...ovo prvi put čujem...koliko ja znam, na mostu su rupe fiksne da fiksnije nemogu biti (skidao ih nebrojeno puta), 4 komada, za svaki selen po dvije...alan sa foruma je produživao donje vilice da bi dobio bolji camber...
naravno da su fiksne rupe, al su šire od šarafa 2 mm. ja gledo šta mi čovjek radi jer sam mislio da baljezga. odpustio vilicu, zakvačio za nju onu traku za stezanje tereta na kamionima, drugi kraj negdje na šasiju i zategao. vilica se malo povukla, kotač se ispravio majkemi. nisam toliko lud da ne vidim da sad stoje oba ravno, a prije ko treba sa iksericama. ne samo to...prije mi je lijevi kotač bio u blatobranu više od desnog. desni je prelazio u ravninu vanjskog ruba, a lijevi je bio prst unutar unutarnjeg ruba. sad ni toga više nema. obadva su u identičnom položaju.
bio sam na špuru u zagrebu...tip mi nije poštelao ni poziciju volana kako treba, zatur na zadnjem lijevom mu je ostao zatvoren jer se, po njemu, nije moglo bolje od toga...wtf...a ovaj mi je sve sredio ko curica. čak je i volan centrirao tvornički.
istina bog dečko je potrošio dobrih 45 minuta da sve bude kako treba. u zg mi je tip poštelao za 15 minuta i kitu je valjalo. Nije valjalo ništa.
da ne kažem da mi nitko nikad nije na alfi gume izbalansirao od prve. uvijek sam morao na popravni. dečko mi je i gume izbalansirao tako da sad volan ni ne trepri ko list na povjetarcu, a kamoli da treska.
nda...i jedan stari maher mi je rekao...niskoprofilne gume se nikad ne balansiraju kad se tek montiraju na felgu nego nakon 100, 200 odvoženih kilometara. Taj dečko mi je ponovio to isto.
Pa sad jebga ili ja pušim fore ili dečko fakat rastura.
Kako god..kotači sad stoje ko svijeća, auto se nikad nije tako dobro ponašao na cesti i volan je miran da mirniji ne može bit. pa nek ja možda i pušim foru bitno da sad sve štima :hehe: