0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Evo da vam opišem iskustvo iz prve ruke. Navodno da u servisnoj knjizici /knjizi vozila ima naputak sa zvjezdicom da se svakih 80 000 preventivno mjenjaju leteci lezajevi. Ugl. moja ima 125 000 . Propustio semering radilice. Veoma opsežan posao koji uvjetuje dobru radionu, mjesta, zivaca i alata. Prilikom skidanja mjenjaca smo s*ebali druk lezaj. Više si kontam da je od starosti se raspao pa sam i to kupio novo. Poanta svega je da sam odmah kupio i letece. Već kad je mjenjac skinut nije nikakav problem. Na prvi pogled su oke. Ali donja polutka na 3 cilindru je lošija od ostalih. Zamjenio leteće, semering, druk lezaj i semering mjenjaca/diferencijala. Sastavio sve. Provozao se. Auto je tiši i nema više onakav zvuk kod 2900- 3000 okretaja.. Znači ujednačeno sve. Poanta svega pa i ovog posta je taj da je bolje riskirat 300 kuna letece lezajeve nego da kasnije imate sranja. Sad ide ponovna izmjena ulja za 2500 km i laganica voznja dok sve ne sjedne na svoje mjesto. Riječ je o 1.6 ts 105 ks Pozdrav svima!
To za knižicu vozila mi rekao jedan majstor za alfe. Nisam to provjeravao. A sranje je za skinut. Meni su zamajac i mjenjač bili skinuti. Imaju 2 torx vijka odmah iza zamajca. Mislim da ni nemožeš skinut karter a da mjenjač neide dolje. ispravite me ako griješim?
Odlično opisano, slažem se da 300 kuna nije vrijedno straha hoće ili neće riknuti leteći ležaj i oštetiti radilicu
ide dole bez problema.. nemoras ih mjenjat svakih 80000km jedino ako si neki bolesnik koji ga tera u blokadu za dobro jutro i laku noc te i ono izmedju. po propisu je velki servis svakih 800000km a ako mjenjas letece svaki drugi puta neces nista loseg napravit.. eventualno produzit vijek motoru.
Znaci meni je najpametnije kad budem skidao mjenjac sad da se mijenja semering radilice,i da se skine karter zamjene leteci i gaas.
Apsolutno se slažem
onda su jos spustili al to je pretjerano po meni osobno. ja to napravim u manje od 2g. pa nokautirao bi se da svakih 2g. moram mjenjat remenje
ja sam prošao sa ruville španeri i rolice, conti remenje, hepu pumpa 100.000 km, kad sam skinuo sve je bilo u odličnom stanju. Opet sam stavio isto i opet ću voziti 100 tkm.Ako staviš sve govno, mijenjaj na max 50 tkm
SKF je među boljima. Vozi koliko misliš da je ok Ja sam si zacrtao 5 godina ili 100 tkm
Kažem set me izađe sa popustom 1200kn u 3 god ne želim uopće misliti na to.