Nekoliko pitanjca za one koji se bave tuningom...(motor je JTD 85kW 115KS)
Jedan tjuner mi je tjunao moj SW (poslao sam mu mejlom, on mi ga modificirao i poslao nazad) pa gledam malo sto je uradio...vidim da je u DW mapi max IQ sa 70mg dignuo na 80mg, u BL mapi je max tlak podigao sa 2350 na 2556 a SVBL je digao sa 2400 na 2501. Malo mi je čudno da je u BL mapi tlak veći od SVBL-a a i ovih 80mg mi se čini nekako previše; premda i originalnih 70mg mi je nekako puno za 1.9 motor i 115KS...je to OK što je napravio ili bi moglo bit kakvih problema?
Po netu sam našao informaciju da je za EDC15C7 sigurnije upisivati mapu sa Gallettom umjesto sa MPPS, ali meni pri čitanju Galletto puca (tj. prvi put prođe OK, a ako ponavljam čitanje onda pukne na nekom postotku...moram ištekat pa ponovo uštekat interface sa kompa i auta da opet proradi OK), dok MPPS uvijek radi kako treba. Da li je sigurno upisat mapu sa MPPS-om ili da ipak idem sa Gallettom?
Primjetio sam da svaki put kad pročitam SW, unutra se na određenom mjestu pojavljuju novi podaci...nekako mi se čini da je to podatak koliko puta je isčitan software? Taj dio mu ne smeta prilikom upisa?
Ako mi se nešto shebe prilikom upisa software-a...workaround je skidanje chipa i programiranje direkt preko programatora? Chip je AM29F400BT-70SE ?
I zadnje pitanje...koliko Nm podnosi stock mjenjač i kuplung?
Pozdrav i zahvaljujem na odgovoru, ako netko ima volje da "otkrije" koju tajnu zanata (može i na PM ako ne želite podijeliti sa svima)...ne bih htio shebat auto radi loše tuniranog SW-a, iako (barem po netu) vidim da je tip majstor u tome (a sad dal mi je poslao dobar uradak ili nesto eksperimentalno...)...