13-05-2026, 00:31:51

Autor Tema: GT,147,156 - 1.9 JTD Kolko troši?  (Posjeta: 123533 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
Odg: kolko troši 1,9 jtd
« Odgovori #990 u: 22-07-2011, 10:09:38 »
ma svi su oni isti ... lopovi jedni i drugi .. nitko od njih nema gorivo kako ide red...
:Horse: :mehanic

Offline Agneza

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Ženski
  • 147 1.9 JTDm
    • Zagreb
« Odgovori #991 u: 22-07-2011, 10:30:35 »

S druge strane, iako ovo nisam htio pisati dok ne provedem s njom bar 100-200 km, malkice mi je ipak draži Twin Spark - nekako mi uglađenost i razvoj snage ljepše odgovaraju kod TS-a, nego kod JTD. A svakodnevno vozim službene TDI-je i imam iskustva s novim dizelima - jednostavno, bez obzira na snagu i brutalnost obrtnog momenta, više mi leži veći raspon obrtaja na twinsici, nego brutalno, ali kratko ispaljivanje JTD-a.

Opet, ne bih da ovo potpisujem 100 % - jer sam je imao prilike provozati vrlo kratko, vjerovatno je dosta i do moje navike na 147 benzinca. Vidjećemo nakon vikenda.  :mah:

:sado:  ne uspoređivat alfulju sa TDI-jem  :ne:

mislim da češ ubrzo i sam shvatiti zašto  :craz

inaće, ja sam ti imala twin spark isto 120ks kao i dizelašica, isto 147, i plakala sam na ideju da prijeđem u dizlo, a sad ju nebi dala nizašta  :volim ... a ljubav se rodila upravo na uzbrdicama, jer ovo šta ti pričaš da na uzbrdici sa twin sparkicom ideš u crveno kod dizla ne postoji... samo gas i gadura ide kak se veli, ko gladna svinja  :hehe: :hehe: :hehe:  ...   Ja se svaki put iznova zaljubim u nju kad idem na more, pa oni grdi dugi usponi nakon karlovca...prije sa TS bila prava borba, nikako ... šaltaj svako malo u 4, pa u crveno pa povuci potegni i jedva bi uz zalet navukla 160, ako moram usporit više nema šanse da ubrza...jednostavno joj je falilo snage i gotovo...  a ova ide i ide i ide i ubrzava i ne hebe ju ni brdo ni ravnica ni niš  :wz :wz :wz :wz

kad ju malo isprobaš i navikneš se, zvaoljet češ i ti taj vruuuuuum  :craz ...pa pola foruma su ti preobračeni benzinaši  :hehe: :hehe: :hehe:

p.s. ne ljutim se na ono druže ;)

p.p.s.  moja troši 8-9 litara gradskog izbjegavanja ovih usporenih  :craz  :song:

MadMax147

• Gost
« Odgovori #992 u: 22-07-2011, 18:31:30 »

:sado:  ne uspoređivat alfulju sa TDI-jem  :ne:

mislim da češ ubrzo i sam shvatiti zašto  :craz

inaće, ja sam ti imala twin spark isto 120ks kao i dizelašica, isto 147, i plakala sam na ideju da prijeđem u dizlo, a sad ju nebi dala nizašta  :volim ... a ljubav se rodila upravo na uzbrdicama, jer ovo šta ti pričaš da na uzbrdici sa twin sparkicom ideš u crveno kod dizla ne postoji... samo gas i gadura ide kak se veli, ko gladna svinja  :hehe: :hehe: :hehe:  ...   Ja se svaki put iznova zaljubim u nju kad idem na more, pa oni grdi dugi usponi nakon karlovca...prije sa TS bila prava borba, nikako ... šaltaj svako malo u 4, pa u crveno pa povuci potegni i jedva bi uz zalet navukla 160, ako moram usporit više nema šanse da ubrza...jednostavno joj je falilo snage i gotovo...  a ova ide i ide i ide i ubrzava i ne hebe ju ni brdo ni ravnica ni niš  :wz :wz :wz :wz

kad ju malo isprobaš i navikneš se, zvaoljet češ i ti taj vruuuuuum  :craz ...pa pola foruma su ti preobračeni benzinaši  :hehe: :hehe: :hehe:

p.s. ne ljutim se na ono druže ;)

p.p.s.  moja troši 8-9 litara gradskog izbjegavanja ovih usporenih  :craz  :song:

U potpunosti se slažem s tobom!
Prije sam imao 146-icu 1.4 TS 76kW i kada idem s mora, od grobnika prema karlovcu morao sam ju doslovce moliti da se penje a gas naravno do poda s tim da u tih 7km uzbrdice jedva podigne par kilometara.
Ali zato 147 1.9 zviznem u petu i ne šaltam u nižu do naplatnih, samo gas i nos se propinje i mala se penje ko luda  :care :care :care

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #993 u: 23-07-2011, 17:32:20 »
7,6 litara grad. Malo rijeđi promet za vrijeme godišnjih i osjeti to nekih 3dl na 100km.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #994 u: 23-07-2011, 17:43:48 »
7,6 litara grad. Malo rijeđi promet za vrijeme godišnjih i osjeti to nekih 3dl na 100km.

jucer natjero 23l gradske voznje  :song: :song:  :craz :hap: .. a otvorene 5l  :song: :song:

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #995 u: 23-07-2011, 17:49:05 »
jucer natjero 23l gradske voznje  :song: :song:  :craz :hap: .. a otvorene 5l  :song: :song:

Što to 23 litre na uzorku na 100 metara :hehe:
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #996 u: 23-07-2011, 17:59:48 »
Što to 23 litre na uzorku na 100 metara :hehe:

hehe na 100m je dupo vecaa bila  :funny: :funny:

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #997 u: 23-07-2011, 18:47:36 »

Ajde priznaj, šlepao si neki kamion od 40-tak tona  :?:craz
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #998 u: 23-07-2011, 18:47:49 »
U potpunosti se slažem s tobom!
Prije sam imao 146-icu 1.4 TS 76kW i kada idem s mora, od grobnika prema karlovcu morao sam ju doslovce moliti da se penje a gas naravno do poda s tim da u tih 7km uzbrdice jedva podigne par kilometara.
Ali zato 147 1.9 zviznem u petu i ne šaltam u nižu do naplatnih, samo gas i nos se propinje i mala se penje ko luda  :care :care :care

porediti 1.4 ts i 1.9 jtd nema smisla. zvizni 1.8 ili 2.0 ts pa ces vidjeti propinjanja, pogotovo u odijelu 147 :p

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #999 u: 23-07-2011, 19:56:51 »
Ajde priznaj, šlepao si neki kamion od 40-tak tona  :?:craz
da jesam  :craz probaj sa svojom u crveno stalno pa ces vidit  :hap: :hap: :hap: :hap: :hap: :hap:

Red

• Gost
« Odgovori #1000 u: 01-08-2011, 19:29:30 »
Dragi moji alfisti posto sam ovdje novi i posto je ovo moj 1 post prvo da vas lijepo pozdravim sve  :mah:

e sad ono vaznije :) postao sam alfista  :craz ali za sad ne bas prezadovoljan pa da krenem znaci radi se o alfi 156 1.9JTD sa 85KW auto super ide fino turbina se cuje i sve ostalo ali moj najveci problem je ta potrosnja ja gledam ovdje ljudi pisu da njihove alfe trose po 6-7 litara po gradu  :o000: pa nemogu vjerovati da onda moja trosi 11-12 litara po BC 10.5 a putujem svega neki 2km kad odem na posao i nazad vozim je sasvim normalno do 2-3k obrtaja ono sasvim lagano stisnem gas tu i tamo ponekad dali je moguce da moj auto nije ispravn ili ljudi koji pisu da jtd trosi malo lazu ja neznam volio bi da cujem misljenje od iskusni pozz

Offline Arese

• Na probi
  • *
  • Giugiaro JTD16v, CRX Del Sol
    • Bihac, BiH
« Odgovori #1001 u: 01-08-2011, 19:48:49 »
6.3 L prosjek kombinovano, s tim da zaobilazim skoro sve sto se nade ispred mene :wz

Nisam ljubitelj diesela ali Multijet :care

« Zadnja izmjena: 01-08-2011, 19:51:37 od Arese »

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #1002 u: 01-08-2011, 22:23:31 »
Dragi moji alfisti posto sam ovdje novi i posto je ovo moj 1 post prvo da vas lijepo pozdravim sve  :mah:

e sad ono vaznije :) postao sam alfista  :craz ali za sad ne bas prezadovoljan pa da krenem znaci radi se o alfi 156 1.9JTD sa 85KW auto super ide fino turbina se cuje i sve ostalo ali moj najveci problem je ta potrosnja ja gledam ovdje ljudi pisu da njihove alfe trose po 6-7 litara po gradu  :o000: pa nemogu vjerovati da onda moja trosi 11-12 litara po BC 10.5 a putujem svega neki 2km kad odem na posao i nazad vozim je sasvim normalno do 2-3k obrtaja ono sasvim lagano stisnem gas tu i tamo ponekad dali je moguce da moj auto nije ispravn ili ljudi koji pisu da jtd trosi malo lazu ja neznam volio bi da cujem misljenje od iskusni pozz
problem je što se motor ne zagrije na radnu temperaturu pa ti srkne savki put kad ga kresneš...odi na put malo dalje otvorena cesta pašće ti na 7,8lit...meni po compu pokazuje 5.0 ali laže stvarnost je oko 7lit ovisno o režimu vožnje
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline wiking

• Trade Count: (+4)
  • Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #1003 u: 01-08-2011, 23:16:24 »

sto je previse previse je nesto ti nije ok,moja je srkala 8,5-9l i to na 15" cola dok nisam izmjenjao sve remenje, filtere, ulje,klima mi bila prazna i sad na 16" pije 7,5l.nemoj gledat bc nego onak natankaj ga i vozi do rezerve pa vidi kolko predjes
Bolje umrijeti od litre nego od kapi

Red

• Gost
« Odgovori #1004 u: 01-08-2011, 23:27:58 »
sto je previse previse je nesto ti nije ok,moja je srkala 8,5-9l i to na 15" cola dok nisam izmjenjao sve remenje, filtere, ulje,klima mi bila prazna i sad na 16" pije 7,5l.nemoj gledat bc nego onak natankaj ga i vozi do rezerve pa vidi kolko predjes

Problem je sto i negledam BC nego testiram od cepa do cepa ono klasicno e sad jeste da su i kod mene 16" ali opet mi je to previse za dizela covjek koji mi je prodao vozilo rekao mi je da bi treba da uradim servis remenja ulja i filtera e sad neznam koliko to utice na potrosnju prije sam vozio vw passat no s njim nikad ovakvi problema nisam imao jedno je sigurno ako ovako nastavi ide na prodaju nazalost

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #1005 u: 01-08-2011, 23:34:31 »
a napravi veliki servis pa ces vidjet meni je to pomoglo i stvarno je pala potrosnja jer prijasnji vlasnik je bio katastrofa. u servisu kad su vidjeli filter zraka mislili su da je to jos original :craz.sad kad sam je doveo u odlicno stanje stvarno sam zadovoljan,ne dimi,cupa ko blesava i malo trosi,ulja mi potrosi na 15k pola litre wr 5-40 sad sam stavio TD 10-40 pa cu vidjet kak ce snjim to mi je serviser preporucio:hello:

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #1006 u: 02-08-2011, 10:24:40 »
Bio na moru-napravio sam 1350 km sa potrošeno 84 l.nafte( 1.9 JTD) što ispada 6.22 l.prosjek.
Vožnja po Hvaru od Sučuraja do Jelse 50 km zbog koma ceste i u koloni u 3.oj max 40-50 kmh.
Kad uzmem u obzir da je klima bila stalno uključena i da sam doma išao autocestom
prosječno 150-160  mislim da je potrošnja O.K.
Po Koprivnici mi troši oko 7 l.   :mah: :mah:

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #1007 u: 02-08-2011, 10:30:48 »
moja trosi 8l po gradu na 18" felgama,razliku naspram 17" ne osjetim ni u potrosnji ali ni u ubrzanju bit ce lakse su ove 18" od mojih bivsih 17"  :pusi

Red

• Gost
« Odgovori #1008 u: 03-08-2011, 00:24:40 »
problem je što se motor ne zagrije na radnu temperaturu pa ti srkne savki put kad ga kresneš...odi na put malo dalje otvorena cesta pašće ti na 7,8lit...meni po compu pokazuje 5.0 ali laže stvarnost je oko 7lit ovisno o režimu vožnje

Ovo si 100% upravu ali kako zagrijati motor kad ga svega vozis 10 minuta jbg najbolje mu je onda u garazi i kupiti si neki mali gradski autic jer ovo ocigledno nije za grada pije gorivo ko lud  :craz

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #1009 u: 03-08-2011, 00:48:00 »

Ovo si 100% upravu ali kako zagrijati motor kad ga svega vozis 10 minuta jbg najbolje mu je onda u garazi i kupiti si neki mali gradski autic jer ovo ocigledno nije za grada pije gorivo ko lud  :craz
imam 147 sa istim motorom,tezina je skoro ista ja mislim. Vozio sam i na 15' a sad na 16' i razlika je max pola litre po gradu,na otvorenom jos manje,skoro nikako. Vozio sam i sa termostatom totalno losim po zimi,nije htjeo preko 60c i nikad preko 7,5 l normalne voznje,kratke relacije,na posao i nazad,6-7 kilometara. Isto je trosila i poslije velikog servisa,nikakve primjetne razlike. Da skratim,mislim da imas neki kvar koji nece nestati nekim redovnim servisom,tipa remenje,filteri i slicno,jer je moja bila zapustena kad sam je uzeo,a trosila je sasvim ok.
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Red

• Gost
« Odgovori #1010 u: 03-08-2011, 01:22:20 »
imam 147 sa istim motorom,tezina je skoro ista ja mislim. Vozio sam i na 15' a sad na 16' i razlika je max pola litre po gradu,na otvorenom jos manje,skoro nikako. Vozio sam i sa termostatom totalno losim po zimi,nije htjeo preko 60c i nikad preko 7,5 l normalne voznje,kratke relacije,na posao i nazad,6-7 kilometara. Isto je trosila i poslije velikog servisa,nikakve primjetne razlike. Da skratim,mislim da imas neki kvar koji nece nestati nekim redovnim servisom,tipa remenje,filteri i slicno,jer je moja bila zapustena kad sam je uzeo,a trosila je sasvim ok.

A gle sad sam skroz zbunjen ali nije mi jasno kakav bi mogao uopce i da bude kvar kad auto ide ko metak  :wal: no servis remenja ulja i filtera svakako moram uraditi pa cu usput pitati servisera i o potrosnji toj nenormalnoj.

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #1011 u: 03-08-2011, 09:11:51 »
A gle sad sam skroz zbunjen ali nije mi jasno kakav bi mogao uopce i da bude kvar kad auto ide ko metak  :wal: no servis remenja ulja i filtera svakako moram uraditi pa cu usput pitati servisera i o potrosnji toj nenormalnoj.

Nije mi jasno kakvu ti očekuješ potrošnju?  :?:

Voziš se na relacijama od 2km, pa nije valjda da očekuješ da ti troši oko 6-7 litara?
 - kod mene je potrošnja jedno vrijeme bila oko 8-8,5l, ali tada sam dosta vozio na relacijama od npr. 5km...

...meni je tvoja potrošnja skroz ok...

Probaj napuniti rezervoar do čepa, odvozi se 100km u komadu i onda izmjeri potrošnju. Jedino tako možeš dobiti neku realnu potrošnju za tvoju alficu.

« Zadnja izmjena: 03-08-2011, 09:12:44 od dadoStr »
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline SrdjanBL

• Starosjedioc
    • Banja Luka
« Odgovori #1012 u: 03-08-2011, 09:19:13 »
Ote mi Dado post iz tastature, na 2km nema sanse da ti se auto ugrije na radnu temepraturu i da vozis na +40. Tako da ova potrosnja je uredu, i bilo koje drugo auto da vozis na ovoj relaciji slicno ce ti biti. :ok:

Offline wiking

• Sa stažom
  • 156 1.9 JTD
    • zagreb
« Odgovori #1013 u: 03-08-2011, 09:34:51 »
al ipak malo previse sisa meni je i sa mrtvim termostatom po zimi gutao 8-8,5l i to promjenio sad za cca 15 min. postigne radnu temperaturu 90C,malo ga sredi pa ces vidjet kolko trosi al ipak nije to vau vau pa da ide na kapaljku ispod 7l ne ide

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #1014 u: 03-08-2011, 09:42:44 »
nikada nisam razumio ljude koji oce da im auti trose 3 litre po gradu .. sve aute koje sam imao i vozio ni jedan nije trosio ispod 10l ...
a misilm da ti ni jedan majstor nece pomoc oko toga jer kao prvo imas 2-5km voznje: 1 auto se ni nezagrije pa trosi
                                                                                                                                       2 pri kretanju auto trosi najvise i jos ako imas par kreni stani sve jasno
                                                                                                                                       3 pogasi sve potrosace pa se mozda spusti za pola litre

Offline sasa.baska

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #1015 u: 03-08-2011, 11:33:40 »

malo da se nadovezem na tvoj post.
prosle zime moj tata vozio nekih 2 mjeseca isto tako na skroz malim relacijama 1-2 km, stim da svaki put upali auto i pusti ga da radi par minuta u leru...rezultat toga je bio da po BC potrosnja je bila 18 litara   :o000: (doduse motor je 2.4 jtdm)
ako te strah da nesto nije u redu sa motorom, lijepo odi na otvorenu cestu i dovozi 200tinjak km u komadu pa vidi kolka je potrosnja....ako je oko 6-7 lit onda je sve ok
 :mahm

Apitov

• Gost
« Odgovori #1016 u: 03-08-2011, 13:32:49 »
Na kratkim relacijama se to ne moze izracunati nikako.. ja kad krecem autom, 17" ukucaju BC na 25 l (trenutne potrosnje) dok ne uhvatim neki tempo lagane voznje.. a kao sto kolega dumpors kaze za razliku izmedju 15" i 16".. mislim da je za svaki coll gore, negdje pola litre vise potrosnje  :hehe:

A na otvorenom sam sa 4 osobe u autu i na 17"kama uspio potrosnju spustiti ispod 6l.. jos sam je poprilicno brzo vozio :)

Offline Ivan 159

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb Dubrava
« Odgovori #1017 u: 03-08-2011, 13:38:21 »
MA JTD JE ZAKON, ZATO SAM I PREŠO S BENZICA NA DIZEL  :ok:

Offline alfamarko

• Pripravnik
  • **
  • 159 1.9 JTD
    • Bjelovar
« Odgovori #1018 u: 03-08-2011, 14:36:55 »
147 1.9 JTD nesto malo ispod 6 litara na 100 km kombinirano. Ako je na autu nesto neispravmo trošit će više. Kad sam je kupio neugodno me iznenadila visokom potrošnjom.
Otkrili smo da je termostat zaštekan. Promijenili terostat, napravili servis  i od tada  :ok:

Red

• Gost
« Odgovori #1019 u: 03-08-2011, 18:43:09 »
nikada nisam razumio ljude koji oce da im auti trose 3 litre po gradu .. sve aute koje sam imao i vozio ni jedan nije trosio ispod 10l ...
a misilm da ti ni jedan majstor nece pomoc oko toga jer kao prvo imas 2-5km voznje: 1 auto se ni nezagrije pa trosi
                                                                                                                                       2 pri kretanju auto trosi najvise i jos ako imas par kreni stani sve jasno
                                                                                                                                       3 pogasi sve potrosace pa se mozda spusti za pola litre

Hajde tebe cu citirati jer me nekako tvoj post najvise iznervirao  :craz
Pa kolega dragi ja auto vozim vise od 15 godina promijenio sam i provozao svakakvih da sad nenabrajam i benzin i dizelski motora znaci iskustva imam dovoljno e sad naravno da mi je tesko se naviknuti na alfu 156 koja je presla s punim rezervoarom tek nesto preko 350km mozda moze jos neki 50-80 po mojoj procjeni a prije ovog vozila sam imao vw Passat isto 1.9 td motor koji je na istoj relacij doduse sa 70 litara rezervoarom prelazio preko preko 800km nemamo se sta lagati razlika je ogromna ja cu se svakako raspitati jos malo i testirati oduvijek sam volio italijanske automobile jer prvi moj auto bio LANCIA DELTA HF TURBO dok ju nisam skrsio  :wal: ali me alfa neugodno iznenadila a imao sam ok misljenje do sada.