I juče mi je aku krepao, Varta bleu dinamic 74Ah,nakog godinu i 5 mjeseci. Sad cekam novi jer je ovaj pod garancijom.
Ali se pojavilo naravno zrnce sumnje da nešto ne vuče struju.
Sad ne znam ima li ikakve veze ovo - prije 10-ak dana mi je prestao raditi mp3 transmiter koji je spojen u upaljac, samo sam ga ištekao i to je to, slušam radio dok ne nabavim neki drugi.
Nekako u isto vrijeme mi se nekoliko puta aktiviralo ono blinkanje kilometraze, dva tri dana je trajalo i prestalo, nikad ranije mi se to nije dogadjalo.
Baš nekako u tih zadnjih 10 dana sam primjetio da auto ne vergla bas savrseni, mozda sa 70-80 posto snage, bilo je malo i hladno pa rekoh možda je do toga.
Danas digao haubu, izmjerio napon, 3,8V

Skinuo kleme, napon se počeo dizati i dok sam pratio, izgurao na 5,5V
E sad sam probao izmjeriti amperazu,sve na auto je pogaseno naravno.
Namjestio multimetar na oznaku 200m(valjda miliampera),ubacio ga u seriju izmedju negativne kleme i negativnog pola akua i na tih 5V mi pokazuje 80-100 miliampera.
Po nekoj logici,da je aku ispravan, struja bi bila oko 200miliampera, ili 0,2ampera, da li je to mnogo za auto u stanju mirovanja,kad je sve pogašeno. :confusedbig:
Kad na aku spojim led sijalicu, pokazuje struju od 2 miliampera, znaci auto troši kao da sam spojio 50 led sijalica
Znam da sam opširan,možda sam loše objasnio ali to je najbolje sto znam, cijenio bih neki savjet :rolll: