ti nisam u roku 12 sati odgovorio na poruku. Pregledao sam tvoju temu i nisam zainteresiran. Zbog toga nisi odmah dobio odgovor ne trebas se osjecati uvrijedenim i odmah izmisljat gluposti i pisat ih ovdje niti ikoga ismijavati poput internet sveznalice i carobne kugle.  Sretno s autom. Bio sam u Zg tjedan dana prosli mjesec, pogledao par auti. Nije me nista bilo nesto spe ijalno privuklo osim jedne 166ice koje je isto par ljudi bilo tu po slikama proglasilo losom a auto u zivo apoteka. bez uzbudenja.

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #22663 u: 18-12-2015, 18:55:43 »
nisam se naso uvrijedenim niti picajzlim ali niti se mogu uzeti slobodno kad ocu kao dio vas niti mi se ide negdje ako nemam jos kakvu info o autu. na kraju krajeva radije cu nekog zamolit da mi baci oko na auto ako mu je usput i dat mu nes para nego se vozat za nesto neprovjereno svaki vikend i da me doceka sranje. kad imam pravu informaciju  onda cu potegnut. nije mi turska sila. uostalom ima tu dovoljno ljudi koji je vec pogledalo dio tih oglasa ili svako malo pogleda koji auto pa sam vec saznao u zadnjih dana koliko se istina razlikuje od onog sto vlasnici oglasavaju. uostalom i ti bi mi mogao nesto rec mozda o jednoj crnoj 147ici iz crikvenice kupljenoj u zg prije 2 i pol godine od prvog vlasnika, bar tako vlasnik tvrdi. ima i racune za veliki i mali servis i zamasnjak i kvacilo. evo stavim link pa javi ako znas auto. radi se o ovom http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-147-1.9-jtd-oglas-17348102
Za dotični auto neznam ništa, vidio sam ga par puta na parkingu jer mi je zapeo drveni volan, a i registracija za oko. Mislim da sam ju vidio na parkingu od vatrogasaca prošli tjedan, mogu se raspitat čija je jer imam ujka tamo, a i kolega Neno je Alfist koji ima 159-ku, ali ako sutra dolaziš onda ju pogledaj uživo, najbolje ćeš sam vidit

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22664 u: 18-12-2015, 18:58:55 »
Za dotični auto neznam ništa, vidio sam ga par puta na parkingu jer mi je zapeo drveni volan, a i registracija za oko. Mislim da sam ju vidio na parkingu od vatrogasaca prošli tjedan, mogu se raspitat čija je jer imam ujka tamo, a i kolega Neno je Alfist koji ima 159-ku, ali ako sutra dolaziš onda ju pogledaj uživo, najbolje ćeš sam vidit

Da, neznas dal je bolje 666 ili UD :). Moj brat ima SM. Cudno mi da ga nije neka bicura obucena u kozu vec izvukla iz auta :D

LateBraking

• Gost
« Odgovori #22665 u: 18-12-2015, 19:01:59 »
Sorry sto ti nisam u roku 12 sati odgovorio na poruku. Pregledao sam tvoju temu i nisam zainteresiran. Zbog toga nisi odmah dobio odgovor ne trebas se osjecati uvrijedenim i odmah izmisljat gluposti i pisat ih ovdje niti ikoga ismijavati poput internet sveznalice i carobne kugle.  Sretno s autom. Bio sam u Zg tjedan dana prosli mjesec, pogledao par auti. Nije me nista bilo nesto spe ijalno privuklo osim jedne 166ice koje je isto par ljudi bilo tu po slikama proglasilo losom a auto u zivo apoteka. bez uzbudenja.

Ovdje se ne radi o nikakvoj uvrijeđenosti, osim što ti moj post čitaš kao ismijavanje (što uopće nije, već moj forumski stil), ali dobro.
Stvarno mi je čudno ponašanje/odgoj ne odgovoriti na poruku, pa ću se ja i dalje čuditi. Ja sam uvijek odgovarao na svakakve ponude zamjene mjuze, ovog onog a 99% me nije zanimalo.
A možda i zaistaa ne kupuješ ništa, bilo je i takvih slučajeva, nhf.
 :cofe2:

Offline hussar0203

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #22667 u: 18-12-2015, 19:15:22 »

To mi se cini ko da je volan obicnjak a covjek si ga je dao pretapacirat u kozu, no mozda girjesim...

Ja sve moje 3 alfe kad san kupova, slike na njuskalu su bile katastrofalne i oglasi sturi i nikakvi, a svi auti su bili bombon uzivo..
Takodjer, masu ljudi ode gleda gluposti i lo tomu osudjuju auta, koga briga sta su stakla razlicitog godista? To ne mora znacit nista.. Otidji pogledat, prigledaj, provozaj.. A i cim vidis nastup prodavaca, bit ce ti manje vise sve jasno o autu...

Tak sam i ja kupio zeni zadnji auto, jedna slika u oglasu, a na slici malo haube, sajbe, vozacev retrovizor i nesto krova  :hehe:
Covjek prvi vlasnik, servisna auto nikad lupan, stanje ko novo... A oglas nije imo uopce puno pregleda, bio tam negdje medju zadnjima.

No, za stakla raznih godista se ne slazem, pogotovo ako se vide tragovi farbanja, varenja po sasiji, losis priprema...
Ali tko voli, samo naprijed...

Ako se auto vozi stalno po gradu, stalno se salta, konstantno volan radi pune okrete, vozi ga zena s prstenjem ili drvodjelac sa hrapavim rukama, dobro izdrzi 100k
A ako auto vozi gospodin direktor na putovanja st-zg, s namazanim i mekim rucicama i auto 90% voznje u 6oj brzini, i nakon 500k ce izgledat bolje nego ovaj prvi slucaj.
Postoje ljudi koji vole kupovat auto (idioti) i ljudi koje vole kupit auto.

Znaci ipak nesto govori ako su volan, papucice, mjenjac itd pohabani, el?
Ja prije biram onaj sa autoputa od gospodina sa mekanim rukama i niveom u torbi.

« Zadnja izmjena: 18-12-2015, 19:17:39 od Kuzma »

Offline Mislav1986

• Na probi
  • *
    • Mali Lošinj
« Odgovori #22668 u: 18-12-2015, 19:20:26 »
Ovdje se ne radi o nikakvoj uvrijeđenosti, osim što ti moj post čitaš kao ismijavanje (što uopće nije, već moj forumski stil), ali dobro.
Stvarno mi je čudno ponašanje/odgoj ne odgovoriti na poruku, pa ću se ja i dalje čuditi. Ja sam uvijek odgovarao na svakakve ponude zamjene mjuze, ovog onog a 99% me nije zanimalo.
A možda i zaistaa ne kupuješ ništa, bilo je i takvih slučajeva, nhf.
 :cofe2:

Ma gle kasno smo se dopisivali sinoc i s jos nekim sam tipkao i gledao jos neke aute tak i zaspao. Jutros u 7 sam bio na poslu i to je to. A nisam znao za tvoj osebujan forumski stil i sta da ti kazem, zvucao si uvrijedeno a ono da sam doslovno molio...ajme majko. ali sve 5. nema ljutnje. nisam trol. pozna me osobno i albert sa cresa ili ti grecco na forumu sa crvenom 156icom. i servisirao sam auto kod istog darka gdje si i ti servisirao itd itd... popijemo mi i pivu koji put ako bude prilika :).

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #22669 u: 18-12-2015, 19:30:38 »

Ja prije biram onaj sa autoputa od gospodina sa mekanim rukama i niveom u torbi.
[/quote]
I 400k km vise.. :gay:
Behind the red line

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #22670 u: 18-12-2015, 19:39:07 »
sam vi kupujte aute sa ''malo km'' za puno para,onda meni ostanu ovi sa puno km ali dobro održavani i jeftiniji i vozim se bez brige  :drive:

Offline Kuzma

• Sa stažom
  • Moskvitch 412 - Kredenc Plavi
    • Sesvete
« Odgovori #22671 u: 18-12-2015, 19:40:20 »

I 400k km vise.. :gay:

aaaaa, nisam vidio ovih 500k  :tooth:
No u svakom slucaju prije uzimam auto sa vise km a na otvorenoj nego auto sa manje a da je sluzio vecinom u gradu.

Offline cava

• Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #22672 u: 18-12-2015, 19:54:15 »
Tako je.. Al ti auti mozda imaju izlizan znak na scudetu- vlasnici ne vole alfu, kako li je samo servisiraju ako nemaju 50kn za znak, autoje grob.
Behind the red line

Offline Mikula

• Ovisnik o alfistima
  • Ubit će me žena
    • Split
« Odgovori #22673 u: 18-12-2015, 19:59:32 »
ja nikad svojim autima nisam mijenjao ulje, samo promijenim motor  :tooth:
I muskarci placu, ali i žene prde

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb

Offline hussar0203

• Ovisnik o alfistima
  • Đurđa SW
    • Bjelovar
« Odgovori #22675 u: 18-12-2015, 20:06:52 »
Prva 2.5 ti je preprodavač http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-166-2.5-v6-24v-oglas-16039934

Druga izgleda ima točnu kilometražu http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-166-2.5-v6-24v-oglas-2586548

Ova siva je isto malo poskupila, a vjerojatno i preprodana http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-166-2.4-jtd-oglas-6158594

Sivi automatik izgleda ima isto točnu kilometražu, isti prodavač prije 5 godina http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-166-2.4-jtd-automatik-oglas-1950615

A ta prva 2.5 je ta... jos gledam gdje je nestala ta 2.5 sa RI tablicama.... Pa ok ako je od nekih svercera ali da li ju je tko bio pogledati? Ne mora biti da je neko groblje... Isto pitanje i za tu drugu...

Za ovu 2.4 automatik mi je i Danko rekao da ima original kilometrazu ali mi nije jasno kak je taj sic uspjeo tak izlizati... A iskreno jedino sto me odbija na tom autu je taj automatik, inace bi je definitivno isao prvu pogledati

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #22676 u: 18-12-2015, 20:19:11 »
sic središ to je najmanji problem. moj je isto bio slično pohaban jer je frajer nosio pedericu...a automatik je druga priča. ::)
vani rade solidnu kilometražu http://bit.ly/1MlH9E2

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #22677 u: 18-12-2015, 22:59:47 »

A ta prva 2.5 je ta... jos gledam gdje je nestala ta 2.5 sa RI tablicama.... Pa ok ako je od nekih svercera ali da li ju je tko bio pogledati? Ne mora biti da je neko groblje... Isto pitanje i za tu drugu...

Za ovu 2.4 automatik mi je i Danko rekao da ima original kilometrazu ali mi nije jasno kak je taj sic uspjeo tak izlizati... A iskreno jedino sto me odbija na tom autu je taj automatik, inace bi je definitivno isao prvu pogledati

kratke relacije puno ulazaka izlazaka  :da:
Nije bolest sve što boli

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #22678 u: 19-12-2015, 07:28:34 »
ja nikad svojim autima nisam mijenjao ulje, samo promijenim motor  :tooth:
i to je održavanje na neki način :smijeh :smijeh :smijeh

Offline Viktor

• Global moderator
  • Trade Count: (+21)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Solin
« Odgovori #22679 u: 19-12-2015, 08:12:53 »
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/alfa-romeo/m992974845-alfa-romeo-156-sportwagon-2-4-jtd-ecc-trekhaak-bj-2002.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr

Alfa ima skoro pola milijuna kilometara. Obratiti pažnju na stanje sjedala i volana. NAP znači 100% točna kilometraža. To je povijesni izvještaj o kilometraži sa tehničkoga svake godine. Ima garanciju 3 mjeseca i mogućnost garancije 12 mjeseci.