Definicija snage električnih uređaja odnosi se na snagu koju su u stanju potrošiti koliko ja znam, pa tako pumpa od 500W nema 500W na izlazu u smislu tlaka i protoka već troši 500W električne energije. (koliko sam ja upoznat sa deklariranjem snage - možda griješim).
Seller je stavio u opis sljedeće:
Voltage:12V
Wattage:2X 26W
Da je mislio na efekt ekvivalentne halogene snaga bi bila veća od 55W jer svijetli jače (barem je moj dojam takav) tako da ja to interpretiram kao snagu sijalica koja je u mojem slučaju gotovo duplo manja. To naravno nije neki problem ali sam ja malo alergičan na false advertising pa ću ga, ako ništa drugo, priupitati zašto uopće izražava snagu onda? I koliko onda mogu vjerovati u onih 9000 lumena (naravno da nemaju 9000 lumena)? Ja sam, naime, odabrao baš njegove sijalice upravo zbog deklariranih podataka koji su, ispada, lažni.
Ali sada kada sam dovoljno kenjkao, u biti ću ga žicati popust prilikom sljedeće kupovine, da mi se tobože iskupi za ovo.. eto, znam peder sam, ali eto šta sad
Svakako ću danas probati malo po noći provozati auto i vidjeti što to je i ako bude svijetlilo onako kako očekujem to će biti super jer je 14W stvarno mizerna potrošnja.