0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
nisi rekao u kojem autu
sorry nisam gledao sa strane :rolll:ako to tako rezonira možda se zvučnik otpustio sa nosača ili je već prikraju radnog vijeka ako je serijska ugradnja - probaj to otvorit i izvadi zvučnik i onda ga spoji ako "prdi" onda je on uzrok a ako ne onda je negdje u vratima problem
NP Kako odvaliti oblogu s vrata? Ne vidim nigdje nikakve sarafe ....
Ja sam mijenjao zvucnike na svojoj Alfi ali je to davno bilo. Koliko se ja sjecam, imas dva sarafa sa donje strane obloge, do praga i jedan ispod plasicnog cepa iza rucice za otvaranje vrata. Trebas skinuti i onaj nosac prekidaca za podizanje prozora, njega samo lagano povuces prema gore,nije nicim zakacen. Tada obloga ostane zakacena samo "zabicama " za vrata, polako ih otkacis sve da ih ne polomis. Kada se one odvoje, oblogu gurnes prema gore da spadne sa zlijeba koji ide paralelno sa prozorom i to bi trebalo biti to . Nazad ide isto samo obrnuto. U svako slucaju, samo polako i oprezno.
pa nemoraš vrata raskapati nego sam skineš mrežicu (odozdola na lagano nadigneš tankim odvijačem) i odvidaš 4 vide i to je to.... nema nauke
dokopao sam se nesto love pa gledam promjeniti zvucnike u prednjim vratima 147ce.pa me zanima, ako netko zna, koja je maksimalna dubina drajvera (mid/bas) koji se moze ugraditi u vrata bez zafrkncije s adapterima,ringovima i sl.znaci da stane kao serijski zvucnik.hvala
mislim da ne slaze covjek mjuzu za natjecanja a da se primejti razlika izmedu plasticnih i od medijapana adeptera sa prosjecnom muzikom cisto sumnjam,prije ce dobit bolji zvuk dampiranjem vrata nego adapterom od medijapana.
A kako znaš koji adapter kupit?
nema zvucnika koji idu u 147 bez adaptera, preplitko je. Ne stane niti magnet Sa adapterima pase vecina od 165mm ali ipak provjeri dubinu.I da, moras skidati oplatu jer koliko se sjecam sama mrezica je zalijepljena za oplatu a taman i da nije ne mozes izvaditi postojeci zvucnik van kroz tu rupu.