05-11-2025, 08:44:32

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365199 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #30 u: 23-04-2007, 18:04:19 »
ok, hvala. Danas idem na sud pa ak me navečer nebu bilo na netu, možete me potražit u buksi  :song:
:))) :)))

nego, devill...zaustavili mene pri prekoracenju brzine i dobila sam prekrsajni nalog. zalila sam se (u zakonskom roku od 8 dana) i poslala to preporuceno tvojim kolegama u Heinzelovu. To je bilo prije neka 2 mjeseca. Sad bi meni nekaj trebalo stic natrag, da su mi uvazili zalbu ili nisu, ili me pozvat na sud da kazem kaj imam...jel znas otprilike kad bih to mogla ocekivati, koliko inace traje  :?:
dobro da si uložila žalbu,al neznam točno koliko traje povratni odgovor 3-6 mjeseci,a ta žalba ide i na sud tako da moraš čekati dok ti poštar ne donese od suda poziv ili rjršenje,a ako dobiješ rješenje ponovo se žali na to  :ok:

:ok: fala.

ma nebum se zalila, nego cu da idem pred sudiju pa da mu kazem:
"jao nemojte mene pa ja sam mila i draga eto vidite u 8 godina kaj imam vozacku nijedan ni najmanji prekrsaj napravila, a eto to su bile izvanredne okolnosti i eto dajte vi meni oprostite a ako necete onda mi dajte rad za opce dobro na slobodi"  :)))

samo kaj me sad malo brine sto ako me u medjuvremenu opet hape  :pol: za nesto... onda cu se tesko na to vadit  :kosa:

e, da... zato meni to mila i draga ne prolazi više... a i da sam pehista (stojim prva na semaforu i skidam sako, upali se zeleno i ja naravno krenem bez pojasa i 50 metri dalje evo ti njih, kog će zaustavit neg mene... ode 500 kunića, i slično....naravno da mi nisu povjerovali i oprostili)  al tko će mi vjerovat više kad imaju moj dosje kao da sam neki kriminalac!

btw. imam još jedno pitanje vezano uz skuter do 50 ccm... Ti skuteri po zakonu moraju biti ograničeni na brzinu mislim max 49km/h... Zanima me da li  to ograničenje vrijedi i ako ga vozi osoba koja ima položenu A kategoriju ili osobe koje imaju A kategoriju smiju voziti te male skutere bez blokade ?

stvar je u tome,ako pređe 50 kubika onda više nije akuter i ulazi u grupu motrkotača,i nema veze koju kategoriju imaš.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Sale

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #31 u: 23-04-2007, 19:21:11 »
ajde da i ja nesto pitam...
jel se meni kao novom vozacu (znaci sa probnom vozackom) produzuje ta probna vozacka ako dobijem kaznu...
prosle godine sam dobio kaznu za prebrzu voznju (500 kn + 110 troskovi + 1 kazneni bod), jer mi ova probna izlazi sad u 7. mjesecu

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #32 u: 23-04-2007, 19:51:10 »
jel se meni kao novom vozacu (znaci sa probnom vozackom) produzuje ta probna vozacka ako dobijem kaznu...
prosle godine sam dobio kaznu za prebrzu voznju (500 kn + 110 troskovi + 1 kazneni bod), jer mi ova probna izlazi sad u 7. mjesecu
može ti se vozačka produžiti na + dvije godine, a i može te poslati na predavanje da utvrdiš gradivo,zakonski za te dvije godine nebi smio napraviti prometni prekršaj(ne mislim na krivo parkiranje).za teže prekršaje ti se obavezno produžuje vozačka.
za tvoj slučaj ti se može izdati trajna dozvola.
.
« Zadnja izmjena: 23-04-2007, 19:51:23 od reddevill »

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 23-04-2007, 23:18:50 »
ok, hvala. Danas idem na sud pa ak me navečer nebu bilo na netu, možete me potražit u buksi  :song:
:))) :)))

nego, devill...zaustavili mene pri prekoracenju brzine i dobila sam prekrsajni nalog. zalila sam se (u zakonskom roku od 8 dana) i poslala to preporuceno tvojim kolegama u Heinzelovu. To je bilo prije neka 2 mjeseca. Sad bi meni nekaj trebalo stic natrag, da su mi uvazili zalbu ili nisu, ili me pozvat na sud da kazem kaj imam...jel znas otprilike kad bih to mogla ocekivati, koliko inace traje  :?:
dobro da si uložila žalbu,al neznam točno koliko traje povratni odgovor 3-6 mjeseci,a ta žalba ide i na sud tako da moraš čekati dok ti poštar ne donese od suda poziv ili rjršenje,a ako dobiješ rješenje ponovo se žali na to  :ok:

:ok: fala.

ma nebum se zalila, nego cu da idem pred sudiju pa da mu kazem:
"jao nemojte mene pa ja sam mila i draga eto vidite u 8 godina kaj imam vozacku nijedan ni najmanji prekrsaj napravila, a eto to su bile izvanredne okolnosti i eto dajte vi meni oprostite a ako necete onda mi dajte rad za opce dobro na slobodi"  :)))

samo kaj me sad malo brine sto ako me u medjuvremenu opet hape  :pol: za nesto... onda cu se tesko na to vadit  :kosa:

e, da... zato meni to mila i draga ne prolazi više... a i da sam pehista (stojim prva na semaforu i skidam sako, upali se zeleno i ja naravno krenem bez pojasa i 50 metri dalje evo ti njih, kog će zaustavit neg mene... ode 500 kunića, i slično....naravno da mi nisu povjerovali i oprostili)  al tko će mi vjerovat više kad imaju moj dosje kao da sam neki kriminalac!

btw. imam još jedno pitanje vezano uz skuter do 50 ccm... Ti skuteri po zakonu moraju biti ograničeni na brzinu mislim max 49km/h... Zanima me da li  to ograničenje vrijedi i ako ga vozi osoba koja ima položenu A kategoriju ili osobe koje imaju A kategoriju smiju voziti te male skutere bez blokade ?

stvar je u tome,ako pređe 50 kubika onda više nije akuter i ulazi u grupu motrkotača,i nema veze koju kategoriju imaš.

pardon, ali moj motor ne bude imao manje kubika ako mu se ograniči brzina ! koliko ja kužim, on ima toliko kubika koliko ima išao on 80 km na sat (toliko su mu izmjerili na tehničkom  :)))) ili 40 zbog limitatora?  ili ja tu nešto krivo kopčam ?!
stvar je da imam speedfight2 i natjerali su  me da stavim blokadu na njega i to sad ide sporije od bicikla ... Jel ima kakva fora da ga extra osiguram ili nešto ?
Ili ću morat položit A kat. i kupit si nešto s čim ću završit u prvoj grabi jer ne želim smetat u prometu sa 40 na sat ?!

(imam cbr koja je imala takvu sudbinu u garaži  :))))

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #34 u: 23-04-2007, 23:34:56 »
neče imati manje kubika ako smanjiš brzinu,ali je brzina zakonom propisana za tu skupinu motora i tako mora biti.
a što se tiče extra osiguranja to moraš pitati u osiguravajučem društvu.
 a šta se tiče blokade odluči sama dal da je skineš ili ne,tu ti ja nemogu dati savjet.

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #35 u: 23-04-2007, 23:36:09 »
kad skineš blokadu raste mu snaga, dakle kw, ide u skuplji razred i u drugu kategoriju vozila, a povečanje snage moraš homologirati
« Zadnja izmjena: 23-04-2007, 23:36:42 od Shoei »
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 23-04-2007, 23:40:32 »
kad skineš blokadu raste mu snaga, dakle kw, ide u skuplji razred i u drugu kategoriju vozila, a povečanje snage moraš homologirati

i to bi značilo - kaj ? onda moram polagat A kategoriju... a dođe mi sve na isto onda...  :rolll:

Offline Shoei

• Ovisnik o alfistima
  • 156 GTA
    • Velika Gorica
« Odgovori #37 u: 23-04-2007, 23:42:31 »

i to bi značilo - kaj ? onda moram polagat A kategoriju... a dođe mi sve na isto onda...  :rolll:

e baš to, jer postao je od mopeda motocikl :drive:
With my attitude, I could be by myself and still enjoy company...

Offline mirek

• Sa stažom
  • AR 155 2.0TS 16v
    • Rakitje, pored ZG
    • ..::Moja 155::..
« Odgovori #38 u: 24-04-2007, 14:32:34 »
evo još da nastavim s ovom temom.
dakle negde tamo u 2. mjesecu prošle godine zaustavi me samoborska policija u prekoračenju brzine.
ograničenje brzine na tom dijelu ceste je 60 km/h, a ja sam vozio 79, znači minus onih 10 to je 69 km/h.
i tak meni murjak napiše kaznu i još mi napiše za vožnju poslije 11 jer sam mladi vozač, a bila je ponoć.
e sad taj murjak mi napiše kaznu da je ograničenje na tom dijelu ceste 50, a ne 60 (na kaj ukazuju 3 prometna znaka prije
tog mjesta di sam zaustavljen. Zadnji znak je 10m od tog mjesta i nema nikakvog raskrižja ni ničeg drugog kaj bi poništilo
njegovo značenje.). Ja sam to tek drugi dan skužio i odma sam se žalio. U 3. mjesecu ove godine došo mi je poziv za sud za suočenje.
E sad, na tom suočenju nije bilo murjaka, ni sutkinje nego samo ja i daktilografkinja koja mi je rekla da je murjak na bolovanju već 2 mj.
i zapisala mi je njegovo ime. Taj murjak nije onaj isti koji mi je napiso kaznu. Rekla mi je da će me zvat kad ovaj dođe s bolovanja.

1. Da li je moguće da gospodin policajac koji mi je napiso kaznu, kad je skužio da je pogriješio pokušava preko nečijih tuđih
leđa oprat ljagu sa svog imena jer je očito nesposoban kad nemre preveslat dečeca od 18 godina ?

2. Da li u mom slučaju može nastupiti zastara nakon kaj prođu 2 godine, ili moram čekat dok ovaj drugi murjak koji nije napiso kaznu
dođe s bolovanja ?

Fala ti vraže crveni  :pivo:
« Zadnja izmjena: 24-04-2007, 14:33:47 od mirek »
...Ali meni je u glavi uvijek ista slika, isti fleš
Stara kuća, mala bašća, i u njoj Alfa 155...

THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #39 u: 24-04-2007, 17:53:45 »
evo još da nastavim s ovom temom.
dakle negde tamo u 2. mjesecu prošle godine zaustavi me samoborska policija u prekoračenju brzine.
ograničenje brzine na tom dijelu ceste je 60 km/h, a ja sam vozio 79, znači minus onih 10 to je 69 km/h.
i tak meni murjak napiše kaznu i još mi napiše za vožnju poslije 11 jer sam mladi vozač, a bila je ponoć.
e sad taj murjak mi napiše kaznu da je ograničenje na tom dijelu ceste 50, a ne 60 (na kaj ukazuju 3 prometna znaka prije
tog mjesta di sam zaustavljen. Zadnji znak je 10m od tog mjesta i nema nikakvog raskrižja ni ničeg drugog kaj bi poništilo
njegovo značenje.). Ja sam to tek drugi dan skužio i odma sam se žalio. U 3. mjesecu ove godine došo mi je poziv za sud za suočenje.
E sad, na tom suočenju nije bilo murjaka, ni sutkinje nego samo ja i daktilografkinja koja mi je rekla da je murjak na bolovanju već 2 mj.
i zapisala mi je njegovo ime. Taj murjak nije onaj isti koji mi je napiso kaznu. Rekla mi je da će me zvat kad ovaj dođe s bolovanja.

1. Da li je moguće da gospodin policajac koji mi je napiso kaznu, kad je skužio da je pogriješio pokušava preko nečijih tuđih
leđa oprat ljagu sa svog imena jer je očito nesposoban kad nemre preveslat dečeca od 18 godina ?

2. Da li u mom slučaju može nastupiti zastara nakon kaj prođu 2 godine, ili moram čekat dok ovaj drugi murjak koji nije napiso kaznu
dođe s bolovanja ?

Fala ti vraže crveni  :pivo:
1.vjerojatno su bili dvojica u autu pa ti je dala sigurno zabunom podatke od policajca,a šta se tiče bolovanja neznam kakava je procedura od suda a zna se dogoditida ga pozove kasnijena saslušanje.
            2.može se dogoditi da ti nastupi zastara ili da sudac zbog nečije greške presudi u tvoju korist i da te oslobodi krivnje.

Offline mirek

• Sa stažom
  • AR 155 2.0TS 16v
    • Rakitje, pored ZG
« Odgovori #40 u: 24-04-2007, 17:57:12 »
fala lijepa na odgovoru.

super. onda se nadam zastari  :clap:

THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #41 u: 24-04-2007, 18:08:25 »
fala lijepa na odgovoru.

i jednoj rundi  :)))

Offline mirek

• Sa stažom
  • AR 155 2.0TS 16v
    • Rakitje, pored ZG
« Odgovori #42 u: 24-04-2007, 19:05:18 »
fala lijepa na odgovoru.

i jednoj rundi  :)))

:pivo:

THE VARIATOR GANG

Sale

• Gost
« Odgovori #43 u: 24-04-2007, 23:39:44 »
može ti se vozačka produžiti na + dvije godine, a i može te poslati na predavanje da utvrdiš gradivo,zakonski za te dvije godine nebi smio napraviti prometni prekršaj(ne mislim na krivo parkiranje).za teže prekršaje ti se obavezno produžuje vozačka.
.

ogranicenje u naselju je 50 a ja sam isao 72

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #44 u: 25-04-2007, 00:33:45 »
.

ogranicenje u naselju je 50 a ja sam isao 72
od max.brzine koja ti je izmjerena odbiješ 10% i to je ta kazna koju su ti napisali.

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #45 u: 26-04-2007, 09:12:42 »
od max.brzine koja ti je izmjerena odbiješ 10% i to je ta kazna koju su ti napisali.
kaj nije do brzina od 100 km/h - 10 km/h a preko stotke je 10%  :?:

Offline mirek

• Sa stažom
  • AR 155 2.0TS 16v
    • Rakitje, pored ZG
« Odgovori #46 u: 27-04-2007, 20:27:39 »
kaj nije do brzina od 100 km/h - 10 km/h a preko stotke je 10%  :?:
u pravu si. ali devill je to sigurno reko ne iz neznanja već zato kaj pretpostavlja da se
ljudi s ovog foruma tak i onak ne voze ispod 100 km/h  :clap:

THE VARIATOR GANG

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
« Odgovori #47 u: 04-05-2007, 18:11:00 »
 :mah: Eto jedno pitanje i od mene.No prvo da objasnim situaciju.Naime nedavno sam imao blažu prometnu nezgodu u gradu gdje sam ja kriv jer sam prema policijskom zapisniku oduzeo prednost drugom vozilu.U biti izlazio sam sa parkinga u rikverc i u  zadnji kraj me udarilo drugo vozilo  :wal: .
Policija je bila na uviđaju i buduči da sam po njima ja kriv rekli su mi da ču dobiti poštom "čestitku" sa iznosom od nekih 1000 kuna kazne i to bez bodova.Več treči tjedan ništa nije došlo.E sad pitanja.Koliki bi bio rok zastare za taj slučaj?Ima li smisla na to pisati žalbu( kad kazna dodje na moju adresu) u smislu kao prvi mi je prekršaj i ulica je nepregledna i sl.?U slučaju da napišem žalbu i ona bude odbijena dali mi se kazna uvečava za sudske troškove ili tako nešto ili ostaje ista?
Unaprijed zahvalan na odgovoru.

deni

• Gost
« Odgovori #48 u: 04-05-2007, 18:32:11 »
:mah: Eto jedno pitanje i od mene.No prvo da objasnim situaciju.Naime nedavno sam imao blažu prometnu nezgodu u gradu gdje sam ja kriv jer sam prema policijskom zapisniku oduzeo prednost drugom vozilu.U biti izlazio sam sa parkinga u rikverc i u  zadnji kraj me udarilo drugo vozilo  :wal: .
Policija je bila na uviđaju i buduči da sam po njima ja kriv rekli su mi da ču dobiti poštom "čestitku" sa iznosom od nekih 1000 kuna kazne i to bez bodova.Več treči tjedan ništa nije došlo.E sad pitanja.Koliki bi bio rok zastare za taj slučaj?Ima li smisla na to pisati žalbu( kad kazna dodje na moju adresu) u smislu kao prvi mi je prekršaj i ulica je nepregledna i sl.?U slučaju da napišem žalbu i ona bude odbijena dali mi se kazna uvečava za sudske troškove ili tako nešto ili ostaje ista?

Ne brini, ziher ce ti doc doma '' cestitka''. Inace mislim da je zastara nakon 2 godine

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #49 u: 04-05-2007, 23:34:30 »
sudski troškove češ dobiti svakako i ako uložiš žalbu neče se povečati sudski troškovi,ako smatraš da ti nisi kriv uloži žalbu,probaj se bez obzira na sve žaliti pa češ vidjeti odgovor suda,a zastara nastupa u roku od dvije godine od dana kada sud napiše rješenje i donese presudu,obavjest o prekršaju i iznosu kazne češ dobiti u roku od 3-6 mjeseci.

Offline Igi

• Pripravnik
  • **
  • AR156 1.9 JTD
    • Orahovica
« Odgovori #50 u: 05-05-2007, 15:40:21 »
Tnx na odgovoru,onda pišem žalbu  :komp: čim dobijem rješenje o kazni pa čemo vidjeti kako če to proči.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #51 u: 06-05-2007, 00:23:32 »
Tnx na odgovoru,onda pišem žalbu  :komp: čim dobijem rješenje o kazni pa čemo vidjeti kako če to proči.
samo daj  :komp: papir sve trpi  :ok:

Offline Dama 166

• Ovisnik o alfistima
  • AR 166 2,4/159ti 2,4/Spider 3.0 24V/ 159ti 1750tbi
    • Njemacka, Stuttgart
« Odgovori #52 u: 08-05-2007, 19:14:01 »
Eh, imam i ja pitanje...  Od kad imam alfe, učestalo me zaustavljaju, opravdano i neopravdano... No, nema veze, poanta je da ja imam tekicu u koju uredno zapisujem tko , kada i zašto me zaustavio, jer u okviru zakonskih mogućnosti i žalbi pokušavam dalje to riješiti... Dakle, imam zapisano SVE, uključujući sve daljnje sudske i ine pozive koje preuzimam.

Međutim, u drugom mjesecu došla mi je presuda za neku kaznu iz 2005. za koju pojma nemam na šta se odnosi jer je nemam evidentirano, pa sam uložila žalbu u roku, da mi dostave podatke na šta se navedeno odnosi, i budući se radi o 400 kn radi kojih mi se neda zezati, da mi dostave podatke za uplatu (jer uz presudu se ne dobije uplatnica niti podaci za uplatu tako da i hoću ne mogu platiti) .... I tako ja mislila stvar riješena kad neki dan stigne poziv da se javim radi odsluženja zatvorske kazne !!! Jer kao, nisam se odazvala pozivu suda!

Nije mi padalo na pamet pojavit se u policiji jer očito nikakve žalbe ne uvažavaju pa da me ne strpaju u buksu bez prava da se ikome javim jer očito to danas tako ide, pa sam na sreću nazvala sutkinju, koju sam - ne mogu vjerovati - dobila od prve i žena mi se smilovala pa mi je dala podatke za uplatu, tako da bi sad budući sam platila kaznu, to trebalo biti riješeno. Ako oni ne zagube uplatu pa me svejedno strpaju u zatvor.

Međutim, neki dan mi je stigla nova presuda za novu kaznu, ovaj put 500 kn, i opet za prekršaj o kojem pojma nemam (nemam zapisano), i to odmah presuda da se javim radi očitovanja hoću li u zatvor ili dobrotvorni rad. Nikakvo rješenje prije nisam dobila.

I sad  ja pitam... Kakve ja šanse imam za bilo kakvu žalbu kad mi odmah dođe presuda i to ni manje ni više nego za zatvor?! I kako dokazati da recimo nisam napravila prekršaj kad oni na moj zahtjev da mi pokažu npr. slike da sam krivo parkirala navedu da nemaju slike već je prekršaj ustanovljen "neposrednim opažanjem službenika" ?!

Pa onda me može u zatvor utrpati svaki *****  u uniformi koga krivo pogledam !  Zbog ovakvih situacija dođe mi da slijedeći put kad me policajac zaustavlja umjesto da stanem, samo opalim po gasu pa onda barem da znam zašto me pokušavaju utrpat u zatvor! Radi nekorištenja pojasa (koji je samo moj problem) imam kazni kao da sam neki zadnji kriminalac! A kad su meni na parkingu lupili branik i pobjegli, policija mi je rekla da nema smisla uopće radit prijavu jer to neće ni pogledat!

Pitanje br. 2 - Ako se odlučim za dobrotvorni rad, jer su mi sada možda te 2 kazne odjednom sjele u krivo vrijeme, a moram se očitovati, inaće će me utrpat u zatvor, da li to kasnije mogu skinuti s vrata ako platim kaznu?

Neka ti kazu di je i sta bilo. Dok je stvar u obradi nemaju te pravo zatvoriti i jos manje ako je zalba na putu. Kazna tek ide nakon definitivne odluke. Ako se zalis onda se nadam da te zalbe saljes i preporucenim pismom. Pazi kolko je bilo od prekrsaja neznam kolko znas zastara je nakon 2 God. Mozda ti oni salju kad vide da ti placas jel skrivila ili ne.  :)))
samo ga trazi Sluzbeni broj, i odes sa njim kod neovisnoga Odvjetnika koji radi za EU, i ako si 100% u pravu ganjaj do kraja pa ces viditi kud ces morati ici. Pravosudje kod nas kao sto se zna je za FUUUUUJJ. Sto se tice Deville sprovodjenje kazni, nisi skroz u prvu. Kazne ja jos dobio nisam ni za 0,18,tj. (0,08) ni za ono sto me se optuzuje. Radi se samo na zastari i to je sve. Samo cu im sad podpaliti da nece znati kako se zovu, pa cemo viditi sta ce reci EU Sud u Strasburgu za saobracajne slucajeve. Kazem ja Sudcu da hocu da se Predmet preda dalje, kaze on Ne,Ne, to se mora riesiti ovdje, pa da zna da ce tako i biti ali kako kazu drugi :))
P.... koji je bio na ocevidu znao je ovoga koji mi se zaletio u zadnji dio, te dobro zan koje je sranje napravio. Nije bio ni na jednoj od 6 parnica toliko je pravedno radio da nema hrabrosti izici pred sud i odgovoriti na par pitanja.
« Zadnja izmjena: 08-05-2007, 19:22:09 od Dama 166 »

Offline joe957al

• Starosjedioc
    • Našice
« Odgovori #53 u: 12-05-2007, 10:33:54 »
Bok. Pitanje: dobio kaznu u kojoj pise da se nisam zaustavio na pruznom prijelazu kada je bila ukljucena signalizacija. Prvo na prijelazu je stop na njemu sam stao. Svijetlo nisam vidio,kao sto nisam vidio ni rampu da se spustila nakon sto sam presao. To je policajac sve vidio sa 700 udaljenosti! Zalim se ,kakve su mi sanse?
Those who dares, wins

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #54 u: 12-05-2007, 11:53:22 »
Bok. Pitanje: dobio kaznu u kojoj pise da se nisam zaustavio na pruznom prijelazu kada je bila ukljucena signalizacija. Prvo na prijelazu je stop na njemu sam stao. Svijetlo nisam vidio,kao sto nisam vidio ni rampu da se spustila nakon sto sam presao. To je policajac sve vidio sa 700 udaljenosti! Zalim se ,kakve su mi sanse?
svijetlo se uvijek upali prije da te upozori da se sppušta rampa,probaj napisati žalbu pa traži suočenje i onda čekaj poziv za sud.
rok za žalbu ti je 8 dana od dana uručenja riješenja.

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #55 u: 13-05-2007, 21:23:23 »
eto, čuli smo na vijestima, zastara će se produžiti na 4 godine, a kazne za prekršaje koje se plate odmah ili uplatnicom u roku tjedan dana, neće se bilježiti kao prekršaji ...........red, jesam dobro razumjela  :?:)))
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #56 u: 13-05-2007, 22:21:07 »
pa da ti prav kažem to mi je prvi glas,stvarno neznam  :rolll: dok man nedođe napismeno nemogu ništa reči vezano za tu novost  :ok:

al ove kazne za parkiranje,pojas, nepoštivanje znaka i prekršaji koji nisu toliko rigorozni nebi se trebal evidentirat  :ok:
« Zadnja izmjena: 13-05-2007, 22:21:31 od reddevill »

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #57 u: 14-05-2007, 10:29:43 »
Imam ja jedno pitanje o nečem što me jako  muči...

dakle, radi se o famoznom pojmu pretjecanja s desne strane... Dakle, ako ja vozim po autoputu u desnoj traci recimo 130 i naiđem na vozilo u lijevoj traci koje vozi 110, i naravno u svojoj desnoj traci ja sam brža pa ga preteknem, da li se to smatra pretjecanjem s desne strane?  :?:

Ili bi ja možda trebala prikočiti pa voziti paralelno s njim ili da odem u lijevu pa ga pokušam sterati u desnu da bi ga pretekla po preticajnoj traci?

Ili se to odnosi samo na slučajeve kada se ja recimo vozim po lijevoj, pa dođem do nekog sporijeg od mene, pa ga doslovce zaobiđem s desne strane i vratim se u lijevu traku?   Ili samo kad se radi o velikim brzinama ? Ali onda sam ionako u prekršaju zbog brzine.

Nadalje, da li se smatra pretjecanjem ista situacija npr. na Branimirovoj ?

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #58 u: 14-05-2007, 10:31:12 »

to ne. onda bi isto vrijedilo i za npr. zeleni val  :hehe:

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #59 u: 14-05-2007, 10:44:39 »

to ne. onda bi isto vrijedilo i za npr. zeleni val  :hehe:
Nisam 100% ziher, al mislim da se po gradu svaki trak vodi za sebe i možeš voziti i pretjecati po bilo kojoj strani, dok na autocesti lijeva traka služi (barem bi trebala) isključivo za pretjecanje.. :da:
Piše se, v Tuhlju!  :craz