05-11-2025, 06:27:47

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365167 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #540 u: 14-06-2008, 07:27:59 »
I koliko sam cuo SDP zeli podici ustavnu tuzbu zbog onoga sto sam i ja nedavno pitao.  :clap:
... a htio sam crnu...

Offline Agneza

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #541 u: 16-06-2008, 09:46:30 »
red, da li je i koliko ovo kažnjivo :

dakle, kao što se vidi, radi se o pružnom prijelazu na kojem je spuštena brklja i crvena signalizacija radi, a  gospodin u srebrnom (obratite pažnju na čuning) je stao u suprotnom smjeru i kasnije naravno zablokirao ekipu iz suprotnog smjera da on prijeđe prije svih...

naravno, prije je morao proći sve ovo po lijevoj traci....

pa pitam ono, kad već imam dosje zbog pojasa i parkiranja, da bar utefterim koju poštenu kaznu  :clap: i ja , kaj bezveze čekat u koloni ko majmun...

p.s.  ak se ne vidi dovoljno detaljno :

Himeraj

• Gost
« Odgovori #542 u: 16-06-2008, 10:28:08 »
Pozdrav,

imam jedno pitanjce, naime, murja me zaustavila 29.03.2006. i dobila sam kaznu zbog alkohola, oduzimanje vozacke na 3 dana a kasnije na 3 mjeseca.  :pol:
Medutim nakon preuzimanja vozacke nakon 3 dana meni doma nije dosla nikakva obavijest ili rješenje. Prije kojih 6 mjeseci dosla mi je uplatnica na 2000kn od porezne uprave bez ikakvog rjesenja.

S obzirom da je taj prekrsaj pocinjen prije 01.01.08. da li to znaci da je moj slucaj u zastari nakon 2 godine ili ima tu jos nesto? Stvarno mi je cudno jer nisam doma dobila apsolutno nista osim uplatnice...

Hvala!
Pozdrav  :mahm

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #543 u: 16-06-2008, 10:56:41 »
red, da li je i koliko ovo kažnjivo :

dakle, kao što se vidi, radi se o pružnom prijelazu na kojem je spuštena brklja i crvena signalizacija radi, a  gospodin u srebrnom (obratite pažnju na čuning) je stao u suprotnom smjeru i kasnije naravno zablokirao ekipu iz suprotnog smjera da on prijeđe prije svih...

naravno, prije je morao proći sve ovo po lijevoj traci....

pa pitam ono, kad već imam dosje zbog pojasa i parkiranja, da bar utefterim koju poštenu kaznu  :clap: i ja , kaj bezveze čekat u koloni ko majmun...

p.s.  ak se ne vidi dovoljno detaljno :

to je kazna od 1000kn idu bodovi i mjera oduzimanje vozačke, trebala si nazvati 92 i javiti im registraciju i koji je prekršaj napravi da se njega sankcionira  :ok:
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #544 u: 16-06-2008, 11:02:25 »
Pozdrav,

imam jedno pitanjce, naime, murja me zaustavila 29.03.2006. i dobila sam kaznu zbog alkohola, oduzimanje vozacke na 3 dana a kasnije na 3 mjeseca.  :pol:
Medutim nakon preuzimanja vozacke nakon 3 dana meni doma nije dosla nikakva obavijest ili rješenje. Prije kojih 6 mjeseci dosla mi je uplatnica na 2000kn od porezne uprave bez ikakvog rjesenja.

S obzirom da je taj prekrsaj pocinjen prije 01.01.08. da li to znaci da je moj slucaj u zastari nakon 2 godine ili ima tu jos nesto? Stvarno mi je cudno jer nisam doma dobila apsolutno nista osim uplatnice...

Hvala!
Pozdrav  :mahm
treala je doči obavjest od suda da moraš predati vozačku dozvolu na policiju kada je i to rješenje stiglo, na tebe se ne odnosi zakon nakon 01.01.08g. jer je taj prekršaj počinjen prije tog zakona, tako da se na tebe odnosi novi zakon. i to bi trebala biti zastara.

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #545 u: 16-06-2008, 11:22:24 »
to je kazna od 1000kn idu bodovi i mjera oduzimanje vozačke, trebala si nazvati 92 i javiti im registraciju i koji je prekršaj napravi da se njega sankcionira  :ok:

pa evo, imaš fotkice  :craz

a inaće, šta ako te tako netko prijavi ... dobiješ kaznu doma i ak se žališ ide tvoja riječ protiv njegove ? mislim, tak obi mogli prijaviti (izmisliti ) prekršaj za svakog tko te krivo  pogleda  :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #546 u: 16-06-2008, 11:26:31 »
pa evo, imaš fotkice  :craz

a inaće, šta ako te tako netko prijavi ... dobiješ kaznu doma i ak se žališ ide tvoja riječ protiv njegove ? mislim, tak obi mogli prijaviti (izmisliti ) prekršaj za svakog tko te krivo  pogleda  :?:
to mi ne znači ništa fotke, to jedino vrijedi ako se odmah nazove, i onda odradi policija po prijavi vozača, i onda se ti pozivaš na sud da potvrdiš počinjeni prekršaj.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #547 u: 16-06-2008, 11:31:46 »
red imam jedno pitanje koliko vidim za mlade vozače po novom zakonu nigdje nema propisano da je zabranjeno upravljati vozilom iza 23 sata, samo za kilovate su maknuli bodove i dodali još 500kn na onih 500 tj. sad je 1000kn
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #548 u: 16-06-2008, 11:36:22 »
red imam jedno pitanje koliko vidim za mlade vozače po novom zakonu nigdje nema propisano da je zabranjeno upravljati vozilom iza 23 sata, samo za kilovate su maknuli bodove i dodali još 500kn na onih 500 tj. sad je 1000kn
da po novome si izbacili tu mjeru, i sada maldi vozač se smatra osoba od navršenih 16 -24 godine, i nesmije upravljati vozilom koje prelazi 75kw. tako da više nema onoga kao, suvozač koji ima 5 ili više godina iskustva. sada je tako max. 75 kw, i gotovo, a nesmije voziti po cestama brže od 80km/h, a na autoputu ne brže od 120km/h.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #549 u: 16-06-2008, 11:51:32 »
to mi ne znači ništa fotke

...upravo tako, u photoshopu se mozhe slozhiti milion takvih situacija... :hap:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #550 u: 16-06-2008, 11:53:52 »
...upravo tako, u photoshopu se mozhe slozhiti milion takvih situacija... :hap:
tako je da, zato ti na sudu priznaju samo fotografije koje su razvijene sa negativa, a ne sa digitalnog aparata, ako si mogao primjetiti da policija još uvijek koristi negative, baš iz takvih razloga  :ok:

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #551 u: 16-06-2008, 12:23:19 »
da po novome si izbacili tu mjeru, i sada maldi vozač se smatra osoba od navršenih 16 -24 godine, i nesmije upravljati vozilom koje prelazi 75kw. tako da više nema onoga kao, suvozač koji ima 5 ili više godina iskustva. sada je tako max. 75 kw, i gotovo, a nesmije voziti po cestama brže od 80km/h, a na autoputu ne brže od 120km/h.
cekaj, sad ne kuzim!   :wal:
Ja sam polozil vozacki prije malo vise od dvije godine, tocnije 29.5.2006, znaci dvije godine su mi prosle dok je jos vrijedil stari zakon!
Dal ja sad smijem vozit auto jaci od 75 kW il ne?  :?:

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #552 u: 16-06-2008, 12:32:58 »

čekaj... to vrijedi za one koji sad tek polažu ,ili ? Šta je s osobom koja ima 23 godine , 5 godina vozačkog staža iza sebe i položenu A i C kategoriju... ? Šta da sad stavi vozačku u ladicu  :?:

jao jao , kojeg li zakona....

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #553 u: 16-06-2008, 12:41:59 »
cekaj, sad ne kuzim!   :wal:
Ja sam polozil vozacki prije malo vise od dvije godine, tocnije 29.5.2006, znaci dvije godine su mi prosle dok je jos vrijedil stari zakon!
Dal ja sad smijem vozit auto jaci od 75 kW il ne?  :?:

na tebe se to ne odnosi jer si ti polagao po priašnjem zakonu, kada se je mladi vozač smatrao dvije godine od datuma polaganja.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #554 u: 16-06-2008, 12:43:46 »
čekaj... to vrijedi za one koji sad tek polažu ,ili ? Šta je s osobom koja ima 23 godine , 5 godina vozačkog staža iza sebe i položenu A i C kategoriju... ? Šta da sad stavi vozačku u ladicu  :?:

to se odnosi na vozače koji tek sada polažu, a ne na one koji imaju 5g. vozačku, a sada po novome vozači motora, da bi polagao za A2 mora imati vozačku dozvolu najmanje dvije godine u A1 kategotriji.

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #555 u: 16-06-2008, 12:44:23 »

To ti je tak kad se dedice od 65-85 godina nadju u saboru i rade zakon za vozace a 80% njih nikad nije imalo volan u rukama!!
Pazi sad ovaj smisao: Ja polozim vozacki sa 18 i do 24 godine imam 6 godina iskustva i nesmijem vozit auto jaci od 100 konja, a lik polozi sa 25 i odmah smije vozit kaj hoce!!
SRANJE!!! I onda se pitaju zasto se dogadjaju nesrece!!  :wal:

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #556 u: 16-06-2008, 12:46:46 »
na tebe se to ne odnosi jer si ti polagao po priašnjem zakonu, kada se je mladi vozač smatrao dvije godine od datuma polaganja.
Odlicno!!!!  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #557 u: 16-06-2008, 12:47:30 »
To ti je tak kad se dedice od 65-85 godina nadju u saboru i rade zakon za vozace a 80% njih nikad nije imalo volan u rukama!!
Pazi sad ovaj smisao: Ja polozim vozacki sa 18 i do 24 godine imam 6 godina iskustva i nesmijem vozit auto jaci od 100 konja, a lik polozi sa 25 i odmah smije vozit kaj hoce!!
SRANJE!!! I onda se pitaju zasto se dogadjaju nesrece!!  :wal:
da on sa 25 se ne smatra mladim vozačem, malo je to čudno napravljeno.  a sada ti vozačka vrijedi do 80g. starosti, s time da svakih 10 godina moraš produživati valjanost vozačke.

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #558 u: 16-06-2008, 12:53:46 »
Taj cijeli zakone po meni uopce nema smisla!!
Kaj je sad bitno dal auto ima 90 konja ili 190 konja - oba dva idu dosta brzo da se sa njima mozes slupat i ubit!!
Imam jednog frenda koji je vozil samo corse, cliache, twingacha itd. i sve ih je slupal, a vozil ih je oko 5-6 komada!!
A lik ima 30 i nesto sitno godina!!
Nije uopce bitno kolko konja ima auto, bitno je kolko konja ima u glavi onaj tko vozi taj auto!!

Kak sam ovo dobro napisal!! Sam sebi se cudim!! :)

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #559 u: 16-06-2008, 12:57:00 »
da on sa 25 se ne smatra mladim vozačem, malo je to čudno napravljeno.  a sada ti vozačka vrijedi do 80g. starosti, s time da svakih 10 godina moraš produživati valjanost vozačke.

da, ovaj dio su zaista kraaaaasno napravili!  Ja kad pomislim na one babe koje polože sa 45 i sjednu u auto koje su otele mužu u razvodu pa po gasu  :kosa: :kosa: :kosa:

a ima još tih krasota... al kaj možemo sad, bumo svi kada tad probali zatvor po ovome i to je to ...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #560 u: 16-06-2008, 13:00:30 »
Taj cijeli zakone po meni uopce nema smisla!!
Kaj je sad bitno dal auto ima 90 konja ili 190 konja - oba dva idu dosta brzo da se sa njima mozes slupat i ubit!!
Imam jednog frenda koji je vozil samo corse, cliache, twingacha itd. i sve ih je slupal, a vozil ih je oko 5-6 komada!!
A lik ima 30 i nesto sitno godina!!
Nije uopce bitno kolko konja ima auto, bitno je kolko konja ima u glavi onaj tko vozi taj auto!!

Kak sam ovo dobro napisal!! Sam sebi se cudim!! :)
da to si dobro napisao, a to je istina, mmožeš poginuti sa autom od 45 konja isto sa onim koji ima 145 konja, to je nebitno kolko ima konja, bitno je svakog pojedinca da ima savjest kako se u prometu ponašati i šta raditi.

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #561 u: 16-06-2008, 13:02:16 »
da, ovaj dio su zaista kraaaaasno napravili!  Ja kad pomislim na one babe koje polože sa 45 i sjednu u auto koje su otele mužu u razvodu pa po gasu  :kosa: :kosa: :kosa:

a ima još tih krasota... al kaj možemo sad, bumo svi kada tad probali zatvor po ovome i to je to ...
Imam ja jednu takvu susjedu - Kad izlazi iz dvorista tak se digne na zicu da vidi van da joj trajna hoce krov probit!!
A kad vozi po cesti mislis da auto sam ide jer se jedva vidi iza volana, tj gleda kroz onu rupu izmedju volana i armaturne ploce!!
I jos k tome vozi Corsu!!  :wal:  :sado:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #562 u: 16-06-2008, 13:03:16 »

kolko sam uspio malo pogledati zakon, i vidim da nebu dobro.

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #563 u: 16-06-2008, 13:04:50 »
Imam ja jednu takvu susjedu - Kad izlazi iz dvorista tak se digne na zicu da vidi van da joj trajna hoce krov probit!!
A kad vozi po cesti mislis da auto sam ide jer se jedva vidi iza volana, tj gleda kroz onu rupu izmedju volana i armaturne ploce!!
I jos k tome vozi Corsu!!  :wal:  :sado:
a najgore su mi vozačice koje sic pomaknu skroz do volana, do pola vrata i onda sa svojim airbagovima dira po volanu  :smijeh

Offline Agneza

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #564 u: 16-06-2008, 13:16:25 »
a najgore su mi vozačice koje sic pomaknu skroz do volana, do pola vrata i onda sa svojim airbagovima dira po volanu  :smijeh

imam ja takvu frendicu  :wal:
položila je prije cca 12 godina al vozi 3x godišnje... oko toga kad ona ide vozit su prave pripreme, obavezno prezuvanje u tenisice jer u ničem drugom nemre vozit, samo što ne sjedne na volan, šalta kao da joj je mjenjač najveći životni neprijatelj, pojma nema o prometnim pravilima...  :mad: :wal: jednom prilikom ide ona mene vozit, ja premrla od straha na suvozačevom, samo što ne iskočim, i kužim da nam svaki drugi lik koji nam dolazi u susret blica... veli ona odjednom - joj gle, dve koke u autu i frajeri se unezvjere! Ja se malo nagnem i pogledam - a ona ima duga svjetla! Ja velim - daj zgasi duga svjetla, zato ti blicaju
Veli ona - pa nemam duga svjetla!  I nakon navlačenja imaš-nemam , velim ja - pa dobro ženo, daj pogledaj, jel ti svjetli plavo na kontrolnoj tabli ?!
Veli ona - to tak treba bit !

:wal: :wal: :wal:

malo sam  :off al morala sam to iskustvo podijelit s vama...  A vjerujem da takvih iiiiima na cestama ko pljeve i vjerojatno nemaju ni jedan prekršaj... al bitno da mi kaj vozimo 65 u gradu smo odmah opasnost na kvadrat!

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #565 u: 16-06-2008, 13:20:48 »
imam ja takvu frendicu  :wal:
položila je prije cca 12 godina al vozi 3x godišnje... oko toga kad ona ide vozit su prave pripreme, obavezno prezuvanje u tenisice jer u ničem drugom nemre vozit, samo što ne sjedne na volan, šalta kao da joj je mjenjač najveći životni neprijatelj, pojma nema o prometnim pravilima...  :mad: :wal: jednom prilikom ide ona mene vozit, ja premrla od straha na suvozačevom, samo što ne iskočim, i kužim da nam svaki drugi lik koji nam dolazi u susret blica... veli ona odjednom - joj gle, dve koke u autu i frajeri se unezvjere! Ja se malo nagnem i pogledam - a ona ima duga svjetla! Ja velim - daj zgasi duga svjetla, zato ti blicaju
Veli ona - pa nemam duga svjetla!  I nakon navlačenja imaš-nemam , velim ja - pa dobro ženo, daj pogledaj, jel ti svjetli plavo na kontrolnoj tabli ?!
Veli ona - to tak treba bit !

:wal: :wal: :wal:

malo sam  :off al morala sam to iskustvo podijelit s vama...  A vjerujem da takvih iiiiima na cestama ko pljeve i vjerojatno nemaju ni jedan prekršaj... al bitno da mi kaj vozimo 65 u gradu smo odmah opasnost na kvadrat!
takvi su vozači največi potencijalni prekršitelji, nemože pravovremeno reagirati niti sve vidjeti u retrovizore jer to nije prirodan položaj za volanom, a mjenjač im je najčešče u ravniini kukova i nemože normalno šaltati zato iz tog razloga siluju mjenjač  :ok: nismo  :off  :ok:

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #566 u: 16-06-2008, 14:03:04 »
Moja kolegica uzme službeni auto i kad se vrati pokušam ja sjest u auto. E to su akrobacije. Razbijem koljeno o stup volana jer je sjedalo primaknuto u najbliži mogući položaj a naslon spušten u poluležeći položaj,ali doslovno poluležeći. Pitam je ja pa kako možeš vozit ovako ležeći, a ona kaže paše mi za kralježnicu.  :o000: I još u takvom položaju vozi brzo. Dok ne bude situacija da treba odreagirat neko izbjegavanje, slalom ili slično. Nedaj bože, bilo bi je svugdje...
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #567 u: 16-06-2008, 14:12:55 »
Moja kolegica uzme službeni auto i kad se vrati pokušam ja sjest u auto. E to su akrobacije. Razbijem koljeno o stup volana jer je sjedalo primaknuto u najbliži mogući položaj a naslon spušten u poluležeći položaj,ali doslovno poluležeći. Pitam je ja pa kako možeš vozit ovako ležeći, a ona kaže paše mi za kralježnicu.  :o000: I još u takvom položaju vozi brzo. Dok ne bude situacija da treba odreagirat neko izbjegavanje, slalom ili slično. Nedaj bože, bilo bi je svugdje...
kada joj se bude nešto dogodilo ili kada bude u toj situaciji da mora naglo izbjegavati onda bude drukčije razmišljala, pokaži joj malo ove postove, možda shvati da je u krivu  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #568 u: 16-06-2008, 14:41:44 »
samo da dam na znanje svi koji se voze na plin a nije atestiran, po zakonu koji stupi na snagu od 17.06.08g. po novome se mogu isključiti iz prometa i šalju se na vanredni tehnički pregled, ako ne plate na tehničkom atest, skidaju se pločice i vozilo se smatra tehničkiom neispravnim.

Offline Joke

• Ovisnik o alfistima
  • 164-2.0 TS,166-2.4 JTD,156-1.9 JTD, Ducato 2.8 JTD
    • Split
« Odgovori #569 u: 16-06-2008, 15:05:54 »
A jel ima pravo službena osoba kopat po gepeku i provjeravat postojanje boce ili postojanje isparivača ispod haube.  :?:
Treba li za to nekakav nalog ili se vozilo može normalno pretresati.
Oko kuće jedan auto i hrpa traktora...