05-11-2025, 10:27:33

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365223 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kile

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Sveta Nedelja
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #3240 u: 22-12-2014, 09:55:02 »
Vjerojatno kazna za uzrokovanje prometne obojici i podjela krivnje. Pitanje je u kojem postotku. Lako moguće da će svako sebi platiti štetu. Kako je uopće došlo do toga da napišu da je preticao preko pune?

ma to nas i brine, fakat mislim da šogy nije kriv u ovom slučaju..
stavio sam skicu u post pa baci oko..
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Zadnja izmjena: 22-12-2014, 10:01:54 od kile »
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3242 u: 22-12-2014, 10:14:39 »
A koji dio je oštećen na ovom drugom autu?

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3243 u: 22-12-2014, 10:15:50 »
lijevi far, žmigavac, branik i blatobran...

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3244 u: 22-12-2014, 10:25:18 »
Znači oba prednja bočna dijela, tj u trenutku sudara su bila paralelno u istoj visini.
Onda stoji ovo što sam gore napisao

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3245 u: 22-12-2014, 10:37:30 »
Znači oba prednja bočna dijela, tj u trenutku sudara su bila paralelno u istoj visini.
Onda stoji ovo što sam gore napisao

da, zato sam i pisao, mislimo isto, zato sam i pisao, a sad je na šogy-u da se žali ako bude drukčije...

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3246 u: 22-12-2014, 12:00:24 »
u svakom slučaju HVALA VELIKA za pomoć!  :ok: :ok: :ok:

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3247 u: 22-12-2014, 12:11:55 »
Ak i njemu stave članak 293. nek se žali, jedino može odgovarati za prekršaj pune linije, al alo je započeto pretjecanje prije, niti za to.

Offline Delta S4

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #3248 u: 22-12-2014, 12:35:14 »
Ak i njemu stave članak 293. nek se žali, jedino može odgovarati za prekršaj pune linije, al alo je započeto pretjecanje prije, niti za to.

Ima smisla.  :ok:
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3249 u: 22-12-2014, 14:14:27 »
 :thanks :thanks :thanks

Offline aliker

• Sa stažom
  • Spol: Ženski
  • Arlyin: 147 1.9 jtd, 175 ks <3
    • Zagreb
« Odgovori #3250 u: 07-01-2015, 00:33:53 »
Hvala puno Reddevilu na brzinskoj informaciji danas vezano uz žalbe i sl.    :Hugs:

Imam pitanje ako je netko upoznat sa novijim informacijama - dobila sam kaznu od 1000 kn i mjesec dana oduzimanja vozačke. Rečeno mi je da uložim žalbu tj prigovor.

Ako u 3 dana platim 500 kn kazne (policija mi na licu mjesta rekla tu informaciju da toliko iznosi kazna pa pretpostavljam da ovo s 3 dana još na snazi) imam li se pravo onda pisati žalbu/prigovor za period oduzimanje vozačke? Jer ne mogu biti mjesec dana bez, stvarno ne mogu.   Neki kažu DA, neki kažu NE. 
A danas mi službenik u MUP-u pri vraćanju vozačke naveo samo ono za 2/3 da platim...

Dobivam oprečne informacije i jako bih vam bila zahvalna na odgovoru, tko god ga znao   :thanks

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #3251 u: 07-01-2015, 07:15:17 »
Hvala puno Reddevilu na brzinskoj informaciji danas vezano uz žalbe i sl.    :Hugs:

Imam pitanje ako je netko upoznat sa novijim informacijama - dobila sam kaznu od 1000 kn i mjesec dana oduzimanja vozačke. Rečeno mi je da uložim žalbu tj prigovor.

Ako u 3 dana platim 500 kn kazne (policija mi na licu mjesta rekla tu informaciju da toliko iznosi kazna pa pretpostavljam da ovo s 3 dana još na snazi) imam li se pravo onda pisati žalbu/prigovor za period oduzimanje vozačke? Jer ne mogu biti mjesec dana bez, stvarno ne mogu.   Neki kažu DA, neki kažu NE. 
A danas mi službenik u MUP-u pri vraćanju vozačke naveo samo ono za 2/3 da platim...

Dobivam oprečne informacije i jako bih vam bila zahvalna na odgovoru, tko god ga znao   :thanks
Cekaj...zasto si ti fizicki vratila dozvolu? Zar ti ne bi oni nakon nekog  vemena trebali  poslati obavijest o privremenoj mjeri zabrane upravljanja vozilom i navesti tamo datum  od kad do  kad...?
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3252 u: 07-01-2015, 07:40:08 »
Ne možeš za sve kazne platiti pola. Ovisno koji prekšaj je u pitanju-slobodno napiši koji prekršaj, pa sv griješimo.
Novčane kazne koje su fixne i naplative na licu mjesta-ak plaćaš odmah ili u roku 3 dana su na pola. U roku tri dana ak plaćaš, nakon plaćanja OBAVEZNO dostavi uplatnicu u Postaju koja ti je kaznu napisala, jer u protivnom ćeš dobiti doma Obavezni prekršajni nalog na puni iznos+100kn. AK plaćaš navedenu kaznu u roku 8 dana oda je 2/3 iznosa plus 100kn torškova ak je u pitanju Obavezni prekršajni nalog, dok za PRekršajni nalog su troškovi 500kn. Ak plaćaš nakon 8 dana onda je kazna punu iznos.

Troškovi se NE PLAĆAJU u 2/3, oni se ne umanjuju-fixni su

Plaćanjem kazne PRIHVAĆAŠ krivnju i sve posljedice sa njom-u ovom slučaju i zabranu

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3253 u: 07-01-2015, 07:43:32 »
Vozačka oduzet na mjestu prekršaja ne računa se kao zabrana.

AKo ti je vozačka na licu mjesta oduzeta radi alkohola na 12 sati, u roku tih 12 sati NE SMIJEŠ upravljati niti jednom kategorijom vozila-tako i piše na papiru koji se zove Mjera opreza privremenom oduzimanja vozačke dozvole.

Nakon tih 12 sati, ideš po vozačku u Postaju koja ti ju je oduzela i dalje se voziš NORMALNO ko da niš nije bilo, ALI sve do rješenja kojim ti se određuje mjera zabrane upravljanja onom kategorijom, kojom je prekršaj počinjen. AK ti uzmu za B, možeš voziti motor ili kamion, naravno ak imaš kategorije za to

Offline aliker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #3254 u: 07-01-2015, 10:47:21 »
Vozačka oduzet na mjestu prekršaja ne računa se kao zabrana.

AKo ti je vozačka na licu mjesta oduzeta radi alkohola na 12 sati, u roku tih 12 sati NE SMIJEŠ upravljati niti jednom kategorijom vozila-tako i piše na papiru koji se zove Mjera opreza privremenom oduzimanja vozačke dozvole.

Nakon tih 12 sati, ideš po vozačku u Postaju koja ti ju je oduzela i dalje se voziš NORMALNO ko da niš nije bilo, ALI sve do rješenja kojim ti se određuje mjera zabrane upravljanja onom kategorijom, kojom je prekršaj počinjen. AK ti uzmu za B, možeš voziti motor ili kamion, naravno ak imaš kategorije za to

Dobila natrag vozacku - mjesec dana ne cu smjetoi voziti...

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #3255 u: 07-01-2015, 10:54:54 »

Što se tiče vozačke, to kad dobiješ obavezni prekršajni nalog onda možeš pisati žalbu da ti ne oduzmu vozačku.
I u takvim slučajevima ako plaćaš odmah, plaćaš 2/3 kazne, ne 1/2.
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #3256 u: 07-01-2015, 13:35:19 »

nemoj se zeznit kao neki koji nisu vozili 6mj. da bi nakon tih 6mj. dobili rješenje da im se oduzima vozačka na 6 mjeseci,dakle prvih 6 su smjeli vozit  :tooth:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3257 u: 07-01-2015, 13:42:27 »
nemoj se zeznit kao neki koji nisu vozili 6mj. da bi nakon tih 6mj. dobili rješenje da im se oduzima vozačka na 6 mjeseci,dakle prvih 6 su smjeli vozit  :tooth:

:da: ... i treba lječnički napraviti ... za preko 1 napuhano sigurno, a za manje od jedan neznam.  :hap:
« Zadnja izmjena: 07-01-2015, 13:43:42 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #3258 u: 07-01-2015, 13:53:03 »
Ovo za ljecnicki nisam znao, jel to nesto po novome?

Ja sam 2011. bio napuhao 1,36, ali nisam morao ponovno na ljecnicki, cak mi uz zalbu nisu niti vozacku uzeli (a pisalo je 9 mjeseci bez vozacke)

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3259 u: 07-01-2015, 14:11:02 »
Ovo za ljecnicki nisam znao, jel to nesto po novome?

Ja sam 2011. bio napuhao 1,36, ali nisam morao ponovno na ljecnicki, cak mi uz zalbu nisu niti vozacku uzeli (a pisalo je 9 mjeseci bez vozacke)

Nisan ni ja znao, al neki dan frenda štopali i uzeli mu vozačku jer nije priložio liječnički ...a kazna odrađena prije skoro 2 godine.
E sad jel po novom il starom neznam, napuhao je 1.8 jbg ... možda zato  :hehe:

.... sempre gilles ....

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3260 u: 07-01-2015, 14:18:02 »
Meni nitko nije nikakvi ljecnicki spominjao nigdje, mislim da se na ljecnicki ide ako se napuse iznad 1,5

Kad smo vec ovdje da pitam, u subotu me zaustavili kod Daruvara zbog pretjecanja u ostrom zavoju na mostu pod punom linijom i pod znakom zabrane pretjecanja, sreca pa mi nisu uspjeli skinuti brzinu jer sam imao oko 120 km/h, a ogranicenje je 50  ::)

Decki dobri, vidjeli vojnu iskaznicu u vozackoj pa su mi dali samo usmeno upozorenje i rekli da to vrijedi godinu dana.
Nisam dobio nikakav papir niti nista drugo, vratili mi dokumente, lijepo se pozdravili i napomenuli mi da nek maknem malo ciglu s gasa za ove blagdane  :song:

Kakva je procedura s tim? Nisam dosad niti cuo za usmeno upozorenje, ali u zakonu sam procitao da to postoji.
Jel mi jos uvijek ostaje i pismeno upozorenje za iskoristiti u slucaju "nedajboze"?  ::)

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3261 u: 07-01-2015, 14:28:49 »
Meni nitko nije nikakvi ljecnicki spominjao nigdje, mislim da se na ljecnicki ide ako se napuse iznad 1,5

Kad smo vec ovdje da pitam, u subotu me zaustavili kod Daruvara zbog pretjecanja u ostrom zavoju na mostu pod punom linijom i pod znakom zabrane pretjecanja, sreca pa mi nisu uspjeli skinuti brzinu jer sam imao oko 120 km/h, a ogranicenje je 50  ::)

Decki dobri, vidjeli vojnu iskaznicu u vozackoj pa su mi dali samo usmeno upozorenje i rekli da to vrijedi godinu dana.
Nisam dobio nikakav papir niti nista drugo, vratili mi dokumente, lijepo se pozdravili i napomenuli mi da nek maknem malo ciglu s gasa za ove blagdane  :song:

Kakva je procedura s tim? Nisam dosad niti cuo za usmeno upozorenje, ali u zakonu sam procitao da to postoji.
Jel mi jos uvijek ostaje i pismeno upozorenje za iskoristiti u slucaju "nedajboze"?  ::)

Ostaje zapisano u sustavu , pa kad te opet zaustave i idu provjeravat onda im odma izbaci ''grešku''  :hap: :hehe:

Ja pao u Ogulinu radi takve situacije  :tooth:

« Zadnja izmjena: 07-01-2015, 14:29:25 od GTzadar »
.... sempre gilles ....

Offline buzz11

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #3262 u: 07-01-2015, 14:58:16 »

Ne smijes u godinu dana napravit prekrsaj i miran si. Jedino nisam siguran mora li prekrsaj biti isti ili bilo kakav.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #3263 u: 07-01-2015, 15:02:29 »
Ne smijes u godinu dana napravit prekrsaj i miran si. Jedino nisam siguran mora li prekrsaj biti isti ili bilo kakav.

Bilo kakav  :hap:
.... sempre gilles ....

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3264 u: 07-01-2015, 15:04:35 »
Uh, godinu dana bez prekrsaja, to ce biti jako tesko  ::)

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3265 u: 07-01-2015, 15:23:21 »
Usmeno upozorenje je isto ko i pismeno, unosi se u sustav, vrijedi godinu dana, samo što na licu mjesta ne dobivaš primjerak upozorenja

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3266 u: 07-01-2015, 15:28:11 »
:da: ... i treba lječnički napraviti ... za preko 1 napuhano sigurno, a za manje od jedan neznam.  :hap:

Da, preko 1.5 se ide na liječnički.

Zabrana ide od REJŠENJA o zabrani, ne od dana kad je vozačka vraćena nakon 12 sati mjere opreza

Offline aliker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #3267 u: 08-01-2015, 11:06:43 »
Ne možeš za sve kazne platiti pola. Ovisno koji prekšaj je u pitanju-slobodno napiši koji prekršaj, pa sv griješimo.
Novčane kazne koje su fixne i naplative na licu mjesta-ak plaćaš odmah ili u roku 3 dana su na pola. U roku tri dana ak plaćaš, nakon plaćanja OBAVEZNO dostavi uplatnicu u Postaju koja ti je kaznu napisala, jer u protivnom ćeš dobiti doma Obavezni prekršajni nalog na puni iznos+100kn. AK plaćaš navedenu kaznu u roku 8 dana oda je 2/3 iznosa plus 100kn torškova ak je u pitanju Obavezni prekršajni nalog, dok za PRekršajni nalog su troškovi 500kn. Ak plaćaš nakon 8 dana onda je kazna punu iznos.

Troškovi se NE PLAĆAJU u 2/3, oni se ne umanjuju-fixni su

Plaćanjem kazne PRIHVAĆAŠ krivnju i sve posljedice sa njom-u ovom slučaju i zabranu

:good post    :thanks

Napuhala sam 0,69  prvi mi je put za sve, kazna je 1000 kn te mjesec dana zabrane upravljanja. Neću ju platit još jer ću pisati prigovor zbog vozačke i molit da mi ju smanje.

Inače, alkotester im je radio problema, imam 2 svjedoka za njihov razgovor, ali neću to spominjati jer čujem da sud to ne voli. Jer stvarno nisam bila pripita toliko da ne mogu voziti, inače bi me frend kojeg sam vozila nalemao   :p030:

BTW jel se u prigovoru smije pisati da ih MOLIŠ da ti smanje kaznu ili da ulažeš PRIGOVOR na visinu kazne?

Hvala puno

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #3268 u: 08-01-2015, 12:14:26 »
Priznaj da si kriva, napisi da ti je ovo prvi puta, da ti se dosad to nije dogodilo i da inace nisi sklona alkoholu tako da se nece ponoviti te napisi da ti je vozacka dozvola prijeko potrebna zbog posla i da gubitkom vozacke ti prijeti gubitak posla.

Maknut ce ti zabranu upravljanja, platit ces kaznu, 2/3 ako platis u roku 8 dana + sudski troskovi i to je to.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3269 u: 08-01-2015, 15:31:02 »
:good post    :thanks

Napuhala sam 0,69  prvi mi je put za sve, kazna je 1000 kn te mjesec dana zabrane upravljanja. Neću ju platit još jer ću pisati prigovor zbog vozačke i molit da mi ju smanje.

Inače, alkotester im je radio problema, imam 2 svjedoka za njihov razgovor, ali neću to spominjati jer čujem da sud to ne voli. Jer stvarno nisam bila pripita toliko da ne mogu voziti, inače bi me frend kojeg sam vozila nalemao   :p030:

BTW jel se u prigovoru smije pisati da ih MOLIŠ da ti smanje kaznu ili da ulažeš PRIGOVOR na visinu kazne?

Hvala puno

Da, za to je rasponska kazna predviđena (1-3 000kn), a za njih nema plaćanja na pola.
Alkotesteri, posebno oni stari 7410 (Plus), ai i novi kojima treba dosta vremena da dođu k sebi, posebno na niskim temperaturama radi baterija (NiMh) koje su u njima, ali njihov ispis je točan, svi su baždareni, to možeš na njima vidjeti, imaju naljepnicu, a osim toga ona tolerancija od 0.1g/kg koje se oduzima do rezultata, je dopuštena granica pogreške, iako uređaj sam po sebi već smanjuje radi moguće pogreške-isto ko i brzinomjeri, tak da u biti kod nas policija je prilično "darežljiva". Vani nema tolerancije, što pokaže instrument, tako se i piše na papir

Vjeruj, rijetko tko kaže da je bio pijan i sa preko 2.00, ali zakonska granica je takva iako za 0.51 za koliko je kažnjivo, rijetko tko se "ruši" da ne može stajati na cesti