05-11-2025, 19:22:32

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365355 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #1590 u: 28-08-2009, 12:22:20 »
Imam pitanje devil:U 4 mj mi po starom zakonu ističe probna vozačka i dobivam stalnu i dali sada vrijedi za mene da kad dobijem tu stalnu da mogu vozit auto jači od 75 kw,čuo sam priče da ako zaustavi murja da na sudu prolazi to sto sam polozio po starom zakonu i dobio stalnu vozacku :?:
Drugo pitanje,dali bi se moglo od nekoga kupit 50% bonusa za registraciju.
nažalost do 24 godine ništa, sve ti ovisi o praksi suda, može ti oprostiti i može te kazniti.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1591 u: 28-08-2009, 12:30:10 »
Zanima me nešto, možda  :pol: crvenivrag ima neki savjet za situaciju:

Prvo, da se odma' ogradim, motoriste tj. vozače motora cijenim kao i svaku drugu skupinu vozača. Medju njima (nama) ima poštenih i dobrih vozača, kao i onih bahatih koji stvaraju probleme i sebi i drugima.

Iako (barem prometno i iz sigurnosnih razloga gledajući) nije dozvoljeno ono što manje više svi naši motoristi rade, a to je "probijanje" na prvu poziciju na semaforima, to mogu donekle opravdati, jer manji su i brži su.
I ako pored moje desne strane prodje 1000cc motorčić, znam da ga više neću vidjet (osim ako se ne zabije na sljedećem semaforu nekom u vrata). Dakle, osobno takav prekršaj mogu tolerirati, jer jednostavno na taj način motor i njegov vozač rasterećuju promet.

No, kad pored mene prodje neki skuterčić od 49cc i ne može se mrdnuti sa mjesta onda hoću iz kože izaći!  :o000:  :ne2:

Nas 12 u redu, gužva, i onda se jedan takav nakelji ispred svih, pa to je za poludit.

Jednom sam takvom prigovorio (kad sam ga uspio naštelit do svojih vrata) i on meni mrtav hladan, da njegovo motorno vozilo ne može ići brže neg što ide i da koji je meni vrag?!  :kosa:

Pa "#$%"#%"#$% jedan, ako tvoje motorno vozilo ne može brže, onda lijepo ostani na svom mjestu u koloni i pusti druge da voze!!!!!

Ali, ne možeš ti neke cijepiti na pamet, jer pamet i nije u pitanju već nekultura u vožnji i bahatost. A ja bi to kažnjavao, tu bahatost, više nego kad neko predje punucrtu ili nedaj bože na crveno  :hehe:

I konačno, pitanje: Da li postoji nešto, što ja kao sudionik u prometu mogu napraviti? (npr. uzmem broj tablice i nazovem 92 i kažem da me je taj i taj doveo u opasnost uzevši mi prednost, što je zapravo i istina, i još k tome prošao s moje desne strane preko pune linije)
ili?

Ili živce u ladicu te se nadati da će prije ili kasnije neki reddevil naletit na ovakve pojave i onda mu naplatit za trojicu :)

OK, malo sam sada  :wal: prošlo me bude,  :mad:

ubiti može se nazvati i 92 i kažeš da te motorista ili vozać auta ugrožava, to se obično i radi i takve uhvatimo, e sada ti je kod motorista stvar u tome, da ti se pravi bajkeri voze pametno i kako spada i njih se može zaustaviti i uvijek če stati, to su bajkeri, e sada ti je druga skupina bajkera koju ti ja zovem šarlatani koji se hoče dokazati tako da divljeju po cesti i na taj način ti love pice po cesti i njih se trebaš čuvati, i takvi ti nikada nemaju tablice na motoru u to su jebivjetri koji se hoče dokazati da su muško, takve ti je jedino teško dohvatiti i zaustaviti, nažalost takvi ti sami stanu u nekakvoj bukvi ili zidu pa ih se mora skupljati sa lopatom, tako da se takvima može samo staviti soli na rep. nažalost tako ti je to...

u svakom slučaju ako te netko ugrožava u prometu zapamti regu i o kojem se vozili radi i kuda se kreče, netko če ga zaustaviti  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1592 u: 28-08-2009, 12:33:11 »
poz Red imam jedno pitanje: prošle godine u 10. mjesecu su me zaustavili u Dubravi u Koledinečkoj da sam ušao u suprotni smjer, bila je magla i nisam primjetio tablu znači jesam nekih 10-ak metara.
Alfa nije bila regana, znači skinute su tablice, pisan je nalog i uručena uplatnica. Ja sam se na to žalio, razlog mala primanja nezaposlen (ali važno da auto ima 150 konja pod haubom a imao sam ograničenje do 100) nikad kažnjavan...... :song: i smanjena je na 700 kn. Prije 2 mjeseca mi je na adresu stigla "čestitka" sa uplatnicom na 700 kn i rješenjem sa suda. U rješenju piše da se iznos mora uplatiti u roku 15 dana ili ide prisilna naplata i da se nema pravo žalbe. Prišla su 2 mjeseca a ja to još nisam platio, pa me zanima kad će doć ta prisilna naplata ili šta već i dali se dobije neka obavijest :?:, tj dali može čekat do iduče plače :?:

unaprijed zahvalan
u najgoem slučaju ti može doma pokucati policajac da te uz nalog suda odvede kod suca ili da ti da poziv da to platiš i da mu uplatnicu i potvrdu o plačenoj kazni dostaviš u policijsku postaju.
najbolje ti je da to platiš sam uplatnicom da ti ne dolazi doma policija ako ti to nije potrebno, a uplatnicu sačuvaj za nedaj bože da ti dođu doma tako da im možeš pokazati da je kazna plačena  :ok:

LL24JTD

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #1593 u: 28-08-2009, 12:38:43 »
ubiti može se nazvati i 92 i kažeš da te motorista ili vozać auta ugrožava, to se obično i radi i takve uhvatimo, e sada ti je kod motorista stvar u tome, da ti se pravi bajkeri voze pametno i kako spada i njih se može zaustaviti i uvijek če stati, to su bajkeri, e sada ti je druga skupina bajkera koju ti ja zovem šarlatani koji se hoče dokazati tako da divljeju po cesti i na taj način ti love pice po cesti i njih se trebaš čuvati, i takvi ti nikada nemaju tablice na motoru u to su jebivjetri koji se hoče dokazati da su muško, takve ti je jedino teško dohvatiti i zaustaviti, nažalost takvi ti sami stanu u nekakvoj bukvi ili zidu pa ih se mora skupljati sa lopatom, tako da se takvima može samo staviti soli na rep. nažalost tako ti je to...

u svakom slučaju ako te netko ugrožava u prometu zapamti regu i o kojem se vozili radi i kuda se kreče, netko če ga zaustaviti  :ok:

Pa bi to u praksi bilo npr:
Rega :XY, nekakav crveni skuter.
Vozi u smjeru juga, Savskom cestom, u Zagrebu.
i to je to?

Ili, prije 20 minuta, rega XY, nekakav crveni skuter vozio u smjeru juga, Savskom, u Zagrebu?

Mislim da je bolja varijanta ova prva, ali sto ako nije moguce odmah dojaviti, da li bi proslo zakasnjenje od cca 20 minuta?

I da, zalosno je sto klinci, jebivjetri ginu zbog glupiranja, i pravo da ti kazem, jeXe mi se za njih, ko im je kriv, njima i/ili njhovim roditeljima.
Dokle god moje dijete ne pregaze na pjesackom prijelazu.... nedaj boze ikome!

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1594 u: 28-08-2009, 12:59:36 »
Pa bi to u praksi bilo npr:
Rega :XY, nekakav crveni skuter.
Vozi u smjeru juga, Savskom cestom, u Zagrebu.
i to je to?

Ili, prije 20 minuta, rega XY, nekakav crveni skuter vozio u smjeru juga, Savskom, u Zagrebu?

Mislim da je bolja varijanta ova prva, ali sto ako nije moguce odmah dojaviti, da li bi proslo zakasnjenje od cca 20 minuta?

I da, zalosno je sto klinci, jebivjetri ginu zbog glupiranja, i pravo da ti kazem, jeXe mi se za njih, ko im je kriv, njima i/ili njhovim roditeljima.
Dokle god moje dijete ne pregaze na pjesackom prijelazu.... nedaj boze ikome!

možeš i tako isto, nazoveš 92 i tako im kažeš, poziv je besplatan.
da nažalost je tako jer neče razmišljati glavom, a kada se nešto dogodi onda je kasno za bilo šta u večini slučajeva, dobro je dok prođe sa par oguljotina ili par modrica, najgore je kada pogine, onda je kasno za bilo šta, nažalost to je naša svakidašnica.

marko018x

• Gost
« Odgovori #1595 u: 28-08-2009, 13:19:22 »
red, imaš za mene koju riječ?  :komp:
bude za  :pivo:

Offline nixa

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 156 1.9 JTD
    • Nasice/Osijek/Zagreb
    • Nema zime za pingvine
« Odgovori #1596 u: 28-08-2009, 17:50:54 »
zamisli hrkljuš kad bi baš svi koji imaju nešto obaviti na 3 minute ili manje, ostavljali aute na kolniku  :o000:

inače, nadam se da ćeš ovaj puta bezbolno riješiti problem  :hap:

slazem se. najfascinantniji su mi oni sto parkiraju tamo na krizanju frankopanske i ilice s desne strane gdje ih "obilazi" tramvajska pruga  :metak

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #1597 u: 28-08-2009, 18:18:11 »
u najgoem slučaju ti može doma pokucati policajac da te uz nalog suda odvede kod suca ili da ti da poziv da to platiš i da mu uplatnicu i potvrdu o plačenoj kazni dostaviš u policijsku postaju.
najbolje ti je da to platiš sam uplatnicom da ti ne dolazi doma policija ako ti to nije potrebno, a uplatnicu sačuvaj za nedaj bože da ti dođu doma tako da im možeš pokazati da je kazna plačena  :ok:

pa da to sam i mislio budem ja to platio samo 15. kad dođe plača :da:
evo jedan + za trud

marko018x

• Gost
« Odgovori #1598 u: 28-08-2009, 20:41:15 »
slazem se. najfascinantniji su mi oni sto parkiraju tamo na krizanju frankopanske i ilice s desne strane gdje ih "obilazi" tramvajska pruga  :metak

al moraš priznat da nije isto parkiranje auta i zaustavljanje pod sva 4 na minutu, npr. da kupiš maramice na kiosku jer ti curi nos, ili recimo knjigu fashion gurua  :craz
naravno da ne možeš parkirat negdje gdje ometaš promet.

inače, iz autoškole se sjećam, definicija parkiranja jest da je to zaustavljanje automobila (isključivanje iz prometa) na duže od tri minute, jel tako nešto reddevill?  :?:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #1599 u: 28-08-2009, 20:44:54 »
ma joj Marko šta se živciraš... svi dobro znamo da se tamo staje svakodnevno i ekipa ostavlja aute po pola sata.... to su gluposti, šta ti nesmiješ a ostatak grada smije.... ma nepotrebno se živcirat...  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1600 u: 28-08-2009, 21:06:19 »
mene živcira sistem - kad mogu drugi, mogu i ja

tako se može i krasti i svašta lijepoga još raditi, pa reči, sorry suče, ja vidio duge pa mislio da je to u redu  :craz
inače, riječnikom razumnih ljudi se to zove bezobzirnost

da budemo jasni, ne mislim tu sada na Marka, nego na hrpu onih koji stanu u špici prometa nasred trake u dvosmjenoj ulici, samo do trknu do kioska ili pekare, a za to vrijeme deset automobila čeka

jer ako imaš znak zabrane parkiranja i zaustavljanja (nadam se da znate kako izgleda), a ne samo zabrane parkiranja, onda vas sva četiri žmigavca i tri mninute ne opravdavaju ni sekunde
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1601 u: 28-08-2009, 21:07:45 »
slažem se, ali onda zakon treba biti za svakog jednak a ne da se kazni svake 3. prijestupne godine jedna osoba....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

marko018x

• Gost
« Odgovori #1602 u: 28-08-2009, 21:10:34 »
ma joj Marko šta se živciraš... svi dobro znamo da se tamo staje svakodnevno i ekipa ostavlja aute po pola sata.... to su gluposti, šta ti nesmiješ a ostatak grada smije.... ma nepotrebno se živcirat...  :ok:

ma kakvo živciranje? samo utvrđujem činjenicu, pa nit mene ovdje netko nervira, niti ja mislim da ja nekoga nerviram... bar se nadam, da ne bi dobio  :box:  :batin

edit: zdravka, nema ti tamo nigdje znaka zabrane ničega, a kamo li zaustavljanja, i tu je općenito rijedak promet, tek koji auto prođe i može zaobić s desna bez problema jer je jednosmjerna ulica sa dvije trake (tj. tri, ali izuzmimo tramvaj koji jedini smije u suprotnom smijeru)... i naravno, ako ima znak zabrane zaustavljanja, ne opravdava ni četrdeset žmigavaca... ne znam, ja se držim svoje situacije, a kako drugi rade, istina je da ima svega...

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #1603 u: 28-08-2009, 21:16:05 »
onda se provezi još jednom ulicom i pogledaj ima li znak, ako nema, zaboravi na kaznu  :hap:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1604 u: 28-08-2009, 21:20:10 »
U principu se ne smiješ zasutavljati na voznom traku. Dodatan problem tramvaj. zetovac koji nije htio proći.Bar se meni tako čini. Pričekajmo devila
Kockasti auto, najbolji auto.

marko018x

• Gost
« Odgovori #1605 u: 28-08-2009, 21:25:00 »
U principu se ne smiješ zasutavljati na voznom traku. Dodatan problem tramvaj. zetovac koji nije htio proći.Bar se meni tako čini. Pričekajmo devila

ma točno to, taj zetovac se našao uvrijeđen iz nekog razloga i nije htio proć, iako tako mi svega nisam "ugrožavao njegov nesmetani prolazak"

Offline Damir

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
« Odgovori #1606 u: 29-08-2009, 00:41:18 »
edit: zdravka, nema ti tamo nigdje znaka zabrane ničega, a kamo li zaustavljanja, i tu je općenito rijedak promet, tek koji auto prođe i može zaobić s desna bez problema jer je jednosmjerna ulica sa dvije trake (tj. tri, ali izuzmimo tramvaj koji jedini smije u suprotnom smijeru)... i naravno, ako ima znak zabrane zaustavljanja, ne opravdava ni četrdeset žmigavaca... ne znam, ja se držim svoje situacije, a kako drugi rade, istina je da ima svega...

Ne shvaćam, žašto bi trebao biti znak zabrane zaustavljanja i parkiranja za vozni trak  :?: Pa nema ni na autocesti znaka pa nikome ne pada na pamet ostaviti auto s upaljena sva 4 žmigavca, a isto ima dvije trake  :) :) :)
Alfa 145 QV - rally car

marko018x

• Gost
« Odgovori #1607 u: 29-08-2009, 04:04:59 »
Ne shvaćam, žašto bi trebao biti znak zabrane zaustavljanja i parkiranja za vozni trak  :?: Pa nema ni na autocesti znaka pa nikome ne pada na pamet ostaviti auto s upaljena sva 4 žmigavca, a isto ima dvije trake  :) :) :)

ne shvaćam paralelu između autoputa i uličice u središtu grada, ali ok... najbolje da zaboravite da sam išta spomenuo  :metak

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1608 u: 29-08-2009, 10:15:05 »
netreba niti biti znaka jer je to jedan smijer, po tranvajskoj pruzi se nesmiješ voziti tako da niti netreba biti znaka zabrane zaustavljanje jer je jedna traka, a to što se ostali parkiraju za to plačaju kaznu kao u tvom slučaju.

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #1609 u: 01-09-2009, 14:18:40 »
...nažalost takvi ti sami stanu u nekakvoj bukvi ili zidu pa ih se mora skupljati sa lopatom, tako da se takvima može samo staviti soli na rep. nažalost tako ti je to...

Potpis evo baš prije neki dan skupljao jednog takvog, imao više sreće nego pameti pa će preživjet da nauči iz svoje gluposti...

@Marko
Kolko se ja sjećam iz autoškole nema niti zustavljanja niti parkiranja na 15m od križanja i/li obilježenog pješačkog prijelaza niti na kolniku niti pored njega tako da izričiti znak zabrane u tom slučaju nije potreban...

Inače meni itekakako idu na jetra takvi koji staju tamo di je njima prikladno, ja i tamo di se smije stati neću stati ili parkirati ako time smetam drugima jer nebi htio da meni tako neko stane, evo jučer idem s posla, skrenem na križanu desno u uličicu u naselju i hop - pred pekarom caddy (nije od pekare) napola na cesti i gotovo nemrem ga obić ljevo jer ljevo su auti koji čekaju skretanje (da ne govorim o punoj liniji pred semaforom jel) nemogu naprijed, nemogu natrag i svi čekamo da gospodin kupi peciva...

:wal:
« Zadnja izmjena: 01-09-2009, 14:25:59 od yedwy »

marko018x

• Gost
« Odgovori #1610 u: 01-09-2009, 22:04:05 »
izvinjavam se ako sam nekom digo zivac

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #1611 u: 01-09-2009, 23:15:27 »
ne shvaćam paralelu između autoputa i uličice u središtu grada, ali ok... najbolje da zaboravite da sam išta spomenuo  :metak

Vozni trak. Ime mu je VOZNI ne mjesto za stajanje to je parking. Moš se stat na rizol al ne na voznom traku.
« Zadnja izmjena: 02-09-2009, 12:40:39 od Isus »
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #1612 u: 02-09-2009, 01:45:00 »
izvinjavam se ako sam nekom digo zivac
:ok: zato postoji ta tema da se o tome i sličnim stvarima raspravlja  :ok: sve je uredu  :pivo:

Offline sfreak

• Ovisnik o alfistima
    • Jadranovo
« Odgovori #1613 u: 02-09-2009, 18:52:18 »
nacuo sam da se ukinuo ili je pred ukidanjem zakon o mladim vozacima i onih 75kw...

lik na jednom forumu je tako rekao , ne znam dal je za vjerovat ali mu nisu pisali kazne u zadnji mjesec i pol, a zaustavili su ga sa jacim autom 4 puta...

jel to istina?

baPri

• Gost
« Odgovori #1614 u: 02-09-2009, 19:58:01 »
Pozdrav Reddevill, novi sam na forumu al ipak jedno pitanje jer skoro sam pokupil cucka dok sam se vozil iz Kašine prema Zagrebu...

Moje pitanje je kaj bi bilo da sam ga pokupil, dal bi mi vlasnik trebal platit odštetu jer nije pazil na svojeg ljubimca?

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1615 u: 02-09-2009, 23:21:50 »
nacuo sam da se ukinuo ili je pred ukidanjem zakon o mladim vozacima i onih 75kw...

lik na jednom forumu je tako rekao , ne znam dal je za vjerovat ali mu nisu pisali kazne u zadnji mjesec i pol, a zaustavili su ga sa jacim autom 4 puta...

jel to istina?

Red je več bio govorio da bi se do kraja godine trebalo neke promijenit tj. korigirat taj zakon zbog previše pritužbi na sudu.....
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #1616 u: 03-09-2009, 12:42:32 »

jel to istina?

Dok je god PRED ukidanjem, još uvijek VRIJEDI ta odredba zakona

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #1617 u: 03-09-2009, 12:54:55 »
Dok je god PRED ukidanjem, još uvijek VRIJEDI ta odredba zakona

Znači, zakon se bude ukidao/mijenjao?  :hello:  :hello:

Konačno ću moć vozit auto bez knedle u grlu kraj policije...  :smijeh

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #1618 u: 03-09-2009, 13:03:22 »
ja več uspiješno guram 2 godine  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #1619 u: 03-09-2009, 15:21:51 »
ah... konačno mogu kupit veyrona...  :craz
:cigara: :cigara: