21-04-2026, 07:10:50

Autor Tema: Chip tuning  (Posjeta: 477731 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
Odg: Chip tuning
« Odgovori #210 u: 31-03-2008, 14:08:43 »
Dok se još oporavljam od troškova kupnje 156-ice 1.9 JTD, pročitah na forumu o prednostima chipiranja, pa me zanima informativno koliko to otprilike košta ( znam da ovisi o majstoru i slično..), ali onako cca...Thanks!

...od 2000 kn, pa na vishe, ako hochesh da ti to pravi majstor slozhi... :mah:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline GTA 147

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • 147 JTDm16v
    • Highway Tuhelj
« Odgovori #211 u: 31-03-2008, 14:20:06 »
Koristi malo tražilicu.

chip, cijene
Piše se, v Tuhlju!  :craz

Marin_Bj

• Gost
« Odgovori #212 u: 07-04-2008, 04:28:39 »
bok!ispricavam se unaprijed ako sam sta krivo napravio,novi sam pa jos neznam bas koristit forum!imam pitanje,kupio sam 145-icu,1.4 boxer!dali mi mozete rec nesto o tom moturu,dali se da chipat,cijena i dali cu sta dobit s tim!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #213 u: 07-04-2008, 07:20:21 »
da se chipat ali je dobitak minimalan...neosjetan...dobiva se cca 5%...stim što su ti motori dosta software-ski iskorišteni jer u ono vrijem nisu bila stroga pravla što se tiče ecologijee sad ako auto ima dosta km ne preporučuje se tj da bi vidio efekat chipa moraš ga vrtit a ak je motor star i potrošen to nije preporućljivo
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

optimist

• Gost
« Odgovori #214 u: 09-04-2008, 23:34:28 »
nesmije se pretjerivat sa konačnom snagom...ja sam chipiro jedan auto koji je imo 280t km i još radi...dat mu cca 15-20% momenta i 10-15% konačne snage...uz normalnu primjenu traje ko i seriski auto...cijena keš varianta 2000 kn
Ozbiljno razmišljam o chip tuningu, međutim ne bi volio da mi samouki "majstori" čačkaju  po autu, stoga Seb po svemu do sad  pročitanom jedino ti dolaziš u obzir... 
Vozim A156 2.4jtd 150KS iz 2002., te me zanima da li bi išla varijanta od 15% snage i 20%momenta s obzirom na kilometražu od 150tkm??? Naravno, ne bi volio pretjerati pa da kasnije  :wal: Da li preporučaš sportski filter i što/ koliko bi s njim dobio u kombinaciji sa chipom?
U kojem režimu rada motora nakon chipa se naviše osjeti novodobivena snaga s obzirom na to da auto sad najbolje ubrzava od oko 2600 do 4000 okr./min.??
Da li još vrijedi keš varijanta 2000kn?  :drive:   :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #215 u: 10-04-2008, 17:09:34 »
Ozbiljno razmišljam o chip tuningu, međutim ne bi volio da mi samouki "majstori" čačkaju  po autu, stoga Seb po svemu do sad  pročitanom jedino ti dolaziš u obzir... 
Vozim A156 2.4jtd 150KS iz 2002., te me zanima da li bi išla varijanta od 15% snage i 20%momenta s obzirom na kilometražu od 150tkm??? Naravno, ne bi volio pretjerati pa da kasnije  :wal: Da li preporučaš sportski filter i što/ koliko bi s njim dobio u kombinaciji sa chipom?
U kojem režimu rada motora nakon chipa se naviše osjeti novodobivena snaga s obzirom na to da auto sad najbolje ubrzava od oko 2600 do 4000 okr./min.??
Da li još vrijedi keš varijanta 2000kn?  :drive:   :mah:

problema nebi trebalo bit nikakvih osim da nije previše potrošeno kvačilo i da je jako loše debimetar...bilo kakve nus pojave da se pojave običnu odmah budu evindetirane pa se može u krajnjoj soluciji vratit sersiki sw bez ikakve novčane naknade...najviše se osjeto od 2500-3500...ako malo još nafrljimo sw i da sve bude popračeno malo dimom na nižim okr onda vuče već i od 2000...filter je dobro došao...svakako CDA ili barem panel tj zamjean za org filetr...vrijedi navedena cijena
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

optimist

• Gost
« Odgovori #216 u: 11-04-2008, 20:17:44 »
problema nebi trebalo bit nikakvih osim da nije previše potrošeno kvačilo i da je jako loše debimetar...bilo kakve nus pojave da se pojave običnu odmah budu evindetirane pa se može u krajnjoj soluciji vratit sersiki sw bez ikakve novčane naknade...najviše se osjeto od 2500-3500...ako malo još nafrljimo sw i da sve bude popračeno malo dimom na nižim okr onda vuče već i od 2000...filter je dobro došao...svakako CDA ili barem panel tj zamjean za org filetr...vrijedi navedena cijena
Hvala, početkom 5mj.  sam u zg pa se još javim... :mah:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #217 u: 12-04-2008, 10:07:57 »
Hvala, početkom 5mj.  sam u zg pa se još javim... :mah:
:ok:

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #218 u: 18-04-2008, 20:07:52 »
E pa Seb, za poštovanje je strpljenje da se svima odgovori na pitanja...  :clap: Čitam sve ovo pa mi pada na pamet da ću možda i dolaziti u Zagreb... Sviđa mi se tvoj pristup koji je izbalansiran (nećemo da preterujemo sa KS i Nm, ali ćemo da stavimo najviše što je razumno, jer ne znamo ko će i kako da vozi).
Vlasnik sam 147JTD 8v 115KS (2001, 145000km). DigitalTuning SA nudi remap sa kojim se "dobije" 148Ks i 363Nm. Koliko je to realno?
Ako bih ugrađivao kod tebe set kvačila (lamela, korpa i druk ležaj, Valeo?) koliko € bi koštao chiptuning+set kvačila. Drugo pitanje odnosi se na zamajac - da li i on treba da je uključen u igru (koliko je izvesno da je OK i kako to da proverim) i kolika je njegova cena sa ugradnjom? Da li je OK da stavimo novi set kvačila, a da ostane stari zamajac?
Pozdrav. Dušan.
« Zadnja izmjena: 18-04-2008, 21:23:53 od dusan147 »
Biti Merlin, ne Artur!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #219 u: 19-04-2008, 11:48:57 »
E pa Seb, za poštovanje je strpljenje da se svima odgovori na pitanja...  :clap: Čitam sve ovo pa mi pada na pamet da ću možda i dolaziti u Zagreb... Sviđa mi se tvoj pristup koji je izbalansiran (nećemo da preterujemo sa KS i Nm, ali ćemo da stavimo najviše što je razumno, jer ne znamo ko će i kako da vozi).
Vlasnik sam 147JTD 8v 115KS (2001, 145000km). DigitalTuning SA nudi remap sa kojim se "dobije" 148Ks i 363Nm. Koliko je to realno?
Ako bih ugrađivao kod tebe set kvačila (lamela, korpa i druk ležaj, Valeo?) koliko € bi koštao chiptuning+set kvačila. Drugo pitanje odnosi se na zamajac - da li i on treba da je uključen u igru (koliko je izvesno da je OK i kako to da proverim) i kolika je njegova cena sa ugradnjom? Da li je OK da stavimo novi set kvačila, a da ostane stari zamajac?
Pozdrav. Dušan.

moje mišljenje je da je to previše ks za sersiki motor...bez drugog filtera i komplet auspuha nebi preporučio da se ide na tolko...barem 10 ks manje...moment je isto pojači no uz drugi sportski set kvačila (450 eura kod mene) može funkcionirat mada malo trpi zamašnjak i poluosovine i homo zglobovi no uz pažljivu vožnju može proć
zamjena seta kvačila je 800 kn + pdv
chip tuning je 2000 kn + pdv
zamajac je preskup i ako nema trenutno nikavih nus pojava netreba ga ni mijenjat...ja sam do sad promijenio 3 gledajuči cijeli fiat grupu auti

Offline dusan147

• Pripravnik
  • **
  • Giulia Veloce 2.2 210KS Q4 AT8
    • Novi Sad
« Odgovori #220 u: 19-04-2008, 12:18:01 »
OK Seb, sve mi je jasno i sa svime se slažem, ali sam morao da proverim kod eksperta. Kad budem dolazio nekim poslom u Zagreb, možda se i vidimo (Pavlinska 32, Velika Mlaka kod aerodroma?). Zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam te.  :hello: Dušan.
« Zadnja izmjena: 19-04-2008, 12:20:11 od dusan147 »
Biti Merlin, ne Artur!

alenVG

• Gost
« Odgovori #221 u: 20-04-2008, 20:38:34 »
Seb,jedno pitanje...mada mi je to več sve poznato treba mi tvoj savjet,u biti mišljenje.Imam alfu 147 1.9 jtd 16v,140 ks dakle serijski,2003 godina i ima 55 000 km.Čipao bi u skoro vrijeme ju,kod tebe,pa me samo zanima:

Neču se petljati ti odluči,kako kažeš bit će:
1.koliko snage i okretnog momenta?
2.što je s potrošnjom?
3.koliko chip utječe na trajnost cjelog sustava,motor,mjenjač,homokinetički?

Volim taj auto imazim ju i pazim,ne divljam,normalna vožnja skroz ali tu i tam recimo na glavnoj cesti ju je gušt stisnuti...relacija VG-Sisak.

Još nešto,koje felge i dimenzije guma preporučaš koje bi pružele najbolji kompromis svega,udobnost,stabilnost...

Hvala!

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #222 u: 21-04-2008, 07:30:15 »
OK Seb, sve mi je jasno i sa svime se slažem, ali sam morao da proverim kod eksperta. Kad budem dolazio nekim poslom u Zagreb, možda se i vidimo (Pavlinska 32, Velika Mlaka kod aerodroma?). Zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam te.  :hello: Dušan.
:ok:

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #223 u: 21-04-2008, 07:33:00 »
Seb,jedno pitanje...mada mi je to več sve poznato treba mi tvoj savjet,u biti mišljenje.Imam alfu 147 1.9 jtd 16v,140 ks dakle serijski,2003 godina i ima 55 000 km.Čipao bi u skoro vrijeme ju,kod tebe,pa me samo zanima:

Neču se petljati ti odluči,kako kažeš bit će:
1.koliko snage i okretnog momenta?
2.što je s potrošnjom?
3.koliko chip utječe na trajnost cjelog sustava,motor,mjenjač,homokinetički?

Volim taj auto imazim ju i pazim,ne divljam,normalna vožnja skroz ali tu i tam recimo na glavnoj cesti ju je gušt stisnuti...relacija VG-Sisak.

Još nešto,koje felge i dimenzije guma preporučaš koje bi pružele najbolji kompromis svega,udobnost,stabilnost...

Hvala!
1. preporuka je 15-20%
2. u norm uvjetima gradska vožnja 1 lit dole,na autoputu tj forsanje isto tolko gore
3. ako je razumno napravljen i razumno se primjenjuje,nema problema

OZ Ultralegera, 215/45-17

optimist

• Gost
« Odgovori #224 u: 29-04-2008, 13:54:32 »

U PETAK SAM BIO KOD SEBA DA CHIPNE 156icu 2.4jtd 150KS.... STRAŠNO :o000: OD JTDa SAM VEĆ POMALO DIGAO RUKE I KRENUO U POTRAGU ZA 2.5 V6 ALI
NAKON CHIPA AUTO SJAJNO IDE.....  PO SEBOVOJ PREPORUCI 20% SNAGE I MOMENTA, A KAD OPET BUDEM U ZAGREBU ĆU S AUTOM NA VALJKE, ČISTO IZ ZNATIŽELJE...
TRENUTNI ODAZIV NA GAS I  UVJERLJIVO UBRZANJE VEĆ OD 2000 okr. A OD 3000 STRAŠNO  :bomb:  NEUSPOREDIVO SA SERIJSKIM RAZVIJANJEM SNAGE KOJE JE BILO PUNO
LINEARNIJE, MIRNIJE, OČEKIVANIJE... A SAD NERVOZA I EKSPLOZIVNOST NA 50 I VIŠE % GASA... NAPOKON JE ČISTI UŽITAK VOZIT MOJU 156icu  :sport:  A KAD/AKO SE NAVIKNEM
ONDA OPET KOD SEBA U VELIKU MLAKU U DORADU ISPUHA... GLEDAJUĆI SA ASPEKTA UŽITKA U VOŽNJI SVAKAKO SE ISPLATI I BOLJE JE NEGO ŠTO SAM OČEKIVAO...  :ok:

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #225 u: 29-04-2008, 14:33:31 »
U PETAK SAM BIO KOD SEBA DA CHIPNE 156icu 2.4jtd 150KS.... STRAŠNO :o000: OD JTDa SAM VEĆ POMALO DIGAO RUKE I KRENUO U POTRAGU ZA 2.5 V6 ALI
NAKON CHIPA AUTO SJAJNO IDE.....  PO SEBOVOJ PREPORUCI 20% SNAGE I MOMENTA, A KAD OPET BUDEM U ZAGREBU ĆU S AUTOM NA VALJKE, ČISTO IZ ZNATIŽELJE...
TRENUTNI ODAZIV NA GAS I  UVJERLJIVO UBRZANJE VEĆ OD 2000 okr. A OD 3000 STRAŠNO  :bomb:  NEUSPOREDIVO SA SERIJSKIM RAZVIJANJEM SNAGE KOJE JE BILO PUNO
LINEARNIJE, MIRNIJE, OČEKIVANIJE... A SAD NERVOZA I EKSPLOZIVNOST NA 50 I VIŠE % GASA... NAPOKON JE ČISTI UŽITAK VOZIT MOJU 156icu  :sport:  A KAD/AKO SE NAVIKNEM
ONDA OPET KOD SEBA U VELIKU MLAKU U DORADU ISPUHA... GLEDAJUĆI SA ASPEKTA UŽITKA U VOŽNJI SVAKAKO SE ISPLATI I BOLJE JE NEGO ŠTO SAM OČEKIVAO...  :ok:

...sve 5, ali ipak nemoj "vikati"... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #226 u: 29-04-2008, 16:10:22 »
 :hehe:

Offline Mario

• Učim polako
    • Sisak
« Odgovori #227 u: 13-05-2008, 15:26:17 »
Jel netko chipao 159 1.9 JTDM 150 ks? :blabla

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #228 u: 15-05-2008, 16:06:31 »
Jel netko chipao 159 1.9 JTDM 150 ks? :blabla

ja...sutra mi jedna dolazi

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #229 u: 30-05-2008, 11:42:29 »
evo jedne 159 2.4 sa mojom chipom...dodouše auto ima 5000 km još nije razrađen...na 20t mora dobit još koji ks ziher i mislim da se cifra mora zaokružit na 240 što je skroz ok sa obzirom da auto ima DPF (FAP)filter...moment od 468 Nm na 1900 okr i relatvno konstantan i jak sve do 3200

Offline srele

• Sa stažom
  • GTV 2.0TS
    • Zagreb
« Odgovori #230 u: 31-05-2008, 13:48:30 »
.... mislim da se cifra mora zaokružit na 240 što je skroz ok ....
:ling: :ling: :ling: :drive: :drive: :drive:  :wz :pol:

aalfaaa

• Gost
« Odgovori #231 u: 04-06-2008, 11:12:29 »
Bok drustvo.
Namjeravam Chipnuti 147 JTD 85kW, SEB kaze da je do pol gasa isto ko prije. Jel to znaci do pol turaze (cca 2250/min) ili pol pritiska gasa?
Nije da filozofiram, imao sam 2.5TDI posteno Chipnut i iso je od 1500/min, a prije chipa od 1900/min. Znaci da sam imao fini gust bas uvijek i u gradu na laganici i kad sam stisnuo posteno, gotovo bez turbo rupe. Zato me zanima jel s ALFAMA drugacije ili je to sto SEB kaze bolje (korisnije). Naime, ja sam ing. strojarstva i informaticar, (nije namjera da kazem da mogu pametovati) CHIP mi uvijek sluzi za onaj svakodnevni gust polaska iz nule i da se po gradu vozis maltene na LERU, a opet si medju brzima, i kad treba stisnuti na preticanju, a ne svakodnevnoj voznji na rubu (onda bi kupio kad bi si mogo priustiti GTA ili slicno). Stoga, moze li se kod CHIPOTEKE birati jaci moment pri manje o/min, mozda jaca snaga za povremenu uporabu, a da u normalnoj voznji ne dolazi do ubrzanog trosenja mehanike, i sto je s dimljenjem i ekotestom. TDI mi je dimio na maloj i velikoj turazi, u sredini nije, a imao sam KN filter. ALFA sad standardno gotovo da ne dimi uopce, sto ce biti poslije CHIPA i ako da, kako to sanirati, odnosno podesiti (moment, snaga, okretaji, filter). Ispuh zasad nebi dirao, i tako ce izgleda istrunut za cca godinu dana (auto je 2002. g.).
Dakle, trazi se CHIPOTEKA za nekog tko se zna dozirati, a nece dimljenje, a hoce i moment pri manje o/min. Ima li toga uopce?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #232 u: 05-06-2008, 07:04:48 »
ja imam program za konfiguraciju sw-a i mogu napravit što hočeš...do pol gasa je sve sersiki a preko pol gasa od cca 1200 okr pa sve do 4200 su neke promjene što znači ak na 1000 okr stisneš puni gas promjene u snazi če se počet osječat na 1200 okr pa dalje...ak si u vožnji svaki put kad stisneš više od pol gasa on če jače povuč...što se tiče dima,što ga je više,više je momenta i ks...to sad treba uskaldit sa želejnom i moguče dobivenom snagom s obzirom na količinu dima...idelano je  za svaki auto posebo da se napravi

aalfaaa

• Gost
« Odgovori #233 u: 05-06-2008, 14:20:49 »
BRUKA LJUDI, VELIKA BRUKA
Imao ja neke racune s tipom koji mi je CHIPNUO TDI-ja prije i bilo je  :wz :drive: :love: :pivo:
I iskreno (mislim u sebi, OK, idemo to anulirat, necemo gnjavit SEBA, samo zbog starih odnosa s uvazenim tipom, kojeg i dalje cijenim)
I napravimo mi "KEMIJU" i idemo na probu. Kad ono, auto se "POOPELIO". Nabire, neide, radi fino, ruku na srce, ali bio je za 500 kubika bolji (1 cyl).
I kad ono, idemo mi u uvrdjivanje problema (a mozda je mjerac protoka itd...), ispadne da sam imao mocnji sofware nego sto je on mislio da ce mi dignut, tj. stavio. I kad mi je vratio moj "STARI", auto ide kak je i iso. I sad se ja pitam. Kupio sam CHIPNUTI auto, auto je super, jel treba CHIPNUTI mene u glavu jer se mjerim prema R5 2.5 TDI (mislim da je on tezi auto i sa 175 KS nakon chipa + KN, mislio sam da ce ALFA ici usporedivo, jer je laksa, pa s cca 140KS, to je otprilike to (ono je bio stari AVANT A6). I sad ispada da je ALFA anemicna s jacim SOFTW. nego se savjetuje standardno (cca 139KS), potvrdio nijemac nakon uvida u moj skinuti SW. Da se razumijemo, tip mi nije nista naplatio, sve 5, ali ima li smisla SEB doci tebi na probu pa da vidimo sta je to?

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #234 u: 06-06-2008, 14:50:44 »
BRUKA LJUDI, VELIKA BRUKA
Imao ja neke racune s tipom koji mi je CHIPNUO TDI-ja prije i bilo je  :wz :drive: :love: :pivo:
I iskreno (mislim u sebi, OK, idemo to anulirat, necemo gnjavit SEBA, samo zbog starih odnosa s uvazenim tipom, kojeg i dalje cijenim)
I napravimo mi "KEMIJU" i idemo na probu. Kad ono, auto se "POOPELIO". Nabire, neide, radi fino, ruku na srce, ali bio je za 500 kubika bolji (1 cyl).
I kad ono, idemo mi u uvrdjivanje problema (a mozda je mjerac protoka itd...), ispadne da sam imao mocnji sofware nego sto je on mislio da ce mi dignut, tj. stavio. I kad mi je vratio moj "STARI", auto ide kak je i iso. I sad se ja pitam. Kupio sam CHIPNUTI auto, auto je super, jel treba CHIPNUTI mene u glavu jer se mjerim prema R5 2.5 TDI (mislim da je on tezi auto i sa 175 KS nakon chipa + KN, mislio sam da ce ALFA ici usporedivo, jer je laksa, pa s cca 140KS, to je otprilike to (ono je bio stari AVANT A6). I sad ispada da je ALFA anemicna s jacim SOFTW. nego se savjetuje standardno (cca 139KS), potvrdio nijemac nakon uvida u moj skinuti SW. Da se razumijemo, tip mi nije nista naplatio, sve 5, ali ima li smisla SEB doci tebi na probu pa da vidimo sta je to?

ha možemo ga chekirat

hrca

• Gost
« Odgovori #235 u: 09-06-2008, 00:07:41 »
145 td dal se moze kaj na njoj napraviti da se dobi na ubrzanju
hvala

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #236 u: 09-06-2008, 06:46:45 »
145 td dal se moze kaj na njoj napraviti da se dobi na ubrzanju
hvala

može se ali ja nisam to nikad radio na TD-u pa neznam kolko se dobiva

ALFA-GROBNIK

• Gost
« Odgovori #237 u: 09-06-2008, 08:46:13 »
evo jedne 159 2.4 sa mojom chipom...dodouše auto ima 5000 km još nije razrađen...na 20t mora dobit još koji ks ziher i mislim da se cifra mora zaokružit na 240 što je skroz ok sa obzirom da auto ima DPF (FAP)filter...moment od 468 Nm na 1900 okr i relatvno konstantan i jak sve do 3200

Koliko možeš moju podignut maximalno da nije pogubno za motor i sve ostalo znaš i sam na što mislim :craz

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #238 u: 09-06-2008, 16:27:47 »
Koliko možeš moju podignut maximalno da nije pogubno za motor i sve ostalo znaš i sam na što mislim :craz

ak je 136 ks onda 165 a ak je 140/150 onda 185...stim ak imaju više km preporučam manje

ALFA-GROBNIK

• Gost
« Odgovori #239 u: 10-06-2008, 08:23:08 »
ak je 136 ks onda 165 a ak je 140/150 onda 185...stim ak imaju više km preporučam manje
Koliko bi me koštalo to zadovoljstvo? :bat