23-06-2026, 13:20:37

Autor Tema: nabrijavanje 2.0 twin spark  (Posjeta: 12248 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ery

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
Odg: nabrijavanje 2.0 twin spark
« Odgovori #30 u: 09-07-2008, 14:16:13 »
bio je u banjaluci ali lomi poluosovine..
tako da je i sada slomio pa nije odvezao nista..
bio na prikolici cijelo vrijeme..
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #31 u: 09-07-2008, 14:17:55 »
znam citao sma izvjestaj na hrawebu.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline Ery

• Starosjedioc
  • 166 2.5 V6
    • Banjaluka, BiH
    • Seljak
« Odgovori #32 u: 09-07-2008, 14:18:54 »
Turbo je za one koji neznaju nasvirat atmosferski motor :hap: Reče jedan moj kolega.............
je ali do odredjene granice..odnosno nekih 130KS po litri zapremine
a dobro slozen turbak ide i na 200 KS iz bakine kuhinje...
tako da.. :D
Dim u kuhinji se razišao u međuvremenu, no mačka je crna kao
gavran i kašlje.

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #33 u: 17-01-2017, 12:33:40 »
Znači dižem praktički umrlu temu jer nisam našao neku noviju

Koliko vidim, na TS-a paše ispušna grana sa JTD-a
Koji turbo bi se mogao koristiti na TS-u?

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #34 u: 17-01-2017, 15:13:39 »
Pitaj Nenota iz rijeke. On ce ti najbolje reci.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #35 u: 17-01-2017, 15:26:32 »
S obzirom da su ts i jtd jednaki motori moguće je da paše dosta toga
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #36 u: 17-01-2017, 17:21:02 »
pripaši odma i radilicu sa JTDa da se ne rasuje za par kilometara  :song:  :tooth

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #37 u: 17-01-2017, 18:04:53 »
Nema potrebe, bilo bi i ovako ok, eventualno je dati na nitriranje

Zasad još istražujem, ali mi se sama ideja o turbu na TS-u jako sviđa  :clap:

Offline kocka

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • ...
    • zagreb,

Offline luka gt

• Učim polako
    • split
« Odgovori #39 u: 17-01-2017, 19:21:40 »
Nemoze se turbo stavljat na atmosverca samo tako prvo atmosverac nama dodatno hlađenje klipova drugo kompletna struja se mora mjenjat jer ce doci do siromašne smjese jer motor nema informaciju o turbu i dolazi do izgaranja klipa i ventila to se moze stavit na auto za koje te nije briga jer neće dogo potrajat  :mah:

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #40 u: 17-01-2017, 19:25:09 »
Eto, sve znaš. A dečko se vozi vec dvije godine minimum po rijeci svaki dan na posao sa 1.6 turbo. Bit će po Duhu Svetome

Offline luka gt

• Učim polako
    • split
« Odgovori #41 u: 17-01-2017, 19:34:31 »
Ima ih sta su se raspali nakon 1000km al kad znate samo radite

Offline mare-ri

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 147 GTA & Stelvio 2.2
    • Fiume
« Odgovori #42 u: 17-01-2017, 19:34:40 »
Eto, sve znaš. A dečko se vozi vec dvije godine minimum po rijeci svaki dan na posao sa 1.6 turbo. Bit će po Duhu Svetome
Da, samo steta sta se nije malo raspisao sta je i kako radio.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

No turbo, No problem...

Offline Smmania

• Sa stažom
    • Baška,otok Krk- Viškovo
« Odgovori #43 u: 17-01-2017, 19:40:31 »
Vjerovatno ulozio jos 3 takve alfe  :D nema mi to nikakvog smisla slagat i to na zloglasni TS....sretno

Offline mare-ri

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 147 GTA & Stelvio 2.2
    • Fiume
« Odgovori #44 u: 17-01-2017, 19:45:38 »
Vjerovatno ulozio jos 3 takve alfe  :D nema mi to nikakvog smisla slagat i to na zloglasni TS....sretno
U takav projekt se ne ulazi sa racunicom isplativosti.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

No turbo, No problem...

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #45 u: 17-01-2017, 19:52:11 »

Uložio je puno manje nego neki ulažu u prevelike felge, karbon naljepnice, poliranja i ostale budalaštine a ima nešto čime je jedinstven i nije nikog kopirao, sve je napravio sam. Jaaaaaaako je velika razlika kad nešto napraviš za gušt iz svoje glave svojim rukama ili kad vidiš da netko ima prevelike felge pa onda i ti hoćeš imat isto prevelike felge :)

TS se da dobro složit na turbo konverziju ali sa plastičnom granom neide, treba staru alu granu od prvih 2.0 TS-ova i onda to ide. Alfa_vd je vozio sa svojom neko vrijeme samo su ga svrbili 4 pogona i gomila više snage pa je prešao na Lancia motore ali i TS je služio i išao sasvim dobro.
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #46 u: 17-01-2017, 19:54:51 »
Nemoze se turbo stavljat na atmosverca samo tako prvo atmosverac nama dodatno hlađenje klipova drugo kompletna struja se mora mjenjat jer ce doci do siromašne smjese jer motor nema informaciju o turbu i dolazi do izgaranja klipa i ventila to se moze stavit na auto za koje te nije briga jer neće dogo potrajat  :mah:

Struja se ne mora mjenjat, ima puno jednostavnijih rješenja a i da se mora nije to kraj svijeta, hlađenje klipova nije uvjet kad se ne pretjeruje... al da će sa turbo konverzijom gariti motor po autocesti na 6k okretaja sat vremena neće sigurno jer to neće izdržat, 70% standardnih auta sa TS 16v motorima na našim cestama to nebi izdržalo jer su zaklani neodržavanjem

Offline Smmania

• Sa stažom
    • Baška,otok Krk- Viškovo
« Odgovori #47 u: 17-01-2017, 19:59:55 »
Moro je dobro ulozit sad jedino ako tebi nije puno tih 3000-4000 eura neznam
Samo cemu to? Od tih šoping kolica radit nesto neisplativo kad je postojala gta izvedba npr u 147 ili v6 tb u GTV ? Opet na kraju imas polu vozljiv auto sa katastrofalno konstruiranim motorom kome na vel servisu mjenjas letece, ruku na srce sa prosjecnom snagom... aj da je neki v8 ili nesto pa znas iz cega izvlacis al 1.6 ili ajde jos 2.0 nema smisla (govorim o turbo upgradeu) ....

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #48 u: 17-01-2017, 20:08:17 »
:lol :lol
Dream. Build. Drive.

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #49 u: 17-01-2017, 20:13:30 »
Čitao sam dosta o tome na alfaowneru

Uglavnom, dosad sam zaključio sljedeće

Do nekih 0.5 bara bi trebalo biti ok sa originalnom strujom i svime ostalim s time da se spusti kompresija sa podizanjem glave stavljanjem 2 dihtunga (čak je jedan radio i sa 3 dihtunga, 2 od CF3 metalna + 1 od CF2 deblji od "kartona)

Znači ostaje samo pripasivanje ispušne grane od JTD-a, slaganje crijeva od intercoolera, dobava ulja u turbo...

Što se tiče količine goriva, MAF mjeri količinu usisanoga zraka (tj. u slučaju turba upuhanoga zraka) i tim podatkom ECU diže i količinu goriva
Ako postojeći injektori nemogu dati dovoljno goriva onda treba staviti injektore s većim mogućim protokom

Ne planiram slagati auto za utrkivanje niti za nekakvo garenje po autocesti sat vremena na 6k okretaja, htio bih probati iz gušta nešto tako utrpati u drugu GTV-jku ako ostane kod mene

Kao što je Boxer rekao, netko voli trpat 18-19'' felge, lijepiti karbon folije po autu, pretjerivati sa LED-icama i sličnim pizdarijama, subwooferima u gepeku, megagigaubermaxisized zvučnicima po vratima koji niti ne stanu u originalne oplate pa moraju raditi kalupe i sl.
E meni je to sve bullshit i bezveze, više me interesira recimo trpanje turba na TS-a

Naravno, ne mislim niti navijati turbo na 1 bar i tražiti da auto ima 250KS, za moje zadovoljstvo će mi biti dovoljno da sve profunkcionira pa makar dobio i 10KS za početak

Imam doma trenutno 2 komada 2.0TS-a + ovaj koji je trenutno u GTV-jki, blokova, klipova, kartera i svih ostalih pizdarija tako da bi se nešto od svega toga moglo skalupiti  :clap:

Pa makar mi trebalo i 2 godine da to sve napravim...

P.S. Naravno, što se tiče predznanja iz područja TS-a, mislim da ga imam dovoljno jer sam ih već nekoliko rastavio do zadnjeg šarafa, napravio 3-4 generalke ili polugeneralke, a izvadio ih iz auta jedno 15-ak

Jedino mi fali znanje iz područja turba jer sam dosad imao samo 2.4 JTD, ali nisam srećom morao ništa slagati/dirati oko turba pa se nisam niti previše interesirao oko toga
« Zadnja izmjena: 17-01-2017, 20:16:00 od maXonja »

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #50 u: 17-01-2017, 20:22:10 »

Do nekih 0.5 bara bi trebalo biti ok sa originalnom strujom i svime ostalim s time da se spusti kompresija sa podizanjem glave stavljanjem 2 dihtunga (čak je jedan radio i sa 3 dihtunga, 2 od CF3 metalna + 1 od CF2 deblji od "kartona)

Znači ostaje samo pripasivanje ispušne grane od JTD-a, slaganje crijeva od intercoolera, dobava ulja u turbo...

Što se tiče količine goriva, MAF mjeri količinu usisanoga zraka (tj. u slučaju turba upuhanoga zraka) i tim podatkom ECU diže i količinu goriva
Ako postojeći injektori nemogu dati dovoljno goriva onda treba staviti injektore s većim mogućim protokom

Ne planiram slagati auto za utrkivanje niti za nekakvo garenje po autocesti sat vremena na 6k okretaja, htio bih probati iz gušta nešto tako utrpati u drugu GTV-jku ako ostane kod mene

Kao što je Boxer rekao, netko voli trpat 18-19'' felge, lijepiti karbon folije po autu, pretjerivati sa LED-icama i sličnim pizdarijama, subwooferima u gepeku, megagigaubermaxisized zvučnicima po vratima koji niti ne stanu u originalne oplate pa moraju raditi kalupe i sl.
E meni je to sve bullshit i bezveze, više me interesira recimo trpanje turba na TS-a

Naravno, ne mislim niti navijati turbo na 1 bar i tražiti da auto ima 250KS, za moje zadovoljstvo će mi biti dovoljno da sve profunkcionira pa makar dobio i 10KS za početak

Imam doma trenutno 2 komada 2.0TS-a + ovaj koji je trenutno u GTV-jki, blokova, klipova, kartera i svih ostalih pizdarija tako da bi se nešto od svega toga moglo skalupiti  :clap:

P.S. Naravno, što se tiče predznanja iz područja TS-a, mislim da ga imam dovoljno jer sam ih već nekoliko rastavio do zadnjeg šarafa, napravio 3-4 generalke ili polugeneralke, a izvadio ih iz auta jedno 15-ak

Jedino mi fali znanje iz područja turba jer sam dosad imao samo 2.4 JTD, ali nisam srećom morao ništa slagati/dirati oko turba pa se nisam niti previše interesirao oko toga
To je fora kad napravis nesto po svom iz necega sto svi tvrde da nema smisla a tebe veseli

Poslano sa mog SM-N9100 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #51 u: 17-01-2017, 20:27:35 »
Neno je složio na 1.6 ali je prvotno secirao motor u radu, izmjerio mu temperature ulja, vode i ostalo u normalnoj vožnji i pod opterećenjem i na kraju zaključio da je 1.6 najpodobniji za to jer je od svih TS motora najmanje opterećen i ima najviše rezerve prije nego ubije ulje. I kad je složio ako se ne varam auto ide jednako ili bolje od 156 V6 ako se dobro sjećam....

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: kocka, Prta

Offline Prta

• Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #52 u: 17-01-2017, 21:11:58 »
i jos triba hladnjak ulja ako je ts-u to vec mana
a sve te cijevi nisu neki problem pogotovo ako pase ispusna sa jtd-a
Dream. Build. Drive.

Offline ANTE

• Član Alfa Kluba 13
  • Sa stažom
  • *
    • SPLIT
« Odgovori #53 u: 17-01-2017, 21:23:26 »

Injektori od gta su isti fizicki a imaju 25% vecu kolicinu pa da imaš i taj podatak a i ja planiram dogodine na 147 selespeda složit kumu turbo. Ispusna od jtd nepase jer tuce u cjev vode na ts pa moraš izraditi novu ispušnu sam.
« Zadnja izmjena: 17-01-2017, 21:25:06 od ANTE »
AR 75 Turbo & 3.0 AMERIKA, AR 147 GTA NOVITEC, ALFA 147 Blackline, APRILIA SPORTCITY 300 cube & DUCATI 748 & Vespa GTS 300

Online Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #54 u: 17-01-2017, 21:26:09 »
Ispusna od jtd ide na sraf Ali po meni je to overkil jer jednostavno nije kapacitetna za ts. Nije ti ni skupo iskrojit iz ts grane turbo granu na neku t2 flandju jer na jtd granu ti recimo ne pase turbo sa cupea ni sa v6tb a tog se da nac po 200e
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline ANTE

• Član Alfa Kluba 13
  • Sa stažom
  • *
    • SPLIT
« Odgovori #55 u: 17-01-2017, 21:28:13 »
Kako misliš provuc onu alu cjev šta ide na glavu ispod turbine?
AR 75 Turbo & 3.0 AMERIKA, AR 147 GTA NOVITEC, ALFA 147 Blackline, APRILIA SPORTCITY 300 cube & DUCATI 748 & Vespa GTS 300

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #56 u: 17-01-2017, 21:29:55 »
Pa mislim da ona cijev može ići i drugim putem odnosno preraditi taj dio, lakše je nju preraditi nego raditi ispušnu ja mislim

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #57 u: 17-01-2017, 21:39:25 »
Neno je na kraju mislim radio drugu ispušnu

Offline ANTE

• Član Alfa Kluba 13
  • Sa stažom
  • *
    • SPLIT
« Odgovori #58 u: 17-01-2017, 21:42:13 »
Je vec sam ja obavio razgovor sa njim i uglobalu se da to sve jednostavno napravit....ko ima volje i Viktora blizu.
« Zadnja izmjena: 17-01-2017, 21:42:55 od ANTE »

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #59 u: 17-01-2017, 21:44:22 »
Imam i ja jednog dobro dečka za auspuhe tako da taj dio nije problem

Zasad samo prikupljanje informacija, ionako prije proljeća ništa