hhhmmm sta podrazumjevas pod cuda?
pa navodno da dobije na stabilnosti duplo, koliko sam ja njega shvatio on bi izvadio kompletno cijeli tvornički ovjes, i stavio nekakav ultra kruti sportski. A kako se ipak radi u turbu sa 200 konja mislim da bi mi to bila prva investicija u njega, felge mogu poslije
Kakvoj stabilnosti? Najveći problem GTVjke je težak prednji kraj koji uz prednji pogon vodi u understeer. Moraš napraviti totalno divlji potez da bi na GTV-u izgubio dupe. Praktično sva pretjerivanja uvijek vode u to da ti bježi preko nosa. Tvornički ovjes je pametno složen i na dobroj cesti i ne traži neka poboljšanja, ali na našim gore-dolje rupama donosi niz problema. Prva i osnovna stvar na svakoj GTV je prelazak na Bilstein jer se tvornički amortizeri (zadnji pogotovo) neupotrebljivi sa spuštenim autom. Drugi potez su zaista dobre opruge - Eibach ima provjereno rješenje. No, to su sve zapravo korekcije na nižem težištu auta (što je svakako poželjno), ali sam zadnji ovjes je najbolje NE DIRATI dok se ne potroši. Naime, GTV je poznata upravo po tom pasivnom rear-steer efektu. On se inducira u zavoju i zadnji ovjes je perfektno složen da to lijepo funkcionira. Njegovim ukrućivanjem pomičeš granicu na kojem dolazi do tog efekta, a to ako nisi na stazi vjerojatno nije ono što želiš. No, zadnji ovjes u normalnoj eksploataciji traje 100,000 km, što znači da je nakon toga vrijeme za zamjenu. Ako ćeš kupiti dijelove u Alfi, s radom to te dođe nimalo ugodnih 12,000 kuna. Opet, ako nemaš izbora bolje i to nego da nastrada aluminijski sub-frame od 3000 eura (vjerojatno drugi najskuplji dio na GTV nakon motora). Kada čuješ i najmanju škripu sa zadnje strane znači da neko od ramena tare o sub-frame i to je znak za uzbunu. Tu nema popravka ako se ošteti, nema varenja. Mnogo jeftinija opcija je taj trenutak odabrati za okrućivanje ovjesa - dakle kupiš PowerFlex set i sve središ za 2-3 tisuće kuna.