Vozdra ljudoVi. Znam da sam se tek registrovao i već startam sa temama, ali ne znam gdje da se obratim kada naši električari, tačnije, elektroničari nisu upućeni u svijet Alfi.
Nadam se da će se naći neko ko će mi pomoći da riješim problem, ne problem, nego nešto što bi možda moglo biti problem.
Naime, vozim Alfu Romeo 147. Našao sam kod čovjeka originalnu navigaciju sa telefonom i ostalim đingabezama u istoj Alfi, oduše dizelskog motora dok je kod mene benzinac, pa sam to namjeravao ubaciti kod sebe u Alfu. Kondao sam da je to nešto najjednostavnije kao izvaditi CD Player i ubaciti novi, međutim kada sam se malo raspitao došao sam do slijedećih informacija: Navodno, potrebno je izvaditi ne samo navigaciju (uređaj, monitorčić) nego i neke druge instalacije, interesuje me koje? Osim toga, jedan elektroničar mi je rekao da je moguće da navigacija neće funkcionisati kod mene zbog različitog procesora motora ?! Da li je to moguće i postoji li neko na ovom forumu ko bi mi mogao dati korisne podatke.
Hvala unaprijed i srdačan pozdrav!