05-11-2025, 06:03:56

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365158 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #660 u: 04-07-2008, 08:37:56 »
devile zahrdjao si. nesmije vozit preko 120 na autocesti i 80 na brzoj. skinuli su po 10kmh. fali u gradu onda 40  :song:
starim, šta češ  :craz
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

superfly tnt

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #661 u: 04-07-2008, 08:40:49 »
ja mislim da bi najpametnije bilo bjezat, samo sto se onda policajci uvrijede i misle da je nesto osobno(vidi ga on ce meni bjezat  :mad: ), a ustvari je samo izbjegavanje kazne

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #662 u: 04-07-2008, 08:41:57 »
ja mislim da bi najpametnije bilo bjezat, samo sto se onda policajci uvrijede i misle da je nesto osobno(vidi ga on ce meni bjezat  :mad: ), a ustvari je samo izbjegavanje kazne
ma samo gas gas  :craz

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #663 u: 04-07-2008, 08:45:28 »
ma joj pa i njima je to zabava samo nece pokazat(pogotovo u presretacima). jednom sam gledao kod branimirca kako 2 stoje i dolazi skuter. klinjo bez kacige i ovaj kuhacu van. mali uspori i kad je dosao blizu nasmije mu se i gas. ok balavac i tako to , ali najbolje sto se i kolega sta je stajao pored pokidao od smjeha.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #664 u: 04-07-2008, 08:46:22 »
ma joj pa i njima je to zabava samo nece pokazat(pogotovo u presretacima). jednom sam gledao kod branimirca kako 2 stoje i dolazi skuter. klinjo bez kacige i ovaj kuhacu van. mali uspori i kad je dosao blizu nasmije mu se i gas. ok balavac i tako to , ali najbolje sto se i kolega sta je stajao pored pokidao od smjeha.
treba malo škode propuhati  :craz

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Ženski
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #665 u: 04-07-2008, 08:57:22 »
a teško je sada o tome pričati dali je uredu ili nije, takav je zakon i to moramo poštivati.
 :ok:

mislim da bi baš trebalo pričati i to puno i često i prosvjedovati, jer taj zakon je čista diskriminacija i glupost
ima puno više pijanih klimakteričara koji su češći učesnici saobraćajki sa teškim posljedicama, nego ovih mladih
i kako staviti u isti koš nekoga tko je položio prvi vozački (moped) sa 14, drugi vozački sa 16 (do 125 kubika) i treči vozački sa 18 i sada će 10 godina biti tzv, mladi vozač, i nekoga tko je sa 23 položio prvi puta vozački i nakon godinu dana je kao normalni vozač  :wal:  :wal:  :wal:  :wal:  :wal:  :wal:
sami znamo što znači vozačko iskustvo, za mene puno više od godina starosti, a ovime se svi trpaju u isti koš i navodno svi stječu strašno iskustvo i pamet sa 24 godine......ma, evo mi se tlak digao samo pišući ovo  :mad:
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #666 u: 04-07-2008, 09:01:04 »
to je istina, neke stvari nemaju veze s vezom, ako netko ima 25 godine odmah može voziti jači auto, i koja je razlika sa onim koji ima 20 godina, jedino je to razlika šta je zreliji, da može rezonirati neke stvari.

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #667 u: 04-07-2008, 09:05:14 »
mislim da bi baš trebalo pričati i to puno i često i prosvjedovati, jer taj zakon je čista diskriminacija i glupost
ima puno više pijanih klimakteričara koji su češći učesnici saobraćajki sa teškim posljedicama, nego ovih mladih
i kako staviti u isti koš nekoga tko je položio prvi vozački (moped) sa 14, drugi vozački sa 16 (do 125 kubika) i treči vozački sa 18 i sada će 10 godina biti tzv, mladi vozač, i nekoga tko je sa 23 položio prvi puta vozački i nakon godinu dana je kao normalni vozač  :wal:  :wal:  :wal:  :wal:  :wal:  :wal:
sami znamo što znači vozačko iskustvo, za mene puno više od godina starosti, a ovime se svi trpaju u isti koš i navodno svi stječu strašno iskustvo i pamet sa 24 godine......ma, evo mi se tlak digao samo pišući ovo  :mad:

Zdravka, sve potpisujem !

mislim da bi za taj dio definitivno prošla ustavna tužba zbog diskriminacije ... samo je pitanje tko će to pokrenut ? Možda da napravimo akciju - svatko 100kn, i imamo pare za dizanje tužbe i plaćanje 2 ročišta  :clap: a dalje valjda budemo našli sponzore , svatko od nas zna bar jednog tateka koji bi sinu/kčeri kupio bmw a ne smije  :craz

To je isto kao da su rekli da recimo muškarci ne smiju vozit crvene aute! 

Offline zdravka

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • TY
    • Zagreb
« Odgovori #668 u: 04-07-2008, 09:07:39 »
to je istina, neke stvari nemaju veze s vezom, ako netko ima 25 godine odmah može voziti jači auto, i koja je razlika sa onim koji ima 20 godina, jedino je to razlika šta je zreliji, da može rezonirati neke stvari.

a u koju kategoriju se svrstavaju ovi klimakteričari koji svakodnevno imaju litru alkohola u sebi - oni su kao ZRELI  :?:
po meni je puno pametniji bio prijašnji zakon - dvije godine ti je dosta da stekneš dobro vozačko iskustvo (naravno, pod pretpostavkom da svakodnevno voziš), a o zrelosti i datumu rođenja je smješno pričati
...tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću...

Andrić

Offline Narayan

• Ovisnik o alfistima
  • The One and Only
    • Zagreb
« Odgovori #669 u: 04-07-2008, 09:10:44 »
Da. Znam ljude koji su položili prije 10 i više godina. Nakon toga nisu sjeli za volan a sad su kao iskusni vozači :wal:
« Zadnja izmjena: 04-07-2008, 10:29:37 od Narayan »
Dok pametniji popuštaju, budale vladaju svijetom...

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #670 u: 04-07-2008, 10:53:58 »

Ma evo danas sam je opet vozio ma ko bi je mogo prodat sad radi tog smjesnog zakona a kao sto rekoh ako je neko lud njemu je dovoljan i yugo da napravi udes a ne 150 ks.Stvarno smjesan zakon.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #671 u: 04-07-2008, 11:10:55 »
Devil jel definitivno da zakon ne vrijedi retroaktivno? :?: (Ovaj dio za mlade vozače)???

superfly tnt

• Gost
« Odgovori #672 u: 04-07-2008, 11:26:04 »

Ma evo danas sam je opet vozio ma ko bi je mogo prodat sad radi tog smjesnog zakona a kao sto rekoh ako je neko lud njemu je dovoljan i yugo da napravi udes a ne 150 ks.Stvarno smjesan zakon.

nemoj nist prodavat jer ionako samo isprobavaju. nebu ni ovo dugo na snazi pa mozda sljedeci zakon bude povoljniji za tebe. obicno je smjena zakona nakon izbora, a nekad  i ovak u pola mandata. ako ces vozit neupadljivo niko te nece dirat. bas se njima da provodit zakone za koje i sami znaju da su idiotski.

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #673 u: 04-07-2008, 14:16:53 »
Devil meni si reko da nesmijem vozit taj auto do 24 godine a ovom jednom si napisao ovo:
mladi vozač do dvije godine vozačkog iskustva koji je tek položio vozački nesmije upravljati vozilom kojem snaga motora prelazi jačinu od 75kw.

koje je sad tocno??

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 33 1.3V -> 1.7 8V carb -> 1.7 16V
    • Zagreb Centar
« Odgovori #674 u: 04-07-2008, 16:45:02 »
smijes voziti (ako te ne uhvate)

po meni je onaj zakon za voznju poslije 11 totalno bezveze... sta sad, ja sam do nedavno bio "mladi vozac" i sta recimo trebam ici po staru na autobus u pola 3 i haltaju me i dobijem 500 kuna kazne... po meni je to jako glupo... inace sam samo jednom dobio tu kaznu, a skoro svaki vikend sam isao van s autom i vozio po noci, a dosta cesto i popio i pivicu-dvije i razvozio ekipu po cijelom gradu, ali se nikada nisam glupirao ni radio sranja po cesti i nikad me nisu zaustavljali... jedini je problem bio sto sam stalno strepio da me ne zaustave i napisu mi kaznu... eto, sad se nemam sto brinuti, jos malo pa cu 24, redovnu vozacku imam, tk da me ne dira previse murja na cesti... tu i tamo se volim povesti malo brze, ali tko ne voli...

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #675 u: 05-07-2008, 13:40:19 »

ima smisla zakon bez brige.

Evo usporedba ja sam skoro 10 godina vozio punto 55, par puta sma sjeo u frendovu corollu tarkto s 90ks i razlika je ogromna koliko sve ide brže a da ne pričam o svojoj QV.

Cura mi je sad položila i vozi moj punto j akad vidim koliko nju nisu naučili osnovama u autoškoli se zgrozim ivelim fala bogu da auto nemre potegnut.

Ona smije ( zbog godina) vozit QV al joj ne dam jer bu negdje odletila, za auto me zaboli ( ok ne baš) ali da se njoj nekaj desi u mom autu pa bacio bi se pod vlak.

prodaj 156 kupi 145/146 1.6boxer ili 1.4TS ili 147 1.6ts bez varijatora i izduraj.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #676 u: 06-07-2008, 19:58:55 »
ma joj tu se ljudi svađaju ko ima koliko iskustva u vožnji, po meni tu godine ne igraju ulogu jer ak ti neznaš vozit i položio si iz 4 pokušaja ti sve da imaš 40 godina neznaš i gotovo, to se po meni ne mjeri ni po prijeđenoj kilometraži jer budale uvjek imaju sreće tak da mogu preć cijelu europu i da im niš nebude a kaj im to vrijedi kad im ni to nebude pomoglo, netko je za to a netko nije, netreba se živcirat i razbijat glavu, treba ih se samo kloniti na cesti  :craz isto ko i autoškole, lijeva traka niža brzina i gas  :craz , ja sam sa svojom alficom odma nakon što sam položio napravio 1100km u mjesec dana, to svejedno netreba značit da ja znam voziti, mislim to je sve tak relativno da ljudi ovdje bezveze se živciraju, razmislite si malo, nema smisla to tak ionak nebude pomoglo ljudima koji nisu za auto i gotovo  :craz
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Ibrox

• Gost
« Odgovori #677 u: 07-07-2008, 09:34:06 »
uz to ima i ograničenja, nesmije voziti brže od 80 km/h, a na autoputu ne peko 130 km/h.

eto.. onda može Alfu cijelo vrijeme voziti u rikverc

:smijeh :smijeh  :bomb:  :smijeh :smijeh

Offline GTA 147

• Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #678 u: 08-07-2008, 15:05:03 »
 :mah:

Ako znaš, da li je kod nas postoji odredba o buci motora iz auspuha?
Odnosno, da li je kažnjiv neupisan auspuh u homologaciju vozila (ako nije original)?

Tnx  :mah:
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #679 u: 08-07-2008, 18:36:38 »
to za auspuh kolko znam ti se mjeri decibelima kolko se čuje ako ti policajac posumnja moze te poslati na vanredan tehnicki da ti to provjere barem je to tak prije bilo a sad neznam ma da je to stvarno dosta rijetko
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

zenica

• Gost
« Odgovori #680 u: 10-07-2008, 10:57:04 »
Helo devil, znaš li ti, mogul preć preko granice a da auto nije registrovano na moje ime, imam kopiju lične karte od ovog momka na kojem je auto, nisam još preveo na sebe, čekam da istekne rega pa onda, a to je pred novu godinu, pa me interesuje oćul moć na godišnji ili moram prvo prevest na sebe  :?:?:

danke

Offline spliff

• Ovisnik o alfistima
  • 155 2.0 16V
    • Osijek
« Odgovori #681 u: 10-07-2008, 11:03:05 »
Helo devil, znaš li ti, mogul preć preko granice a da auto nije registrovano na moje ime, imam kopiju lične karte od ovog momka na kojem je auto, nisam još preveo na sebe, čekam da istekne rega pa onda, a to je pred novu godinu, pa me interesuje oćul moć na godišnji ili moram prvo prevest na sebe  :?:?:

danke

Mislim da te mogu zezati na granici zbog toga, radje odi kod javnog biljeznika i napravite punomoc koja ne bi trebala kostati vise od 20KM.
AR 155 2.0 16V

Futbol tejks mi meni plejsiz. Hot plejsiz. Kold plejsiz. Bat a preperfor itol. Bikoz in ma lajf pipl ikspekt onli d best priformns, evn andr ekstrem kondišns.

zenica

• Gost
« Odgovori #682 u: 10-07-2008, 11:13:13 »
ma nebi to bio problem, uradit, al momak živi 250-300km od mene, nema veze, prevedem onda na sebe i to je to, a vidjet ćemo i šta kaže zakon  :craz

Offline Keke

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 33 1.3V -> 1.7 8V carb -> 1.7 16V
    • Zagreb Centar
« Odgovori #683 u: 10-07-2008, 11:17:23 »

danke

pa ne vidim u cemu je problem da preselis papire na sebe... jedino ako je financijski problem, a to je onda drugi par cipela... najnormalnije odfuraš kupoprodajni ugovor na poreznu, oni ti opale 5% na vrijednost auta, odeš na mup tamo platis 35 kn za pristojbe, 20 kuna biljega i imas svoje papire... sve to riješiš u jednom danu... za moju alfu porez je bio nekih 400 kuna

aha, da, sad sam skuzio da nisi iz hrv... a cuj, tako je kod nas, a i kod vas bi trebalo biti slican kostupak...

zenica

• Gost
« Odgovori #684 u: 10-07-2008, 11:22:48 »
kod nas je bio nekad taj porez i kupoprodajni ugovor, al toga više nema, sad je fazon u tome, da ja moram odjavit auto tamo gdje je prijavljeno, pa ga moram onda prijavit u zenicu, pa platit nove tablice, novu saobraćajnu i novo sve, i ne bude baš za dan gotovo, ma vidjet ću, možda može osiguranje da ga odjavi tamo, da ja ne idem, bezze, ako mogu oni to odjavit onda prevodim,

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #685 u: 10-07-2008, 11:42:43 »
moj dečec s mojim autom uredno bez problema jučer (i par puta prije toga) prešao hrv - bosansku granicu (kod novske), auto glasi na mene uredno, bitno da ima kod sebe uredno prometnu (koja glasi na mene ) ... Pitaju čiji je auto, on kaže "od cure",  bosanac kaže " đe je nađe, i ja bi taku"  :hehe: i - nikakvih  problema.

zenica

• Gost
« Odgovori #686 u: 10-07-2008, 11:58:11 »
 :hehe: :hehe: dobar je taj neki

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #687 u: 10-07-2008, 12:15:09 »
Mislim da je druga priča cura i glasi na bibšeg vlasnika. Bilo bi dobro imat ugovor kod sebe.
Kockasti auto, najbolji auto.

zenica

• Gost
« Odgovori #688 u: 10-07-2008, 12:29:13 »
al to kod nas više ne rade, te kupoprodajne ugovore, imam ja njegovu kopiju lične, mogu ja reć da mi je on rodjak 4 koljeno  :smijeh

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #689 u: 10-07-2008, 13:48:36 »
al to kod nas više ne rade, te kupoprodajne ugovore, imam ja njegovu kopiju lične, mogu ja reć da mi je on rodjak 4 koljeno  :smijeh
mislim da te neče zezati, glavno da je auto regan i da je sve uredno, a i imaš ugovor tako da nema ja mislim problema za to.