Gt također
... lukavo smišljen sportski coupe , a opet prilično dobro iskoristiv za svakodnevnu upotrebu , pa i obiteljsku... odnosi se na to koliko su dizajnom napravili mista u autu.
Osobno sam se mislija između 147 GTA ili Gt , 147 gta meni najlipše ''normalno'' auto i dan danas .. inače, curka neka ju je projektirala , to sam pročita davno ali zaboravija kako se zove.
Al 147 jednostavno je slabo iskoristiv auto, malo mista, mali bunker i etc ... to je baš auto za gušt.
Dok kod Gt su ipak napravili mali kompromis i napravili coupe di stvarno može 4 osobe sisti , i da ima velik bunker ... a opet je fino sportski nastrojen. Osobno mi se ne sviđa visina sjedenja u autu, volija bi da je niža, ali onda se gubi prostor za noge na zadnjoj klupi i opet se vraćamo na dvosjed tipa stara gtv ....
I eto meni auta i za obitelj i za gušt
... ajd šteta mi je da nije 3.2 al jbga ovaj mi je naletija pod odličnim uvjetima i zato je u dvoru.
A sad jeli taj kompromis dobar ili loš kod Gt, ko bi to zna .. puno je faktora koji utječu na uspjeh prodaje pojedinog modela.
Kao i to dali su precijenili ili nisu ... neznam , tribalo bi neku analizu napraviti , al neznam što je to posebno bolje bilo kod konkurencije , a da je bila jeftinija od ovih modela alfe.
Alfaromeo je u banani radi puno razloga , vjerojatno najviše radi krivih poteza FIAT-a , a ne radi samih modela auta.
A eto za primjer recimo da staviš Gt u cjenovnu klasu astre gtc ili hyundaija ... pa to nema veze jedno s drugim.
Ja baš isprobava dizel i jedno i drugo auto i to je nebo i zemlja po svemu.
Mislim da je signo mislio da je 37k € preskupo za Gt s JTD motorom kad se za sličnu lovu mogla uzeti 147 GTA
Moj bratić je mogao uzeti 147 GTA ali je radio oko 25000km godišnje pa mislim da mu se GTA ne bi isplatila...
A što se tiče Alfe Gt, po meni, a i po mnogima najbolja novija alfa - prekrasna, coupe s vratima bez okvira, a opet iskoristiv zbog relativno velikog gepeka i mogućnosti rušenja zadnje klupe što recimo 156 nema, a u nuždi stane i 5 osoba (ako se dobro sjećam to je bio valjda prvi coupe koji je bio regan za 5 osoba, iza ima 3 pojasa....
Prije sam imao 156 i mogu reći, ma koliko to čudno zvučalo, da mi je Gt praktičniji auto od 156 (bez problema prevezem 4 kotača 18 cola)
A kad gledamo sport i vozne karakteristike, Gt 3.2 je ništa drugo nego 147 ili 156 GTA u coupe izvedbi, samo su iz marketinških razloga na papiru stavili 10KS manje ( barem imam tu informaciju), ovjes je isti, kočnice su od početka veliki Brembo s 330mm diskovima, a cijeli auto je understatement, jer izvana izgleda kao i obična Gt jtd ili jts, jedino se po kočnicama može skužiti, a to mi se posebno sviđa
I na kraju za Alfu Gt se ne može reći da je tržišni promašaj jer se radila od 2003.-2010., napravljena u oko 80000komada i prve ili prve dvije godine je bila najprodavaniji coupe u njemačkoj...Brera je ispala promašaj recimo...
Na kraju sve je stvar osobnog ukusa i prilike kod kupnje..
Da mi je naletila dobra 147 ili 156 GTA uzeo bi ju...
Na kraju sve 3 imaju ono meni najbitnije a to je Busso V6