jedno pitanje kolege vidim da tu ima upučenih u detalje šta se tiče navigacije.E ovakva je situacija,imam 147-mu 2007 s komandama na volanu,imam priliku nabavit njenu org.navigaciju koju lik prodaje skupa s cd chenđerom "blaunpunkt"koji se ugrađiva u orginalnoj verziji,a sad me interesira ako itko zna
:
- dali je obavezna kupnja seta ili navi radi najnormalnije ako se nespoji s chenđerom(mislim dali če cd intgriran u navi rdit bez istog) i dali je mp-3 u toj opciji?
- dali je navi poveziva jednostavno (đek na đek) ili če trebat što prilagođavat da bi sistem proradio?
-dali ima više generacija org. navi.za 147 ili se radi o jednom te istom modelu ka šta lik tvrdi (2000-2010)
- dali je potrebna kartica za funkcijniranje navija(jer vidija sam da ima utor na sebi)-na kojem principu inače radi :confusedbig:
Znam da sam možda naporan al u želji da ulipšam malo moju alficu mora sam zatražit vašu pomoč ekipa,vječito zahvalan(vaš alfija)

Imam ja taj sistem... Moja preporuka ti je da stavis radije neki 2-din uredjaj, ima tu po Forumu nekoliko preporuka. Ne znam jeli ima par generacija, vjerujem da su sve iste. Taj utor sto ima ti je utor za SIM karticu, provjerio sam radi ok, ako zelis telefon morat ces kod mobitel operatera kojeg imas trazit uslugu dual-sim (inicijalni trosak kod Tmobile je bio oko 250kn), sistem prepoznaje koja je kartica aktivna, tj ako t je aktivna ta u autu odna ce ti zvonit mobitel na zvucnike i javljat ces se u autu. Kad izvadis karticu iz utora onda samo zazovi bezveze s mobitela neki broj, tako da sistem zna da ti je sad mobitel aktivan. To ti po gradu uopče nema smisla, i bolje je rijesiti preko bluetootha ili da stavis slusalice u mobitel, a ne ovako u zvucnike, jer i ako imas putnike , slusat ce sto pricas. A cini mi se da je i bolja kvaliteta veze kad ne ide preko auta. Znaci, racunaj za telefon da bi te kostalo 250kn osposobit sistem da radi.
Sto se tiče navigacije, mislim da ti je puno bolja opcija neki Garmin li preko smartphnea. Karte mozes puno lakse i cesce update-at nego sto je to Alfina navigacija. Usporedjivao sam jednu i drugu po ST i ZG, imao sam na Garminu software Adriaroute koja je bila puno bolja, a moram t napomenuti da ti za upisati odrediste u Garmin treba jedno minuta, dok ti za pisati preko tipki na NAV+tel u autu treba jedno 5-10min....
Ne znam za prilagodbu svega ako nisi ma pripremu za taj sistem, posto je meni bla originalno u autu. Jos nesto, cd-changer ti u danasnje vrijeme nema smisla jer svira samo audio cd-ove, tako da ako hoces mp3(to sam ja sebi ugradio umjesto cd changera) ti je tzv Loudlink, kosta oko 150eur, spaja se umjesto cd changera plug&play.
CD integriran u NAVI radi bez obzira na cd changer.
Dakle, ne bi ti preporucio sistem, ali ako bas hoces, stavi....