14-01-2026, 17:16:42

Autor Tema: Giulia/Stelvio - mape za navigaciju  (Posjeta: 4225 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
Giulia/Stelvio - mape za navigaciju
« u: 14-01-2025, 00:42:34 »
Mislim da će nam dobro doći tema za iskustva s mapama za navigaciju. Naime, na Alfa Owneru je bilo dosta slučajeva gdje su korisnici skinili nove službene mape s MOPAR-a, ali su bile bugovite, tj. pokrivale krive zone, prekidale se na granicama nekih EU država bez logike, itd. Navodno je to sada sređeno, ali vjerujem da će dobro doći potvrda koje mape koristite i kako su se pokazale.

Evo, da započnem, u ženinoj Guiliji 2018 imam 2nd gen navigaciju i mapa je starija 991.8471, to je bila zadnja besplatna, koja nije tražila licencu. Mnogo toga nedostaje, odmah primjetno Pelješki most.

U mojoj Giuliji 2021 ima 3rd gen navigaciju i tu je mapa 4.0.2018.09 Europe. Razmišljam platiti za novu mapu, pa bih volio čuti iskustvo nekoga tko ima zadnju?

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Zvonimir

Offline Marin Matošić

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 2.0 JTDM, ex. 147 1.6TS
    • Zagreb
Odg: Giulia/Stelvio - mape za navigaciju
« Odgovori #1 u: 14-01-2025, 08:02:20 »
Zanimljiva tema iako se od kad imam Android auto koristim google mapama.
Prije sam koristio Garmin i sa njima nikad problema što se tiče nadogradnji karata.
Na koji način u Giuliji vidiš koja generacija karta je u sustavu?

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #2 u: 14-01-2025, 23:09:38 »
Ma da, naravno mogu i ja spojiti iPhone i imati i Apple Maps i Google Maps, ali volim imati to složeno u autu nezavisno od interneta za sve situacije kada nema signala ili sam udario u neki limit data prometa, a dobro je i van granica ako zemlja nije EU.

I generalno mi je draže upravljati navigacijom u autu nego prčkati s mobitelom gdje su uvijek moguće i situacije "jao novi update je razbio ovo i ono", a i tlaka mi je spajati kabel radi toga, wireless veza radi tek u najnovijim autima.

Za sada postoje 3 generacije navigacija/multimedija u Giulijama:

Prva je bila do pred kraj 2017., mali ekrani, bez mogućnosti za Apple CarPlay i Android Auto.

Druga od 2018. (možda i nešto malo pred kraj 2017.) koja ima mali ili veliki ekran, brža je i podržava ACP i AA, ali nije po defaultu svuda uključen (to može samo službeni servis i to nakon ugradnje novog USB huba). Naši u Hrvatskoj ne žele to raditi iako se postupak čini relativno jednostavan, valjda ih je strah štete ako zbrikaju uređaj kakvom nepažnjom.

Treća generacija je najbrža, od 2020., uvijek imaju velik ekran na dodir i odmah uključen ACP i AA.

Kada se mape skidaju službeno putem MOPAR weba on zna po broju šasije koji sistem ima auto i nudi prikladnu mapu. Mape nisu iste čak niti u okviru iste generacije ako se radi o različitim veličinama ekrana.

« Zadnja izmjena: 14-01-2025, 23:11:42 od Paso »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #3 u: 14-01-2025, 23:47:54 »
Ma da, naravno mogu i ja spojiti iPhone i imati i Apple Maps i Google Maps, ali volim imati to složeno u autu nezavisno od interneta za sve situacije kada nema signala ili sam udario u neki limit data prometa, a dobro je i van granica ako zemlja nije EU.

I generalno mi je draže upravljati navigacijom u autu nego prčkati s mobitelom gdje su uvijek moguće i situacije "jao novi update je razbio ovo i ono", a i tlaka mi je spajati kabel radi toga, wireless veza radi tek u najnovijim autima.

Za sada postoje 3 generacije navigacija/multimedija u Giulijama:

Prva je bila do pred kraj 2017., mali ekrani, bez mogućnosti za Apple CarPlay i Android Auto.

Druga od 2018. (možda i nešto malo pred kraj 2017.) koja ima mali ili veliki ekran, brža je i podržava ACP i AA, ali nije po defaultu svuda uključen (to može samo službeni servis i to nakon ugradnje novog USB huba). Naši u Hrvatskoj ne žele to raditi iako se postupak čini relativno jednostavan, valjda ih je strah štete ako zbrikaju uređaj kakvom nepažnjom.

Treća generacija je najbrža, od 2020., uvijek imaju velik ekran na dodir i odmah uključen ACP i AA.

Kada se mape skidaju službeno putem MOPAR weba on zna po broju šasije koji sistem ima auto i nudi prikladnu mapu. Mape nisu iste čak niti u okviru iste generacije ako se radi o različitim veličinama ekrana.

Da se ubacim samo kratko s komentarom, nije da podcjenjujem tvorničke mape, ali moje iskustvo vezano za ovo je sljedeće. Znači, nakon prevaljenih uglavnom svih zemalja u EU i UK, plus Istočna Europa uključujući i zemlje van EU.

Daleko, ali daleko, najboljima su se pokazale Google maps.

Citat:
nezavisno od interneta za sve situacije kada nema signala ili sam udario u neki limit data prometa, a dobro je i van granica ako zemlja nije EU.

Google - offline mape. Znaci, skines sve offline, radi odlicno, bez greške.

Citat:
I generalno mi je draže upravljati navigacijom u autu nego prčkati s mobitelom gdje su uvijek moguće i situacije "jao novi update je razbio ovo i ono"

Ne znam tocno kako je u Giuliji, ali recimo sjecam se onog sustava u 147, da bi ubacio destinaciju trebas tipkati jedno 10min za obicnu adresu. Isto je recimo na Garminu, njegovim navigacijama. Vrhunski hardware, ali software loš. Zato, upravo preko Google.maps to radis doslovno klikom. Konkretno, dolazio sam na neku lokaciju u Francuskoj. Kako to obicno biva kod njih, taj smjestaj je imao naziv i adresu ispisanu u 3 linije.... To dok ubacis u auto-nav/Garmin treba ti masu vremena, na Google.maps doslovno 2 klika bilo.

Isto tako, kad ti netko posalje lokaciju na poruku gdje da dođeš, ako imas Car play odnosno to rijeseno preko google.maps, ti kliknes na lokaciju koju ti je poslao i imas sve rijeseno u 2 klika... ne ometa ti voznju ni nista.

A da ne spominjem update on-line. Dakle, imas u realnom vremenu i info o prometu i zastojima, i Google te odmah prebacuje na alternativni pravac da ne upadnes u guzvu.

Ne znam kako sad radi Alfa, ali tada za 147 trebalo je skidati CD, ne sjecam se vise jesi li to mogao ikako osim ovlastenog. Na Garmin kartama isto update ne ide non-stop nego svako nekog vremena. BMW navigacija isto, update izlaze povremeno.

Google.maps - doslovno non stop imas sve azurirano.
« Zadnja izmjena: 14-01-2025, 23:50:53 od Bandit »
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #4 u: 15-01-2025, 10:30:46 »
Na bmw to radi još dosta dobro pogotovo ako je neki "noviji" sistem nakon 2014 ali idalje maps po meni najtočniji.
Recimo ja koristim 90% waze ali masu puta provjeravam ruku sa maps iako koristi istu kartu.
Na bmw oem navi iako ima nove karte masu puta ide nekim svojim "dužim" putem.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #5 u: 15-01-2025, 11:37:13 »
nije tema alfa navigacija ali ako idem na nepoznato putovanje onda gmaps za navigaciju a waze u pozadini za radare i policiju.

jer mi se waze nije bas pokazao najbolji u guzvama. dobar je za doci na lokaciju ali ako je guzva onda imam osjecaj da dosta kasni s javljanjem guzve.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Batina

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #6 u: 15-01-2025, 23:57:08 »
Uzeo sam Mopar Map Care pretplatu na iduće 3 godine, pa ćemo vidjeti situaciju! :)

U P.C.S. Primorje dođe 121 € + PDV.

Upravo sam skinuo novu mapu Europe, a u instalaciju ću krenuti i vjerojatno za vikend. Verzija mape je 23.0.1 i objavljena je 4. 11. 2024. Dosta novo. Kažu da objavljuju nove mape svaka tri mjeseca.

Na staroj mapi koju imam bile su dobro označene kamere i lijepo je radilo upozoravanje na vrijeme, nadam se da je i taj dio ažuriran.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #7 u: 16-01-2025, 00:01:50 »
Daleko, ali daleko, najboljima su se pokazale Google maps.
Google - offline mape. Znaci, skines sve offline, radi odlicno, bez greške.

Ma znam ja to sve, meni to uopće nije stvaran problem, naravno da mogu koristiti Google Maps (meni se i Apple Maps pokazao solidno), ali nije stvar u tome nego u mom OKP sindromu :) da mi u autu sve mora biti pic-pic. I glupo mi je imati sasvim solidan ugrađen sustav (za razliku od starijih generacija), a da ga onda ne koristim jer ima stare mape. K vragu i stotinjak eura - barem dok netko ne razvali kako se kodira "licence key" datoteka - ima samo 5(!) bytea!
« Zadnja izmjena: 16-01-2025, 00:09:16 od Paso »

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #8 u: 18-01-2025, 15:59:42 »
Evo, samo da prijavim da sam jutros updateao mape. Sve je prošlo iz prve i glatko, sam proces traje oko 50 minuta. Koristio sam Verbatim USB jer su mi se razni no-name prije pokazali loše na Giuliji od žene. Iako neki kažu da format može biti i ExFAT i Macov HFS, nisam ekperimentirao, nego stavio NTFS koji je je "ziher".

Mapa prije toga mi je bila 4.0.2018.09 Europe, a sada je 23.1.2023.06 Europe koja je objavljena 4.11.2024.

Mapa inače dolazi u dva dijela, zapadna i istočna Europa, pa sami odlučite što ćete staviti. Za nas, naravno, ide istočna Europa u kojoj su: Albania, Austria, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech, Denmark, Estonia, Finland, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Kazaksthan, Latvia, Lithuania, North Macedonia, Moldova, Montenegro, Norway, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine and Russia.

Zapadna Europa uključuje: Austria, Belgium, Czech, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Luxemborg, Malta,Poland, Portugal, Spain, Switzerland, The Netherlands and United Kingdom.

Ova zapadna za nas ima smisla samo ako putujete u Francusku ili još zapadnije.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #9 u: 18-01-2025, 18:54:44 »
Evo, samo da prijavim da sam jutros updateao mape. Sve je prošlo iz prve i glatko, sam proces traje oko 50 minuta. Koristio sam Verbatim USB jer su mi se razni no-name prije pokazali loše na Giuliji od žene. Iako neki kažu da format može biti i ExFAT i Macov HFS, nisam ekperimentirao, nego stavio NTFS koji je je "ziher".

Mapa prije toga mi je bila 4.0.2018.09 Europe, a sada je 23.1.2023.06 Europe koja je objavljena 4.11.2024.

Mapa inače dolazi u dva dijela, zapadna i istočna Europa, pa sami odlučite što ćete staviti. Za nas, naravno, ide istočna Europa u kojoj su: Albania, Austria, Azerbaijan, Belarus, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech, Denmark, Estonia, Finland, Georgia, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Kazaksthan, Latvia, Lithuania, North Macedonia, Moldova, Montenegro, Norway, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine and Russia.

Zapadna Europa uključuje: Austria, Belgium, Czech, France, Germany, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Luxemborg, Malta,Poland, Portugal, Spain, Switzerland, The Netherlands and United Kingdom.

Ova zapadna za nas ima smisla samo ako putujete u Francusku ili još zapadnije.
To mi je totalno debilno da to jos imaju tako podjeljeno. Jbt stavi duplo gb interne memorije i nek ide sve unutra, europa komplet i bok.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #10 u: 19-01-2025, 00:49:38 »
To mi je totalno debilno da to jos imaju tako podjeljeno. Jbt stavi duplo gb interne memorije i nek ide sve unutra, europa komplet i bok.

Istina, danas kada je memorija na mobitelima narasla i na 512 GB, pa čak i 1 TB, mislim da bi bilo ok da uređaji u autima koji stoje po 60k € imaju memorije da prime cijelu Europu. Nažalost, tako je uglavnom svuda, niti u elitnom Maseratiju nije bolje, sve je to isti hardver i softer. Za to ćemo morati čekati neke nove generacije.

Istina, mape nisu kao nekada, sada je tu i goila POI unosa, pa kamere i slično, sve je strašno naraslo zadnjih godina.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #12 u: 19-01-2025, 13:09:47 »
Još kad bi se ovo moglo integrirati s mapama...

Znam za to, jako korisno, ali mogu reći da je velika većina stacionarnih kamera uredno označena i na MOPAR mapi (koja nije ništa drugo do Tom-Tom). Nedavno sam išao Šibenik-Rijeka, ništa po autocesti, i sve kamere su mi bile uredno najavljene km-dva prije!
« Zadnja izmjena: 19-01-2025, 13:11:03 od Paso »

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #13 u: 21-01-2025, 16:16:14 »
Uzeo sam Mopar Map Care pretplatu na iduće 3 godine, pa ćemo vidjeti situaciju! :)

U P.C.S. Primorje dođe 121 € + PDV.

Upravo sam skinuo novu mapu Europe, a u instalaciju ću krenuti i vjerojatno za vikend. Verzija mape je 23.0.1 i objavljena je 4. 11. 2024. Dosta novo. Kažu da objavljuju nove mape svaka tri mjeseca.

Na staroj mapi koju imam bile su dobro označene kamere i lijepo je radilo upozoravanje na vrijeme, nadam se da je i taj dio ažuriran.

Za BMW nadopuna mape (Europa) dođe 50eur. Update preko USB (Fat32), oko 50min.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #14 u: 12-03-2025, 00:35:00 »
Samo da javim onima koji imaju aktivnu pretplatu na mape da je izašla nova i dostupna je za download na MOPAR webu. To je izdanje 24.0.0.

Offline exer86

• Sa stažom
    • Vukovar
« Odgovori #15 u: 25-06-2025, 12:49:07 »
imho pored google mapsa, nema potrebe koristit tvornicku navi, ovako je puno lakse, jednostavnije i manje zivciranja

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Alfista145

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #16 u: 07-07-2025, 23:09:45 »
Nakon malo du?e vo?nje s Gulijom moram potvrditi moju sumnju i prijaviti da zadnja slu?bena mapa vi?e NEMA upisane kamere, zna?i sve to su uklonili, ali za to na kraju nije kriva Alfa, nego je MOPAR izgleda tako morao postupiti jer je Tom-Tom (a ?ije karte koriste) promijenio politiku i sada za to tra?e stalnu aktivnu pretplatu. :(

Kako je taj dio labavo definiran u "User Licence Agreement", nemamo neku osnovu da se ?alimo, tj. mo?da bi se moglo, ali nije vrijedno truda.

Ovih dana ?u vratiti mapu prije, pa vidjeti radi li ok... javim!

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #17 u: 09-08-2025, 00:54:33 »
Samo da javim onima koji imaju pretplatu na MOPAR mape za tvorni?ku navigaciju da je nova verzija dostupna za download!

Latest version: 19.0.3
Release date: 2025-07-10

Da stvar bude gluplja, opet imaju neku ?udnu politku oznaka mapa, pa je sada verzija 19.0.3, a prethodna je bila 24.0.0 i ona prije nje 23.0.1... zna?i MOPAR i mape, blagi u?as...

Poku?am je instalirati sutra, pa javim je li ok.

Svakako ?u provjeriti jesu li mo?da bili dovoljno fer da vrate pozicije kamera koje su bile uklonjene u zadnje dvije verzije - ?ime su zapravo potpuno zeznuli ikakvo suvislo kori?tenje ugra?ene navigacije.
« Zadnja izmjena: 09-08-2025, 00:58:20 od Paso »

Online clio

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #18 u: 09-08-2025, 09:56:08 »
Ima netko za update infotainmenta za 2018 godinu Giulia?

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #19 u: 09-08-2025, 15:17:03 »
Evo, uspje?no sam instalirao update, iako je oznaka verzije bila 19.0.3, sama navigacija je prijavila da se radi o verziji 25.0.2023.06 ?to je logi?inije.

Najbolja stvar od svega je ?to kamere ponovo rade! :) Slobodno navalite na update!

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #20 u: 09-08-2025, 15:20:52 »
Ima netko za update infotainmenta za 2018 godinu Giulia?

Toga je bilo na linkovima na Alfa Owneru, pa zaviri tamo! :) Ja sam na mojoj 2018 ustanovio da je sam softver zadnji ili gotovo zadnji mogu?i, pa to nisam dirao. A ?to se ti?e mapa, imam onu zadnju besplatnu koja je bila dostupna, MAP10908.bin. I za to je bio link na Alfa Owneru.

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce280, Sprint 1.5
    • Zagreb
« Odgovori #21 u: 21-10-2025, 20:31:30 »
Evo, uspje?no sam instalirao update, iako je oznaka verzije bila 19.0.3, sama navigacija je prijavila da se radi o verziji 25.0.2023.06 ?to je logi?inije.

Najbolja stvar od svega je ?to kamere ponovo rade! :) Slobodno navalite na update!

Bas gledam Mopar web i izasao je novi update mapa, jesi mozda vec testirao?

Potpis

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #22 u: 22-10-2025, 08:50:37 »
Ooo hvala ti, od onda nisam gledao! Idem sada skinuti...

Iskreno, malo me strah instalirati bez da negdje pročitam da su radari na mapama, to mi je glavni feature i super radi. Ona predzadnja mapa je to imala polomljeno, a onda su popravili. Nadam se da je ok.

Malo ću pogledati po Alfa Owneru... javi i ti ako što čuješ ili sam probaš! :)

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Dexter

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce280, Sprint 1.5
    • Zagreb
« Odgovori #23 u: 22-10-2025, 19:15:28 »
Bacio sam oko na Alfaowner i par drugih foruma ali nisam nasao nikakav info vezan za kamere u ovom updateu. Skidam ga upravo pa cemo vidjeti kad odradim update veceras ili sutra.

koji usb port uopce trebam koristiti, onaj ispod klime ili onaj u naslonu, ili je svejedno?

Animacija kaze onaj u naslonu, a tutorial na mopar webu pokazuje onaj ispod klime...

@Paso, jesi radio update ostalih sustava mozda, ili da to ostavim za slijedeci servis?
Potpis

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #24 u: 22-10-2025, 20:18:48 »
Bacio sam oko na Alfaowner i par drugih foruma ali nisam nasao nikakav info vezan za kamere u ovom updateu. Skidam ga upravo pa cemo vidjeti kad odradim update veceras ili sutra.

koji usb port uopce trebam koristiti, onaj ispod klime ili onaj u naslonu, ili je svejedno?

Animacija kaze onaj u naslonu, a tutorial na mopar webu pokazuje onaj ispod klime...

@Paso, jesi radio update ostalih sustava mozda, ili da to ostavim za slijedeci servis?

Super, javi molim te! Koliko se ja sjećam koristio sam onaj port u naslonu, ali više niti sam nisam siguran. Ali to ti nije bed, odmah će ti on javiti vidi li update ili ne. Ako ne vidi, onda je drugi port! :)

Na zadnjem redovnom servisu sam zatražio update svih sustava (auto mi je još u jamstvu), ali su rekli da sve imam zadnje za taj model i da nemaju što ažurirati.
« Zadnja izmjena: 22-10-2025, 20:24:37 od Paso »

Offline Dexter

• Predsjedništvo
  • Starosjedioc
  • *
  • Veloce280, Sprint 1.5
    • Zagreb
« Odgovori #25 u: 23-10-2025, 18:26:38 »
Odradio sam update, cca 40 min. Imao sam jos v14 s kojom je valjda dosla iz salona 2023, sad je na v26. Rekao bih da radi fluidnije i live traffic je jako precizan, to je to sto sam za sad primijetio. Testirao sam ju sad na dionici Zg-Delnice i sto se kamera tice nije mi prijavio niti onu na vijaduktu Zeceve drage, a ni onu u centru Delnica tako da ne znam dal su ih opet izbacili ili moram ukljuciti neku postavku.

Doduse, datum mapa je 06/2025, a te dvije kamere su postavljene ovo ljeto pa ih mozda nemaju u bazi.
Testirat cu sutra po Rijeci i Istri pa cemo vidjeti onda.
« Zadnja izmjena: 23-10-2025, 18:27:11 od Dexter »
Potpis

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #26 u: 23-10-2025, 19:52:03 »
Opcija da javlja zvukom kamere se treba uključiti, to lako nađeš - u postavkama je!

Kameru kada prolaziš kroz Delnice je meni uredno javio (prije možda 2-3 tjedna) i javlja i većinu po gradu, čak i neke prazne kutije. Po Istri mi je javljao sve, nedavno sam išao do Momjana sve po starim cestama.

Ako ti javi jednu kameru, javit će ti za sve. Ono kada je mapa bila zeznuta nije javljao baš ništa.

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #27 u: 31-10-2025, 22:56:33 »
Onda? Jesi li probao, radi li?

Je li tko drugi instalirao zadnji update mapa?

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #28 u: 01-11-2025, 00:40:36 »
Onda? Jesi li probao, radi li?

Je li tko drugi instalirao zadnji update mapa?
Da li je ucrtan peljeski most?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #29 u: 01-11-2025, 11:49:07 »
Da li je ucrtan peljeski most?

Pelješki most je odavno unutra. Rasprava se vodi oko toga je li zadnji update opet polomio prikaz i upozorenja na kamere za brzinu.