Pozdrav!
Jel tko imao problem s vibracijama kod kočenja motorom, ali samo u jednoj brzini?
M32 je u pitanju, naravno 
Ručica mjenjača vibrira u trećoj brzini kod kočenja motora samo na određenom broju okretaja.
Ne vibrira u drugoj, ne vibrira u četvrtoj, petoj... ne vibrira ako se koči motorom s 3000 na niže, al počne na oko 2500.
Vibracije prestaju ispod oko 1600 okretaja.
Ne vibrira kod ubrzavanja.
Ne iskače iz brzine.
Nema zvukova kako kad ode ležaj niti standardnog micanja ručice kod promjene brzina (kad ode ležaj).
Iskustvo?
Pretpostavke?
Cudno mi je to kod tebe jer je kod mene drugacije a isto m32 i problem su vanjski lezaji unutar getribe. Ima ih 3 kom. dakle oni u poklopcu su dobili lufta i tako je kod svih pa i opela itd.
Desava mi se da samo u 4 trese kod ubrzanja a ostale su dobre. Kod usporavanja nista ne trese.
Probaj prije kocenja ubacit u nutralni polozaj pa stisni kocnicu. Ak opet trese onda nije do getribe.
Zna tresti zbog losih diskova, felga, guma pa mozda pomogne.
Getriba inace suska u neutralnom polozaju i trese pod opterecenjem al i osjetis po mjenjacu kak se krece kad dodas pa pustis gas... bar je tako kod mene.
Nemam sad vremena al ni para jer sam radio veliki servis te komplet kocnice a jos moram nove gume pa kad to sredim onda cu u home made varijanti probat spustit motor i skinut samo poklopac getribe.
Ak to uspijem onda ce ostalo puno lakse pa javim kak je proslo.
Najgore je skidat getribu i pokusat cu taj dio price skratit.
Isto je bilo za 156 kad sam mjenjao getribu svi su pricali mora most dole na kraju sam kod svog mehe bez komplikacija skinuo getribu bez pipkanja oko mosta.
Jedino sto smo otpustili to su nosaci motora i namjestili tako da getriba ispadne.
Naravno ovo je sad 159 al pricam o poklopcu getribe a ne cijeloj getribi

Majstor od kojeg sam kupio alfu kaze da mi nije losa zamisao i da zna za moju getribu i da bi se mozda i moglo tako odradit ili ako ne onda samo most otpustit i mozda nece trebat cijelu getribu skidat skupa sa mostom.
Na autu su radili druge stvari koje su i ovako previse kostale.
Posto je covjek jako dobar ostao sam kod njega jer se kuzi u alfe i iskreno mi je rekao sta se radilo na mojoj 159 i sta jos treba da bi auto bio kak spada.
Inace odlaze bas ti vanjski lezaji zbog nedovoljnog podmazivanja.
Ima za narucit noviji tip poklopca za podmazivanje samih lezaja.
Naravno i nove lezaje trebas. Navodno su kvalitetniji al ne vrijedi jer su opet suhi ko barut jedino su izdrzljiviji.
Da bi posao bio da valja trebas lezaje i noviji model poklopca getribe ili mozda ovaj prepravit ak se da zarezat kanalcic do lezaja.
Sebi sam za pocetak zamjenio ulje plus aditiv 2.7l stvar se popravila al naravno do prvog zahvata koji me uskoro ceka

Lagano sa gasom ko ja pa se skupiti jer nije pametno vozikat posto uskoro pocme bas trgat lagere unutar lezaja i kad ispadnu podvuku se pod zubcanik i onda krece dernek kojem nema spasa jedino drugu m32 stavit. U glavnom cim prije to bolje.