Kad pričamo samo o ASR-u, kod mene TS nema, a JTD ima. Šta da kažem, nemam neki stav - zimi je prilično naporan, jer ako imaš dobre gume (a trudim se da ih imam), u normalnoj vožnji i ne treba, a ako hoćeš zajebancije po snijegu, onda ti smeta. Po meni je ASR manje bitan, dok je ESP dobra rezerva, nek se nađe za one nepredviđene situacije kroz sjenovite krivine zimi, kad se može desiti nepredviđen led ili mokro.
Po meni, benzincu je manje potreban, bez obzira na snagu, jer se benzincima lakše dozira snaga i gas - ljepše se razvija snaga, veći je raspon obrtaja, pa se nogom sve rješava. Kod JTD je to opet potrebnije, jer je snaga skučena u užem broju obrtaja i razvija se prilično sirovo, pa se lako doda više gasa, nego planirano. Na 147-ici lijepo radi ASR, ne guši motor mnogo, taman kako treba. Imam ružno iskustvo sa Golfom V TDI, kod kojeg ASR skoro pa ugasi motor - recimo zimi, ako malo oštrije startuješ (u raskrsnici npr.), auto skoro stane, pa onda naglo krene - nije fino naštelovan.
ABS i ESP - uvijek, zlu ne trebalo
ASR - mogu i bez toga