15-06-2026, 21:31:00

Autor Tema: Povratak Giulie  (Posjeta: 374217 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Povratak Giulie
« Odgovori #930 u: 02-09-2014, 09:47:05 »
Automotive Europe, portal koji dosta dobro prati autoindustriju kaže slijedeće:

Srednja limuzina će biti prvi novi proizvod Alfa Romeo kodnog naziva „Projekt 952“ i ciljati će na modele kao što je Audi A6. Limuzina bi trebala debitirati u europskim prodajnim salonima sredinom 2016., te u SAD-u do kraja te godine.
Izvorno nazvana „Giulia“, ova limuzina će najvjerojatnije dobiti drugo ime. To je nasljednik modela 159 koji je ukinut tijekom 2011. Na novoj limuzini, Alfa Romeo će predstaviti novu paletu motora: 2.2 litreni benzinski redni motori s izravnim ubrizgavanjem te jednim ili dva turbopunjača snage 180-330 KS te 3.3 litreni V6 snage od 400 do više od 500 KS. Planirana su i dva dizelska motora: od 120 do 210 KS (redni četverocilindraši) te V6 snage 250 – 330 KS.

Već se probija rok  :kosa:

Još se ide na "A6", znači ništa ispod 40.000 €  :kosa: :rol:

Još neka naprave neki suludi dizajn  :metak

ma oni su konji majke mi  :wal:
Nije bolest sve što boli

Offline S.M.

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #931 u: 02-09-2014, 09:48:15 »
Krivo, ovo je manje nego Ghibli, a on puca na A6. Ovo je ipak konkurent seriji 3, C klasi i A4.

Zanimljivo da oni kao i ja imaju info da se radi na 2.2 motoru no nemaju onaj dio da se radi na 2.0 radi poreza na obujam u mnogim zemljama i da se od 2.2 odustaje. I kao vrh su izvukli sa prezentacije da ce 4cl i 6cl motori imaju isti obujam cilindra pa od tu 3.3 V6 što vjerojatno neće biti.

Online piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #932 u: 02-09-2014, 11:38:26 »
da to s klasama je malo pomiješano i zbog toga što europa i amerika nemaju istu podjelu klasa....952 je a4, 3ojka i cklasa ubojica! :hap:
MiTo

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #933 u: 02-09-2014, 11:41:16 »
Vijest je cisti BS kad u istoj recenici auto nazivaju konkurencijom A6 i u nastavku kazu nasljednik 159.
Znaci da nemaju pojma ni kojoj klasi pripada 159, a tema o klasama je prakticki u prvom planu u tekstu.

I oni su kao upuceniji, mos mislit, pa upucenije su hrvatske sponzoruse u klasifikaciju auta od njih
........

Stromboli

• Gost
« Odgovori #934 u: 02-09-2014, 11:47:05 »
Vijest je cisti BS kad u istoj recenici auto nazivaju konkurencijom A6 i u nastavku kazu nasljednik 159.
Znaci da nemaju pojma ni kojoj klasi pripada 159, a tema o klasama je prakticki u prvom planu u tekstu.

I oni su kao upuceniji, mos mislit, pa upucenije su hrvatske sponzoruse u klasifikaciju auta od njih

:good post

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
« Odgovori #935 u: 02-09-2014, 12:18:48 »

Dobro oni misle - nažalost. Ja sam na brzinu preveo tekst preskačući "nebitno" ...

Evo originala: http://europe.autonews.com/article/20140901/ANE/140839994/alfa-romeo-readies-product-offensive

"Some cars take your breath away"

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #936 u: 02-09-2014, 12:42:51 »
100 puta san reka da neću pratit glasine jer se iznerviram i opet  :wal: :wal:

Jedan od većih upitnika i jesu dimenzije!

Ghibli d/š: 4971/1945 mm

Krajzler 300c: 5015/1880 mm

BMW serija3: 4624/1811 mm

AR159: 4661/1830 mm

Da skratim, po meni je greška istu karoseriju trpat za tržište USA i EU. Što je preko bare taman, ovdje je XXXXL  :metak

Osobno, auto veće od 159 me NE ZANIMA da bi ga kupio! Mogu poster stavit u kancelariju  :smijeh

Stromboli

• Gost
« Odgovori #937 u: 02-09-2014, 13:22:53 »
Apsoulutno se slazem, vece od 159 me ne zanima. Ali dobro, ako bude ta modularna platforma onda se treba skoncentrisati na kupe verziju  :da:

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #938 u: 02-09-2014, 13:32:14 »
Apsoulutno se slazem, vece od 159 me ne zanima. Ali dobro, ako bude ta modularna platforma onda se treba skoncentrisati na kupe verziju  :da:

Modularna platforma im mora biti imperativ ako misle ostvarit planove o značajnom povećanju prodaje  :ok:

Čisto sumnjam da će ovakvi auti prodavat u EU u značajnim količinama (citat iz istog teksta):

Midsize SUV: This Audi Q5 rival is set to debut in the second half of 2016, sharing its underpinnings and engine range with the midsize sedan

Large sedan: Alfa Romeo’s new flagship, to rival the Audi A8 and BMW 7 series, will be a large version of the new midsize sedan. It will have powerful versions of the new engine range, but no V-8 is planned.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #939 u: 02-09-2014, 13:54:21 »
Dobro oni misle - nažalost. Ja sam na brzinu preveo tekst preskačući "nebitno" ...

Evo originala: http://europe.autonews.com/article/20140901/ANE/140839994/alfa-romeo-readies-product-offensive

Ja ću ih do kraja ovdi secirati, pa i uzet ću ih na zub.

Citat: Automotive News Europe
Midsize sedan: Code-named Project 952, a midsize sedan will be the first of Alfa Romeo’s new products and will target models such as the Audi A6. The sedan is scheduled to debut in European showrooms in mid-2016 and in the U.S. by the end of that year.

Originally due in 2014 badged as the Giulia, this sedan most likely will get a different name. It is a successor to the Europe-only 159 that was discontinued in 2011. On the sedan, Alfa Romeo will debut its new range of gasoline direct-injection engines featuring single or twin turbochargers. Planned are a 2.2-liter inline-four rated from 180 to 330 hp and a 3.3-liter V-6 with output from 400 to more than 500 hp. Meanwhile, two diesels are planned: a 120- to 210-hp inline-four and a 250- to 330-hp V-6.

Koliko znam ovdje su omašili sve ili ne poznaju tematiku. Naime čak i kod njih je taj A6 full-size sve od 4.9m pa do oko 5m je full size. Ako je midsize to je manje ali vjerojatno će se vrtiti +-5 cm oko 4.7 m.

Za motore kažu ide 2.2 što isto vjerojatno nije istina nego ide 2.0, ali ne zna se što će biti sa 1.75 TBi, možda se gasi, a možda će biti za izvedbe od kakvih 160 pa do 200-injak KS. Naime kao što sam rekao preko 2 litre je van regula pa se u mnogim zemljama plaća dodatni i to ne mali porez.

Isto tako izlazi do kraja sljedeće godine, čak se i tvornica već priprema, biće u 2016. samo ako bude kojih nepredviđenih okolnosti.

Citat:
Midsize SUV: This Audi Q5 rival is set to debut in the second half of 2016, sharing its underpinnings and engine range with the midsize sedan

E to ide i to je midsize, al ne znam kako su zaribali da je ono gore midsize, a i ovo isto. :?: Činjenica je da će se Alfa u nekim dijelovima svijeta vjerojatno prodavati sa Maseratiom koji ima full-size sedan u vidu Ghiblia i od skora full-size SUV. Alfa će tu doći idealno da popuni mid-size sedan i SUV, da za početak uopće nema preklapanja-

Citat:
Large sedan: Alfa Romeo’s new flagship, to rival the Audi A8 and BMW 7 series, will be a large version of the new midsize sedan. It will have powerful versions of the new engine range, but no V-8 is planned.

Dolazi full-size ali kao što sam rekao to je klasa Ghiblia, A6, serije 5...

Citat:
Midsize roadster: Alfa is working on a roadster that will use a shortened version of the midsize sedan platform. A smaller roadster based on the new Mazda MX-5/Miata is due to be built by Mazda in Japan starting next year. It was originally planned as an Afla Romeo model but will now be sold with a Fiat badge. The Alfa roadster will offer more engines than the Mazda-based model, which can only accommodate Fiat’s 1.4-liter engine used by the Alfa Giulietta. The larger roadster's engines will include the turbocharged 1.8-liter inline-four of the 4C coupe and a new 2.2-liter inline-four.

Ne znam odakle im ovo, pa tu nema smisla smanjivat međuosovinski razmak nego treba ići puvat na BMW serije 4 kabrio, sa tvrdim sklopivim krovom, sve ostalo je pogreška.

Citat:
Midsize coupe: This derivative of the midsize sedan will comfortably seat four adults. Still under discussion is the final layout. It will be either a standard two-door coupe to rival the Audi A5 and BMW 4 series or a four-door coupe-stlyed model to compete with the Audi A7 and the BMW 6-series Gran Coupe.

Isto su pogubljeni, ne znaju što je mid što full size. I A5 i serija 4 postoje i kao kupše i kao kupe-limuzina, u slučaju BMW-a 4GC čak ima i 5. vrata.

Citat:
Large SUV: Alfa Romeo has long planned a large SUV, mainly for the United States and China. The production model most likely will be a sibling to the Maserati Levante. which goes into production late next year in Fiat’s refurbished Mirafiori plant in Turin.

Biti će dva SUV-a, e sada je pitanje uz mid-size ide li full-size ili kompaktni.

Citat:
Compact hatchback/sedan and coupe: The final models that Alfa Romeo is considering are undecided because of the different needs of various regions. Europe is asking for a five-door hatchback to replace the current fwd Giulietta and a station wagon variant to rival the Audi A4 and BMW 3-series wagons. North America and Asia have smaller markets for compact hatchbacks and wagons, so executives responsible for these markets are pushing for a four-door sedan and a compact coupe.

Mora se ponuditi i sedan i hatch u kompaktnom segmentu ali problem je što ako stvarno idu na RWD straga neće biti mjesta, čak i BMW tu gura ubuduće samo FWD.

Da skratim, po meni je greška istu karoseriju trpat za tržište USA i EU. Što je preko bare taman, ovdje je XXXXL  :metak

Osobno, auto veće od 159 me NE ZANIMA da bi ga kupio! Mogu poster stavit u kancelariju  :smijeh

Ma oni seruckaju. Vjerojatno ja imam više insajderskih informacija nego oni. Činjenica je i to jasna da Alfa ne ide na više i veće od D-Segmenta, znači malo ispod 5m njima je maksimum maksimuma. Pri tome ide skroz nova modulara platforma koje će biti osnovica za C, D i E segment. To ima prednosti jer će Alfa Alfetta ili kako će se zvati uz mani međuosovinski razmak i dužinu moći imati više prostora unutra i manju masu nego Ghibli.

Pa konkurencija to jako efikasno radi. Imaju milijun karoserijskih izvedbi od sedana, pa de liftbacka, karavana, kupea, pa modela za neka tržišta kao Kina sa produženim međuosovinskim razmakom. Jednostavno za biti kompetitivan moraš sve ponuditi jer nazivno je to 5-6 modela na papiru mada svi skroz dijele podvozje, motore, komandnu ploču i slično. Doduše čak i minorni što se čini razvoj jedne dodatne karoserijske izvedbe ne košta malo.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #940 u: 02-09-2014, 14:04:28 »
......

Mora se ponuditi i sedan i hatch u kompaktnom segmentu ali problem je što ako stvarno idu na RWD straga neće biti mjesta, čak i BMW tu gura ubuduće samo FWD.

......

ili ti ga skroz različite platforme  :angel:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #941 u: 02-09-2014, 14:12:29 »
ili ti ga skroz različite platforme  :angel:

Ima i BMW svoju računicu, to im ionako treba zbog novog Minia koji je veći nego ikada prije pa budući modeli sa oznakama 1 i 2 će imati tu istu modularnu platformu, vjerojatno dijelom radi toga su išli i novi 1.2 i 1.5 litreni 3cl motori jer je lakše staviti veći mjenjač na poprečnu ugradnju kako je motor kraći nego 4cl.

Sa druge strane ide im za buduće RWD modele modularna platforma za D, E i mislim da se ono zove F segment. Alfa pak ide isto to ali sve za broj manje. Računica je mislim u svemu jasna. Samo ima shema da Alfa ne ide na motore veće od V6, a moguće da će i redni 4 biti dosta kratak, a svakako nebi trebao biti redni 6. To otvara drugu moguću prednost. Da Alfa ima kratku haubu jer nema potrebe za velikom i da na manji međuosovinski razmak dobije veću unutrašnjost nego BMW i Mercedes. Kod BMW-a i Mercedesa sa platformama gdje ide motor pa odmah iza mjenjač mora biti velika daljina od prednje osovine do kabine, sa kraćim motorima se to možebitno eliminira. To sam i ja previdio u računici da Alfa ide na C-segment RWD platformu, znači može biti mjesta i straga.

Offline Božen

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #942 u: 02-09-2014, 14:42:19 »
Auti su na početku masovne proizvodnje bili RWD. Citroen je prvi napravio FWD čime je postigao niže vozilo s više mjesta za putnike i manjom masom vozila ... Znači, ova priča je stara koliko i povijest automobila!

Danas je drugačije to, da se iz manje zapremine izvlači mnogo više kW, ali motorni prostor mora bit isti ili veći zbog turbine, intercoolera, ....

I dok pišem u ovoj temi, stalno mi pada na pamet pitanje: "Da li je trebalo ugasit Lanciu?" Kako bi se fino podijelile uloge / platforme po pojedinoj marki  :rolll:

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #943 u: 02-09-2014, 14:52:01 »
Auti su na početku masovne proizvodnje bili RWD. Citroen je prvi napravio FWD čime je postigao niže vozilo s više mjesta za putnike i manjom masom vozila ... Znači, ova priča je stara koliko i povijest automobila!

Sve je to istina ali koliko znam Francuzi su bili prvi sa FWD ali sa opet uzdužnim motorom ala danas Subaru ili Audi. Koliko znam shemu sa poprečnim motorom na koji se nastavlja mjenjač je popularizirao FIAT. Danas ta shema postaje otegnuta jer su već neki mjenjači za poprečne motore sa 9 brzina i često ako je unutra 4-cilindraš nema se gdje staviti mjenjač.

Citat:
Danas je drugačije to, da se iz manje zapremine izvlači mnogo više kW, ali motorni prostor mora bit isti ili veći zbog turbine, intercoolera, ....

Sve to stoji. Ali ja sam se prije svega referirao na Mercedes i BMW, prvi koji je najavio povratak rednih 6, drugi koji ih ima, sve naravno sa turbom. To su uzdužni motori i Alfa će sa rednim 4 i V6 imati taj prostor da može napraviti prostor za motor kraćim. Hoće li je glavno pitanje. Ono što se zna da bi Maserati Alfieri trebao dijeliti platformu ali on nebi isto trebao imati motor veći od V6, a to su naravno kratki motori.

Citat:
I dok pišem u ovoj temi, stalno mi pada na pamet pitanje: "Da li je trebalo ugasit Lanciu?" Kako bi se fino podijelile uloge / platforme po pojedinoj marki  :rolll:

Ako uspije Alfa tj plan koji su predividili već je najavljeno da ide i Lancia. Samo meni je tu veće pitanje što i kako napraviti Lanciu. Recimo tek sada ima nekih Chryslera koji su vjerni Lancia značke, prije svega tu mislim na novi 200 koji uostalom i ima evoluciju Giuliettine platforme. Recimo da je auto ideala za napadat Passate, Insignie i slične. Ameri kažu da se dosta sportski vozi.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #944 u: 02-09-2014, 20:42:05 »

E to te ja pitam! Jebeš auto sa dvoja vrata viška!   :hehe:

Btw: što se tiće Lancie, mislim da je jednostavno stavljena na led dok ne dođe na red u listi prioriteta korporacije, kao šta je sad alfa sad na redu. Ako je tako, sigurno je bolje nego da se kote neki mutanti sa lancia znakom

Stromboli

• Gost
« Odgovori #945 u: 03-09-2014, 12:53:36 »
Tako je , sto manje genetski modifikovanog  :hehe:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #946 u: 07-09-2014, 11:56:00 »

Ne treba se uzbuđivati.
Kada je predstavljena 159 je dimenzijama izišla iz klase (BMW-3 E90 i A4 B7 su bili bitno manji), a u zadnjim verzijama su i oni došli na te dimenzije.

Što se tiče Giulie, sa ovih "špijunskih" slika se vidi mula/šasija od Ghibli, ali se (po manjim i uvučenijim kotačima) vidi da se testira podvozje za bitno manji automobil, taman ta klasa koja treba biti.
Moguće da će biti nešto veći od BMW-3 F30 i A4 B8 jer Alfa nema takav spektar modela kao BMW i Audi da pokrivaju sve želje kupaca, ali pogledaj dimenzije VW Passat i Honda Accord koji su praktično ista klasa.

Prema papiru na kojem piše "Tipo 952" po broju 9 potpuno je jasno da se radi o Alfi, a po 52 baš o modelu Giulia (koji se davno počeo razvijati, ali su 2 koncepta odbačena), pa kada se pogleda vremenski raspored modela onda je to puno jasnije:
930-145/146
932-156
936-166
937-147/GT
939-159/Brera/Spider
940-Giulietta
955-MiTo
960-4C

Vjerovatno će se sa vremenom pojaviti i pravi (ali zakamuflirani) model na kojem će se vidjeti prave dimenzije, a do tada bi se trebao vidjeti i interijer (tako je bilo sa Giuliett-om).

Offline Marcus

• Trade Count: (+22)
  • Starosjedioc
  • 156 2.4 Ursus
    • Zagreb, Trnsko
Da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim  jer Ti si sa mnom....

http://zalauru.blog.hr/

Offline Danijel3

• Pripravnik
  • **
    • Zagorje
« Odgovori #948 u: 12-09-2014, 20:36:20 »
Super odlično fenomenalno! Mene samo zanima kak će izgledat. Ovaj render je fenomenalan i zato se bojim da se ne razočaram. Kak ljudi rade te rendere? Svoje ideje ili ipak to temelje na nečem?

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #949 u: 12-09-2014, 21:05:33 »
Ovaj predobar render ima izgled elemenata potpuno upotrebljivog auta (svjetla, prozori itd).
Nema razloga da točno takav se ne proizvede.
Problem bude ko i npr sa Bravom 2: "napravljen" i "testiran" SAMO u kompjutoru, motor na stolu odvrtio 100 000km-i vele može se početi štancati, na ekranu se pokazao savršen.
Auto je sklepan na brzinu u 18 mjeseci od ideje-još je dobro i ispao.
Ova Alfa se isto mora na brzinu izbaciti na tržište

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #950 u: 12-09-2014, 21:15:42 »
Meni je Bravo odlican auto.
Motori se vec uveliko vozaju u novim Alfama i Maseratijima,tako da ne bi trebalo biti problema.
Bice to dobro,uvjeren sam.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #951 u: 12-09-2014, 22:31:54 »
i porcheu i ferrariju se prvih 10 modela sa trake samozapale od silnog testiranja, cemu se cuditi fiat bravu :?:

Offline ..miha..

• Sa stažom
    • N. Marof
« Odgovori #952 u: 14-09-2014, 08:55:09 »
Gledam nešto cijene. Najjeftinija 159 je bila 32500€, a najjeftiniji BMW 3 sada 34400€. Za očekivati je da će Đulka biti cijenovno slična BMW-u.
« Zadnja izmjena: 14-09-2014, 08:55:43 od ..miha.. »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #953 u: 14-09-2014, 10:51:01 »
da bi bila cijenovni konkurent seriji 3, alfa mora imati barem 2-3000 eura nizu cijenu zbog pada vrijednosti rabljenog

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #954 u: 14-09-2014, 10:59:58 »
da bi bila cijenovni konkurent seriji 3, alfa mora imati barem 2-3000 eura nizu cijenu zbog pada vrijednosti rabljenog

....ne cijena treba opravdavati neku kvalitetu,a pad vrijednosti određuje tržište rabljenih. Taj pad vrijednosti AR treba odgovarati nama jer se prije dokopamo rabljene alfe stare 5 godina :craz.
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #955 u: 14-09-2014, 11:05:49 »
....ne cijena treba opravdavati neku kvalitetu,a pad vrijednosti određuje tržište rabljenih. Taj pad vrijednosti AR treba odgovarati nama jer se prije dokopamo rabljene alfe stare 5 godina :craz.

ma mislio sam zbog leasinga ili cega vec, gledao sam cijene u velikoj britaniji, svi si nesto mislimo kako je alfa jeftinija od audija ili bmw-a ali kad gledas cijene leasinga (izgleda da je to vani najpopularniji nacin "kupnje" auta), alfa jos ispadne skoro pa i skuplja.

ja se isto nadam da ce im cijene polovnih drzati dosadasnju krivulju  :craz

3 godine stara za 35% cijene nove (barem u slucaju moje 156-ice) e to se vec moze kupiti  :hap:

onaj 4c me razocarava sve vise i vise  :craz

Anton

• Gost
« Odgovori #956 u: 14-09-2014, 11:48:35 »
4C ce biti samo skuplji...

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #957 u: 14-09-2014, 12:31:33 »
treba vidjeti, nije to limitirana serija nego nesto sto ce se proizvoditi u relativno velikoj nakladi za takav tip vozila. na mobil.de ih vec 38 ima koji ispipavaju tu tvoju teoriju

Offline dundino

• Trade Count: (-1)
  • Pripravnik
  • **
    • Delnice - Zagreb
« Odgovori #958 u: 14-09-2014, 12:54:13 »
Krasno izgleda! Nek ostane takva. Bojim se da ce i cijena biti na razini trojke i a4.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #959 u: 14-09-2014, 13:55:52 »
ma mislio sam zbog leasinga ili cega vec, gledao sam cijene u velikoj britaniji, svi si nesto mislimo kako je alfa jeftinija od audija ili bmw-a ali kad gledas cijene leasinga (izgleda da je to vani najpopularniji nacin "kupnje" auta), alfa jos ispadne skoro pa i skuplja.

Vanka puno toga ide preko firmi na operativni leasing i tu Nijemci, ovi premium, melju konkurenciju. Jednostavno leasing kuće je u pravilu od samih proizvođača i auto kasnije ostane njima, a kako dobro drže cijenu tako u startu krenu jeftinije, čisto logički. U toj priču je ceh čak platio jedan VW Passat kojega je BMW F30 prešišao prodajom baš radio tih cijena leasinga.

Ovo ujedno znači da Giulia može biti bomba, može biti daleko bolja od svih konkurenata, ali prodaja će patiti ako neće imati povoljan leasing jer većina auta danas u toj klasi se uzmu na firmu.
« Zadnja izmjena: 14-09-2014, 13:56:54 od S.M. »