05-11-2025, 10:27:07

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365220 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori
« Odgovori #3930 u: 01-08-2019, 16:46:43 »
Policija ne osuđuje niti šalje u zatvor. To radi pravosuđe

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Vasko

Online piquet

• Global moderator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYM
    • Zagreb
« Odgovori #3931 u: 01-08-2019, 17:08:07 »
nepotrebna floskula...zna se na šta sam mislio...a s druge strane jer su pravosuđe i policija na suprotnim stranama...ili bi trebali biti na istoj strani...kad me policija zaustavi u prekršaju i odere me kaznom jel me osudio ili nije??
MiTo

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #3932 u: 01-08-2019, 17:42:32 »
Zanimljivo kako policija i pravosuđe ima isto mišljenje kada je "običan" čovjek u pitanju a kod krupnijih riba skroz suprotna stvar...

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #3933 u: 01-08-2019, 17:49:34 »
mali obični ljudi pune proračun, a krupne ribe to uvijek nekako izbjegnu

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #3934 u: 01-08-2019, 17:57:38 »
Mali pune a krupni prazne, nažalost naša svakodnevica...

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3935 u: 01-08-2019, 18:36:54 »
eto tko nezna nek si pogleda (istek vozacke,bodovi,itd)
https://mup.gov.hr/status-vozacke-dozvole/283633

Ne radi 100%. Serijski broj svoje VD nisam uspio otvoriti
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3936 u: 01-08-2019, 18:45:18 »
Ne radi 100%. Serijski broj svoje VD nisam uspio otvoriti
znaci pod istragom si  :Rock:
a nezz koliko je ucinkovita.reko vidio pa da podijelim.idem bas vidjeti svoju

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3937 u: 01-08-2019, 18:49:30 »
izgleda da ce vozacka ce nadzivit mene!
0 bodova !!

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #3938 u: 01-08-2019, 19:12:10 »
znaci pod istragom si  :Rock:
a nezz koliko je ucinkovita.reko vidio pa da podijelim.idem bas vidjeti svoju

I kak si ti na temelju toga to zaključio?  :what:
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3939 u: 01-08-2019, 19:16:23 »
I kak si ti na temelju toga to zaključio?  :what:
ma zezam se.  :mah:

Offline majstor

• Pripravnik
  • **
    • Pitomača
« Odgovori #3940 u: 02-08-2019, 11:43:13 »
Nisam siguran da li visoke kazne služe da nas dotjeraju u red ili da se napuni državni proračun. :dontno:
I sam se uvjek vozim prebrzo, skrećem preko dvije pune linije, a imam i sina koji se, za razliku od mene, naplaćao kazni za brzu vožnju. Nove kazne su počeli primjenjivati. Bogati će ih svakako lakše platiti. Vidjet ćemo.  :oldman:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3941 u: 02-08-2019, 12:40:13 »
nepotrebna floskula...zna se na šta sam mislio...a s druge strane jer su pravosuđe i policija na suprotnim stranama...ili bi trebali biti na istoj strani...kad me policija zaustavi u prekršaju i odere me kaznom jel me osudio ili nije??

Pa jel te "oderao" za nešto što nisi učinio?
Zašto si policajcu dao povoda da te kazni?

Novčana kazna nije osuda.
Zna se na što sam mislio.

Bit novih mjera je efikasnije kažnjavanje recidivista.
Osobno bih uveo rasponske kazne i za najmanje prekršaje, nikakve opomene.
Pojas od 200-2000kn, prvi put najmanje, svaki sljedeći put sve više, gledajući u nekom vremenskom razdoblju.

Ak te jedamput, kak veli forumski kolega "odere" za pojas, mobitel itd, pa možda i drugi put, al već treći put u godinu-dvije si glup ak se nisi vezao i opet naletio.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3942 u: 02-08-2019, 12:48:14 »
sad i po novom zakonu oduzme ti i auto!
e to mi je malo too much

Offline Marko11

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #3943 u: 02-08-2019, 14:01:57 »
sad i po novom zakonu oduzme ti i auto!
e to mi je malo too much
I koliko ce njih ostati bez auta (a trebali bi)??? Koliko ih je do sada dobilo "obijesnu voznju"??? Ja ne znam niti jednog, a svaki dan putem na posao naletim na barem 2-3 takva Schumahera....
Ovo od Mika je dobar prijedlog, rasponske kazne, pa kad neces normalno onda placaj.
I da, nisam ni ja 100% u okvirima cestovnih zakona, vozim preko ogranicenja, ali uvijek gledam da ni jednom svojom radnjom ne dovedem ostale sudionike u prometu u opasnost.

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #3944 u: 02-08-2019, 14:13:43 »
Dok su horvatinčić i slični na slobodi (i voze) nek si nove zakone nabiju u guzicu. Represivno policijska država koja štiti najveće kriminalce na uštrb svih ostalih.  :puke:
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3945 u: 03-08-2019, 07:08:09 »
Opet se griješi u shvaćanju zašto su te mjere uvedene.

Auti su se oduzimali  i PRIJE ne na 15 dana, ali su se oduzimali na mjestu počinjenja prekršaja kad je postojala mogućnost da će počinitelj nastaviti dalje s činjenjem prekršaja.

Opet, policija ne osuđuje niti ima zadnju riječ u nečijoj osudi.

Sama obijesna vožnja mora imati nekoliko elemenata da bi ju odvjetništvo prihvatilo kao važeću kaznenu prijavu.

Sama brzina nije dovoljna za to.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3946 u: 03-08-2019, 07:42:07 »
pa neznam bas da su ti prije oduzimali vozilo?
ako si ostao bez vozacke auto ostaje tu gdje je (ajd daju ti da parkiras) ili auto mora voziti netko sa vozackom.
kazem,i ja sam za kazne-drasticne jer nemozes mi voziti auto preko ogranicenja cca 50-70 vise i to još alkoholiziran! takve automatski mjesec dana zatvora plus dobro po đepu!
sto se tice pojasa to bi uveo kako mike kaze od 200kn pa svaki drugi put vise placas.
sto se tice mobitela mislim da vozaci osobnih vozila i nisu toliko "zanimljivi" nego vozaci kamiona!

Offline Pol ZF1

• Sa stažom
  • GT jtd / 147 ts
    • Međimurje
« Odgovori #3947 u: 03-08-2019, 08:59:54 »
Ja od jučer definitivno vozim opreznije.
Tj. više pazim da sam u okviru zakona jer mi se ne plačaju velike kazne. Znači novi zakon već funkcionira barem psihološki u mom slučaju...

Ako novi zakon spasi samo jedan život na cesti, već je uspio. Možda je to baš tvoj život.  :drive:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3948 u: 03-08-2019, 09:51:59 »
pa neznam bas da su ti prije oduzimali vozilo?
ako si ostao bez vozacke auto ostaje tu gdje je (ajd daju ti da parkiras) ili auto mora voziti netko sa vozackom.
kazem,i ja sam za kazne-drasticne jer nemozes mi voziti auto preko ogranicenja cca 50-70 vise i to još alkoholiziran! takve automatski mjesec dana zatvora plus dobro po đepu!
sto se tice pojasa to bi uveo kako mike kaze od 200kn pa svaki drugi put vise placas.
sto se tice mobitela mislim da vozaci osobnih vozila i nisu toliko "zanimljivi" nego vozaci kamiona!

Je, oduzimalo se, al to se zvalo premještanje i trajalo je dok traju razlozi, mislim 12h ili tak nešto, zaboravih.
Al se vozilo odvozilo red počiniteljem.

Pričam o ZG iz prve ruke.

Nije problem ako se nešto "veće" zalomi, tipa jednom u godinu-dvije. Al nemre za zalomiti 30 prekršaja "veće" brzine, ili 5-6 "većih" alkohola godišnje. E to je bit priče.

Opet, ne vidim nikakvog straha za "normalne" ljude, posebno tu na forumu/klubu gdje se promoviraju nekakve vozačke vrijednosti.

Naravno, imaš dvije opcije, pridržavati se propisa ili ne  :smijeh

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3949 u: 04-08-2019, 13:02:01 »
Nije problem u kaznama. Imali smo mi i prije dobre kazne, problem je u neprovođenju zakona i, s druge strane, u neefikasnom prometnom sustavu.

Stalno se priča o tome da treba podizati kazne, do kuda? Kazne za mala prekoraćenja i pojas su već više od onih u  Njemačkoj. Kada se pribroji razlika u standardu naše kazne su višestruko veće a i dalje imamo tri puta goru prometnu statistiku od spomenute zemlje - kako je to moguće????

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3950 u: 04-08-2019, 13:24:38 »
vasko, mozda radi lošeg voznog parka u hrvata,radi loših cesta...
recimo u austriji svakih par km radar na cesti.
ovaj mi je još jaci: minimalni razmak vozila na auto cesti cca 70ak metara ili 2sec.
sad se recimo pridrzavas tih 70m i netko ti se ubaci i opet si u prekrsaju  :metak
a po guzvama na auto cesti kolona ce onda biti od VŽ do DU

https://m.24sata.hr/news/ako-ne-postujete-sigurnosni-razmak-kazna-2-tisuce-kuna-642657

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3951 u: 04-08-2019, 13:39:51 »
Ja mislim da imamo odlične ceste. Po gradovima su rasturene, ali generalno ceste što županijske što prigradske nisu loše. Loša su prometna pravila i tu prvenstveno mislim na ograničenja brzine. Ograničenja vrlo često toliko nemaju veze sa zdravom pameću da je kod nas postalo normalno ignorirati ista dok se na naiđe na dio ceste gdje zaista treba usporiti na 50km/h pa se događaju problemi. Drugi problem preniskih ograničenja je dekoncentracija - kada se vozi puno polakše nego što to topologija ceste diktira vozači se uspavljuju ili se krenu zabavljati opažanjem okoline ili na neki treći način ugrožavaju sebe i druge sudionike prometa.

Primjera nelogičnih ograničenja ima more. Stalno se prijetim ali jednom ću skupiti vremena i odvesti se do Zagreba recimo vozeći se MAKSIMALNO dozvoljenom brzinom. Moram samo opremiti auto kamerama koje će bilježiti i brzinu kretanja te kolonu koju stvaram.

Ali i dalje tvrdim da su kazne za mala prekoraćenja brzine, sigurnosni pojas, neimanje dokumenata pri sebi služe isključivo za punjnje proračuna - naime tim prekršajima ne ugrožavamo NIKOGA (ok sa sigurnosnim pojasom ugrožavamo sebe, ali to radimo i sa slaninom, šećerom, skokovima u more itd.).

Ovu priču o razmaku od 70m i uvođenju mjera upozorenja za isti neću ni komentirati.

Što se voznog parka tiče tu se slažem da nam je vozni park lošiji od Njemačkog.
« Zadnja izmjena: 04-08-2019, 13:42:34 od Vasko »

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #3952 u: 04-08-2019, 14:36:23 »
Primjera nelogičnih ograničenja ima more.

Ovo si skroz u pravu, vozim se nedavno prvi put jednom obilaznicom koja je napravljena prije par godina, ograničenje 130km/h kao na autocesti a obilaznica bolja od autoceste duplo i tako nekih 10-tak km kad najednom stoji znak ograničenja od 60km/h, dobra vidljivost je bila pa ajd nekako na kočnicu i spuštaj brzinu, sa strane naravno stoji policijski auto i snima brzinu...ok stavili su to ograničenje jer je odvojak tj. uključenje na brzu cestu ali nisam još nigdje vidio da ograničenje sa 130 odmah pada na 60 uvijek su postavljeni ranije znakovi recimo 100 pa ograničenje na 80 pa na 60, e sad jel to namjerno tako napravljeno za ubiranje para ili je taj netko stvarno idiot, vjerujem oboje pomalo.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #3953 u: 04-08-2019, 21:48:29 »
Ja mislim da imamo odlične ceste. Po gradovima su rasturene, ali generalno ceste što županijske što prigradske nisu loše. Loša su prometna pravila i tu prvenstveno mislim na ograničenja brzine. Ograničenja vrlo često toliko nemaju veze sa zdravom pameću da je kod nas postalo normalno ignorirati ista dok se na naiđe na dio ceste gdje zaista treba usporiti na 50km/h pa se događaju problemi. Drugi problem preniskih ograničenja je dekoncentracija - kada se vozi puno polakše nego što to topologija ceste diktira vozači se uspavljuju ili se krenu zabavljati opažanjem okoline ili na neki treći način ugrožavaju sebe i druge sudionike prometa.

Primjera nelogičnih ograničenja ima more. Stalno se prijetim ali jednom ću skupiti vremena i odvesti se do Zagreba recimo vozeći se MAKSIMALNO dozvoljenom brzinom. Moram samo opremiti auto kamerama koje će bilježiti i brzinu kretanja te kolonu koju stvaram.

Ali i dalje tvrdim da su kazne za mala prekoraćenja brzine, sigurnosni pojas, neimanje dokumenata pri sebi služe isključivo za punjnje proračuna - naime tim prekršajima ne ugrožavamo NIKOGA (ok sa sigurnosnim pojasom ugrožavamo sebe, ali to radimo i sa slaninom, šećerom, skokovima u more itd.).

Ovu priču o razmaku od 70m i uvođenju mjera upozorenja za isti neću ni komentirati.

Što se voznog parka tiče tu se slažem da nam je vozni park lošiji od Njemačkog.

Pa neki novinari ili netko je odvozio tako neku dionicu po ogranicenjim i stvorili su guzvu i samo probleme, ali to nikoga ne ferma niti 5% tako da se uopce nemora truditi

Drugo apsolutno da ta ogranicenja iz doba yuge kad su se vozili yugici su van pameti, a postavljaju ih kao i lezece, kako se kome i gdje prohtje, pa onda imas u 300m ogranicenja 70-40-60-40-50-70-40-60 i slicno, sto je van pameti, brze se vozim po slo nego po hr, jer znas da nema kamera na mjestima gdje nije potrebno i gdje bi bile samo za branje para nego tamo gdje ionako mi logika nalaze da usporim

A kada pricamo o "sigurnosnim mjerama" i prevenciji stradanja onda bi neka zdrava logika nalagala da se uz kameru stavi i najava da je kamera (kao vani u vecini slucaja), cisto da se dodatno naglase da je tu zbilja potrebno zbog nekoga razloga usporiti, to bi bila prevencija crnih tocaka i slicnih mjesta (a ako je netko budala i to mu nista ne znaci onda neka ga odere posteno po djepu), a kod nas je to i dalje samo punjenje proracuna tako da uopce nema smisla raspravljati o tome jer statistike i dalje govore da je poginulih sve vise uz svih tih novih 8379383773633 kamera
« Zadnja izmjena: 04-08-2019, 21:49:59 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

dugiKA

• Gost
« Odgovori #3954 u: 07-08-2019, 18:06:57 »
https://revijahak.hr/2019/06/17/novi-test-za-vozace-provjerite-anonimno-vase-trenutno-poznavanje-prometnih-propisa/

mene zeznulo samo ono pitanje svezi samobora!
mislio sam da s prvim raskrscem prestaje to i to pravilo i da onda ides na 40km/h

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3955 u: 08-08-2019, 13:44:16 »
Ako je kazna za pojas nekog natjerala da se veže, i ako je time spašen i jedan život-opravdano je.
Kao što znate, do 1000 kn fixne kazne se može dobiti upozorenje- zato nije 1500kn

Pojas NIKAD nije ugrozio nečiji život, je on nikad ne blokira da se nebi mogao odvezati u sekundu-dvije i izaći van.

Inače, mislim da je daleko bolji sustav mjerenja brzine onaj kod Slovenaca, kamera od iza u VW Up-u (ak se ne varam) i lako se premješta, ne treba montirati- rastavljati, a sam auto košta ko dvije kutije za kameru

Ne kužim kako bi stvarao kolonu vožnjom po propisu, uzevši u obzir da u naselju možeš voziti 10km/h više od ograničenja bez kazne, a van naselja 20km/h do brzina od 100km/h, a preko toga i više

Za prekršaje za koje ne ugrožavaš sigurnost u prometu ( nenošenje dokumenata itd) kazna i je mala, tu najmanja propisana, a za nju možeš dobiti i upozorenje ili u nekim uvjetima i beznačajni prekršaj.

Ali opet, ako je nekome problem vezati pojas, pričati na mob preko BT slušalice ili žice, onda je definitivno 1000kn premala kazna.

Inače, stranci redovito hvale kvalitetu cesti kod nas

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3956 u: 08-08-2019, 23:38:07 »
Pojas ili ne pojas, nikoga ne ugrožavam s njime osim samoga sebe a punoljetna sam osoba tako da ne vidim problem ako se ne vežem. Isto se može reći da ako se ne konzumacijom alkohola ili šećera ili masnoga se može spasiti barem jedan život onda iste treba odmah maknuti sa polica marketa?

I sam govoriš da se komotno možeš voziti preko ograničenja 10 odnosno 20km/h - pa kako su onda postavljena ta maksimalna ograničenja brzine ako se svi voze preko njih? Kako to da se po zimi po gorskom kotaru kada zapadne snijeg i dalje moraš brinuti da li će te neki radar okinuti - a ono snijeg na cesti a ograničenja "ljetna"?

A da ima primjera gdje su i po 30-40 km/h preniska ima, koliko hoćeš. Ponavljam, snimiti ću filmić vozeći se striktno po ograničenjima, dakle vozeći se "najvećom dozvoljenom brzinom" pa ćemo vidjeti koliko će me auti prestići na dionici od, recimo, 50km.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3957 u: 09-08-2019, 07:21:56 »

A da ima primjera gdje su i po 30-40 km/h preniska ima, koliko hoćeš. Ponavljam, snimiti ću filmić vozeći se striktno po ograničenjima, dakle vozeći se "najvećom dozvoljenom brzinom" pa ćemo vidjeti koliko će me auti prestići na dionici od, recimo, 50km.

E to, posebno tamo gdje su kamere, da ovi koji te preteknu, doprinesu proračunu  :D

Offline texas city

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #3958 u: 09-08-2019, 10:19:19 »
Drzavi je sve stvar statistike i proracuna.
Ti ako pogines zbog svojih odluka u prometu i dalje ulazis u statistiku poginulih.

E sad, druga je stvar sto postoje drugi nacini kako tu statistiku smanjiti osim punjena proracuna drakonskim kaznama.

Evo prvi primjer bi bilo da se smanji cijena uvoza auta, trosarine na novokupljene aute itd. Tako bi ljudi vozili sofisticiranija i ispravnija vozila i bila bi bolja statistika.

Ali jbg

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

nediljon ne smis nista cinit...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #3959 u: 09-08-2019, 10:23:30 »
I da imaš tip top zakone opet imaš priglup narod koji riskira u vožnji jer nisu dovoljno pametni da predvide razvoj situacije,vidim takve svaki dan u prometu

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: bestija