Meni su od 3 mjenjaca slozili 1 koji je opet dosta zalosna prica, ne krci i ne ispada iz brzine ali tu prica otprilike staje. Samo cekam da se opet sve raspadne (3.put) a nije da sam nesto grub na mjenjacu i kvacilu.
Terror, ne zelim te plasit ali meni je na 140000 km mjenjac imao slicne simptome kao tebi i onda sam samo ubacio drugog unutra, nazalost dosta loseg. Kada su mi preslagivali mjenjace prije ljeta zbog toga sto je diff odlucio izici kroz mjenjac, poslao sam u ZG (Franc auto) taj prvi mjenjac u nadi da ce ga popravit jer je bio visestruko bolji od ijednog dosad. Unutra se nesto bilo odvidalo zbog cega je ispadao iz brzine, pa je cijeli mjenjac je bio za smece...
Kad vec spominjem to preslagivanje mjenjaca, cim culi vidjeli od cega je mjenjac su rekli da NIKAD ne moze bit odusevljavajuc, za slozit ga na novo treba oko 2800 kuna komada na sto sam cak i bio spreman, ali onda ostaje diferencijal koji je nikakav. Trajnija zamjena za diff kosta oko 1000e pa se cijena popne na 10ak tisuca kuna sto je vise nego cijeli auto.
Govoreci iz iskustva, dok nije bas bas kriticno, nemoj se upustati u zamjenu mjenjaca jer ces tesko nac nesto sto opravdava trosak. S druge strane, ako nades mjenjac koji se lijepo salta i diferencijal mu ne klacka, kupi ga. Mijenjat razlicite lose mjenjace samo zato jer nisu pojedinacno skupi je glupo, na kraju skupo i zgadit ce ti auto... pozeljet ces kupit hondu i bit na miru 😂