Kupio sam vec 75w80 gl5
Bio kod mehanicara (dobri smo si jako ovako)
Reko da ce zamijenit cim ce bit vremena da vidimo kak ce se ponasat a ovo cu slagat kad ce bit vise love malo
I jos jedna stvar
Mjenjo sam ulje motora prije kojih 1000km i sad mi se odjednom pali lampica "change engine oil"
Service je na 0km od kad sam ga kupio
Kaze mehanicar da ce mi skinut gresku prek dijagnostike
Mene kad neide onda neide 
Ma frende šta se brineš.. Sad ćeš da čuješ kako mene ide..
Ja sam kupio Alfu 147 JTDm prošle godine, prvih 5 dana bilo sve ok, onda riknuli grijači..Odem da odradim veliki servis(sve remenje, pumpa vode, antifriz, natezaci,ulje u mjenjacu) i mali(ulje i svi filteri) zajedno i usput zamjenim 4 grijača, Bosch..
Vozim tako 10 dana, i vidim odjednom više termostat ne drži temperaturu na 90C, odnosno ne može postići 90C, grijanje mi ne radi, grijao sam se na klimu, defrost mode sam korsitio dok nisam to promjenio...
Stavio Verneta, nekih 600kn sa ugradnjom.. Došlo ljeto vozim se ja tako, upalim klimu, kad ono pišti u vožnji, VDC Failure, ABS Failure, EBD failure... Stanem, ugasim auto, greška nestane.. Od tada svako jutro pali te 3 greške.. Crkne mi akumulator naravno, stavim novi Exide Premium(800 tinjak kuna), nema greški 2 dana , ja mislio riješen problem, kad eno opet sve isto. Odem kod elektricara da testiramo alternator, sve ok, alternator uredu, abs senzori uredu... Ispostavilo se da je na F70 osiguracu na klemi akumulatora jedna matica bila otpustena i malo oksidirala, ocistim to, zategnem,evo do danas Bogu hvala nema greški..Naravno i EGR mi je blokrirao pa sam ga cistio i popravio, rastavio, podmazao white greasom, sve rijesio dok ga ne zablindiram i ne rijesim softwarsko gasenje greske...Mali servis opet urađen naravno, novo ulje i filteri. U međuvremeni i tipka podizača otpala, pukli nosaci oni pa sam kupio novu da zamjenim... Vozim se ja tako sav sretan, nema auto problema, kad evo ti krckanje iz cilindra kvačila(u kabini).. Bilo je to tako ok neko vrijeme, kad eto prije 15ak dana, raspadne mi se korpa, potisni, otisao dvomaseni plivajuci..Stavim sve to novo i oba cilindra kvacila , oko 5000+ kuna za sve.. Vrati se auto sa servisa, eno kad upalim svjetla u leru, zuji mi remenica alternatora, moram sada to rijesiti... I ti kazes, da tebe ne ide?