Dobro oni misle - nažalost. Ja sam na brzinu preveo tekst preskačući "nebitno" ...
Evo originala: http://europe.autonews.com/article/20140901/ANE/140839994/alfa-romeo-readies-product-offensive
Ja ću ih do kraja ovdi secirati, pa i uzet ću ih na zub.
Midsize sedan: Code-named Project 952, a midsize sedan will be the first of Alfa Romeo’s new products and will target models such as the Audi A6. The sedan is scheduled to debut in European showrooms in mid-2016 and in the U.S. by the end of that year.
Originally due in 2014 badged as the Giulia, this sedan most likely will get a different name. It is a successor to the Europe-only 159 that was discontinued in 2011. On the sedan, Alfa Romeo will debut its new range of gasoline direct-injection engines featuring single or twin turbochargers. Planned are a 2.2-liter inline-four rated from 180 to 330 hp and a 3.3-liter V-6 with output from 400 to more than 500 hp. Meanwhile, two diesels are planned: a 120- to 210-hp inline-four and a 250- to 330-hp V-6.
Koliko znam ovdje su omašili sve ili ne poznaju tematiku. Naime čak i kod njih je taj A6 full-size sve od 4.9m pa do oko 5m je full size. Ako je midsize to je manje ali vjerojatno će se vrtiti +-5 cm oko 4.7 m.
Za motore kažu ide 2.2 što isto vjerojatno nije istina nego ide 2.0, ali ne zna se što će biti sa 1.75 TBi, možda se gasi, a možda će biti za izvedbe od kakvih 160 pa do 200-injak KS. Naime kao što sam rekao preko 2 litre je van regula pa se u mnogim zemljama plaća dodatni i to ne mali porez.
Isto tako izlazi do kraja sljedeće godine, čak se i tvornica već priprema, biće u 2016. samo ako bude kojih nepredviđenih okolnosti.
Midsize SUV: This Audi Q5 rival is set to debut in the second half of 2016, sharing its underpinnings and engine range with the midsize sedan
E to ide i to je midsize, al ne znam kako su zaribali da je ono gore midsize, a i ovo isto.

: Činjenica je da će se Alfa u nekim dijelovima svijeta vjerojatno prodavati sa Maseratiom koji ima full-size sedan u vidu Ghiblia i od skora full-size SUV. Alfa će tu doći idealno da popuni mid-size sedan i SUV, da za početak uopće nema preklapanja-
Large sedan: Alfa Romeo’s new flagship, to rival the Audi A8 and BMW 7 series, will be a large version of the new midsize sedan. It will have powerful versions of the new engine range, but no V-8 is planned.
Dolazi full-size ali kao što sam rekao to je klasa Ghiblia, A6, serije 5...
Midsize roadster: Alfa is working on a roadster that will use a shortened version of the midsize sedan platform. A smaller roadster based on the new Mazda MX-5/Miata is due to be built by Mazda in Japan starting next year. It was originally planned as an Afla Romeo model but will now be sold with a Fiat badge. The Alfa roadster will offer more engines than the Mazda-based model, which can only accommodate Fiat’s 1.4-liter engine used by the Alfa Giulietta. The larger roadster's engines will include the turbocharged 1.8-liter inline-four of the 4C coupe and a new 2.2-liter inline-four.
Ne znam odakle im ovo, pa tu nema smisla smanjivat međuosovinski razmak nego treba ići puvat na BMW serije 4 kabrio, sa tvrdim sklopivim krovom, sve ostalo je pogreška.
Midsize coupe: This derivative of the midsize sedan will comfortably seat four adults. Still under discussion is the final layout. It will be either a standard two-door coupe to rival the Audi A5 and BMW 4 series or a four-door coupe-stlyed model to compete with the Audi A7 and the BMW 6-series Gran Coupe.
Isto su pogubljeni, ne znaju što je mid što full size. I A5 i serija 4 postoje i kao kupše i kao kupe-limuzina, u slučaju BMW-a 4GC čak ima i 5. vrata.
Large SUV: Alfa Romeo has long planned a large SUV, mainly for the United States and China. The production model most likely will be a sibling to the Maserati Levante. which goes into production late next year in Fiat’s refurbished Mirafiori plant in Turin.
Biti će dva SUV-a, e sada je pitanje uz mid-size ide li full-size ili kompaktni.
Compact hatchback/sedan and coupe: The final models that Alfa Romeo is considering are undecided because of the different needs of various regions. Europe is asking for a five-door hatchback to replace the current fwd Giulietta and a station wagon variant to rival the Audi A4 and BMW 3-series wagons. North America and Asia have smaller markets for compact hatchbacks and wagons, so executives responsible for these markets are pushing for a four-door sedan and a compact coupe.
Mora se ponuditi i sedan i hatch u kompaktnom segmentu ali problem je što ako stvarno idu na RWD straga neće biti mjesta, čak i BMW tu gura ubuduće samo FWD.
100 puta san reka da neću pratit glasine jer se iznerviram i opet

Jedan od većih upitnika i jesu dimenzije!
Ghibli d/š: 4971/1945 mm
Krajzler 300c: 5015/1880 mm
BMW serija3: 4624/1811 mm
AR159: 4661/1830 mm
Da skratim, po meni je greška istu karoseriju trpat za tržište USA i EU. Što je preko bare taman, ovdje je XXXXL 
Osobno, auto veće od 159 me NE ZANIMA da bi ga kupio! Mogu poster stavit u kancelariju 
Ma oni seruckaju. Vjerojatno ja imam više insajderskih informacija nego oni. Činjenica je i to jasna da Alfa ne ide na više i veće od D-Segmenta, znači malo ispod 5m njima je maksimum maksimuma. Pri tome ide skroz nova modulara platforma koje će biti osnovica za C, D i E segment. To ima prednosti jer će Alfa Alfetta ili kako će se zvati uz mani međuosovinski razmak i dužinu moći imati više prostora unutra i manju masu nego Ghibli.
Pa konkurencija to jako efikasno radi. Imaju milijun karoserijskih izvedbi od sedana, pa de liftbacka, karavana, kupea, pa modela za neka tržišta kao Kina sa produženim međuosovinskim razmakom. Jednostavno za biti kompetitivan moraš sve ponuditi jer nazivno je to 5-6 modela na papiru mada svi skroz dijele podvozje, motore, komandnu ploču i slično. Doduše čak i minorni što se čini razvoj jedne dodatne karoserijske izvedbe ne košta malo.