ja sam bio skeptičan kad me tip pitao tko mi je rekao da se ne može. i onda kad je skinuo auto sa stroja...razlika drastična 
Ili neznanje ili ljenost...ne znam ni sam. ja sam isto od svi čuo da se ne može. Pa i kod nekih eminentnih špuraša u Zagrebu.
Dečko očito zna znanje. Inače slaže špur na autima za trke. Dok je petljao oko mog auta onda mi je objašnjavao...na trkama da koriste 70% špura zbog bla, na pogonskim kotačima se malo zatvori zatur jer se kod naglog starta kotači izbace, odnosno otvore, pa ako su u nuli onda se gubi grip i pravac, a ako su malo zatvoreni kod starta dođu u nulu pa imaju puni grip i pravac...i bogtepitaj šta mi je još sve napričao. Nisam mogao pratit više nakon dvije minute. Ja sam samo ipak tupi inženjer informatike :hehe:
ti si ovde pobrka sve moguće i nemoguće pojmove i falia cilu filozofiju
ova teorija o pomicanju vida unutar samog mosta osim ako rupe nisu šlicane mi je iskreno malo sumljiva, da je to tako tvornički napravljeno, ali eto nisam proba kako je to na 156 pa nemogu tvrdit
ako je to rađeno onda je to vrlo loše i nesigurno jer ima puno boljih načina za štelanje nagiba
zatur nema veze sa tim šta pričaš, to je kut nagiba amortizera u odnosu na hvatište na muldi i kuglu na donjoj vilici i fiksan je, nemože se štelat bez modifikacija, kao ni nagib što se nebi trebao osim ako je to stvarno tako tvornički napravljeno na 156
može se štelat samo trag kotača, odnosno koliko su kotači paralelni jedan s drugim, a to o čemu ti on priča nije nikakva trkaća filozofija nego je tako podešen i svaki cestovni auto samo sa malo drugačijim brojkama. radi se o tome da se kad daš gas vilica u selenima malo giba zbog naprezanja i kotači mjenjaju trag. zbog toga se na autima sa prednjim pogonom sprijeda podešava malo otvoren, a zada je stvar obrnuta, jer se kod kočenja također mjenja geometrija i podešeno je tako da kotači pod silom dođu otprilike u nulu.
kod spuštenih auta se zbog položaja vilica remeti cijeli princip rada ovjesa i bez nekih prerada i pravilnog štelanja ovjesa nikad to neće funkcionirat kako treba i trošit gume ravnomjerno.