Bok drustvo.
Namjeravam Chipnuti 147 JTD 85kW, SEB kaze da je do pol gasa isto ko prije. Jel to znaci do pol turaze (cca 2250/min) ili pol pritiska gasa?
Nije da filozofiram, imao sam 2.5TDI posteno Chipnut i iso je od 1500/min, a prije chipa od 1900/min. Znaci da sam imao fini gust bas uvijek i u gradu na laganici i kad sam stisnuo posteno, gotovo bez turbo rupe. Zato me zanima jel s ALFAMA drugacije ili je to sto SEB kaze bolje (korisnije). Naime, ja sam ing. strojarstva i informaticar, (nije namjera da kazem da mogu pametovati) CHIP mi uvijek sluzi za onaj svakodnevni gust polaska iz nule i da se po gradu vozis maltene na LERU, a opet si medju brzima, i kad treba stisnuti na preticanju, a ne svakodnevnoj voznji na rubu (onda bi kupio kad bi si mogo priustiti GTA ili slicno). Stoga, moze li se kod CHIPOTEKE birati jaci moment pri manje o/min, mozda jaca snaga za povremenu uporabu, a da u normalnoj voznji ne dolazi do ubrzanog trosenja mehanike, i sto je s dimljenjem i ekotestom. TDI mi je dimio na maloj i velikoj turazi, u sredini nije, a imao sam KN filter. ALFA sad standardno gotovo da ne dimi uopce, sto ce biti poslije CHIPA i ako da, kako to sanirati, odnosno podesiti (moment, snaga, okretaji, filter). Ispuh zasad nebi dirao, i tako ce izgleda istrunut za cca godinu dana (auto je 2002. g.).
Dakle, trazi se CHIPOTEKA za nekog tko se zna dozirati, a nece dimljenje, a hoce i moment pri manje o/min. Ima li toga uopce?