A jebte rasprave.
Iz prve ruke, zadnjih skoro dvije godine 2 benzinca turbaka, 140 i 200 ks, prije toga 156 2.4 dvije godine, 147 1.9 8V kod mene evo 5 godina i sad 147 JTDm Q2 kao sto znate od neki dan.
Nema tog benzinca koji trosi manje od dizela u istom rezimu. Pa ni ovi downsized turbo mlinac edition. Uzet cu kao referencu potez od mene ispred vrata do granice izmedu D i A na Salzburgu sto je cca 420 km, a uzeo sam to kao referencu posto je to najbrza dionica.
Bravo: 42 l
A3: 48 l
2.4: ne znam. Nikada nisam morao tankat usput. U cugu do Zagreba.
147 1.9 8V, isto kao i 2.4
147 1.9 16V, vidjet cemo u petak. Uglavnom po ovome sto sam do sad izvozao nekih 800 km, trosi manje od 8V.
Sa Bravom sam napravio 80 tkm, sa A3 50 tkm, sa 156 2.4 60 tkm.
Posto cuvam sve racune od goriva od kada sam tu dao sam si truda pa sracunao. Sa benzincima sam potrosio oko 8000 franaka goriva vise nego sto bi potrosio da sam tolike kilometre prevalio sa dizelima.
Odrzavanje...niti sa jednim nisam imao nekih izvanrednih problema pa i nije bilo neocekivanih troskova. Nema prevage niti na jednu stranu.
Uzivanje u voznji uopce ne dijelim na dizel ili benzin nego na to ide li auto ili ne ide. Na tolike km za mene nije corsa trocilindras.
Sektasite bezveze.
Role prijatelju, 159 2.4 JTDm je prema tvornickim podatcima, dakle pisao Luigi, a ne ja, ide 0.6 s brze do 100 od 2.2 JTS. Preko pola sekunde. Onako usput, mlinac Bravo 1.4T ide brze do 100 od obje

Cava, jesi se ikada provozao u dobro slozenoj crnoj 147 JTDm? Ako nisi, rado cu te ja provozat kad dodem do Splita pa cemo i na pivu otic poslije. Kakav crni 3.2. Ne samo da je brza nego i trosi jedno 8 litara manje, a Busso vozit na plin je isto kao da pijes kavu bez secera. Kakve veze ima turbina? 3.2 ima dovoljno snage da na startu izleti kao iz katapulta tak da tih 60m nije opravdanje.
Nego mene bas zivo zabole koji je brzi od kojega, a posebno me ne zanima teenagersko jurcanje od semafora do semofora i mjerenje toga ciji je k veci. Ono sto mene veseli je pogled na kazaljku goriva u mojoj novoj mezimici. Vise mi se ne dize kosa na glavi. U petak otvaram sezonu. Godisnje vinjete su spremne. Idemo u lov na 100000 do kraja godine