10-09-2024, 20:40:45

Autor Tema: Nosač Motora  (Posjeta: 45784 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marin krk

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • KRK
Odg: Nosač Motora
« Odgovori #60 u: 24-09-2014, 19:51:48 »

stiglo danas, subota ce bit radna

Offline kAcA

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • GT - Cuore Sportivo
    • Sarajevo
« Odgovori #61 u: 24-09-2014, 20:09:39 »
Javljaj utiske obavezno!

sent from nexus4

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #62 u: 24-09-2014, 20:15:53 »
 :ok: :da:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #63 u: 27-09-2014, 22:32:07 »
zamjenjeni svi nosaci, najgori bio onaj doljnji desni od motora, nesto malo bolji kod mjenjaca, zadnji na pola a gornji skoro nov.

preporod  :da:  nema vise vibracija, ni cukanja kod dodavanja i pustanja gasa ( voznja u koloni ).
originalni su isto od akrona kao i ovi zamjenski.

Offline VIPER999

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155 & Alfetta in progress
    • Malinska, Otok Krk
« Odgovori #64 u: 14-10-2014, 20:11:13 »
To cu morati i ja napraviti na mojoj 155ci TD, jer ja osim vibracija cijem zvuk lupanja metala kod ubrzavanja... zacudilo bi me da je guma uopce i ostala ... Samo nac komplet po dobroj cijeni ....

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #65 u: 14-10-2014, 22:16:17 »
i nemas nekih cudnih vibracija u kabini kao da je motor fixno spojen na sasiju ili sl.

jel manje vibrira auto u leru tj. tipa volan ili kad kreces i sl.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #66 u: 22-12-2014, 23:04:41 »
http://www.ebay.it/itm/KIT-4-SUPPORTI-MOTORE-ALFA-147-1-9-JTD-115-CV-TUTTI-TIPI-CON-SUPPORTO-MODIFICATO-/310929981632?pt=Ricambi_automobili&hash=item4864df00c0

odluceno mjenjam sva 4 pa nek se veseli  :hehe:

zamjenjeni svi nosaci, najgori bio onaj doljnji desni od motora, nesto malo bolji kod mjenjaca, zadnji na pola a gornji skoro nov.

preporod  :da:  nema vise vibracija, ni cukanja kod dodavanja i pustanja gasa ( voznja u koloni ).
originalni su isto od akrona kao i ovi zamjenski.
Marine, spasavaj... :D

Ti nosaci koje si kupio su isto Akron? Meni se osjetila sitna vibracija na leru i kako je danas auto bio na dizalici skuzimo da je onaj zadnji donji nosac, blizu auspuha prdnuo. Stavio majstor novi a auto se sad treseeeeee u leru da je to za poludit. Cijela kabina vibrira ko da mi je motor u kabini. Naravno, s okretajima to nestane ali na leru je to prestrasno.

Mislim da je Akron nosac...pa sad, ako su kod tebe Akron onda stavim sve Akron pa ce valjda bit bolje. Ako nisu kod tebe Akron onda cu naruciti sa onog linka i ovaj novi baciti u smece...

Hvala unaprijed ;)
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Matej147

• Član Alfa Kluba 8
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #67 u: 23-12-2014, 09:33:15 »
Ako ovaj trese, bojim se da ti neće pomoći i ako preostale zamijeniš...nisi ni prvi, a vjerojatno ni zadnji da ima takvo iskustvo s Akronom (znam još 3 identična slučaja)...ja sam zamijenio sva 4 Akron odjednom i isto mi je taj donji stvarao probleme u leru, cijeli auto se tresao za poluditi...kasnije sam tražio uzrok u injektorima i zamajcu, a u međuvremenu sam probao i febi, ali nije ništa pomoglo dok nisam stavio original nosač, sada je sve uredu...ako ti se ne daje cijena  za original, možda da probaš sa Imperium nosačem, tog je mareo stavio i njemu je auto miran

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #68 u: 23-12-2014, 12:57:40 »
originalni je akron , tako je bio barem kod mene.

samo znam da smo stavljali drugi vijak jer ovaj sta je dosao sa nosacem nije bio dobar
« Zadnja izmjena: 23-12-2014, 12:59:31 od Marin krk »

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #69 u: 23-12-2014, 20:53:06 »
Ako ovaj trese, bojim se da ti neće pomoći i ako preostale zamijeniš...nisi ni prvi, a vjerojatno ni zadnji da ima takvo iskustvo s Akronom (znam još 3 identična slučaja)...ja sam zamijenio sva 4 Akron odjednom i isto mi je taj donji stvarao probleme u leru, cijeli auto se tresao za poluditi...kasnije sam tražio uzrok u injektorima i zamajcu, a u međuvremenu sam probao i febi, ali nije ništa pomoglo dok nisam stavio original nosač, sada je sve uredu...ako ti se ne daje cijena  za original, možda da probaš sa Imperium nosačem, tog je mareo stavio i njemu je auto miran

samo znam da smo stavljali drugi vijak jer ovaj sta je dosao sa nosacem nije bio dobar
Hm....eto dva oprecna iskustva. Majstor mi je do drugog ponedjeljka na godisnjem. Voziti cu auto sto manje jer me nervira do bola. A onda cemo vidjeti...
Opcija A je da kupim novi originalni, stavim i vidim kakvo je stanje. Rizik je 800 kuna, mozda i dalje bude treskavo dok se i preostali nosaci ne zamijene. Rizik je i da se to smiri ali ne sasvim jer je jos poneki prdnuo sto znaci da trosak raste prilicno brzo...Moguci benefit je da se sve smiri i ne bude potreban novi nijedan nosac jer je samo ovaj bio u banani.

Opcija B je da stavim sve ostale Akron. Rizik ne znam koliki je jer ne znam koliko kostaju preostala tri nosaca. Moguci benefit je taj da se sve smiri i svi nosaci su novi.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #70 u: 23-12-2014, 20:54:05 »

I da...ovi sa ebaya nisu akron? Tu ne znas koji je proizvodac?

Offline Sesta166

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20V ex i Giulietta 2.0 ex i Stelvio Q4
    • Zenica
« Odgovori #71 u: 23-12-2014, 21:26:47 »
 :icon_eek:
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Matej147

• Član Alfa Kluba 8
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #72 u: 24-12-2014, 09:20:33 »
Hm....eto dva oprecna iskustva. Majstor mi je do drugog ponedjeljka na godisnjem. Voziti cu auto sto manje jer me nervira do bola. A onda cemo vidjeti...
Opcija A je da kupim novi originalni, stavim i vidim kakvo je stanje. Rizik je 800 kuna, mozda i dalje bude treskavo dok se i preostali nosaci ne zamijene. Rizik je i da se to smiri ali ne sasvim jer je jos poneki prdnuo sto znaci da trosak raste prilicno brzo...Moguci benefit je da se sve smiri i ne bude potreban novi nijedan nosac jer je samo ovaj bio u banani.

Opcija B je da stavim sve ostale Akron. Rizik ne znam koliki je jer ne znam koliko kostaju preostala tri nosaca. Moguci benefit je taj da se sve smiri i svi nosaci su novi.

Budući da vodim evidenciju svega što sam platio, evo cijene svih Akronovih nosača  :ok:

Gornji          150kn
Lijevi            250kn
Donji            150kn
Donji Febi    250kn
Desni           585kn

Ostali su se pokazali dobri, samo je ovaj donji zezao, Febijev također

Edit: Sad vidim da je kolega napisao da je i original Akron, što je istina, a zašto zamjenski Akron zeza nemam pojma
« Zadnja izmjena: 24-12-2014, 09:23:23 od Matej147 »

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #73 u: 24-12-2014, 11:47:32 »
Budući da vodim evidenciju svega što sam platio, evo cijene svih Akronovih nosača  :ok:

Gornji          150kn
Lijevi            250kn
Donji            150kn
Donji Febi    250kn
Desni           585kn

Ostali su se pokazali dobri, samo je ovaj donji zezao, Febijev također

Edit: Sad vidim da je kolega napisao da je i original Akron, što je istina, a zašto zamjenski Akron zeza nemam pojma
Po tebi bi onda bilo najbolje taj donji staviti original i mirna Bosna...a ako sam dobro shvatio ako je jos neki  prdnuo onda mozda cak i probati sa Akronom?
Jer nije mi frka dati 800 kuna za taj donji. Frka mi je dati 4000 kuna za set nosaca. Za 4 komada gume i zeljeza...

Offline Matej147

• Član Alfa Kluba 8
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #74 u: 24-12-2014, 12:23:27 »
Razumijem te, i ja sam isto tako razmišljao, pa eto na kraju sam opet završio na originalu
Čak sam probao sa 2 različita donja zamjenska i oba su završila u smeću....pretvrda je guma  :p030:
Ako samo okreneš dvije stranice unatrag, možeš pročitati da ni drugi nisu imali baš sreće sa Akronom...sreća da su se ostala tri pokazali dobri inače bi zapalio te sve nosače jer dok auto toliko vibrira je užasan za vožnju...jedino ako hoćeš probati ovaj Imperium koji je Mareo stavio, njemu je auto miran

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #75 u: 24-12-2014, 13:42:43 »
Razumijem te, i ja sam isto tako razmišljao, pa eto na kraju sam opet završio na originalu
Čak sam probao sa 2 različita donja zamjenska i oba su završila u smeću....pretvrda je guma  030:
Ako samo okreneš dvije stranice unatrag, možeš pročitati da ni drugi nisu imali baš sreće sa Akronom...sreća da su se ostala tri pokazali dobri inače bi zapalio te sve nosače jer dok auto toliko vibrira je užasan za vožnju...jedino ako hoćeš probati ovaj Imperium koji je Mareo stavio, njemu je auto miran
Ma ne da mi se zafrkavati...u ponedjeljak narucim original donji i gotovo. Za ostale cu kasnije razbijati glavu. Jer stvarno je grozno ovako voziti auto...

Offline baresa

• Na probi
  • *
  • 156 SW JTD 16V
    • Split
« Odgovori #76 u: 24-12-2014, 18:31:09 »
Ja sam promijenio komplet zamjenskih nosača, vibracije su se smanjile, ali to i dalje nije  bilo to.
U servisu su mi otpustili sve spojne vijke na nosačima, upalili motor da se malo namjesti, ugasili ga te ponovo zategnuli sve vijke. Vibracije su skoro nestale, sad trese malo samo kad je hladan.

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
    • Zenica
« Odgovori #77 u: 25-12-2014, 00:10:56 »
 :icon_eek:
Owning an Alfa Romeo is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but fuck it! She is soo damn HOT!!!

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #78 u: 25-12-2014, 00:50:44 »

Offline Sesta166

• Ovisnik o alfistima
    • Zenica
« Odgovori #79 u: 25-12-2014, 00:52:15 »
Opet? :)
zaheb, pratim temu. kad rijesim krizeve i solje da znam sta me ceka :)

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #80 u: 25-12-2014, 12:11:38 »
I da...ovi sa ebaya nisu akron? Tu ne znas koji je proizvodac?

jesu akron su, ali i to je danas upitno jer vise neznas tko za koga proizvodi, svakodnevno se nagledam takvih "muljanja "

Offline SS

• Trade Count: (+14)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #81 u: 30-12-2014, 08:51:07 »
Ja sam promijenio komplet zamjenskih nosača, vibracije su se smanjile, ali to i dalje nije  bilo to.
U servisu su mi otpustili sve spojne vijke na nosačima, upalili motor da se malo namjesti, ugasili ga te ponovo zategnuli sve vijke. Vibracije su skoro nestale, sad trese malo samo kad je hladan.

OVO je jako koristan info! +
Nakon prve ide druga...

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #82 u: 10-01-2015, 22:30:26 »
Evo info, pa mozda nekome pomogne...skinut je Akron, stavljen original. Onaj zadnji, prema kabini...
Ujutro armatura vise ne skace, ne udara, motor mi nije u kabini. Ali i dalje se osjete sitne vibracije u sicu. Kao i prije promjene nosaca. Samo je nestalo trzanje rucice mjenjaca kod pustanja/davanja gasa. I bolje se salta.
Sa Akronom se sve treslo. Armatura je htjela iskociti van...
Sad slijedi zamjena ostalih. Ali sam na 100 muka da li dati pare za original ili riskirati.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #83 u: 11-01-2015, 13:48:01 »
Cek znaci kada opteretis motor odnosno rasteretis rucica mjenjaca ti to uopce ne registrira?
Meni da, i uvjeravao sam frenda da je to normalno (jer njemu isto DA)

Pratim ovu temu jer mislim da me ceka slicno. I do sad vidim da je bitno kupiti stražnji nosač originalni a ostale koje god (akron). I vidim da je bitno znati postimati motor u "nulu".

Vec sam to spomenuo negdje kolega ima stila 1,9 multijet 88kw i taj radi kao benzinac u odnosu na moj

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #84 u: 11-01-2015, 15:25:41 »
Da, registira, par mm se pomakne. Ali prije je to bilo bas ocito. I kad bi u cetvrtoj i sestoj naslonio ruku na mjenjac osjetile su se neke vibracije/skroz sitno zujanje. Sada toga vise nema. Puno gladje ulazi iz prve u drugu i tako dalje. Bas se osjeti da je kompaktnije sve.
S tim da mi je stari nosac skroz bio prdnuo. Guma se pojela a unutarnji prsten je setao skroz.
sitnu vibraciju u sicu jos imam. Vidjeti cemo s kojom promjenom ce to nestati.
I, da, evo opet potvrdujem - ovaj nosac koji sam mijenjao iskljucivo original. Sve drugo moze biti bacanje para.

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #85 u: 11-01-2015, 17:15:44 »
Pas mater...kak ih naprave da samo original paše tj da sve radi kak treba.

A nema čak ni poliuretanskih...TO bi bilo rješenje za sva vremena!  :hop:
Nakon prve ide druga...

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #86 u: 11-01-2015, 17:28:59 »
Pas mater...kak ih naprave da samo original paše tj da sve radi kak treba.

A nema čak ni poliuretanskih...TO bi bilo rješenje za sva vremena!  :hop:
Onda bi bile vibracije kao na ovom dedi  :oldman:  :hehe:
Varijator sekta

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #87 u: 11-01-2015, 17:41:13 »
Onda bi bile vibracije kao na ovom dedi  :oldman:  :hehe:

Ma varaš se... imnaš poliuretane koji su tvrdoće isto ko i serijska guma (80 sHa)
Jedina stvaar je kod njih sto ne gube tako brzo (RELATIVNO) svojstva kao guma
i duraju puno više od gume...isprobano!  :ok:

A tek za vilice....mrak! Nakon toga samo kugle mijenjaš...ništa ne škripi nit se troši... tvrdoča ista, udobnost ista...
jedino kaj trajeeee i novci u đepu se gomilaju hahahah
Nakon prve ide druga...

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #88 u: 11-01-2015, 17:44:08 »
Ako ima takve tvrdoce kao guma mozda bi i bilo ok mada trajnost nebi bila puno veca,za ovjes je druga prica  :ok:
Varijator sekta

Offline SS

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2.4 JTDm 20V
    • Zagreb
« Odgovori #89 u: 11-01-2015, 17:48:22 »
Ako ima takve tvrdoce kao guma mozda bi i bilo ok mada trajnost nebi bila puno veca,za ovjes je druga prica  :ok:

Ne znam zašto misliš da bi ti pričao priče ili pisao nešto što mislim da je tako?

VElim ti ...stvar je isprobana, a poliuretani u bilokojem svojstvu su daleko bolji i dugotrajniji od gume.

Al kako hočeš, neću te ja ubjeđivati  :ne2:

Pogledaj sam:

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-145-146/Motor-Airfilters/PU-Bush-For-Upper-Engine-Mount::6796.html

I da to što piše je istina, a imaš i crvene koji su mekši i oni su napravljeni  da budu tvrdi kao standardna guma.
Nakon prve ide druga...