05-11-2025, 08:03:06

Autor Tema: Plavci u službi alfista - pitanja i odgovori  (Posjeta: 365183 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
Odg: Pitajte reddevilla - plavac u službi alfista
« Odgovori #3210 u: 21-11-2014, 22:20:34 »
Jedno pitanje :redf:

Lokacija Zagreb...

Izadjen iz solin gradje , na Radnicku i krenem se polukruzno okrenit na prvom semaforu. Citoren ispred mene(4-5 duzina auta) prodje kroz zuto , ja onako "u naletu" , malo kasnije kocia i prodjem kroz crveno za njime.  Dok smo se oreknili vec sam bia poravnat s njime posto je on otisa u srednju traku , ja u krajnju lijevu...manje bitno.. 
Vozin ja 100m i policajac preko 3 trake izleti i mase lizalicaom . . Nista , znam sto san napravia i stanem . 
Da skratin pricu , kolega nasuprot semafora me vidia i javia ovome .  Isprika mi je bila da nisan nikog ugrozava.. je prosa san kroz crveno ,ali sa 20-30 na sat i za drugim autom .
Spominja je nekakvu kaznu ,ali da dalje sve ovisi u kolegi koji me je vidia .Nudia je da platin 250kn na licu mista ,ali nisan ima ni lipe uza sebe .
Znaci nije mi nudia nista da potpisujem , samo je valjda zapisa broj vozacke . .Jeli mogu ocekivati doma kaznu/ poziv za sud ?

Hvala
ti si se dosta sporo kretao da si mogao na vrijeme stati na semaforu, možeš očekivati kaznu na kućnu adresu ili postoji mogučnost da ju niti ne dobiješ.
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Roko

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #3211 u: 21-11-2014, 23:41:50 »
Moga san ,ali nisan :/ . Procijenia da stvarno nema nikakvog rizika, ali nisan racuns da me neko "snima"

Sent from my iPad using Tapatalk
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #3212 u: 24-11-2014, 17:34:24 »
Moga san ,ali nisan :/ . Procijenia da stvarno nema nikakvog rizika, ali nisan racuns da me neko "snima"

Sent from my iPad using Tapatalk
a nema ti druge nego da dobro gledaš da negdje ne stoje sastrane..
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3213 u: 24-11-2014, 21:18:35 »
Jasno, sve kreće od nekog odgoja iz obitelji.
Ali ako se gleda da se htlejo staviti da mladi vozači ne voze prejake aute, 80kw nema učinka. Ta snaga na autu od 900kila je ekvivalent nekom većem auto od nekih 1500kg+ sa preko 200 konja

Mislim da je negdje, u Italiji ili gdje već, ta granica upravo 40kW

40 kW???   Znači kada položiš moraš kupiti svoj auto!   A naravno da svi osamnaestogodišnjaci imaju novaca za SVOJ auto.....   U biti.. koji auto još ima 40kW ili manje?

Čak i ovo sa 80kW je problematično u smislu da masa ljudi vozi aute od 85/88 kW, i šta bi sad oni trebali kada im dijete položi? Kupiti drugi auto?

A činjenica da ne ubija auto nego budala za volanom je odavno pokazana, dokazana i slično.

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #3214 u: 03-12-2014, 15:28:01 »
Doslo 2000kn i 3mj :wal: :wal:
Trudis se biti kulturan,  davas zmigavce,  pustas pjesake,  dajes drugima prednost,  drzis se propisa i onda te ovako opali :icon_frown:

Koje su sanse da ce uvazit moje okolnosti u zalbi? Da posaljem u zalbi i sliku raskrizja.? Pretpostavljam da ce umanjiti novcanu kaznu,  no što je sa zabranom upravljanja?
« Zadnja izmjena: 03-12-2014, 15:59:52 od Roko »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3215 u: 03-12-2014, 17:16:22 »
Ja bi trazio obrnuto. Kaznu bi platio,ali da mi ostave mogucnost upravljanja. Svakako pisi neki prigovor, tj molbu za preinaku kazne pa ces vidit sta kazu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 11
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3216 u: 03-12-2014, 17:17:58 »
Doslo 2000kn i 3mj :wal: :wal:
Trudis se biti kulturan,  davas zmigavce,  pustas pjesake,  dajes drugima prednost,  drzis se propisa i onda te ovako opali :icon_frown:

Koje su sanse da ce uvazit moje okolnosti u zalbi? Da posaljem u zalbi i sliku raskrizja.? Pretpostavljam da ce umanjiti novcanu kaznu,  no što je sa zabranom upravljanja?

odvjetnik sam ne budeš ništa napravio
Nije bolest sve što boli

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #3217 u: 03-12-2014, 17:33:34 »
ako nisi kažnjavan i ako se ideš žalit onda će ti vrlo vjerojatno prepolovit kaznu... meni su ju na sudu prepolovili makar sam i bio kažnjavan... priznaš krivnju, svjestan si svoje greške i bla bla bla...

a za zabranu upravljanja, navedi da ti vozačka treba za posao (ovo je meni prošlo 2 puta bez problema)
:cigara: :cigara:

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #3218 u: 03-12-2014, 18:23:28 »
ako nisi kažnjavan i ako se ideš žalit onda će ti vrlo vjerojatno prepolovit kaznu... meni su ju na sudu prepolovili makar sam i bio kažnjavan... priznaš krivnju, svjestan si svoje greške i bla bla bla...

a za zabranu upravljanja, navedi da ti vozačka treba za posao (ovo je meni prošlo 2 puta bez problema)

:good post

i jos dodajem ovo, na poslu napravi potvrdu da ti je auto potreban za radit, da ti o autu ovisi posao i nek ti na to direktor potpise i lupi zig .

i ako te pita jesi prije bio kaznjavan reci sve sto si imao ( znaju provjeravat jel lazes ili ne ) ..

osobno mi je sve od navedenog pomoglo i to jako puno
:Horse: :mehanic

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #3219 u: 03-12-2014, 18:45:41 »
odvjetnik sam ne budeš ništa napravio

Znaci nema svrhe da im pojasnjavat situaciju, tipa nesto ovako stavit na dno zalbe ?

Ja sam jasno vidia ove sa desne strane i nisu poceli sa kretanjem u trenu kad san ja uletia u raskrizje +  samo san pratia onog Citroena ispred sebe

Problem je sto jesam . Prije 4mj san platia za alkohol (opet glupa prica), i onda izvuka dozvolu sa zalbom , i jos je bilo prije 3g  za prekoracenje na AC .
Jasno priznat cu krivnju ,ali ako mogu da uvaze okolnosti situacije pri  smanjenju kazne ... ?

:good post

i jos dodajem ovo, na poslu napravi potvrdu da ti je auto potreban za radit, da ti o autu ovisi posao i nek ti na to direktor potpise i lupi zig .

i ako te pita jesi prije bio kaznjavan reci sve sto si imao ( znaju provjeravat jel lazes ili ne ) ..

osobno mi je sve od navedenog pomoglo i to jako puno

Pa necu valjda trebat na sud u zg jos  :o000: . Nije da mi je bas usput
Mislia san odma prije podnosenja zalbe uplatit 700kn , to naveest u zalbi , i da mi treba auto zbog vanrednog studija u Sibeniku
To mi je prosli put upalilo , nisan spominja posao .
Dobia san na kraju samo rijesenje sa smanjenom kaznom , nisam treba na sud ici

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #3220 u: 03-12-2014, 18:53:52 »
ja sam nakon zalbe, dobio poziv na sud i onda sve smanjio ( dobro ja sam imao nekih 7x vecu kaznu od tebe  :hehe: )

a to ces sve vidit kakve ce bit volje onaj koji zaprimi tvoju zalbu.
al se to sve prebaci i na sud u Sibeniku i onda tamo odradi.
:Horse: :mehanic

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #3221 u: 12-12-2014, 21:19:05 »
Poz Reddevill,
pokusat cu postaviti pitanje a da ne bude prekomplicirano  :craz
uvezao sam auto, sva davanja placena, ostaje registracija. Auto koji sam do sada vozio (na prodaju je, ali nije jos prodan) je regan do 5. mj 2015. i na njemu imam personalizirane reg plocice koje bi stavio na ovaj novi auto. Ako odjavim tablice sa starog (u svrhu prebacivanja na novi) da li je taj stari i dalje regan do tog 5mj 2015.?
« Zadnja izmjena: 12-12-2014, 21:19:40 od Marko11 »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3222 u: 13-12-2014, 11:46:56 »
Bit će odjavljen/neregistriran, sa važećim tehničkim

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #3223 u: 13-12-2014, 20:40:48 »
Bit će odjavljen/neregistriran, sa važećim tehničkim

To znaci da mu ne vrijedi polica osiguranja  :?: Policu ne mislim dirati, na ovaj drugi auto cu napraviti komplet novu policu.
Vise sam lud, osiguranje prica jedno, djelatnici STP-a drugo, MUP trece... Na kraju cu ovog spremiti u garazu i nek ceka dok ne prodam stari auto, neda mi se raditi nove knjizice sa novim tablicama samo da bi prodao auto i onda taj koji ga kupi to sve opet odjavljuje i radi novo
« Zadnja izmjena: 13-12-2014, 20:44:19 od Marko11 »

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3224 u: 13-12-2014, 21:01:54 »
Polica vrijedi do njezinog datuma isteka. Ak se voziš s takvim autom, znači bez tablica jer je odjavljen ali sa važećim tehničkim i policom tj. važećom prometnom, kazna je 2000kn.
AK na takvo vozilo staviš pokusne ili prenosive pločice-nisi u prekršaju

2. REGISTRACIJA MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA

Članak 238. (NN 80/13)

(1) Motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu.
(2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, ne moraju biti registrirana motorna i priključna vozila koja su osigurana i označena pokusnim ili prenosivim pločicama.

(3) Lake se prikolice ne registriraju prema propisima o registraciji vozila, ali mogu sudjelovati u prometu na cestama pod uvjetom da su označene registarskom pločicom i ako je na tehničkom pregledu utvrđeno da su ispravne.
(4) O registriranim vozilima i označenim lakim prikolicama vodi se evidencija.
(5) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da njezina neregistrirana vozila ili vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole ili njezine neoznačene lake prikolice sudjeluju u prometu na cestama.
(6) Za prekršaj iz ovoga članka novčanom kaznom u iznosu od 1.500,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.
(8) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.
(9) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako vozilom vuče laku prikolicu koja nije označena registarskom pločicom i za koju na tehničkom pregledu nije utvrđena ispravnost.
« Zadnja izmjena: 13-12-2014, 21:03:23 od Mike20 »

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3225 u: 13-12-2014, 21:05:48 »
Ovaj pojam neregistrirano je pomalo nespretan i zastario, trebalo bi umjesto te riječi stajati "prijavljen" ili "evidentiran" jer ako odjava vozila, morala bi biti i prijava.

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3226 u: 21-12-2014, 13:36:46 »
Ajde da pitam ovdje...

Što učiniti ako ste konstantno žrtva razno raznih sitnih lopova (3 provale u zadnje 3 godine). Policija ne radi po tom pitanju APSOLUTNO NIŠTA. Kome se buniti, pisati načelniku policijske uprave (iako se sa ovime u Puli neću puno pomoći) pisati ministarstvu.. Kako se obraniti?

Pitam jer iz policije konstantno (iz razno raznih smjerova) dobijam odgovore stila pojačaj vrata, nosi bicikl u stan, nemoj ostavljati ništa u autu, biti će tamo još gore ako vam otvore narodnjački klub i slično.

To se sve događa na lokaciji 132 m od Amfiteatra. Da ne bude da je to neznam što i gdje.

Zadnje što su napravili (nakon što sam na šupu montirao blindirana čelična vrata teška cca 60kg) razbili starom staklo na Volvu jer je bila neka jakna na stražnjem sjedalu pa su valjda mislili da ima nešto novaca unutra.

Ja očajan....

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #3227 u: 21-12-2014, 13:49:03 »
Apsolutno ništa jer je zakon takav da do vrijednosti od 2000,00kn policija ne radi ništa.

Možeš samo privatno tužit, a ti konkretno ni neznaš protiv koga.

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #3228 u: 21-12-2014, 14:10:23 »
Ajde da pitam ovdje...

Što učiniti ako ste konstantno žrtva razno raznih sitnih lopova (3 provale u zadnje 3 godine). Policija ne radi po tom pitanju APSOLUTNO NIŠTA. Kome se buniti, pisati načelniku policijske uprave (iako se sa ovime u Puli neću puno pomoći) pisati ministarstvu.. Kako se obraniti?

Pitam jer iz policije konstantno (iz razno raznih smjerova) dobijam odgovore stila pojačaj vrata, nosi bicikl u stan, nemoj ostavljati ništa u autu, biti će tamo još gore ako vam otvore narodnjački klub i slično.

To se sve događa na lokaciji 132 m od Amfiteatra. Da ne bude da je to neznam što i gdje.

Zadnje što su napravili (nakon što sam na šupu montirao blindirana čelična vrata teška cca 60kg) razbili starom staklo na Volvu jer je bila neka jakna na stražnjem sjedalu pa su valjda mislili da ima nešto novaca unutra.

Ja očajan....

Sačekat i natamburat...  :batin
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline Smmania

• Sa stažom
    • Baška,otok Krk- Viškovo
« Odgovori #3229 u: 21-12-2014, 14:21:53 »
Ajde da pitam ovdje...

Ja očajan....

videonadzor majka, imam sve pod kamerama i stan i parking i kafić ...

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3230 u: 21-12-2014, 16:01:52 »
A gle, nije da policija niš ne radi, radi po saznanja, al ako nema nekih tragova koje je provalio ostavio, ako nema svjedoka, ne mogu previše doznati. Ponekad svjedoci neće se niti javiti jer ne žele hodati po sudovima itd. Ovo što su ti rekli je u biti dobar prijedlog, neka kamera, imaš ih danas jeftinih, pa dojavljivači preko sim kartice, na ebaju ih ima za 100kn, u krugu 10tak metara ak registrira zvuk ili pokret, zove te na mobitel itd, itd. Nije pametovanje, al nažalost je tako
.
« Zadnja izmjena: 22-12-2014, 08:48:16 od Mike20 »

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3231 u: 21-12-2014, 22:31:11 »
Ma radi se o tome da je u kvartu prijavljeno na desetke krađa i provala, a policija se nije sjetila tu i tamo poslati nekog pješaka u svojoj odori ili bez nje da se prošeta tu i tamo ako ništa drugo. Ne kažem da treba uloviti te nametnike - pokušaj prevenirati na neki način. Bila je ona dobra ideja davno, ali je zatrta u startu kao svaka dobra ideja u nas,  sa kvartovskim policajcima.

Ma nemam pojma, ovo sa autom me baš bacilo u bed, jer sam šupu riješio sa vratima koja su tri klase iznad ovih protuprovalnih što imam doma i sad ovo. Do kad, kameru ne mogu postaviti jer parkiram u ulici - gdje ima mjesta. Šta da postavim 9 kamera?   Auto alarm bi recimo bila dobra stvar.. ili još bolje otključati auto i napisati da je otključan - barem nema štete onda.

Ma, živcira me to što su u mupu došli do super ideje da na vrata svojih automobila napišu sigurnost i povjerenje, ja u policiju povjerenja nemam i osjećam se nesigurno. Ok da te pokradu jednom, ok dvaput... ali sta sad, trebao bih odseliti ili što?

« Zadnja izmjena: 21-12-2014, 22:35:14 od Vasko »

Offline M.G.III

• Pripravnik
  • **
  • alfa 156 1.8
    • Pula
« Odgovori #3232 u: 22-12-2014, 00:00:45 »
Za pocetak ne ostavljaj nikad nista na vidljivome mjestu u autu...
Ostaviti jaknu u autu je poziv dodi i uzmi me jbt.
Jedino gore je ostaviti laptop na sjedalu i cuditi se da ti je netko razbio staklo i ukrao laptop.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3233 u: 22-12-2014, 08:47:22 »
Lokalni lopov pozna policajca bilo u odori bilo bez nje. Kad policajca prođe, ova se u mraku sakrije iz kontejnera, čeka da ovaj prođe i provali.
Uhvatit će samo neku jadnu budalu koja je na rubu egzytencije pa je neoprezan, ovi  maheri znaju sve.

Koliko sam čuo za slovenske policajce, totalno su financijski u banani, nemaju ni za aute ni za gorivao pa vele da će iz postaje izlaziti samo na pozive, znači prevencija nula bodova-kak je tek onda kod njih.
A i mi smo na tom putu, država nam tone i dalje, a mi svi skupa s njom.

Sve više će biti tih sitnih krađa jer jednostavno neki nemaju izbora
« Zadnja izmjena: 22-12-2014, 08:52:29 od Mike20 »

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko
« Odgovori #3234 u: 22-12-2014, 09:00:51 »
Za pocetak ne ostavljaj nikad nista na vidljivome mjestu u autu...
Ostaviti jaknu u autu je poziv dodi i uzmi me jbt.
Jedino gore je ostaviti laptop na sjedalu i cuditi se da ti je netko razbio staklo i ukrao laptop.

Ha dobro, mobitel, laptop i sl., to razumijem da bude mamac i da zbog toga provaljuju...
Ali jakna, faking JAKNA???!!!! U kojoj je MOŽDA novčanik sa par sto kuna keša :metak
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3235 u: 22-12-2014, 09:32:41 »
Vozdra ekipa!

Molim Vas da me prosvijetlite, naime šogy je imao sudar, pa nam sad baš nije jasno kako i zašto...
uglavnom, šogy je na ravnoj cesti izvan naselja, dozvoljenom brzinom krenuo pretjecati vozilo ispred sebe koje se sporo kretalo po cesti...dao je žmigavac, prestrojio se u lijevu traku preko isprekidane crte i gas... u trenu kad je bio paralelno s vozilom koje pretječe, frajer bez žmigavca i gledanja krene skretati u lijevo na neki selski put, pukne u šogya i zgura ga s ceste ( puknuo ga je u desni blatobran)... prije tog mjesta gdje su se bubunuli je kratako puna crta i poslije se opet nastavlja isprekidana. Došla policija na uviđaj, i napisala da je idiot skretao bez žmigavca bez gledanja mrtvog kuta... no naveli su i da je šogy pretjecao preko pune, pto nije točna info,jer je šogy počeo pretjecanje na isprekidanoj.... da li to može značiti podjelu odgovornosti, i što šogy može očekivati, i naravno da će se žaliti u tom slučaju....
usput šogy je izletio s ceste jer ga je frajer gurnuo, tako da će šogy imati sigurno 15 000 kn štete, a frajer je samo razbio blatobran i far, cca 1000 kn štete.... zato nam je bitno tko ispada kriv radi popravaka auta...

hvala Vam za informaciju....

[img=http://s22.postimg.org/vm7eya21p/sogy.jpg]
« Zadnja izmjena: 22-12-2014, 09:49:33 od kile »
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3236 u: 22-12-2014, 09:37:12 »
Ha dobro, mobitel, laptop i sl., to razumijem da bude mamac i da zbog toga provaljuju...
Ali jakna, faking JAKNA???!!!! U kojoj je MOŽDA novčanik sa par sto kuna keša :metak

Jakne su itekako primamljive, uvijek ima nešto u njima, ključevi, dokumenti, novac.
Osobno obavezno ak parkiram auto, sve u prtljažnik, ništa vidljivo u autu ne ostavljam.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #3237 u: 22-12-2014, 09:42:22 »
Trebao bi se gledati uzrok nesreće koji kad ukloniš, nesreće nema.

U ovom slučaju potpuna krivica je na ovome koji je skrenuo.

Ne znam o kojoj se cesti radi, no nije ni bitno.

Ako je tvoj šogor pretjecao po punoj crti, njemu ide samo prekršaj od 500 kuna tj. 250 na licu mjesta, znači neide mu čl. 293 za izazivanje prometne nesreće+1000kn.

Policajac mora slikati bliže i dalje mjesto događaja, pa ako se vidi da je pretjecanje započelo na isprekidanoj crti, odgovornosti nema

Osobno nisam za onu tuži sve pa nek se vade na sudu, mene su učili drugačije

Offline Delta S4

• Sa stažom
    • Rijeka
« Odgovori #3238 u: 22-12-2014, 09:47:13 »
Vozdra ekipa!

Molim Vas da me prosvijetlite, naime šogy je imao sudar, pa nam sad baš nije jasno kako i zašto...
uglavnom, šogy je na ravnoj cesti izvan naselja, dozvoljenom brzinom krenuo pretjecati vozilo ispred sebe koje se sporo kretalo po cesti...dao je žmigavac, prestrojio se u lijevu traku preko isprekidane crte i gas... u trenu kad je bio paralelno s vozilom koje pretječe, frajer bez žmigavca i gledanja krene skretati u lijevo na neki selski put, pukne u šogya i zgura ga s ceste ( puknuo ga je u desni blatobran)... prije tog mjesta gdje su se bubunuli je kratako puna crta i poslije se opet nastavlja isprekidana. Došla policija na uviđaj, i napisala da je idiot skretao bez žmigavca bez gledanja mrtvog kuta... no naveli su i da je šogy pretjecao preko pune, pto nije točna info,jer je šogy počeo pretjecanje na isprekidanoj.... da li to može značiti podjelu odgovornosti, i što šogy može očekivati, i naravno da će se žaliti u tom slučaju....
usput šogy je izletio s ceste jer ga je frajer gurnuo, tako da će šogy imati sigurno 15 000 kn štete, a frajer je samo razbio blatobran i far, cca 1000 kn štete.... zato nam je bitno tko ispada kriv radi popravaka auta...

hvala Vam za informaciju....

Vjerojatno kazna za uzrokovanje prometne obojici i podjela krivnje. Pitanje je u kojem postotku. Lako moguće da će svako sebi platiti štetu. Kako je uopće došlo do toga da napišu da je preticao preko pune?
I don't suffer from insanity; I enjoy every minute of it.

Offline kile

• Sa stažom
    • Sveta Nedelja
« Odgovori #3239 u: 22-12-2014, 09:53:43 »
Trebao bi se gledati uzrok nesreće koji kad ukloniš, nesreće nema.

U ovom slučaju potpuna krivica je na ovome koji je skrenuo.

Ne znam o kojoj se cesti radi, no nije ni bitno.

Ako je tvoj šogor pretjecao po punoj crti, njemu ide samo prekršaj od 500 kuna tj. 250 na licu mjesta, znači neide mu čl. 293 za izazivanje prometne nesreće+1000kn.

Policajac mora slikati bliže i dalje mjesto događaja, pa ako se vidi da je pretjecanje započelo na isprekidanoj crti, odgovornosti nema

Osobno nisam za onu tuži sve pa nek se vade na sudu, mene su učili drugačije

Hvala na brzom odgovoru, cesta je u Slavoniji, no bacio sam skicu da se vidi otprilike kaj se desilo.
Naravno da je stvar dogovora, no situacija sljedeća.. moj šogy cca 50 godina, otac troje djece ( od čega jedno invalid) i fakat treba auto zbog prijevoza tog djeteta u školu... s druge strane balavac, inače problematičan tip, izletio iz auto i vrišti na mog šogya ŠTA RADI ?... pita moj šogy, daj da se dogovorimo ispunimo izvješće... ovaj ga stera na jedno mjesto... i šta sad.. zovi policiju...došla policija mali se dere i na njih, dok ga nije jedan policajac malo spustio na tlo...
....sine, kada sudjeluješ u sportu, nije važno da li si pobjedio ili izgubio, već koliko se napiješ poslije svega....