05-11-2025, 19:20:42

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365353 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2190 u: 06-05-2010, 09:45:11 »
pa ako potpiše onda mu dođe uplatnica za platiti, a ako ne potpiše onda mora doći na sud.... ukratko
da, samo mu to ne pobija kaznu, mislim da je neče sud naplatiti.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2191 u: 06-05-2010, 10:04:29 »
točno, a i ako se na sudu dokaže da je kriv na cifru mu ide još 100kn sudskih troškova...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

igor141

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #2192 u: 16-05-2010, 11:21:33 »
Hej RED.! Imam pitanje...:) dali je pravo svakoga vozaca da zatrazi opomenu umjesto kazne (do 1000kn) jednom u 12mj ili je to dobra volja policajca da ti pise opomenu mjesto kazne?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2193 u: 16-05-2010, 12:24:00 »
   :mah:   ako nemaš pisanih upozorenja ili kazni obično je praksa da se da upozorenje pisano, samo ti je to ipak na volji policajca hoće pisati kaznu ili upozorenje.

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #2194 u: 19-05-2010, 08:43:05 »
ja sam ga zicao nije htio, pa sam zicao na sudu i nisu htjeli, al svejedno pare nece vidit  :mad:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2195 u: 20-05-2010, 07:34:11 »
nisi bio dosta uvjerljiv, promjeni taktiku  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2196 u: 21-05-2010, 12:26:41 »
 :mah: 

evo mene sa još jednim možda glupim pitanjem... al nema veze... daj mi reci da li mogu recimo prebacim auto na sebe i uzmem obične tablice.... da li mogu recimo nakon toga kroz mjesec-dva dati zahtjev za drugim odnosno sa brojevima po želji ili moram čekati da istegne registracija itd.  :?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2197 u: 21-05-2010, 12:49:48 »
:mah: 

evo mene sa još jednim možda glupim pitanjem... al nema veze... daj mi reci da li mogu recimo prebacim auto na sebe i uzmem obične tablice.... da li mogu recimo nakon toga kroz mjesec-dva dati zahtjev za drugim odnosno sa brojevima po želji ili moram čekati da istegne registracija itd.  :?:
ako prebacuješ auto na sebe odmah traži i druge pločice po želji .

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2198 u: 21-05-2010, 12:52:18 »
da to sam i mislio, samo što nemam mogučnost toliko vremena biti u ZG i čekati da mi dođu te pločice... zato pitam da li je moguće na taj način, uzeti normalne pa za dva mjeseca onda zatražiti te po želji? 
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2199 u: 21-05-2010, 13:38:03 »
vidi dali možeš naručiti i kada ti stignu vratiš stare i uzmeš nove .

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2200 u: 21-05-2010, 13:55:40 »
 :ok:  budem probao tako  :pivo:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

fjs

• Gost
« Odgovori #2201 u: 23-05-2010, 02:03:37 »
Pitanje - danas me zaustavili i dali mi kaznu jer sam; citiram "naglo trznuo volanom i blokirao stražnje kotace uslijed cega se vozilo zanijelo" - to se sve odvijalo kroz križanje preko pješačkog, priznajem da sam pipnuo ručnu, ali auto se zanijelo doslovno 10-20 cm, ne više... ne pada mi napamet da to platim, pa molim savjet na šta da se žalim... radili su i alkotest, ali imao sam ispod 0,5...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2202 u: 24-05-2010, 09:55:10 »
Pitanje - danas me zaustavili i dali mi kaznu jer sam; citiram "naglo trznuo volanom i blokirao stražnje kotace uslijed cega se vozilo zanijelo" - to se sve odvijalo kroz križanje preko pješačkog, priznajem da sam pipnuo ručnu, ali auto se zanijelo doslovno 10-20 cm, ne više... ne pada mi napamet da to platim, pa molim savjet na šta da se žalim... radili su i alkotest, ali imao sam ispod 0,5...
nesmješ naglo kretati da proklizavaju kotači, isto tako nesmiješ naglo kočiti ako za to nije bilo potrebe, vožnja na zadnjem kotaču ili turiranje motora do visokih okretaja.
to je kazna od 500.00 kn.
ako ne platiš kaznu dočiče ti od suda troškovi ili da te  policija po nalogu suda dovede na prek.sud.

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #2203 u: 24-05-2010, 11:50:13 »
a s koliko se kažnjava kretanje u raskršću sa zadrškom od pola minute (dok shvati da se upalilo zeleno, pa prvo stisne kvačilo, pa onda ubaci u prvu, pa polako stisne gas)  :craz  :?:craz
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 9
  • Sa stažom
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2204 u: 24-05-2010, 11:52:57 »
a s koliko se kažnjava kretanje u raskršću sa zadrškom od pola minute (dok shvati da se upalilo zeleno, pa prvo stisne kvačilo, pa onda ubaci u prvu, pa polako stisne gas)  :craz  :?:craz
novčano sumnjam  :hehe:
ali, u tom trenutku kreću "SVAAAAAATOOOOOOOOOVIIIIIIIII".. s obzirom na količinu automobila koji trube  :smijeh :smijeh :smijeh

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2205 u: 24-05-2010, 12:07:56 »

tako su i mene jednom zaustavili... i ista stvar, da sam prebrzo ušao u zavoj i da se malo zanio zadnji kraj... i htjeli pisati za to 500kn prejak auto 1000kn plus još kao da sam sigurno vozio brže od dozvoljnih 40....

samo sam mu rekao da sam normalno ušao u zavoj, kao i u svaki drugi, a to što oni imaju klizav asfalt na tom dijelu da to nije moj problem... na to sam mu samo rekao da niti imaju dokaza za to niti ništa, kao i za ovo da oni "predpostavljaju" da sam vozio brže od 40... reko ako hočeš pisat piši za prejak auto, a ovo drugo nebudem ni u ludilu potpisao.... na kraju se nasmijao i napisao mi samo upozorenje, za neznam niti ja šta, čini mi se uključivanju preko pune ili tako nešto...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

fjs

• Gost
« Odgovori #2206 u: 24-05-2010, 13:17:22 »
nesmješ naglo kretati da proklizavaju kotači, isto tako nesmiješ naglo kočiti ako za to nije bilo potrebe, vožnja na zadnjem kotaču ili turiranje motora do visokih okretaja.
to je kazna od 500.00 kn.
ako ne platiš kaznu dočiče ti od suda troškovi ili da te  policija po nalogu suda dovede na prek.sud.

Nisam naglo kretao nego sam ušao malo brže u križanje i cimnuo auto nakratko rucnom...ali to se slobodno moglo izvest i puštanjem gasa na tim klizavim crtama od pješačkog...a svejedno sam bio unutar ograničenja na tom dijelu ceste... i pisali su mi 1000 kn za to, ne 500.... ne mislim platit nego se žalit...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2207 u: 24-05-2010, 13:43:29 »
5 stotica  :hap:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2208 u: 24-05-2010, 13:48:38 »
Nisam naglo kretao nego sam ušao malo brže u križanje i cimnuo auto nakratko rucnom...ali to se slobodno moglo izvest i puštanjem gasa na tim klizavim crtama od pješačkog...a svejedno sam bio unutar ograničenja na tom dijelu ceste... i pisali su mi 1000 kn za to, ne 500.... ne mislim platit nego se žalit...
dada moja greška, krivi član je, kazna je ta koju si napisao.

coupe freak

• Gost
« Odgovori #2209 u: 27-05-2010, 11:09:54 »
http://www.automototest.hr/index.php?documentId=774

što bi ovo zapravo trebalo značiti? Da ja sa K&N gljivom ne mogu proći tehnički jer sam ju stavio a razlog je bio što mi je pri sudaru smrskana kutija filtera i usis zraka od maske do filtera. Jednostavnije i jeftijije mi je bilo kupiti gljivu nego po oglasnicima i otpadima tražiti dijelove. Da li ja onaj gore članak krivo tumačim?

Offline mamlaz11

• Pripravnik
  • **
  • grande punto sport...
    • Bjelovar
« Odgovori #2210 u: 31-05-2010, 13:07:02 »
Imam jedno pitanjce....
Dobio sam doma ''lijepo'' pisamce da je netko vozio automobil jednog dana i da je počinjen prekršaj i da ja moram reći tko je to bio. sad me zanima da li ja mogu vidjet bilo kakvu sliku ili dokaz da je toga dana daj auto uhvaćen u prekršaju ili je to sve rekla kazala. u pismu ne piše da postoji bilo kakav dokaz samo da se moram izjasnit tko je to napravio u roku 8 dana ili ću ja platit od 2do5kilji...
Alfa Romeo, Milano, Torino, rime su ti nulo, uno bambino...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2211 u: 31-05-2010, 23:09:46 »
nemora biti da su te slikali, može auto biti nepropisno parkiran, čim si dobio od policije pismo moraš odgovoriti tko je vozio, a i možeš otiči u tu postaju pa da ti kažu o čemu se radi i koji je prekršaj.
ukolko nedostaviš podatke o vozaću onda vlasnik auta dobiva kaznu od 2000 kn.

Offline mamlaz11

• Pripravnik
  • **
  • grande punto sport...
    • Bjelovar
« Odgovori #2212 u: 02-06-2010, 13:11:01 »
nemora biti da su te slikali, može auto biti nepropisno parkiran, čim si dobio od policije pismo moraš odgovoriti tko je vozio, a i možeš otiči u tu postaju pa da ti kažu o čemu se radi i koji je prekršaj.
ukolko nedostaviš podatke o vozaću onda vlasnik auta dobiva kaznu od 2000 kn.

riješio sam, radilo se o nekom sitnom prekoračenju brzine, kaznica 500 kn, pa su curi pisali opomenu, kao da je ona vozila... .)
Alfa Romeo, Milano, Torino, rime su ti nulo, uno bambino...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2213 u: 02-06-2010, 17:11:09 »
riješio sam, radilo se o nekom sitnom prekoračenju brzine, kaznica 500 kn, pa su curi pisali opomenu, kao da je ona vozila... .)
:ok:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2214 u: 02-06-2010, 17:29:43 »
Red daj mi reci jel znaš kako sad stvari stoje sa tim probnim tablicama? koliko traju?  i da li se može njih uzeti recimo u petak a da počinju vrijediti od ponedjeljka naprimjer  :?:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2215 u: 02-06-2010, 17:50:56 »
Red daj mi reci jel znaš kako sad stvari stoje sa tim probnim tablicama? koliko traju?  i da li se može njih uzeti recimo u petak a da počinju vrijediti od ponedjeljka naprimjer  :?:
vrijede 7 dana, mislim da ti se to nemože tako napraviti, kada ih uzmeš onda ti se ispuni polica sa tim danom kada si ih platio.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2216 u: 02-06-2010, 18:03:28 »
aha ok, ali znači vrijede sigurno tjedan dana?   i da li znaš možda cijenu odprilike  :?:
« Zadnja izmjena: 02-06-2010, 18:08:49 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Ivic

• Gost
« Odgovori #2217 u: 04-06-2010, 00:54:45 »
Ej.. Htio bi si zabusiti tablice na branike (bez okvira) pa me zanima da li je to legalno i kolka je kazna i da li to itko uopce gleda?

Hvala

marko018x

• Gost
« Odgovori #2218 u: 04-06-2010, 03:04:27 »
Ej.. Htio bi si zabusiti tablice na branike (bez okvira) pa me zanima da li je to legalno i kolka je kazna i da li to itko uopce gleda?

Hvala
pa tko ti može zabranit da montiraš tablice kako hoćeš dok one stoje gore? i zašto bi to bilo nelegalno, pa pola nas onda krši zakon... mada sve je moguće

Ivic

• Gost
« Odgovori #2219 u: 04-06-2010, 03:10:37 »
pa tko ti može zabranit da montiraš tablice kako hoćeš dok one stoje gore? i zašto bi to bilo nelegalno, pa pola nas onda krši zakon... mada sve je moguće
Ako cemo gledat nekom logikom...
Ako nije legalno imati zalijepljenu naljepnicu na tablici jer je to ''sluzbeni dokument'' il kako bi to vc nazvao onda je pogotvo zabranjeno busenje iste...
Mislim da sam u pravu, a druga je stvar kad niviji auti imaju magnet i ne ostecuju tablicu