Ne znam gdje bih postavio ovo pitanje pa da probam tu...
Naime imao sam jučer priliku prodati auto, došli su kupci iz Zagreba ok ljudi, nakon pregleda auto im se svidio međutim bilo je 21 sati navečer i nismo imali gdje otići kod bilježnika te ovjeriti kupoprodajni ugovor.
Njihov prijedlog je bio da kupac meni da novac te mi se potpiše na kupoprodajni ugovor te odveze auto, a ja da drugi dan ujutro odem sam ovjeriti taj ugovor te mu sve skupa poslati poštom (papire, ugovor, prometnu dozvolu).
Međutim ja nisam bio za tu soluciju jer da se bilo šta desi sa autom auto je još uvijek formalno moj te mi to ne treba za nikakve novce.
Moj prijedlog je bio da se auto može kaparirati te mogu čekati da ljudi opet dođu ili druga solucija da dođem na pola puta dakle do Karlovca na što je kupac rekao da mu odmah treba auto te da mu to ne igra ulogu te se nismo mogli dogovoriti i otišao svako svojim putem. Mislim na kraju sam ja bio kriv šta su ljudi dolazili bzvz iz Zagreba ali navedeno je u oglasu da je prijepis obavezan.
Nudili su mi da zovem svoje svjedoke ili da odemo na policiju obavijestiti ih da ne možemo ovjeriti ugovor, ali da sam im ja dao auto (mislim da bih nas policija samo čudom pogledala i otkantala nas, kako voziti Rijeka-Zagreb bez prometne dozvole i papira?)
Uglavnom šta bih vi napravili na mome mjestu, možda bi prošlo sve najbolje, ali kažem želim mirno spavati jer vlasniik vozila je isključivo odgovoran za svoje vozilo, mislim da je prodavatelj puno zaštićeniji kad u ruci ima ovjereni kupoprodajni ugovor te za svaki prekršaj s vozilom koji je napravljen nakon prodaje može skinuti odgovornost sa sebe, ovo jučer mi se činilo kao nekakva "navlakuša"
Mislim ako se auto sviđa kupcu ili će onda pristati na kaparu ili da dođe drugi dan od Zagreba do Karlovca i riješi potrebne papire.
Zanima me vaše mišljenje malo