Ja sam odlučio da igram sa jednim dupetom na dvije stolice

Vozim 147 1.6 105-icu već dvije godine, a uspio sam izlobirati (veoma diplomatski, da ne budem ja poslije kriv ako se pokvari) svog starog - sutra i on, ako sve prođe dobro na dijagnostici i pregledu, postaje vlasnik 147-ice, ali JTD 115 iz 2001.

znači, dvije alfice, jednu za gušt, a jednu za još veći gušt - em alfa, em nije moja
uglavnom, pošto ne prelazim mnogo godišnje, oko 10-15 hiljada KM - ja sam prezadovoljan potrošnjom twinsice - recimo, na otvorenoj cesti (po tanku, ne BC-u), sa oko 80-90 km/h, laganini, vozim se i sa 6,0 litara, malo oštrije do 7,0 lit.
Autoput, lagano oko 120-130 - tu negdje oko 7,5 - nekad se i ja iznenadim. Doduše, u gradu je beznadežna, obrtomjer i kazaljka benzina imaju obrnutu srazmjernost - potrošnja + beskonačno.
Kad mi dođe žuta minuta, na par brdskih dionica, kuda često prolazim, kad se ide i do crvenog polja - tad je prosjek i oko 10 lit. (otvorene ceste) - twice the spark, twice the fun.
Da ne bude offtopic suviše, ako sutra prođe sve dobro i pazari se čađara 147, biće i direkt poređenje sa twinnijem. Posebno onaj test sa žutom minutom