Ma jasno. Ti aditvi sluze za apovecanje viskoznosti, onodno imaju poboljsivace viskoznosti i ako koristis kavlitetno ulje onda oni samo useru ulje.
Nikakve keramike, MsO2, itd nemaju kaj traziti u ulju. Puno tih kermaickih aditiva maju cetsic ekermaike u sebi i djeluju abrazivno, efekt ko da stais tekuci pjesak u motor.
ja ti jos jednom ponavljam, ne primjecujem nikakve razlike u viskoznosti ili potrosnji ulja, bio u njemu aditiv ili ne.
primjecujem jedino puno ugodniji rad motora nakon sto mu promijenim ulje i dodam aditiv na svakom redovnom servisu. morao bi jednom probat ulit samo ulje, bez aditiva, pa da mogu rec je li promjena u radu motora ovisi o aditivu ili ne. i stavljam iskljucivo MoS2 aditiv, Liqui Molyjev. motor mi je s tim aditivom prezivio bez ikakvih (zasad) posljedica jedno pregrijavanje (crknuo termostat, onaj tko ga je vozio to nije primjetio).
jde dosta s uljem, recite mi mlo za benzin i češćenje injektora... Ja u svoj motor već neko vrijeme stavljam one tablete koje možeš kupiti na INI...to su mi preporučili iz Yamahe i da oni to stavljaju u nove motore jer je benzin jako loš iako i sami prodaju STP-ove proizvode...
probao svojevremeno na nekom autu tablete, nista nisam primjetio.
na sadasnjem stavim jednom godisnje aditiv za ciscenje injektora, jer mi se ucini nakon nekog vremena da na hladno neki injektor malo zeza prvu minutu i pinkicu trese motor. nakon aditiva to ne primjetim skoro godinu dana. injektore nikad nisam cistio.
uglavnom, svi koji voze na plin, preporucuju stavljanje aditiva u benzin, prema tome, taj aditiv ocito funkcionira do neke granice, kada je fizicko ciscenje injektora ipak potrebno.