26-04-2026, 06:23:23

Autor Tema: Koliko ste najbrže vozili?  (Posjeta: 119189 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

iced16

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Koliko ste najbrže vozili?
« Odgovori #510 u: 10-02-2015, 13:46:15 »
Nasuprot alfe ti, malo o desno, ulica nizbrdo od crkve  :D

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #511 u: 10-02-2015, 13:48:29 »
meni na 156 laze brutalno.

Isao za italiju, vozim 130 po satu, navigacija pokazuje 122. Navigon je u pitanju, gume 185/65/15

Moja cila u originalu , mjereno je sa garminov gps. Iako i gps ima neka odstupanja.
A kako meni osobno ta odstupanja ne predstavljaju neki problem nisam baš previše istraživao , ovo je bilo usput primijećeno  :hap:
.... sempre gilles ....

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #512 u: 10-02-2015, 13:51:17 »
Nasuprot alfe ti, malo o desno, ulica nizbrdo od crkve  :D

:funny: :funny: :funny:

:ok: :mah:
.... sempre gilles ....

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #513 u: 10-02-2015, 13:51:38 »
Mene isto ne jebe to sve skupa, ionako vozin po ogranicenjima.

Al cisto kad se vec prica...mislin da kazaljci nije puno za vjerovat

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #514 u: 10-02-2015, 14:08:53 »
Da. Po noci sam vozio, pred kraj sezone. Bice oko 3,4 ujutro. Istu relaciju sam od lipnja do listopada svaki dan prolazio po  3-4 puta. Znalo je biti i 5, 6,puta u jednom danu. Znam svaku rupu i zavoj, al doslovno.

Iduci dan sam shvatio da sam preko noci dobio slikove.

Btw zivis punih 100m zracne udaljenosti od mene. :P

Evo sad kad znan da si taxist,da ti kažen da je s Vivarom nisi moga odvesti u 35 minuta i odgovorno stojin iza toga, ovo lito ti to mogu i potvrditi kad god poželiš   :hap:
Možda si se priračuna,možda je prošlo vrimena,al tabla-tabla sa vivarom u 35 minuta ne ide,i ove sezone se znaju vrimena pa niko toliko nije s njim vozija,to je vrime čak i da se škode namuče  :song:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #515 u: 10-02-2015, 14:15:02 »
Evo sad kad znan da si taxist,da ti kažen da je s Vivarom nisi moga odvesti u 35 minuta i odgovorno stojin iza toga, ovo lito ti to mogu i potvrditi kad god poželiš   :hap:
Možda si se priračuna,možda je prošlo vrimena,al tabla-tabla sa vivarom u 35 minuta ne ide,i ove sezone se znaju vrimena pa niko toliko nije s njim vozija,to je vrime čak i da se škode namuče  :song:

To je onaj mali kombi sa 8 mista  :?:

Pa to govance ide bolje od alfe  :tooth: :hehe: , vozija sam ih ... ludnica kako to dobro ide  :da:
.... sempre gilles ....

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #516 u: 10-02-2015, 14:21:51 »

Pa to govance ide bolje od alfe  :tooth: :hehe: , vozija sam ih ... ludnica kako to dobro ide  :da:

Ide on jako lipo,al izračunaj kako se ponaša u krivini  ::)
Ako ja sa 150 kližen polako s oba kraja u autu od 140 ks,on bi na 130 mora već biti na krovu.. i nije moguće da održava isti tempo čitav put,probali smo više puta i ne ide,leti on kad dođe ravno,al kad ti se zaredaju one krivine,doviđenja.. jednostavno ni teoretski ni u praksi nije izvedivo jer po tome onda meni triba 27 minuta da dođen,toliko vivaro kasni za nama točno,izmireno više nego par puta ove sezone  :Crazy
Znaš da nam je dosadno pa statistiku vodimo  :hehe:

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #517 u: 10-02-2015, 14:28:53 »
250 Km/h Ferrari California, u Maranellu u sklopu najma auta u PushStart-u, http://pushstart.it/en/test-drive/object/5-ferrari-california. Posrećilo mi se: a) bila je nedjelja i ni psa na cesti, b) suvozač iz PushStarta kojeg boli ona stvar koliko ću se vozit  ::)

Toplo preporučam svakom "petrolheadu", to se mora probati.  :drive:
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #518 u: 10-02-2015, 14:31:29 »
Ide on jako lipo,al izračunaj kako se ponaša u krivini  ::)
Ako ja sa 150 kližen polako s oba kraja u autu od 140 ks,on bi na 130 mora već biti na krovu.. i nije moguće da održava isti tempo čitav put,probali smo više puta i ne ide,leti on kad dođe ravno,al kad ti se zaredaju one krivine,doviđenja.. jednostavno ni teoretski ni u praksi nije izvedivo jer po tome onda meni triba 27 minuta da dođen,toliko vivaro kasni za nama točno,izmireno više nego par puta ove sezone  :Crazy
Znaš da nam je dosadno pa statistiku vodimo  :hehe:

Na toj relaciji nisam vozio ... al imao sam doma ducata 90tih ... od rijeke do makarske , nema šanse da bi me autom pratio  :hap: ... a i dosta sam se vozio tih godina pa sam i cestu dobro poznavao naravno.
A od ovih novih sam vozao renolov, i fordov u zadnje vrime ... i mogu ti reći da auti teško prate te kombije kad stisneš.
Mene su oduševili kako dobro idu.
Po meni , ako se poklope uvjeti ... moguće je.  :da:

Sad da kažem da sam sa cliom od 75 ks do rijeke doša za malo više od 2 ure , isto je SF ... jbg poklopilo se , 4 ujutro, 9 misec ,nigdi nikoga , a kroz mista sam spušta na 120 ... nije me niko štopa  :pol: ... poklopilo se ... vjerojatno nebi to ponovija tek tako ni sa bržim autom , ko zna ... nisam ni pokušavao.

.... sempre gilles ....

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #519 u: 10-02-2015, 14:33:56 »
na 15" dosta lažu ... na 17" max 5kmh
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #520 u: 10-02-2015, 14:36:05 »

Na toj relaciji nisam vozio ... al imao sam doma ducata 90tih ... od rijeke do makarske , nema šanse da bi me autom pratio  :hap: ... a i dosta sam se vozio tih godina pa sam i cestu dobro poznavao naravno.
A od ovih novih sam vozao renolov, i fordov u zadnje vrime ... i mogu ti reći da auti teško prate te kombije kad stisneš.
Mene su oduševili kako dobro idu.
Po meni , ako se poklope uvjeti ... moguće je.  :da:

Sad da kažem da sam sa cliom od 75 ks do rijeke doša za malo više od 2 ure , isto je SF ... jbg poklopilo se , 4 ujutro, 9 misec ,nigdi nikoga , a kroz mista sam spušta na 120 ... nije me niko štopa  :pol: ... poklopilo se ... vjerojatno nebi to ponovija tek tako ni sa bržim autom , ko zna ... nisam ni pokušavao.

Ovo lito subotom navečer se provozaj do Tifona u novalji i sidni na piće,ja kad stignen pridružin ti se i idemo gas nazad po praznoj cesti mirit ćemo,i onda kad tako doletiš vidiš da je to bilo vožnje na nož,i sad bi i kombi triba doći u isto vrime ko ti,a sitiš se da si ga nekad mota tako da je bilo upitno oće biti stina,more ili onaj isprid tebe  :hehe:
I da,upisat ćemo te u statistiku,naravno  :funny:
Upisan je i jedan Mini od ovog lita,zna je što radimo i dočeka nas na tifonu,krećemo mi kreće i on.. šokira san se kako se drži  :witch:

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #521 u: 10-02-2015, 14:42:47 »

Sta ti alfa radi na tri cilndra?...  Moze on dobro ici ali da bi se sa auyom mjerio... hm

Edit: slazem se da te normalni vozaci tesko prate  ali probaj neku rutu odvesti sa kombijem pa sa autom... izmjeri vrijeme
« Zadnja izmjena: 10-02-2015, 15:16:21 od Vasko »

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #522 u: 10-02-2015, 14:43:05 »
Ovo lito subotom navečer se provozaj do Tifona u novalji i sidni na piće,ja kad stignen pridružin ti se i idemo gas nazad po praznoj cesti mirit ćemo,i onda kad tako doletiš vidiš da je to bilo vožnje na nož,i sad bi i kombi triba doći u isto vrime ko ti,a sitiš se da si ga nekad mota tako da je bilo upitno oće biti stina,more ili onaj isprid tebe  :hehe:
I da,upisat ćemo te u statistiku,naravno  :funny:
Upisan je i jedan Mini od ovog lita,zna je što radimo i dočeka nas na tifonu,krećemo mi kreće i on.. šokira san se kako se drži  :witch:

Minija nisam voza, ali čuja sam da odlično leži i ide  :da:

Osobno se nemogu mjeriti s nekim tko vozi stalno po toj cesti , ja tamo nisam bija 10 godina  :hehe: , neznam cestu toliko dobro.
A i praznovjeran sam pa nevolim miriti na silu, sve što sam izmirija je bilo slučajno  :hap: .. ja ti ne resetiram niti board comp da se ne ureknem  :hehe:
Ali definitivno kombi može pratiti auto ... jest da se moraš unutra držati i rukama i nogama , ali ide on bez problema i kroz zavoje jako brzo , isprobano  :Crazy :hehe: ... samo onda trooošiiiii ajme ....
.... sempre gilles ....

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #523 u: 10-02-2015, 14:43:54 »
Sta ti alfa radi na tri cilndra?...  Moze on dobro ici ali da bi se sa auyom mjerio... hm

Ma nema veze recimo da ide lipo,priča je o 2.0 Vivaru,al opet ko auto jednake snage,nema teorije  :ne2:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #524 u: 10-02-2015, 14:44:23 »

Možemo probati , fora bi bilo  :funny: ... al garantiram ti da bi se dobro oznojija s kombijem , pogotovo ako još zna i cestu  :da:
.... sempre gilles ....

Offline ocp

• Pripravnik
  • **
  • 159 TI 2.4
    • Rijeka
« Odgovori #525 u: 10-02-2015, 14:51:37 »
A bilo je 245 u Integri po satu.

To je to, zasad.

iced16

• Gost
« Odgovori #526 u: 10-02-2015, 16:03:35 »
Ma definitvno je moguce. Prvi put sam ga ganjao po danu kad sam kasnio na transfer. 6 ujutro i poceo ganjati tek od rotora kod Mazije. Do Novalje je bilo 40min, racunajuci da sam prvi dio isao preko Murvice i sve do rotora laganini, u mistima po ogranicenju. Posli rotora sam shvatio da mogu zakasniti oko max 15min ako se pozurim pa sam krenia.

Cijelu sezonu me nitko nije bas u pravom smisli rijeci obisa na toj relaciji, a da je orazna cesta. Onda sam u 9misecu, kraj sezone, naletio na jednog plavof saxa. Probao sam ga se otarasiti ali prednje gume su mi pojedene bile, nedovoljno trakcije. Kroz par zavoja sam se drza, onda me je na onoj ravnici posli Rtine prosao i vise ga nisam mogao uhvatit. Probao sam, ali kad sam pri 110, 120 krenio lagano u bok, odmah sam odustao. Kasnije sam upoznao lika. :D

Prije toga sam radio u rent a caru, i mogu reci da prazan Vivaro lezi u zavojima jednako kao ostali auti koje sam vozio u rent a caru, a vozio sam Passata, 508, Astru, Leona, Golfa... Ma sve i svasta. Al iskreno, kombi djeluje jednako stabilno na cesti sto je i meni bilo nepojmljivo.

Ne trazim od nikog da mi vjeruje. To ostaje na vama. Razmisljao sam bi li uopce to podijelo s vama bas iz tog razloga. Ja znam kako sam i za kolko vozio i meni i mojoj dusi to dovoljno. Nije za pohvalu, al jbg.

Btw o kakvoj statistici se to prica?

P.S. Da znate kolko mi je puta prosla misao kroz glavu da se organizira trka na relaciji Novalja - Zadar. Bila bi to nova "Targa Florio"... :D

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #527 u: 10-02-2015, 16:06:59 »
Za koga voziš,ili si vozija taxi,pa ću ti reći koja je statistika  :tooth:

iced16

• Gost
« Odgovori #528 u: 10-02-2015, 16:08:02 »

Edit: slazem se da te normalni vozaci tesko prate  ali probaj neku rutu odvesti sa kombijem pa sa autom... izmjeri vrijeme

Naravno, ako stavis istog vozaca u oba vozila, logicno je da ce auto biti brzi. Tu se apsolutno slazem. (Pod uvjetom da auto nije neka karoca, da solidno lezi i ima bar jednako konjaze kao kombi.) Sa istim vozacem, auto bi trebao biti brzi.

iced16

• Gost
« Odgovori #529 u: 10-02-2015, 16:08:51 »
Za koga voziš,ili si vozija taxi,pa ću ti reći koja je statistika  :tooth:

A da neko iz firme vidi pa nahebem? :D

Mos na PM poslati ili nesto?

Offline Evoluzione

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 75 2.0 TS , 147 1.9 8v
    • Zadar
« Odgovori #530 u: 10-02-2015, 16:12:55 »
A da neko iz firme vidi pa nahebem? :D

Mos na PM poslati ili nesto?

Eno imaš PM,al svejedno ti neću reći dok ne vidin za koga radiš  :hehe:

Upali smo u ljuti  :off

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #531 u: 10-02-2015, 16:33:55 »
Apsit vas triba   :pol: sve  :tooth:

:hap:  :hehe:

:drive: :mah: ... i pametno na cesti  :bic:
.... sempre gilles ....

iced16

• Gost
« Odgovori #532 u: 10-02-2015, 17:01:13 »
Apsit vas triba   :pol: sve  :tooth:

:hap:  :hehe:

:drive: :mah: ... i pametno na cesti  :bic:

Slazem se... Al kad se ode na sepurine, i tamo dolazi policija pa nas tira. Dodjes na misto di nenugrozavas nikog nego samo sebe i opet nedaju.

Offline Sale

• Starosjedioc
  • Punto JTD 330, Civic, A6 3.0TDI
    • Zagreb
    • FB: Auto Evolution
« Odgovori #533 u: 10-02-2015, 17:52:51 »

da se nadovezem na mjerenja: zadar centar- novalja centar, debelo ispod 30 min sa 330i E90 čipan naravno ;) nikakva noć, po danu, na djelovima po 260...
13.09@402m - powered by Auto Evolution
www.facebook.com/autoevolutionhr

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #534 u: 10-02-2015, 18:02:47 »
da se nadovezem na mjerenja: zadar centar- novalja centar, debelo ispod 30 min sa 330i E90 čipan naravno ;) nikakva noć, po danu, na djelovima po 260...

Pa da bmw nevalja  a  :hap: :hehe:
.... sempre gilles ....

iced16

• Gost
« Odgovori #535 u: 10-02-2015, 18:49:43 »
Pa da bmw nevalja  a  :hap: :hehe:

:D

Offline Roko

• Ovisnik o alfistima
  • 159 Ti
    • Zadar
« Odgovori #536 u: 10-02-2015, 19:11:46 »
Aero je zaje*ana stvar . Kako  McL F1 sa "mizernih" 627ks vata 390km/h, a LaFerrari sa 1000ks  355km/h ?(znam i prijenosi imaju ulogu...)
Isto tako su i danasnja normalna auta napravljena da su sto stabilnija pri vecim brzinama.

Vlastito iskustvo
Clio 1.2TCE ,1100kg, 100ks i 140nm . Tvornicki 185km/h .
Izmjereno 220km/h po satu ( 210 km/h po GPS-u). Malo južine u ledja , lagana nizbrdica i sve je moguce :)

Alfa 159 1.9 1500kg, 150ks, 320nm . Tvorsnicki 210km/h
U vise navrata san se uvjeria da dodje do 210km/h i "pogodi zid" ,do jednog puta kad su bili slicni uvjeti ka i sa Clio-om i odjednon se pojavila brojka od 230km/h. Ti ima u km/h tocan sat posto je sam opseg kola veci za par % od ostalih colaza

Jednom pogodia i limitator u frendovom E92 330d :)

Bilo je tu jos i jedno nezaboravno iskustvo ali to cu ostavit za neku drugu temu jednog dana :craz
« Zadnja izmjena: 10-02-2015, 19:15:53 od Roko »
Stirling Moss: "Quite frankly, Kimi Raikkonen is the fastest driver in the world"
Ron Dennis: "Kimi is so incredibly cool that I think that aspect of his personality surpasses even Mika.
Fernando Alonso: "Spa only earns the best"

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #537 u: 10-02-2015, 20:31:14 »
a buhuuuu....  :sad:

alfa 156 ide brze od brand new fijata brava sa turbo motorom i hatchback oblikom karoserije  :sad: :sad:

i sta cemo sad?

ajmo prebaciti lopticu na ove druge da se razbacuju praznim kitama

isprobaj punta 1.2 sportinga, ne zezam se sad. ima ih sigurno gore za 500 eura.  180 po brzinomjeru u 6-toj brzini na nekih 5200 mislim

isto 185/14, visine  se ne sjecam
Ja sam govorio o vulgaris puntu 1.2 sa 60 konja. Ne ide 180 da ga niz planinu pustis.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #538 u: 10-02-2015, 20:39:53 »
Ja sam govorio o vulgaris puntu 1.2 sa 60 konja. Ne ide 180 da ga niz planinu pustis.

E taj ne ide , imam ga doma ...
.... sempre gilles ....

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
« Odgovori #539 u: 10-02-2015, 21:54:43 »
E taj ne ide , imam ga doma ...
moj 75 je mogao 160 i mozda kojeg više.... sa upaljenom klimom mu je 155 zid
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"