Poz, u dole navedenom tekstu je fino objašnjeno i imam isti problem ali neznam gdje su ti releji za klimu?
Btw, kad upalim klimu gori zelena lampica ali ne upali se kompresor, iskljucim zicu od kompresora i provjerim dali ima kakvog napona-nema, vanjska temperatua je bila oko nule a klimu sam nastimao na najhladnije-nista, na ono crveno na desno trecem kružiću-nista?
Eh sad šta bi moglo biti i gdje???
C I T A T STARI =>
156 JTDm, kako je proradila klima
« : Svibanj 18, 2009, 08:44:14 »
Citat:
Prije mjesec dana "upalim" klimu, ali ne hladi. Lampica od klime uredno svijetli, ali se ništa ne događa. Dignem haubu, osluškujem da li uključuje elektro spojka i vidim da ne uključuje. Onda skinem jednu od one dvije kapice i ključem stisnem ventil (kao na gumi od auta) da vidim ima li plina, a on šišti kao blesav, znači ima ga. Onda zaključim da je negdje prekid u struji od dugmeta do kompresora. Odem do prijatelja koji radi auto klime i nađe mi uzrok za 10 minuta. samo je izvadio i vratio relej od klime i sve štima. Eto malo se izgubio kontakt, kvar bez veze, a može se riješiti za manje od minute.
Ovo su ta dva ventila sa kapicama, nalaze se ispred motora
Za doći do releja treba skinuti ovaj crni poklopac
relej od klime je ovaj crveni skroz lijevo. Jedini se nalazi na bijeloj podlozi, a ostale 3 desne su crne
Eto dobro je znati, ako ne radi klima najprije ovo provjeriti