rusili me danas na tehnickom zbog toga sto imam 2 izlaza auspuha na 147 Q2.. e sad, nije to ono sto je apsurd nego nesto drugo..znaci imam otvorene cijevi od motora do kraja, bez ijednog lonca, dpf, kata, zadnjeg lonca, znaci nista i uredno prolazi eko test...i sve je to ok ali nije ok jer imam 2 izlaza a tvornicki za taj model mora bit jedan..i kaze mi lik da eto zavarim samo jednu cijev i to usku, ni slucajno deblju od tvornicke, da me moze tako slikat i onda prolazim, a nakon toga da vratim sve kak je bilo...ako slucajno hocu imat dva izlaza moram ih atestirati..cak ako kupim npr. original Akrapa, Lastu itd moram svejedno i to atestirati bez obzira sto je original od proizvodaca..i jos kaze to je samo u Hr tako, vani normalno mozes staviti kakav oces, dupli, trodupli, ako je original takav kupljen i odobren👏🙄
mene sad zanima ako zelim ipak imati duple auspuhe moze li se atestirati “kucna radinost” ili mora biti od ovlastenog proizvodaca?..po ovome sto mi je receno ispada da ako npr. stavim od Lastovcica, Dubravcica, Akrapovica zadnje duple lonce sa nastavcima moram ih atestirati jer nisu od Alfe...ako stavim samo jedan lonac i ispuh makar kucne radinosti onda ne moram atestirati jer tako tvornica isporucuje za taj model i na stp je bitno da samo slikaju da ima jedan auspuh..jel to tako ili ne? i kolika bi bila cijena moguceg atesta duplog ispuha za konkretni slucaj ako netko zna( s tim da onda vjerojatno moram staviti i dpf i srednji kat i predkat ako idem na atest)..ako stavim samo jedan izlaz ni ne gledaju dpf, kat, srednji lonac itd..i bez svega toga uredno prolazi eko test