zato sam napisao od 13 točke koja otprilike glasi:
a sada naučite auto da radi sa novim postavkama
koje se inaće obnavljaju svakih 100milja
otpojiti akumulator na 10 minuta
spojiti nazad akumulator
upaliti auto na leru 15 minuta
ispuhati auto 15 minuta (izvesti na autoput?)
:
ono o kodiranju blaupunkta sam izostavio jer imam code 
Ovo mi zvuči kao naučna fantastika,jer u tom slučaju ista procedura bi bila potrebna i kod stavljanja novog debimetra na auto.Moje mišljenje je da bi on trebao raditi čim se starta motor, naravno ako je ispravan.Jer u trenutku paljenja kao i stalno u radu elektronika od njega dobiva podatke o količini i temperaturi zraka usisanog u motor.Ako iz nekog slučaja podataka nema,prebacuje se u safemod.
E sad nešto malo o debimetru ili na hrvatskom mjeraču temperature i količine usisanog zraka.Mjerenje temperature usisanog zraka vrši se pomoću male diode(vidljiva je kod izvađenog debimetra)koja promjenom temperature mjenja svoj unutrašnji otpor a time i struju kroz diodu.Ta promjena struje se u procesoru pretvara u podatak o temperaturi.
Mjerenje količine zraka vrši se pomoču male pločice na koju je nanesen tanki sloj(film) metala i koja se ponaša kao kondenzator.Promjenom količine usisanog zraka ubrzava se ili usporava strujanje oko te metalne pločice pa dolazi do promjene kapaciteta zbog različitog svojstva dielektrika(izolatora),u ovom slučaju zraka.Ta promjena kapaciteta se u procesoru pretvara u podatak o količini usisanog zraka.
Ovo je opčenito o debimetrima i može se razlikovati po tipovima ili vrstama automobila.
I ako netko može nek mi objasni

: kako neke dvije male elektroničke komponente koje inače koštaju nekoliko kuna,nakon što ih autoindustrija ugradi u auto i nazove debimetar mogu koštati nekoliko tisuća kuna