05-11-2025, 16:08:34

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365310 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #2160 u: 14-04-2010, 12:22:02 »
decki,a da li se moze ako nisi platio kaznu,to isto vozilo ponovo registrirati? mislim da za teh. i policu nece bit problema,ali teta u mupu? :O
te podpitanje.. taj auto je danas,evo,prodan,da li mogu i prijenos napravit? je li netko pokusavao.. iskustva?

thnx svima, pogotovo reddevillu  :care :care :care

neznam za ovo sto pitas al znam da kad sam predao poreznu prijavu da su mi poslali dopis da imam dugovanja prema proracunu...i tak dve godine za redom...
a  kaj se tice ovoga kaj pitas...neznam zakaj nebi mogo prodat auto ili napravit registraciju...pa nije auto duzan drzavi nego ti  :craz  (probaj recimo povuc paralelu sa autom koji je na leasing) ...al nek strucnjak veli svoj sud  :ok:
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

Offline Damson

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Alfa mužjak
    • Split
    • Gilles Villeneuve - Sempre Gilles - Moja Web Stranica
« Odgovori #2161 u: 14-04-2010, 14:54:46 »
Postovanje,

Kupio sam Alfu 147 koja je bila pod kreditom. Covjeku sam zatvorio kredit, potpisao kupoprodajni ugovor i uzeo auto, kljuce i prometnu dozvolu.
Knjizica vozila je bila u banci zbog osiguranja od prodaje ili cega vec. Nakon 7 dana knjizica vozila je stigla u policiju i ja sam je preuzeo, ali se jos ne mogu upisat kao vlasnik jer iz fine nije dosla nekakva brisovnica.

Problem je u tome sto je meni prije 9 dana istekla registracija.
U osiguravajucoj kuci mi kazu da u slucaju nezgode osiguranje vrijedi jos 30 dana iza isteka. A da tehnicki pregled vrijedi do kraja mjeseca.

Ja cu auto moc registrirat tek za 7 dana, kada stigne to cudo iz fine. Vozim auto po danu, samo do posla i neke najnuznije stvari, ali vidjam policiju i u 8 ujutro a i u podne da zaustavlja...
Kada ja ispricam ovu pricu, hoce li se smilovat ili je kazna neizbjezna. Nemam drugih prekrsaja - jedan prolazak kroz crveno je daaavno usao u zastaru i to je to.
http://www.sempregilles.com - Gilles Villeneuve - Moja Web Stranica

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #2162 u: 14-04-2010, 18:49:10 »
od 1.7. ponovo se vračaju stare naljepnice od tehničkog koje se lijepe iznutra...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #2163 u: 14-04-2010, 19:27:18 »
pozdrav Red, opet ja imam neko pitanje  :funny:
daj mi reci dali se u Sloveniju može ući samo sa osobnom iskaznicom, trebao bi za 2-3 tjedna na put,pa nebi volio da me na bregani vrate natrag :rolll:

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2164 u: 14-04-2010, 19:30:01 »
pozdrav Red, opet ja imam neko pitanje  :funny:
daj mi reci dali se u Sloveniju može ući samo sa osobnom iskaznicom, trebao bi za 2-3 tjedna na put,pa nebi volio da me na bregani vrate natrag :rolll:
Može
Slovenija, Italija, Mađarska su samo osobne.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #2165 u: 14-04-2010, 19:30:57 »
Može
Slovenija, Italija, Mađarska su samo osobne.

:ok:

puno hvala za info  :care

marko018x

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #2166 u: 14-04-2010, 19:43:26 »
Postovanje,

Kupio sam Alfu 147 koja je bila pod kreditom. Covjeku sam zatvorio kredit, potpisao kupoprodajni ugovor i uzeo auto, kljuce i prometnu dozvolu.
Knjizica vozila je bila u banci zbog osiguranja od prodaje ili cega vec. Nakon 7 dana knjizica vozila je stigla u policiju i ja sam je preuzeo, ali se jos ne mogu upisat kao vlasnik jer iz fine nije dosla nekakva brisovnica.

Problem je u tome sto je meni prije 9 dana istekla registracija.
U osiguravajucoj kuci mi kazu da u slucaju nezgode osiguranje vrijedi jos 30 dana iza isteka. A da tehnicki pregled vrijedi do kraja mjeseca.

Ja cu auto moc registrirat tek za 7 dana, kada stigne to cudo iz fine. Vozim auto po danu, samo do posla i neke najnuznije stvari, ali vidjam policiju i u 8 ujutro a i u podne da zaustavlja...
Kada ja ispricam ovu pricu, hoce li se smilovat ili je kazna neizbjezna. Nemam drugih prekrsaja - jedan prolazak kroz crveno je daaavno usao u zastaru i to je to.

evo sad gledam dnevnik, ovih dana su baš akcije hvatanja neregistriranih auta, a kazne su kažu nekoliko mjesečnih plaća i cijena registracije i do pet godina... tako da se radije nemoj igrat  :rolll:
pogledaj dnevnik na novoj oko 23h

Offline Damson

• Sa stažom
  • Alfa mužjak
    • Split
« Odgovori #2167 u: 14-04-2010, 20:26:10 »
evo sad gledam dnevnik, ovih dana su baš akcije hvatanja neregistriranih auta, a kazne su kažu nekoliko mjesečnih plaća i cijena registracije i do pet godina... tako da se radije nemoj igrat  :rolll:
pogledaj dnevnik na novoj oko 23h

Ja sam cuo da je za voznju neregistriranog automobila kazna 700kn ako je proslo manje od 15 dana od isteka regisracije, pa sam se zbog uredne voznje do sada, nadao kakvom ukoru :)

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2168 u: 14-04-2010, 23:17:53 »
Ja sam cuo da je za voznju neregistriranog automobila kazna 700kn ako je proslo manje od 15 dana od isteka regisracije, pa sam se zbog uredne voznje do sada, nadao kakvom ukoru :)
probaj izvaditi probe, ili se strpi još tih par dana dok to ne središ  :ok:
i piše ti se prijedlog za prekršaj koji se šalje na sud tako da te i za istek osiguranja mogu kazniti a to ti isto može iznositi par tisuća kuna  :ok:
« Zadnja izmjena: 14-04-2010, 23:20:49 od reddevill »
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

marko018x

• Gost
« Odgovori #2169 u: 15-04-2010, 00:59:16 »
tih 700 kn je ako ne odjaviš auto u roku 15 dana... dakle ako stoji u dvorištu  :ok:

a evo ti, pročitaj ovo
http://dnevnik.hr/vijesti/automotiv/registrirajte-vozila-jeftinije-je-od-drakonskih-kazni.html

Offline Damson

• Sa stažom
  • Alfa mužjak
    • Split
« Odgovori #2170 u: 15-04-2010, 22:05:03 »
Odoh ja sutra pjeske na posa! :craz

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2171 u: 15-04-2010, 22:07:30 »
pametnije  :craz

marko018x

• Gost
« Odgovori #2172 u: 15-04-2010, 22:19:34 »
jelda?  :hehe:

Dr.Whoo

• Gost
« Odgovori #2173 u: 17-04-2010, 00:02:40 »
neznam za ovo sto pitas al znam da kad sam predao poreznu prijavu da su mi poslali dopis da imam dugovanja prema proracunu...i tak dve godine za redom...
a  kaj se tice ovoga kaj pitas...neznam zakaj nebi mogo prodat auto ili napravit registraciju...pa nije auto duzan drzavi nego ti  :craz  (probaj recimo povuc paralelu sa autom koji je na leasing) ...al nek strucnjak veli svoj sud  :ok:

u pravu si. auto se moze regat,prodat,odjavit.. :D
lp

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #2174 u: 05-05-2010, 18:13:46 »
jučer me zaustavljaju i pokazuju izmjerenu brzinu od 73 a nalzimo se u "naselju" iza mene zaustavljaju drugo vozilo i koje li slučajnosti ista nam je brzina pa me zanima ima li osnove da se žalim na varijantu da nisu poništili aparat za mjerenje brzine ili na nešt drugo šta prolazi za navedeni prekršaj..!? ( i pitanje dobio sam zapisnik o izmjerenoj brzini na kojem piše 73 a na prek.nalogu piše da sam vozio 63 pa sad mi je malo čudno da su drugačije brzine) :?:
kao što ja imam sreće tako sam i ovaj put naje... jer drugi vozač prolazi sa upozorenjem a ja dobijam kaznu od 500kn i nakon pitanja kako je moguće da neko dobije upozorenje a ja moram platiti za isti prekršaj veli kolega ti imaš više prekršaja i počne pisti drugi nalog za nevezanje koji nije bio ni spominjao... :mad:
pomagaj
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2175 u: 05-05-2010, 19:12:46 »
nisam Red al samo da se nadovežem, ovih 73 pa 63 ti je skidanje tj. tolerancija od onih 10 km/h a za žalbu za ne poništivanja mjernog aparata bi se eventualno mogao buniti onaj iza tebe, jer koliko sam skužio prvo je tebe zaustavio pa onda drugo vozilo sa istom brzinom....

nego da pitam i ja Red-a neke, jel mi možeš reći ili ako netko drugi zna koliko se točno čekaju tablice po narudžbi i koja je točno procedura?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Raziel

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #2176 u: 05-05-2010, 19:23:53 »
nego da pitam i ja Red-a neke, jel mi možeš reći ili ako netko drugi zna koliko se točno čekaju tablice po narudžbi i koja je točno procedura?

Oko 2-3 tjedna. Odeš u postaju da ti provjere ako su slobodne te koje hoćeš. Ako jesu, daju ti uplatnicu na nekih 370 kn ako se dobro sjećam, odeš uplatit i doneseš im potvrdu o uplati. I onda čekaš...
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2177 u: 05-05-2010, 19:25:32 »
slobodne su to znam... nego jel trebam donjeti papire za koji auto itd. i je auto mora biti odjavljen sa sadašnjih tablica?  možda je bedasto pitanje ali...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Raziel

• Ovisnik o alfistima
  • 01' Mazda MX-5 (NB) 1.6 16V 94' AR 146 1.7 16V
    • Sv. Klara, Kutina
« Odgovori #2178 u: 05-05-2010, 19:35:41 »
Nisam siguran... Moj je već bio odjavljen...

Kolko se sjećam, pri naruđbi ti ne treba ništa od papira...
A po nekoj logici, kada dođu nove tablice, vratit ćeš stare na MUP i onda će ti izmjenit prometnu i to sve što treba...
    "...if in doubt, flat out..."   

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #2179 u: 05-05-2010, 19:39:19 »
narucis tablice i cekas dok dodu,vozis se sa svojim starim tablicama,kad ti stignu nove odjavis auto na mupu oni ti izdaju potvrdu o novim tablicama sa tim odes na tehnicki i tamo ti naprave novu prometnu na te nove tablice i onda opet na mup po pecat i tablice.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2180 u: 05-05-2010, 20:02:58 »
 :care  hvala, oboici +  :ok: 

pitao sam zato da ne odem u ZG i onda odjavim auto i čekam 3 tjedna da stignu tablice... ovako ču ih onda naručit pa kad dođu sve obavim i zapalim za ZG  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #2181 u: 05-05-2010, 22:10:41 »
devil,jel znas mozda kaj se desilo s onim zakonom o parking-kaznama?bilo je rečeno da neće smjet naplačivat kazne veće od cijene karte,a žena upravo dobila 60kn kaznu jer nije produžila valjanost karte...

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #2182 u: 05-05-2010, 22:14:14 »
dobila je "dnevnu" kartu. Bar se to kod nas u ZG tak dobiva.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline brijac

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9jtdm
    • Donji Hrašćan
    • Alfa 159 SW
« Odgovori #2183 u: 05-05-2010, 22:26:58 »
je to po zakonu,tj.,jel mora to platit?

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2184 u: 05-05-2010, 23:16:50 »
je to po zakonu,tj.,jel mora to platit?
da, to je dnevna karta i mora je platiti, u protivnom ti može doči od holdinga čestitka sa večom sumom za platiti.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2185 u: 05-05-2010, 23:19:45 »
jučer me zaustavljaju i pokazuju izmjerenu brzinu od 73 a nalzimo se u "naselju" iza mene zaustavljaju drugo vozilo i koje li slučajnosti ista nam je brzina pa me zanima ima li osnove da se žalim na varijantu da nisu poništili aparat za mjerenje brzine ili na nešt drugo šta prolazi za navedeni prekršaj..!? ( i pitanje dobio sam zapisnik o izmjerenoj brzini na kojem piše 73 a na prek.nalogu piše da sam vozio 63 pa sad mi je malo čudno da su drugačije brzine) :?:
kao što ja imam sreće tako sam i ovaj put naje... jer drugi vozač prolazi sa upozorenjem a ja dobijam kaznu od 500kn i nakon pitanja kako je moguće da neko dobije upozorenje a ja moram platiti za isti prekršaj veli kolega ti imaš više prekršaja i počne pisti drugi nalog za nevezanje koji nije bio ni spominjao... :mad:
pomagaj
a gle, možeš ti uložiti žalbu i to je tvoje pravo, samo sada je pitanje dali to sud bude uvažio, prigovor pišeš i dostavljaš u postaju u roku od 8 dana i to se šalje na sud.
probaj, ništa te ne košta samo malo vremena i  papir

Offline GATO

• Starosjedioc
    • Zagreb Cityyy
« Odgovori #2186 u: 05-05-2010, 23:20:31 »
 :mah:pozz daj mi reci dali mi se isplati zaliti na 2 od po 1000 knkazne koje sma dobio u 2 tjedna zbog prejakog auta, dal mogu proc na shemu kao nezaposlen tek 19 godina samo 3 konja vise bla bla,
drugo dali je istina da ce se promjeniti zakon na 110 konja za mladog vozaca
i trece sto tocno znaci ako dobijem kaznu i ako potpisem a sto tocno znaci ako ju ne potpisem :ok:  :mah:

Offline sale 75

• Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #2187 u: 05-05-2010, 23:21:50 »
reci od tih 105ks,5 ih je ranjeno a 10 osakaćeno,ipak je to alfa...moraju te pustit  :craz

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #2188 u: 05-05-2010, 23:37:10 »
:mah:pozz daj mi reci dali mi se isplati zaliti na 2 od po 1000 knkazne koje sma dobio u 2 tjedna zbog prejakog auta, dal mogu proc na shemu kao nezaposlen tek 19 godina samo 3 konja vise bla bla,
drugo dali je istina da ce se promjeniti zakon na 110 konja za mladog vozaca
i trece sto tocno znaci ako dobijem kaznu i ako potpisem a sto tocno znaci ako ju ne potpisem :ok:  :mah:
žali se, za tih 2 kw to je stvarno bezvezeja recimo kada znam pisati kaznu za kw onda pišem za sve iznad 80 kw, do 80 ne diram, jedino ako je bezobrazan i bahat onda pišem po zakonu 75 kw.
a gle za promjenu zakon se je još lani pričalo da če se mjenjati, a koliko vidim i neka saznanja da se bude za asda ostavilo ovako kako je.
potpisao ti ili ne to ti ništa ne odgađana, na nalog ti se samo napiše napomena ODBIO POTPISATI.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #2189 u: 06-05-2010, 09:16:31 »
pa ako potpiše onda mu dođe uplatnica za platiti, a ako ne potpiše onda mora doći na sud.... ukratko
moja AR GTV 2.0 V6 TB